Doğmamış çocuğumuzun düğünü ironisi

Merhaba
Esim ufak bir ilde akademisyen ben de hazırlanıyorum. İleride Ankara Istanbul Izmir gibi köklü üniversitelerde prof olarak çalışmak çok isteriz.
Ama eşimin şöyle tuhaf bir kaygısı var: biz ankaraya yerleşsek orada kimsemiz olmayacak çocuğumuz ileride evlense kimse düğüne gelemeyecek bu yüzden biz bizim memlekete gidelim orada akademisyenlik yapali diyor. Ben de kariyer olarak ankara istanbul un daha avantajlı oldugunu düşünüyorum. Geçen ohalden dolayi hafta içinde olan bir akraba düğününe izin alıp gidemedik çok içerledi de :işsiz:
Hakkaten soruyorum akrabası hic olmayan bir sehire yerleşenler çocuklarının düğününü nasıl yapıyor? Henüz hamile bile değilim ama eşim üzüldüğü için konu açtım
endiseniz acayip geldi ama cevaplayim ailem memleketimde. nisanim ve kinam orada oldu ben ankarada yasiyorum esim de ankarada dugununuz burada oldu en yakinlarimiz geldi. belki de kiziniz olacak ve dugun taaaaaa trakyanun bir koyunde olacak ya da taaa igdirin bir koyunde hesap yapmayin.esiniz memlekete donmek icin bahane aruyor

Merhaba
Esim ufak bir ilde akademisyen ben de hazırlanıyorum. İleride Ankara Istanbul Izmir gibi köklü üniversitelerde prof olarak çalışmak çok isteriz.
Ama eşimin şöyle tuhaf bir kaygısı var: biz ankaraya yerleşsek orada kimsemiz olmayacak çocuğumuz ileride evlense kimse düğüne gelemeyecek bu yüzden biz bizim memlekete gidelim orada akademisyenlik yapali diyor. Ben de kariyer olarak ankara istanbul un daha avantajlı oldugunu düşünüyorum. Geçen ohalden dolayi hafta içinde olan bir akraba düğününe izin alıp gidemedik çok içerledi de :işsiz:
Hakkaten soruyorum akrabası hic olmayan bir sehire yerleşenler çocuklarının düğününü nasıl yapıyor? Henüz hamile bile değilim ama eşim üzüldüğü için konu açtım
henüz ortada fol yok yumurta yok cidden:)

Ortada bebek yok daha.

Bence eşin ailesine yakın kalmak istiyor.Görmüşsündür zaten genelde doğuda insanlar iç içe,akrabalar çok gelir gider ve kalabalıktır adam bunları seviyor olabilir.

Yoksa düğün en son düşünülecek şey.

Belki düğün yapmayabilirde

Merhaba

akrabaların ailelerin olmadığı sehirde yaşamaz dezavantajlarıda var avantajlarıda eşin sadece bi örnek vermiş akraba canlısı sanırım beenm gbi ben cok zorlanıorum memleket dışı şehirde

Kusura bakma da ilkokul mezunu bakkal amcaya sorsam daha mantıklı bir cevap verirdi, mesela taaa o güne kadar kim öle kim kala gibi :)

Kuzenimin eşi uzakdogulu. Dugune biz Türkiyeden kızın ailesi kendi ulkelerinden geldi:işsiz:Eşinin asıl derdinin bu olduğuna inanmadin insallah? Onun derdi kendi ailesinin dibinde yaşamak açık ve net. Akademisyen olsa da birey olamamış bir kocan var:mapus: Açıkça orada yaşamak istemediğini söyle. Eğer orada yaşamak gibi bir hayali varsa baştan soyleseymis. Sizi fazla iyi niyetli bulmus bence:KK12:

Ayy aradığım cevap buydu çoook teşekkür ederim. :KK73:
Ben de manisaliyim esim d.bakirli ankarada ya da İstanbul'da yerleşmek istiyorum.
Bu şekilde yapılabilir süper olur. :KK71:
Esime bunu anlatacam.
Ama o gerçi bu sefer de piknige yalnız gidecegiz yok şunu yaparken yalnız yok bunu yaparken yalnız olucaz diye şimdiden evham yapıyor.
Ben yalnızlığı seviyorum ama o üzülüyor....
Şu dogulularin bin kişi ile düğün yapma yüz kişi ile pikniğe gezmeye vs gitme hevesi anlamiyorum.
Ben esim ve cocugumla küçük bi piknikle musmuslu olabilirim :KK37:
Kalabalığa ,geniş aileye alışkın bünyeye çekirdek aile fikri biraz uzak biraz korkutucu gelebiliyor. Eşinin,kariyer ve aile yanı arasında bocalaması bu nedenle sanırım.
Benim ailem de tıpkı eşinin ailesi gibi koloni halinde yaşar,düğünler, piknikler, eğlenceler büyük curcuna ile geçer.Bu curcunalı eğlenceleri istanbulda,arkadaşlarımızla daha küçük koloniler halinde yapıyorduk,kızımızın doğumu biraz sekteye uğrattı şimdilik:)
iletişim çağında ve bir uçak mesafesinde olunca da ailelerle de bağımız kopmuyor haliyle.
Eşinizin memleketine yerleşip orada çocuk büyütseniz de yarın birgün çocuğunuzun benim gibi zıpçıktılık yapıp tek başına başka bir şehire yerleşmeyeceğinin orada evlenmeyeceğinin garantisi yok.:))
Kariyeriniz ve kendiniz ve doğması muhtemel çocuğunuz için en iyisi hangisiyse o olsun.

Annemin arkadasinin tek cocugu vardi. Kadin ne planlar ne programlar... Nisan soyle luks olur dugun boyle muhtesem olur... Kiz universitedeyken bir gun telefon ediyor, anne ben evlendim hamileyim :KK70:
Ben de kendi oglumdan oyle bir bomba bekliyorum ;) manyak bir annesi ve deli bir babasi var cunku hersey olabilir ;) Allah hepimize en hayirlisini versin onemli olan sonuc

Ahah. Düğün.. Eşiniz tüm hayatını 3 saatlik bi eğlenceye göre mi ayarlıyor. Bence çok gülünç. 25 30 yıl sonrası için hem de. Çok içerleniyorsa gider duğunu memlekette yapar bu kadar basit. Ne kadar dert etmişsiniz. İnşallah hayattaki tek derdiniz bu olur

İlk kez bi konuya hem güldüm hem şaşırdım...keşke biraz mantıklı bi akademisyen olsaymış.

Ben de kendi oglumdan oyle bir bomba bekliyorum :KK66: manyak bir annesi ve deli bir babasi var cunku hersey olabilir :KK66: Allah hepimize en hayirlisini versin onemli olan sonuc

Aynen oyle sonucta cocuklarimizin mutlu olmasi onemli.

Ayrica konu sahibi ve esi cocuklarinin evlenmek istememe ihtimalini bile dusunmuyor.

Cocuk buyuyunce ailesinin ikametgahini kendi dugunune gore 25-30 sene oncesinden karar verdiklerini ogrenirse yasayacagi soku dusunemiyorum :D

İnan çok haklısın ben de az kişi ile olan sade şık düğünleri seviyorum.
Anne-baba katılmamış bu hoş değil orası ayrı.
Ama şu konuda size katılmıyorum bir kişi gelenekçi olduğu için çalışkan değildir diye bisey yok. Eşim kadar makale yazan kendini geliştirmek için az uyuyan biri yoktur.
Onun mantığı şu: ben bunu her yerde yapabilirim diyor.

bir kişi gelenekçi olduğu için çalışkan değildir diye bisey yok kısmını zaten ben öyle bir şey kast etmedim, ben tr'nin en muhafazakar kentlerinen birinden geliyorum (konya) sülalem muhafazakar her bayrama her düğüne memlekete giderim. adını duymamış olabileceğiniz adetlerimiz vardır, yaparız. mesele bu değil ki mesele bunu kafada büyütmek, 30 sene öncden lafını etmek yani siziki şunun gibi: eşinizin çin'de görevi çıksa bebeğiniz olsa, eşiniz diyecek ki"çine gidemeyiz, gidersek bebeğin diş bulgurunu yapamayız oarada" :P
yahu akedemisyen adamsın ascık rasyonel düşün, düşünmeli yani.
"ben bunu her yerde yapabilirim " işte buna gülerim. atıyorum ağrı üniversitesindeki öğrencinin, hocanın, okutmanın seviyesiyle İÜ'deki bir mi? ODTÜ bir mi? daha insan seviyesinden de öte bunun kütüphanesi, uluslararası konferansı, akademik atmosferi, laboratuvarı, tesisi var. var da var. Yarın y.dışı istese şırnaktan mı gidebilir izmir'den mi? (ben doktorayı vs. y.dışında yaptım hiç doğudan gelebilen yoktu)

dogmamis cocuk ironisi... olmadik profesörluk ironisi :)
ben esiniz gibi dusunuyorum.her sey kariyer degildir. o kariyeri memleketinizde yapma sansiniz varsa orayi tercih edin derim. ben de kendi memleketimde basarmaya calisoyorum

Memleketine yerlesmek icin baska bahane bulamamis sanirim.

eşiniz aşırı vizyonsuz biri
ancak bu kadar saçma bir sebep olabilir
onu dinlemeyin bile
adam sırf kendi memleketine yerleşmek için yol yapıyor
Aynen bahanenin dandikliginden midem bulandi, yalanin bu kadar ucuzu

Benim 2 nikahim 3 dugunum oldu, dugunun ve nikahin birini herkesten gizlice yurtdisinda 50 kisiyle yaptik kucucuk bi kilisede cok tatliydi :D
Yani demem o ki esiniz bahane ariyo, bahane degilse de pek normal gibi gelmedi bana.

Back
X