Doğmamış çocuğumu kıskanmaya başladım :)

Kzlar ben kaynanamla altlı ustlu oturuorum yeme içme bir . eşimin kendi evi burası.. Bugün 1 buçuk aylık hamile olduğumu öğrendim. Şimdi sorun şu ki ben çocuğumun beni değil kaynanami daha çok sevmesinden korkmaya başladım . bide hiç çocuk kardeş yigen vs bakmadim hic bi bilgim yok çocuk nasıl büyütülür o konuda cahilim yani :KK43: annesine bağlı olan çocuklara bakıyorum ozeniyorum ya benimki öyle olmazsa ben eve geçtiğimde o gelmek istemez orda kalırsa :KK43: ayy ben kısaca çocuğumu kıskanıyorum kızlar bu psikolojiden nasi cikabilirim yardım ediiiinnnn yada gerçekten öyle olursa çocuğumu kendime nasi daha çok alistiririm . neler yapmam gerek. şimdi kesin kaynana kendine alıştırmak istiycek onada eminim
dogmamıs cocuga don biçmişsın sen cnm benım :)

Bende henüz anne değilim ama doğduğunda ona öyle bir bakarsınız ki brm bunları nerden öğrendim dersiniz kitaplar okuyun kendinizi çocuk konusında eğitin korkularınız azalır bilgi edindikçe. Kv sormayın belli etmeyin çünkü daha sonra önünü alamazsınızsüreli karışmak ister bilmediğinizi öğrenirse e haklı olarak.
Etrafımda gördüğüm şu evet büyük anne ve babalara daha düşkün oluyor çocuklar her istediklerini yapmalarından kaynaklı olarak siz kurallarunızı koyun baştan

Annesi varken neden babaannesine bagli olsun. Benim oglum anneanneyi de babaanneyi de çok sever ama bensiz yapamaz sonucta anne farkli onlarin yeri farkli.
Ben babaannesini de anneannesini de sevmesini zaten hep isterdim cunku ben cok kucukken ikisini kaybettim babaanne anneanne dede nedir bilemedim cocugum bu sevgiyi doyasiya yaşasin. Ama anne sensin sonucta bence fazla takiyorsun.

Kzlar ben kaynanamla altlı ustlu oturuorum yeme içme bir . eşimin kendi evi burası.. Bugün 1 buçuk aylık hamile olduğumu öğrendim. Şimdi sorun şu ki ben çocuğumun beni değil kaynanami daha çok sevmesinden korkmaya başladım . bide hiç çocuk kardeş yigen vs bakmadim hic bi bilgim yok çocuk nasıl büyütülür o konuda cahilim yani :KK43: annesine bağlı olan çocuklara bakıyorum ozeniyorum ya benimki öyle olmazsa ben eve geçtiğimde o gelmek istemez orda kalırsa :KK43: ayy ben kısaca çocuğumu kıskanıyorum kızlar bu psikolojiden nasi cikabilirim yardım ediiiinnnn yada gerçekten öyle olursa çocuğumu kendime nasi daha çok alistiririm . neler yapmam gerek. şimdi kesin kaynana kendine alıştırmak istiycek onada eminim
önce sağlıklı bir şekilde kucağına alda donu sonra biçersin hayırlı olsun ;)

Hele bi dur Bismillah! Arkadaşım bebeğini kucağına almana aşağı yukarı 7-8 ay var,kafanı şimdiden bunlarla doldurma. Nedir bu kaynana korkusu? Farkında mısın belki bir gün sen de kaynana olacaksın göz göre göre ektiğini biçme:) hayırlı doğumlar.

Hamile oldugumu ogrendigimde acaba duser mi, kalp atisini duyarmiyiz, gelisimi normal mi, sonradan birsey olur mu korkusuna kapildim bu dediklerin hic aklima gelmedi ilk bunlari dusunmen gerekmez mi bence normal dusunemiyorsun.

Ayy destur bismillah sok oldum...daha bulantilar baslamamis bile bende 9 aylik hamile sandim.bunlari dusunme cnm saglikla alayim yavrumu kucagims de once daha yolun basindasin.bebek dogsun gorucen onin oyuncak olmadiginu zten.niye bukadar kiskaniyosun ki babanesi sonucta yemez ya bebegini.niye sana bagimli olsun ki anne olunca cocuk anneye bagimli olmadimi noluyor...cok ilginc geldiniz kompleks li ve kiskanc kisilik ayni bizim gelin..
Zaten bebek bskmsk oyle filimlerdeki gibi olmuyor coookk zor yardim ci olur iste ne guzel ayrica onin annesi sizsiniz meraketmeyin annenizi kime degisirdiniz kimseye tabi.oyleyse bebeginiz en cok sixi sevecek hic supheniz olmasin! Benim kizim 19 aylik herkese gider bsns bagimli degil asla ama yanliz kaldikmi anneee diye kucagima atlar ve dibimden ayrilmaz annesi kurban...
Saglikla alin kucaginuza yavrunuzu daha cok var bulantisiz gunler olsun zor hamilelik annelik ama deger binkere deger

niye kv nin çocuğunu sahiplenmesini istememesi garip olsun ki

ben de torunumu sahiplenmek istemem

yani ben kimsenin çocuğunu ah annem gel sen benimle kal

annen gitsin içeride iş yapsın modu ile almayı mesela kendimde hak görmem

kv de o imkanı tanımam

oğlum da kendi çocuğunu kendi büyütsün ben benimkini büyütüp çekildim zaten derim

ama burada okuduğum kadarı ile kendi çocuğunu büyütmeyen kv si ile paylaşmak zorunda kalanlar hemen torun çok tatlı deyip ona sarıyorlar
İyi de benim yazdığımın sahiplenmekle ilgisi yok.. konu sahibi kıskanmamak için napabilirim demiş ona cevaben yazdım..

Bazıları kv kp veya x kişi sevicek diye aklı gider kucağına vermek istemez.. ben bunu anladım konu sahibinin yazdıklarından.. normal olmayan durum bu.. yoksa torunun evlat yerine konulup annecim babacım diye sahiplenilmesine ben de hiiççç ama hiç sıcak bakmıyorum

canim daha ortada bisey yok sen niye kendini strese sokuyorsun..
Cocugunu buyuturken esinin ailesi ve swnin ailen yaninda olacak ve bilmedigin yerlerde yardım edecek ama seni baskilamadan sıkmadan sende biraz anlayisli olursun ama cok abarttilarsa mesafe koyarsin... cocuk büyüdükten sonrada benim sana tavsiyem ne annene ne kaynana cocugunu sensiz cok birakma mesela 1 gun kalır tamam onda problem yokta sensiz sürekli kalmasi gibi bi durum olmasin senden kopmasin cocuk sana alissin mesela sen olmadan uyuyamasin en azından ama tabiki oda onun babaannesi onuda sevcek ama senin yerin ayri olsun istiyorsan çocuğunu yanindan ayirma babaannesinde kalmak.isterse sende kal ama ona aksam oldugunda eve donmesi gerektiğini falan kucuk yasta ogretmelisin ayrica sakin sen çocuğuna kizarken tembihlerken bisey öğretirken anlatirken baskalarinin kvdenin falan yorum yapmasina cocugu korumasına musade etme cocuk kimden yuz bulursa ona yakinlasir çünkü . sen kendin eviniz ayri sonucta bi aile ortami oluştur esin ve cocugunla inşallah sağlıklı olarak bebegini kucağjna alirsin ve düşündüğün korkularin yersizolur umarim hayirli olsun hakkinizda ☺

Merak etme babannesi çoçuğa Gül gibi baksa bile anne delisi oluyor çoçuklar ..anneye heryasta ihtiyacımız var ..ve Zaman gelecek kaynanam azıcık baksa dinlensem kendıme Zaman ayırsam ..yada parka götürse kafamı azıcık dinlesem diyeceksin ..ev işlerini rahatca kolaylıkla yapabilirsin sana büyük yardımcı ..

Babaannenin yeri ayrı annenki ayrı. Çocuğu terk edip sırra kadem basmaya niyetiniz olmadığına göre sizi her zaman herkesten daha çok sevecek. Daha şimdiden bu kadar stres yapmayın yahu.

Kendimi yirtsam icerisine giremeyecegim haleti ruhiye :işsiz: fesat olma annenin yerini kimse tutmaz,endiselenme.

Bizde altlı üstlü oturduk. . Oğlum yeri geldi çıktı benle yeri geldi kaldı kv dede.. ne var ki bunda.. babaannesi dimi? İnan bazen sen dersin aman 5 dk babaanesinde kalsa da işimi yapsam yada eşimle bal başa kalsam..

Back
X