Doğdunun yermi doyduğun yermi

doydugun yer bencede.ama dogdugun yerde insanın burnunda tütüyo ya.özlem oluyo bişekilde.ama insan oglu her seye katlanıyo malesef.ama ac kalınca akrabalarımız dahi kimse ekmek vermez.elin yaglıysa basına sür misali .:emir_bebek:

Evet arkadaşlar söyleyin bakalım sizin fikirleriniz nedir?Eskiden insanlar sadece doğduğu yerleri anlatıp gurur duyardı,bir şekilde yaşamak daha kolaydı.Ama şimdi öylemi,herkes yaşam mücadelesi veriyor,kime sorarsam doyduğum yer diyor.Sizin için hangisi daha önemli?a.s.

doyduğum yer tabii ki durmadan onun için sınavlara girmiyormuyuz artık iş ilanları bile değişti hele benim sektörümde o yüzden ekmek nerde ben orda

Kesinlikle DOĞDUGUM yer..beni ben yapan, bana ait herseyi bıraktgım,hayallerimi gecmsmi gelecegımı süsleyen tek sehir benm cennettim vatanım ıstanbulum..doydugum yerden nefret edıyorm benı ıstanbulmdan,sevıdklermden ve benden ayrdgı ıcın..keske bır mucıze olsa da kavussam ve yeniden dogsam..benım ruhum ac valla..doydugum yer mutlu etmıyor benı ne yazk kı..

dogdugum ve doydugum yer diyorum
cünkü dogma büyüme isvicreliyim
babam makedon annem türk
kendimi sansli hissediyorum bu konuda acikcasi
burlar sessiz sakin alismisim iyice ama cifte vatandas oldugum icin hem türk hem isvicreli babam cünkü makedon pasaportu almamizi istememis tabiikide vatanimida cok seviyorum burnumda tütüyo ama sadece tatil olarak ve sevdigim büyüklerimi görmek icin

kesinlikle DOĞDUĞUM yer diyorum.
her yerde doyabilirim,20 yıla gerek yok,3-5 yıl yaşadığım bi yeride benimseyebilirim.mecbur kalınca yaşarımda katlanırımda.ama hiç biri beni yansıtmaz.nerelisin dediklerinde göğsümü gere gere cevap veremem.
benim ben olmamda,fikirlerimin oluşmasında en önemli pay memleketimin.
o yüzden ben (her ne kadar şartlar gereği başka yerlerde yaşamak zorunda olsakta) DOĞDUĞUM yer diyorum:lepi:

Bir gurbetci olarak sunu söylemek istiyorum...

Evet doyuyorum burda...allaha cok sükür belki türkiyeye göre cok daha rahat yasam sartlarim var...belki bal baklava pirzola biftek yiyorum lakin hicbirsey dogdugun yerde yedigin domates ekmegin tadini vermiyor....:delphin:

Keske imkanim olsaydida dogdugum yerde doymaya calisabilseydim...:delphin:

kesinlikle DOĞDUĞUM yer diyorum.
her yerde doyabilirim,20 yıla gerek yok,3-5 yıl yaşadığım bi yeride benimseyebilirim.mecbur kalınca yaşarımda katlanırımda.ama hiç biri beni yansıtmaz.nerelisin dediklerinde göğsümü gere gere cevap veremem.
benim ben olmamda,fikirlerimin oluşmasında en önemli pay memleketimin.
o yüzden ben (her ne kadar şartlar gereği başka yerlerde yaşamak zorunda olsakta) DOĞDUĞUM yer diyorum:lepi:

Sizde haklsınız tabiki kendi adıma söylemek gerekirse doğduğum yerde belkide doyamıyacaktık işimiz burada çünkü.

Evet doyuyorum burda...allaha cok sükür belki türkiyeye göre cok daha rahat yasam sartlarim var...belki bal baklava pirzola biftek yiyorum lakin hicbirsey dogdugun yerde yedigin domates ekmegin tadini vermiyor....:delphin:

Olmayınca olmuyor demi mutlaka imkanlar bazen müsade etmiyor

doğduğun yerin yeri aynıdır ama doyduğum yer şu ana hayatımda daha önemli olduğu için doyduğum yer diyorum

gurbet tecrübesi olan biri olarak katılıyorum size
söz meclisten dışarı gavurun ekmeği de başka

doğduğumuz yerdeyiz ama eşim sık sık şehir dışında oluyor işleri.

bu durumda ne demem gerekiyor bilemedim,

aslında ben burda,o,da bulunduğu mekanı kısa süreli sık sık değiştirdiği için kim bilir

nerde ????

tilki misali dönüp dolaşıp,kürkçü dükkanına geliyor.

ekmek dışarda,ben memlekette senağlama

aslın da doğduğum yer ama kocam nerde ben orda mantığıyla doyduğumuz yer oluyor malesef...keşke eşimin geçiçi görevleri olmasada ben bırakın ekmek domatesi çeşmeden kana kana su içebilsem türkiyemde.......

Back
X