Doğmamış çocuğumun ismine ne hakla karisirlar ?

Valla insani öyle bir raddeye getiriyorlarki bazıları değil telefon açmak yanına uçup sinirini çikartmak istiyorsun.
Biz cinsiyeti öğrendiğimiz günden doğana kadar hatta doğduktan sonra bile sürekli kavga ettik.
Bu yüzden benim hamileliğim çok sıkıntılı geçti sürekli hastaydım hicbirsey anlamdım hamileliğimden desem yeridir.
Geceleri uyuyamdığım zamanları bilirim acaba eşim benden habersiz ismini Osman koyar mı diye
Ama Allah razı olsun doğuma hazırlanırken gördü neler yaşadığımı kıramadı beni ama benden de ricada bulundu ben kıramam şimdi onu 2.erkek olursa Osman koyucaz o kadar olsun ilk çocuktan aldım hevesimi zaten

Aslinda kızlar düşüncem esimin bu fikri unutmasini beklemek sonra 4 aylik olmaya yakin hadi isim beğenelim diycem o zaman Recep derse iyilikle istemedigimi anlatirim gece de istedigini verdin mi bitmistir olay diye düşünüyorum simdi sakinlestim biraz belki kizim olacak ki hic erkek hissetmiyorum ha o zaman kimseye laf dusurmeden bulurum ismini icime kiz doguyor şimdilik yavrumu dun bosuna uzdum babasi da geri adim atti zaten hiçbir şey olmamis gibi davranıyor sinirliyim ama alttan almam lazim eşimin huyunu bilirim zorla birsey yaptiraman ama tatli dille ne istersen yapar

Ben hamile kaldigimda kayinvalidem kizim ramazana yakin dogacak erkek olursa adi ramazan olsun dedi.
Ben de direkt kusura bakma kiz da olsa erkek de olsa koyacagim isimler belli dedim. Ne kadar inatci oldugumu bildiginden bir daha agzini acmadi.
Kesin bir dille bebegin adini sizin koyacaginizi soyleyip taviz vermeyin. Onerileri bile dinlemeyin.

Zamanında çocuklarına kendileri isim koyamadıkları için gelinlerde de bu hakkı görmüyor çoğu zaten hersey de burdan kaynaklanıyor içlerinde kalıyor.
Halbuki taşiyan anne doğuran anne en büyük hak annenin.
Babanım da hakkı var ama kusurabakmayın o hak biraz şaibeli derim sonuçta 9 ay o çekmiyor herseyi;))
Bebek senin bebeğin seninle iñsallah bir ömür yaşicak ve inşallah Allah içine sinen bir adı bebeğine koymayı nasip eder duam bu yönde inşallah kabul olur.
İsimler sun eşine aklını çel bak şöyle seslencez adı bu olsa nasıl durur diye bir zaman sonra onunda aklına isimler gelmeye başlayacaktır eminim.
Eli ayagı bir görünsün daha farklı olur herseý ama kendinden taviz verme eşin dışında kimseye
Ve doğana kadar sadece bebeğini düşün bol bol dinlen stres yapma:))

Dün öğlen konsey toplanmis kocam kaynanam görümcem zaten hamile kaldigimi duyar duymaz isim düşündünüz mu duye sormalarindan anlamaliydim ne kadar sinsi insanlarmis daha iyi anlıyorum neymis cocugumun ilk ismi recep olacakmis ikinciye ben karar verebilirmisim sen kimsin de benim cocugumun ismine karisiyorsun ha onu da gectim zaten var torununun birinin ismi recep onu da geçtim babasi pek hayirli bir adam degilmis zaten b.k yoluna da ölmüş o kisilikte birinin ismini niye çocuğuma koyuyorum asla koydurtmam gerekirse herkesle papaz olurum kocamla bile ama koydurtmam en sinirlendigim nokta bebim çocuğum ya nasil hak sahibi olmaya çalışırlar sakinlesmeye çalışıyorum olmuyo akil verin napayim kızlar
Bu sinirini karşı tarafa yansitsaydin belki de sorun çözülmüştu.

Cinsiyeti belli mi allahım kucağınıza sağlıkla almayı nasip öncelikle direk ve net konuşun bence olmayacak diye

Gostermedigimi nerden biliyorsunuz ki gaza gelmiyorum kusura bakmayin esimi taniyan benim sonuçta kavgayka da hallolmaz tatli dille
O zaman bunu da yazsaydiniz. Eksik yazmasaydiniz. Gaza getirmek isteyen de yok. Ama nedense herkes öfkesini karşı tarafa göstermeden oflayip puflayip buraya konu açıyor bir hışım gelip. Ne diyeyim çözebileceğinizi düşünüyorsanız bir şey diyemem. Zaten çözebileceğinize inandığınız bir şey dert de olamaz

höst! cocuga zorla isim mi konulur. isim hakki anne babada. bunun teklifini baskasi yapamaz.ancak fikir verir. o da kendi ismi olmaz. bu ne burnu buyukluk. sen sakin ol. hic dert etme. istemedigin ismi de sakin koyma. tobe yaaa

Bu kadar sinirlenip strese girmenize gerek yok, siz isme karar verin zamanı gelince de o ismi koyun geçin gidin bir açıklama yapmanıza bile gerek yok

benim kaynanada kız olursa bu isim güzel erkek olursa bu isim güzel diye saçmalayıp duruyordu. bende "ıııyyy mok gibi isimler... ben şu ismi koycam" diye yüzüne söyledim aldı kızı erkeği sustu oturdu :) yani kısaca sen ne istersen o olacak, onlar kim oluyorda senin bebeğine isim koyuyorlarmış.

Dr cinsiyeti kız derse eğer kv dene erkek de. Bırak heveslensinler. Recep diyip dönsünler ortalarda. 9 ayın sonunda kızına istediğin ismi koyar baş köşeye oturursun.

Eğer dr erkek derse o zaman başka planlar laxım ;)

O zaman bunu da yazsaydiniz. Eksik yazmasaydiniz. Gaza getirmek isteyen de yok. Ama nedense herkes öfkesini karşı tarafa göstermeden oflayip puflayip buraya konu açıyor bir hışım gelip. Ne diyeyim çözebileceğinizi düşünüyorsanız bir şey diyemem. Zaten çözebileceğinize inandığınız bir şey dert de olamaz
Derdim sizi kirmak degildi ama tepkimi tabi ki gosterdim neyse saolun

Back
X