doğmamış bebeğe don biçmek

wallaha benim oglumun odasinida annemler aldi buyukler kiz annesi alir demisler birde ilk torun kendileride almak istedi.bence alincak bise yok bunda sende cocugum degilmi alirim deseydin

inşallah canım
wallaha benim oglumun odasinida annemler aldi buyukler kiz annesi alir demisler birde ilk torun kendileride almak istedi.bence alincak bise yok bunda sende cocugum degilmi alirim deseydin

canım mesele almak değil ben tavra bozuldum

ilk çocuk oda yatak karyola herneyse kız tarafı alıyor canım var böyle bir adet. ama kayınvalidenin üstüne basa basa söylemeesi tuhaf tabi. kendisi düğünde üstüne düşeni yapmışmıydı peki?.

Son düzenleme:
Benim oğluşun odasınıda annemler aldı..
Böyle bir adet var evet eskilerden beri gelen..
Ama yapan yapar yapmayan yapmaz kimse kimseye zorla yaptıramaz..
Babam istedi aldı
yanii babam annem eşim ben beraber gittik mağzaya biz eşimle seçtik beğendik ödemeyi babacım yaptı

Son düzenleme:
Benim kayınvalide de "hiç bana güvenip çocuk mocuk yapmayın bakamam valla" diyor sürekli. Şimdi düşünüyorum, ona güveniyor gibi bir izlenim mi bıraktım acaba? Yediği yemek tabağını sehpaya koymaktan aciz beyaz koltuğun üstünde yemek yiyen birinden ne bekleyebilirim ki? Hem birine güvensem anneme güvenirim, ne zaman görse kızım siz çocuk filan yaparsanız bakamazsınız valla siz bize verin, gezip tozun Benimkiler de eminim herşeyini yapacaklar çocuğun, daha da kimseden birşey beklemem. Zaten torun delisi yavrumun yavrusu nasıl tatlı olur kimbilir deyip duruyor

Ama bana güvenmeyin diyen aynı kayınvalide çocuğun ismini hazırlamış bile! Kız olursa diye düşünmemiş kız çocuk sevmezmiş, erkek olunca poyraz koyacakmış çok seviyormuş. Bende dedim ki seven biri kendi çocuğuna koysun ismi biz isimleri hazırladık bile

ilginç ya, konuyu tekrar okuyun isterseniz, arkadaş kayınvalidesine bebeğimin odasını sen al dememiş, kadın kendi kendine almayacağını ima etmiş. siz ne diye kimse senin çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değil diye konuşuyosunuz ki zaten öyle bi talep yok ortada.

Vallahi ben eşinizin tavrına çok sevindim ne mutlu sizi böyle sevenkoruyan bir eşiniz var. Boşverin geri kalan herşey hallolur :)

cocugun odasini da tum diger ihtiyaclarini da almak kendi anne babasinin gorevidir.
Ne evlenirken ne cocuk yaparken kendimizden baska kimseye guvenmenin anlami yok.
Icinden gelip birseyler hediye ederlerse tesekkur ederim, bu bir jesttir ama yapmazlarsa da niye yapmadilar diye dusunemem yani.
Ha tabii kayinvalidenin veya kendi ailenin de ortada bisey yokken gelip "cocugunuz olunca ben sunu almam" demesi de o kadar cirkin ve anlamsiz. Sanki "dogumgununde sana hediye almiycam" demek gibi birsey. Ama boyle diyorsa da demek ki bir beklentim oldugunu dusunuyor diye yorumlarim. Bana kayinvalidem boyle dese, zaten kimseye guvenerek cocuk yapmiyoruz derdim.

gerçekten çok ilginç daha yeni evlisiniz klasik fesat kaynana sinir ediyimde nerden ediyim ya bebek odasını kız tarafı alırda neyimn nesi ilk defa duydum çok saçma eskiden bebek odasımı varmış zaten ilk başta pek kullanılmıyordam hiç kaileye alamyın sizi yıpratmak için yapıyor

Ortada çocuk bile yok muhabbete bak.
Kim neyi yapmak isterse yapar, ne güzel babanneymiş, daha torunu ortada yokken,
üstünden birşeyleri atmaya çalışmış, birgün hamile kalınca ve doğurunca, onlardan fazla seven olmaz göya merak etmeyin !
Dediğiniz gibi artık kız tarafı erkek tarafı mı kaldı, ayrıca ilk defa duyuyorum kız tarafı yaparmış bebek odasını, iyi uydurmuş.
Biz bebeğimizin herşeyini kendimiz yaptık.
Niye benim ailem yapacakmış ki, ne saçma insanlar var.

Bizde de kızın ailesi alırmış bebeğin beşiğini eskilerden beri..biz eşimle gezerken beğendik aldık valla..annemler biz alırdık dediler gelenekmiş güya..Eşim hiç konuşturmadı bile eskide kalmış onlar diyerek..
O kayınvalidenin işgüzarlığı..tekrar böyle bişey derse bizde de gelinin kayınvalidesi bilezik yapar geline de bakalım ne dicek işgüzar

bu konuda en iyi aklı sana ben verebilirim canım :82: çünkü ben yaşadım. Ben hamileyken kaynanam da bana demişti doğacak çocuğun ihtiyaçlarını kız tarafı alır diye. Bende hayır aileme aldırmıycam dedim yüzüne :76: Adet dediğin şeyi insanlar çıkarır ve ben genel anlamda sevmem böyle şeyleri çünkü hiçkimseyi herhangi birşey için zorlamak, mecbur tutmak bana göre değil. Haa bu arada sen bir hamile kal eminim kaynanan ilk çocuğun adını büyükler koyar da diycektir. benimki öyle demişti ama ne oldu tabiki ismini ben koydum :76: eşimle anlaşmıştık çünkü kız olursa ben erkek olursa eşim koycaktı ismini.kızım oldu ben koydum o da sinir olduğuyla kaldı. Nefret ediyorum emrivaki hareketlerden tavırlardan kim olursa olsun Şimdi diyeceğim inşallah bebişin olur o olunca sende tavrını koyarsın ve hatta ben kimseden bişey beklemiyorum kim ne isterse onu yapar çocuğumun ihtiyaçlarını ben karşılarım de gücüm neye yeterse onu yaparım de otursun kıymetli poposunun üstüne. kendini de böyle şeyler için üzme. helede eşin yanında sana destekken. :82:

o nişandan düğüne evliliğinize vb. şeylerde üzerine düşeni eksiksiz yapmışta mı kız annesinin ne alacağını söylüyor. herkes üzerine düşeni yapsın. ama maddiyata bağlı şeylerde yoruma da hi gerek yok. takmayın.

herkes bilir ne yapacağını deyip geçin.

Son düzenleme:
İlk defa duyudum kız tarafına ait olduğunu
Kayınvaliden tam bi görgüsüz ve bi o kadar da cimri
Takma kafana seviyesini belli etmiş
Ortada fol yok yumurta yok o nelerin peşinde yazık ya

canım kafanı takma boş ver biz çocuklarımızı onlar bişey alsın diye dünyaya getirmiyoruz hatır meselesi bunlar onun aldığınla ne biz ne çocuğumuz senelerce tok yada giyinik olmuyo
benim oğlum 3 yaşında kayın validem çocuk mevlüdüne geldi birtek ozaman 1 küçük altın getirdi ne bi battaniye ne bi çorap hiç sormadılar bile beşik aldınızmı nasıl olacak diye herşeyi aldık allahın izniyle beşiğin en güzelini aldık hemde annem sağolsun
kaynımda şu harfker varya utanmadan onu yollamış eşinden en azından bi zıbın alda bi işe yarasın çok sinirlendim bigün eşime dedim oda sünet yapacak sende onu tak diye olmaz o utanmamış takmış ben yapamam dedi kuyumcuya verdim 7tl verdi
görümcem çocuğu 2 yaşında gördü kaynatada 1 buçuk yaşında felan gördü bu zamana kadar kaynatanın aldığı şu renkli toplar varya 1lira satılan o onca bayram geçti insan bi çorap alır çocuğun gönlü olur yok şimdi çok ağır hasta torun sevgisi kabarmış her hafta görmek istiyo bende göndermiyorum anca ayda 1 -2 kere oda hemen gidip dönüyolar
ama kaynana eşim diyo ablamın kızı olacakken beşiğin en güzelini aldırdı babam çok masraf yaptı yeğenime diyo e senin kızın kızda biz yerden çıkan otmuyuz bizde annesinin kuzusu yuz allah yukarda herkezi görüyo allaha şükür muhtaçlığım yok işallahta ne benim nede onların bana muhtaçlığı olsun

Bende kayınvaldemle benzer bi olay yaşadım hamileyken kayınvaldem nerdeyse hiçbişi almadı hastane çıkışı , battaniye , havlu bukdr. bunlardan pazardan ! söylediği laf kız tarafı daha çok alır dedi. onun söylemesne gerek kalmadan annem 1 valiz hazırlamştı bile. suana kdr pek bişi almadı. doğumda bile hediye takmak istemedi bende yüzsüslük yaptım ve istedm bi çeyrek aldı sadece. kendi annem bana ve kızıma 1 bilezik aldı. utanıyor biliyor ama almakda istemiyor. beşiğe bile gerek duymadı büyüsün alırız dedi kız kardeşim hediye aldı. görümceme sölemiş beşik olayını görümcemde bebek arabası aldı dandik bişi sağolsun ama oturamayan bebeğe oturan araba alınmaz!! üstelik fiyatı bile söledi 59 tl indirimden aldım die

Takma kafana bunları sen. ailene bak sen gerisi boş.. su akar yolunu bulur bebeğin olursa odasızmı kalıck eşya alınmıcakmı elbet alınır yapılır.

Bebeğin annesi babası varken neden kız tarafı veya erkek tarafından bir şey bekleniyor ki?
Sonra da eltimin oğluna baklava aldı benimkine ala ala 2 kilo tulumba aldı diye topikler açılıyor, 3 kuruş için gururunu ayaklar altına seriyor insanlar...
Evlenen insanlar kendi yağında kavrulmayı öğrense keşke. Bebek odası zorunlu birşey değil, durumu varsa bebeğin annesi babası alır, yoksa da alınmaz, kaçınız bebek odasıyla büyüdünüz ki?

boşver canım canını sıkma sen ya kafana takma keşke annengile açmasaydın bile konuyu bizde de böyle bir adet yok dersin olur b,ter hem evli biryelerin eşyalarını kendilerinin alması daha ideal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…