- Konu Sahibi kelebekcik
-
Bir çocuğu dünyaya getiren anne ve baba herhalde bebeğinini bezini, mamasını, odasını düşünür. Her şeye böyle büyükleri karıştırırlarsa evli insanlar sonra da büyükler her işimize kaşırıyor diye yakınırlar. Nence biraz birey olmayı öğrenmek kendi yağınla kavrulmayı bilmek lazım. Evlendikten sonra büyüklerin içinden gelir hediye olarak yaparlar da kimse kimseninin çocuğunun temel ihtiyaçlarını karşılamk zorunda değil bu görev çocuğun anne ve babasına ailttir bence.
merhaba arkadaşlar..aslında pek büyütülcek bi şey değil ma sormak istedim..dün kayınvalidemi aradım kadir gecesi için..teşekkür etti ve hemen ardından X yengenler (abisinin eşi yani gelinleri) kızlarına gittiler..(kızı uzakta ve hamile)neden gittiler biliyo musun dedi..neden anne dedim..bebek odası alcaklar dedi bebek odasını kız tarafı!! alır dedi..(bahsettiği kişide bi hayli zengin)ne güzel anne durumları iyi almaları normal dedim..ama çok bozuldum..yok canım durum kötü olsada kız tarafı alır bebek odasını dedi..bu arada ben hamile falan değilim daha 2 aylık evliyim..ve bu süreçte kayınvalideme bi çok konuda kırıldım ama asla kırıcı olmadım..eşim tavrını sert bi şekilde belli etti bi süre ne aradı ne sordu ne de evlerine gitti..ben hep yapıcı olmaya çalıştım ve eşimi sakinleştirdim..dün bu olaydan kısa süre sonra eşim geldi..ona anlatırken dayanamadım ağladım..tahminimden daha fazla sinirlendi aramaya kalktı artık çok ağar konuşçam dedi 2 kez teli elinden aldım..ama ben yine de kayınvalideme bi şey demedim..arkadaşlar benm anlamadığım artık kız tarafı erkek tarafı kalmadı..kim elinden ne geliyosa yapar..ayrıca kayınvalidemin deyişiyle bebek odasını kız tarafı alır diye bi şey ben ve ailem ilk kez duyuyoruz..sizin bu konuyla ilgili görüşünüz nedir?kimseye anlatamıyorum ve akıl almaya ihtiyacım var..
Bekara karı boşaması kolay hesabı böyle şeyleri hiç kafama takmam gibi geliyor.Bu tür şeyler için üzmeyin kendinizi.Önemli olan bebişler
bu kadar olur yuh yanii.....bebeğin olunca odasını eşinle almaya gitmeniz ona ön güzel cvp olur.bunlar için hiç canını sıkma
bebek odasını evet anneanne alabilir isterse ....bu mecburi bi durum değildir..bunu daha ortada fol yok yumurta yokken söylemesi gerçekten çok saçma...
Bu devirde kız tarafı erkek tarafı diye birşey varmı herkes gönlünden geçeni imkanı ölçüsünde yapar.Bunu tartışma konusu yapmak ne kadar yanlış.Babaanne sıfatı ile yanlış konuşmuş.Kalp kırmak bu kadar kolay işte.Senin yapacağın onun düşüncesizliğine verip unutmak.Daha iki aylık evlisin şimdiden bunları düşünme.:79:
kesinlikle canım ya..birden pat diye söyledi bide düşün yani..ne diyceğimi şaşırdım..
kesinlikle katılıyorum canım ya..zaten onlardan da bi beklentim yok ya neyse..bizde beşik denen olay olur bebek doğunca
anneanne bebeğe beşik yapar yani bebeğin beşiğini alır
örgüsünü örer hazır kıyafetler alır vs vs
bu ilk bebeğe yapılır.....
annem ablamın ilk çocuğunu bir araba dolusu kıyafet örmüş
bir okadarda hazır almıştı.....
ama ne oldu yinede yaranamadı aslında yapmayacaktı ama
sırf ablamın kaynanasından laf duymamak için yapmak zorunda kaldı....
onlarda sürekli bebek doğar doğmaz beşik gelsin beşik gelsin deyip kafa ütülediler
yapılan onca emeğe burun kıvırdılar
annem şimdi de benim bebeğime yapmaya başladı
hoş daha bebek yok ortada ama
ben çok kızıyorum istemiyorum yapmasını
anne yüreği dayanamıyor işte...
ben ne annemden nede kaynanamdam bişey istiyorum
allaha şükür dururumuz var ...
adet adı altında yapılan yaptırımları kınıyorum
sadece kızın tarafına bunu yüklemek çok bencilce
durum olmaz işte o zaman el birliği ile eksikler alınır
adet bu beşik yapılacak deyip görgüszlüğün dibine vurmak
bence kendini akıllı sanan insanların uydurduğu saçmalıklar....
haklısın canım ya iki aylık evliyim ama böyle düşüncesizce konuşmalar beni yıpratıyo..Bu devirde kız tarafı erkek tarafı diye birşey varmı herkes gönlünden geçeni imkanı ölçüsünde yapar.Bunu tartışma konusu yapmak ne kadar yanlış.Babaanne sıfatı ile yanlış konuşmuş.Kalp kırmak bu kadar kolay işte.Senin yapacağın onun düşüncesizliğine verip unutmak.Daha iki aylık evlisin şimdiden bunları düşünme.:79:
kesinlikle haklısıncanım insanlar bencil olunca öyle olmuyo.bi taraf illaki diğer tarafa tüm yükü yüklemek istiyo.kurnaz olduklarını düşünüyolar ama yapan taraf herşeyi farkında yapıyo.
haklısın canımbuna cehalet ve göreneksizlik deniyor canım benim,hele bi çocuğun olsun ne bileyim doğum yaklaşsın kızım böyle böyle bi adet var ama siz ne düşündünüz biz ne yapalım gibisinden bari ayıp etmeden söylemeyi dahi bilmiyolar..sıkma canını daha yeniymiş evliliğinde bişeyde almasın gölgede etmesin başka ihsan isteme..
aynen canım bende öyle biliyorum ki eminim bi hamilelik durumu olduğunda benm ailem elinden geldiğinin çok daha fazlasını yapıcaktırYahu bu kız tarafı-erkek tarafı zırvalarına hiç anlam veremem...Ne alaka yani!
Böyle konularda bu tarz şeylerin lafı mı olur canım...
Kimin maddi durumu varsa o verir...
Kaldı ki, benim bildiğim kendiniz alırsınız bebeğin oda takımını...
Aileleri zorunda olmadıkça maddi külfete sokmanın ne gereği var...
çok şükür ki eşim benm yanımda canım o yüzden şükrediyorum..ama dünkü gibi güzel bi günde fazlasıyla üzüldümilk bebeğe anneanne eğer isterse yapabilir zor yok ayrıca kayınvaliden çok yanlış konuşmuş dünya malı dünyada kalıyor...
bizde de bütün düğün masrafını eşime bıraktılar nişanı,kına gecesini düğünü hepsini eşim yaptı birde onun üzerine nişanlıyken kayınbabamın borçlarını ödedi...
şimdide bebek istiyoruz yüce mevlam tez vakitte versin inşallah herşeyini kendimiz yapacağız biliyorum annem durmayacak elinde olan bişey değil mutlaka yapacak ama ben asla izin vermeyeceğim habersizce bebişimin herşeyini alacağım..hakları yok vıdı vıdı yapmaya.....
sende takma canım ya kafana daha çok yeni evlisin tadını çıkarmaya bak kulaklarını tıka onlara ne güzel eşinde arkandaymış daha ne,ne mutlu sana canım gerisini sallaaaaa.......
inşallah bizde Allah nasip ederse öyle yapıcaz canım..desteğiniz için teşekkür ederimbebek odası adeti mi varmış
ayrıca iki kişi evlenip aile kurup bebek de yapıyorsa
kız tarafı erkek tarafı mı kalmış olur yahu
bebeğin anne babası alsın odasını da
evet bizlerde de adet öyledir,kızın annesi alır ama bu demek değildir ki babaanne dış kapının mandalı gibi duracak.
yeğenim doğum yaptı,annesi bir beşik (2-3 yaşına kadar yatabileceği),yatağını,yorganını ve ıvır zıvır birşeyler aldı.
babaannede bebek için olan diğer ihtiyaçları(zıbınından,çorabına,biberonundan mama takımına kadar)aldı.
ha yapmasalarda olurdu ama iki tarafından durumları iyi olduğu için yaptılar.ayrıca babaanne gelinine bir bilezik,torununa reşat taktı.
sizde kayınvalidenize diyin ki;evet bizde de kız tarafı alır.babanne de gelinine bilezik,torununada reşat altın takar.siz de bunları yapacaksınız.
aman kuşum kafana takmaya degmez vallaha benımde bebegım oldu bız esımle gıttık begendık aldık besımızı kımseye demedık ustelık annem adettır bız alalm dedı hayır deıdm babm emeklı aldı uc kurus emeklı parası bı besıge gıtmesın dedım ama annem ıkı hurc dolusu kıyafet getırdı yorganını getırdı altını takdı bıleklını aldı kaynanmsa 1 ceyrek takdı hasta ıken doktor orgu orucen demıs stres atsın dıye bı tane ordugu takımdan verdı agzı burnu bıtarfda patık demeye bın sahıt lazım1 yasında dogum gununde 1 adet bılezık getırdı okadar hıc oralı bıle olmam cocuk benım ben ıstedıgım gıbı gıydıremedıkden sonra ne dıye dogurayımkı
canım cidden almak mesele değil eşim zaten anlattığımda ben kimseye bırakmam kendim alırım dedi ama ben böyle sen onu aldın ben bunu meselelerini sevmiyorum..kim bilir ilerde daha nelere şahit olucamAman canım kafana taktığın şeye bak.. Ve evleneli daha sadece 2 ay olmuş. Daha neler duyacak, nelere şahit olacaksın. Olmayan bişey için kafanı yorup kendini hasta ettiğine bile değmez. İlerleyen yıllarda kendini hastalayacağın daha kuvvetli sebepler çıkacaktır.
Ayrıca da bebek odasını onların almaması bi avantaj bence. Annenle ya da eşinle çıkar beğendiğini alır gelirsin. Kayınvalideyle alacak olsan belki senin beğendiğini almayacak, belki bu pahalı fln diyecek.. Bi de hamile halinle bunlara sinir olacaksın...
Boşver gitsin...
canım ya söyliycek çok şey var ama ben insanları kırmayı hiç istemiyorum..karşımdakini kırmak istemezken hep ben kırılıyorum ya neyse..bi kaç kişide senn gibi söyledi..demek ki anneanne sadece beşik alıyo..bunu öğrendiğimde iyi oldu..Allahım ya daha ortada bebek yok..ben nelerle uğraşıyorum..Senin kayınvalide ağa karısı falan herhalde
Hepimiz hap kadar evlerde büyüdük.
Bebek odası mı vardı o evlerde,öyle bir adet olsun.
bebeğin bebişiğini anneannesi alır derler diye duydum.
kayınvaliden de doğmamış torunun maddi ağırlığını hem oğlundan hem kendinden atmak için cinlik yapmış.
adeti böyle çevirmiş..
hangi zekaya hizmet ediyor bilemiyorum nadide bir şahıs belli ki ..
bozulacağına cevap verseydin.
benden kocamdan kan can olan çocuğa bir odada almayı biliriz sen hiç merak etme.
olmazsa ben gece gündüz çalışırım alırım odasını deseydin
sana yük olmaz doğmamış torunun deseydin
ellerinden öperim diyerek kapatsaydın !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?