Doğmamış bebeklerimizi kaybetmenin korkusunu en iyi bizler biliriz

gozdemmmmmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
2.089
21
158
İstanbul
Doğmamış bebeklerimizi kaybetmenin korkusunu en iyi bizler biliriz....
Tüp bebek yolculuğuna çıkmadan önce bu tedaviyi olan herkesin bebek sahibi olacağını , olamayan ların çok ciddi sorunları olduğunu düşünürdüm...Tedaviye başlarken bebeklerimin ismi bile hazırdı..Kız olursa Rüya olacaktı....Rüyalarımda gördüğüm bebeğim ve Rüyam......Rüyama en yakın olduğum zaman kalp atışlarını gördüğüm zamandı...Sonra kanama.......Her akşam yalvarıyordum;' Ne olur kanama ' die...Tuvalete gitmekten korkuyordum..Bu korkuyu da bilirsiniz siz...Size de tanıdık...12 gün boyunca test sonucu beklerken hep yüreğimiz ağzımızdadır....Şimdi donmuş sekiz tane yavrum beni bekliyor...............Korkuyorum...Hem de çok korkuyorum...Bu korkuyu da bilirsiniz.......Korkularımız ortak...
İstedim ki korkularımızı paylaşalım.....Paylaşalım ki azalsın.....

3 tane bebeğimi kaybettim bende en son 2 ay önce kızımı aldılar benden miniğimin kalbi durmuştu çünkü...... 2 hafta önce öğrendim kız olduğunu ve malesef hasta olduğunu 2500 bebekte bir görülen bir anamolisi varmış prensesimin tamamen rastlantısal :(( anne yüreği işte ... doğmamış sadece annesiyle 9 hafta beraber olmuş bebeğimin hastalığına üzülüyorum günlerdir ama kısmet hayırlısı böyleymiş yaşasaymış hem biz hem yavrum çok çekermişiz doktorların dediğine göre rabbim cennette kavuşmayı nasip etsin korkuyorum dondurulmuş bir tanecik embriyomu denemeye ama yılmadım çok istiyorumki bir bebeğim olsun anne olayım işte bu istek bütün korkularımı bastıryor dondurulmuşumu deniycem inşallah bayramdan sonra inşallah olur bu sefer ama olmazsada ocakta hemen yeni bir tedaviye

Tüp bebek yolculuğuna çıkmadan önce bu tedaviyi olan herkesin bebek sahibi olacağını , olamayan ların çok ciddi sorunları olduğunu düşünürdüm...Tedaviye başlarken bebeklerimin ismi bile hazırdı..Kız olursa Rüya olacaktı....Rüyalarımda gördüğüm bebeğim ve Rüyam......Rüyama en yakın olduğum zaman kalp atışlarını gördüğüm zamandı...Sonra kanama.......Her akşam yalvarıyordum;' Ne olur kanama ' die...Tuvalete gitmekten korkuyordum..Bu korkuyu da bilirsiniz siz...Size de tanıdık...12 gün boyunca test sonucu beklerken hep yüreğimiz ağzımızdadır....Şimdi donmuş sekiz tane yavrum beni bekliyor...............Korkuyorum...Hem de çok korkuyorum...Bu korkuyu da bilirsiniz.......Korkularımız ortak...

Evet yasayanlar bilir o korkunun ne demek ve nasil zor oldugunu.... ama yinede tedaviye devam etmeliyiz... Gozdem tahlil yapmistin tahlilerinin sonucunu aldinmi? Merak etim

Evet yasayanlar bilir o korkunun ne demek ve nasil zor oldugunu.... ama yinede tedaviye devam etmeliyiz... Gozdem tahlil yapmistin tahlilerinin sonucunu aldinmi? Merak etim

canım korkularımız ortak, beklentilerimiz ortak....Bak birbirimizi unutmuyoruz bile :))
Sonuçlarımın bir kısmı bugün çıktı...Hepsi temiz..Karyotip tahlili için kanı bugün verdik..1,5 ay sonra çıkıcakmış...Senden ne haber??

3 tane bebeğimi kaybettim bende en son 2 ay önce kızımı aldılar benden miniğimin kalbi durmuştu çünkü...... 2 hafta önce öğrendim kız olduğunu ve malesef hasta olduğunu 2500 bebekte bir görülen bir anamolisi varmış prensesimin tamamen rastlantısal :(( anne yüreği işte ... doğmamış sadece annesiyle 9 hafta beraber olmuş bebeğimin hastalığına üzülüyorum günlerdir ama kısmet hayırlısı böyleymiş yaşasaymış hem biz hem yavrum çok çekermişiz doktorların dediğine göre rabbim cennette kavuşmayı nasip etsin korkuyorum dondurulmuş bir tanecik embriyomu denemeye ama yılmadım çok istiyorumki bir bebeğim olsun anne olayım işte bu istek bütün korkularımı bastıryor dondurulmuşumu deniycem inşallah bayramdan sonra inşallah olur bu sefer ama olmazsada ocakta hemen yeni bir tedaviye

Hakkında hayırlısı canım.....İnşallah bu son olur hepimiz için...

allah herkese hayırlısını nasip etsin hepimizin son olur inşallah genetik olarak sadece kromozom analizimi istediler sizden

canim ilk bebegimi kaybettigimden beri bende o korkuyla yasiyorum, cok iyi anliyorum seni. su anki hamileligim donmus embro tedavisinden, Allah'im Insallah bana bagislar yavrumu. korksak da devam etmeye mecburuz evet diger hamileikleik cok daha korkulu geciyor simdiden kendini motive et bu korku durumu inan cok zor hamilelikte. ama unutmaki her sey kaderde oldugu gb yasaniyor, ne kadar korksan da bir yanin cesur devam ediyor. Insallah donmus embroyolarinla yola sonuna kadar saglikla huzurla devam edersin.

canım korkularımız ortak, beklentilerimiz ortak....Bak birbirimizi unutmuyoruz bile :))
Sonuçlarımın bir kısmı bugün çıktı...Hepsi temiz..Karyotip tahlili için kanı bugün verdik..1,5 ay sonra çıkıcakmış...Senden ne haber??

cok sukur tahlilerin temiz cikmiz insallah bugun verdiklerinde temiz cikar .. .ben ve esim gecen hafta kani verdik sonuclari 2 ay sonra cikar.

allah herkese hayırlısını nasip etsin hepimizin son olur inşallah genetik olarak sadece kromozom analizimi istediler sizden

Canım beim ilk kaybım .Dolayısıyla hiçbir şey istemediler benden..Ben ısrar ettim..Karyotip haricinde pıhtılaşma, protein c falan yaptırdım..Siz de yaptırdınız sanırım...Kayıplarınız fazla çünkü..Sonuçlarınız nasıldı??

canim ilk bebegimi kaybettigimden beri bende o korkuyla yasiyorum, cok iyi anliyorum seni. su anki hamileligim donmus embro tedavisinden, Allah'im Insallah bana bagislar yavrumu. korksak da devam etmeye mecburuz evet diger hamileikleik cok daha korkulu geciyor simdiden kendini motive et bu korku durumu inan cok zor hamilelikte. ama unutmaki her sey kaderde oldugu gb yasaniyor, ne kadar korksan da bir yanin cesur devam ediyor. Insallah donmus embroyolarinla yola sonuna kadar saglikla huzurla devam edersin.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

yuregim nasil aciyor nasil hemde...umuttu benim bebegimin adida..umudum olacakti..annesinin yasama umudu..tutunamadi bana...ama ben 12 gun boyunca varmis gibi benimle yasadim...bebegim bana tutunamamisken ben benimle sandim...istan etmiyorum ama oyle zorkiii oyle zorkii....benden sonra bile evlenen tum akrabalarimin bebisi oldu...bide gozuma sokar gibi diyolarya bak bizim kiz yine hamile sende bisey yokmu hala? Rabbim kucagimizi bos birakmasinnn....ve insallah bizi evlatsizlikla sinamasin....

ben hiç gebelik yaşamadım 7 yıl boyunca o duyguyu hiç tatmadım ama bendeki korku tüp bebek tedavisinden sonra ya tutmazsa ya yine olmazsa bu korkular olumsuz düşünceler yüzünden erteliyorum tedavimi Allahım inş.. en kısa zaman zarfında bizlerede nasip etsin bizlerinde yüzü gülsün inş...

canımmm bilmez miyiz?ilk göz ağrımı kaybettim 3 yıl önce..sevincini sadece 1 hafta yaşadım..doktor pat diye "gelişmiyor" diyene kadar mutluydum..sonrası üç yıllık bir karanlık...hala acısı yüreğimde..o bebeğim normal yoldan gelmişti bana,sonra tüp bebek yolculuğu..8 ay boyunca aynı korkular..ya bunlarda giderse...üçüzdü bebeklerim ama birine veda etmek zorunda kaldık...canım oğlum melek kardeşinin yanında şimdi..birgün kavuşacağız elbet...sonra 33.haftada doğum ve 3 hafta küvöz...3 koca yıl gibi...ve bebeklerim 6 aylık şimdi...acılır aynı İnşallah güzel sonuçlarda aynı olur...

yuregim nasil aciyor nasil hemde...umuttu benim bebegimin adida..umudum olacakti..annesinin yasama umudu..tutunamadi bana...ama ben 12 gun boyunca varmis gibi benimle yasadim...bebegim bana tutunamamisken ben benimle sandim...istan etmiyorum ama oyle zorkiii oyle zorkii....benden sonra bile evlenen tum akrabalarimin bebisi oldu...bide gozuma sokar gibi diyolarya bak bizim kiz yine hamile sende bisey yokmu hala? Rabbim kucagimizi bos birakmasinnn....ve insallah bizi evlatsizlikla sinamasin....

Çok haklısın canım...Daha düşünmüyor musunuz?? Ben senin yaşındayken çocuğum bilmem kaç yaşındaydı.....Artık haykırmak istiyorum olmuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...Ne yapabilirim....Başka bir forumda yazdıklarını okumuştum..Eşinin ailesi ile ilgili olanı...Hiç derdimiz kalmadı bide etrafla uğraşıyoruz....

ben hiç gebelik yaşamadım 7 yıl boyunca o duyguyu hiç tatmadım ama bendeki korku tüp bebek tedavisinden sonra ya tutmazsa ya yine olmazsa bu korkular olumsuz düşünceler yüzünden erteliyorum tedavimi Allahım inş.. en kısa zaman zarfında bizlerede nasip etsin bizlerinde yüzü gülsün inş...

Ya tutmazsa, ya düşerse....Bitmiyor korkular..Allah sabır versin hepimize...

canımmm bilmez miyiz?ilk göz ağrımı kaybettim 3 yıl önce..sevincini sadece 1 hafta yaşadım..doktor pat diye "gelişmiyor" diyene kadar mutluydum..sonrası üç yıllık bir karanlık...hala acısı yüreğimde..o bebeğim normal yoldan gelmişti bana,sonra tüp bebek yolculuğu..8 ay boyunca aynı korkular..ya bunlarda giderse...üçüzdü bebeklerim ama birine veda etmek zorunda kaldık...canım oğlum melek kardeşinin yanında şimdi..birgün kavuşacağız elbet...sonra 33.haftada doğum ve 3 hafta küvöz...3 koca yıl gibi...ve bebeklerim 6 aylık şimdi...acılır aynı İnşallah güzel sonuçlarda aynı olur...

Canım ne tatlıdır şimdi onlar...Allahım sana bağışlasın..Uzun ,sağlıklı ömürler versin....Bütün çektiklerini unuttururlar sana....Ama o hamileliği düşünemiyorum..Heralde korluların en büyüğünü yaşamışsındır....

Bu gün 10 Kasim ...

2 sene önce ( daha dün gibi ) gördügüm ( bilmem kacinci ) tüp bebek denemem de hamile oldugumu ögrenmistim ..

Yillarca bekledigim bir andi . Hamileyimmmmmmmm diye haykirmak ...

Gercek olmustu ..

Ücüz bebeklerim olcakti .. Derken biri bize veda etti ... Hepsini de istiyorduk ama riskli oldugu icin birinden zaten ister istemez kopmak zorundaydik ..

Biraz kanamam vardi .. Bazen durup , bazen kendini gösteren ..

Bebeklerim iyi mi diye SIK SIK görmeye gidiyorduk ..

Kalp atislari , ilerlemeleri gayet güzel gidiyordu ...

8 haftalik olmuslardi bilee ... Transferden sonra günler gecmek bilmiyor ya .. 8 haftaya gelmek mucize gibi bizler icin ..

Kendiliginden hamile kalanlar farkina bile varmadan geliyorlar o raddeye ..

Bi gece cok yogun kanamayla uyandim ... Acilen hastaneye kaldirildim ..

2 hafta boyunca hastanede yasam mücadelesi verdiler resmen benim miniciklerim ...

Ama yenildiler bu acimasiz hayata ...

Simdi olsalardi .........

Hayal edemiyorum , düsünemiyorum bile ne kadar mutlu olacagimi ...

Artik hayal etmek bile coooook uzak geliyor bana ...

Cünkü bu yasadigim ilk kaybim degildi ...

Kendimi ne kadar da güclüyüm diye kandirsam daa ...

Hala yasadigim o günlerin acisini unutamadim ...

bu siteyi bulmadan önce kendimi yanlız hissederdim tek benim bebeklerim benden gidiyo sadece bu acıyı ben biliyorum sanıyordum sebebsiz infertil sorun yok sonuç yok ama neden neden neden bu nedenlerle boğuşuyordum şimdi keşke diyorum keşke hiç hamile kalmasaydım onları hiç hissetmeseydim daha 20 gün önce doğdu bebeğim ama çok erkendi dayanamadı 5,5 ay boyunca kanamalar sancılar iğneler serumlar hastanede geçen günler evde yatak hapisler her gün uyandığımda bu günde benimle kızım derdim ama bi sabah uyandım ve bebeğim pes etmişti doğum başlamıştı bebeğimin yüzünü göremedim kokusunu duyamadım kundakta vericeklerdi bana onu ama olmadı kefene sarılmış bir kutu içerisinde verdiler büyük dedesinin yanına gömdük ve dedemize emanet ettik yavrumuzu o gece en acı geceydi yağmur yağıyodu üsütne ben hayaller kurarken onu yere göğe koyamıycaktım nazlı şımarık kızım olucaktı ama şimdi hiç yaşamadım sanki tekmelerini hissetmedim rüyadı geldi geçti acımı sorarsanız bu ilk değildi ama son olucak rabbimden gelene razı olmaktan başka çare yok ne kadar çaba harcarsak harcayalım rabbim ol demeden olmuyomuş şimdi sadece mutlu olmaya çalışıyorum artık doğsa şu kadar olucaktılarımda bitti ben kendimi rabbimime bıraktım artık verende allah alanda son olarak herşeyde bir hayır vardır bunu unutmayın rabbim isteyen herkezin koynunu yavrularıyla doldursun (amin)

Canım ne tatlıdır şimdi onlar...Allahım sana bağışlasın..Uzun ,sağlıklı ömürler versin....Bütün çektiklerini unuttururlar sana....Ama o hamileliği düşünemiyorum..Heralde korluların en büyüğünü yaşamışsındır....

sağol canım..Darısı sizlere İnşallah..hamilelik değildi benimkisi..saatleri saydım resmen..her geçen gün kardı benim için..millet 38.haftada doğum yapmaya erken korkuyorum derken 36.haftaya ulaşabilmek bile mucizeydi..doğana kadar tek birşey almadım yavrularıma.giderlerse eğer dayanamam diye...İnşallah sizler güzel hamilelikler yaşayacaksınız...

12 gun annecılık oynayıp tutunamayan embrıyo ıcın agıt yaktım aylarca mercımegım dıye sevdım 12 gun aslında orda olmasada....

Back
X