Doğru bir dost,arkadasin olamamasi

Happyyear34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
413
118
53
Selam kızlar. Sohbet etmek adina bir durumdan bahsetmek istedim. Kiz arkadas konusunda maalesef çok memnun olamayan biriyim. Değer veririm hem de fazlasiyla. Ama ayni degeri pek goremedim. Bir kisiden bahsetmek istiyorum mesela. Arada konusuruz ederiz eskiden daha samimiydik. Fakat pandemi vs. Mesafeler oldu. Bir gün bulusuyoruz toplanip. Bana sürekli iyi misin sende bir haller var diyor soruyor. ben de iyi olduğumu bir sorun olmadigini söylüyorum.(gerçekten yok bu arada) Neyse bu olay bu sekilde baska bir gün de arkadaşımla bana sizde soyle melankolik bir depresyon havasi var diyor. Hayata bu sekilde bakmamamiz gerektiğini söylüyor. Biz de boyle bir durum yasamadigimizi gayet iyi oldugumuzu soyledik. (Pozitif düşünmek gerekirse iyiligimi düşünüyor bence diye dusundum) ama genel anlamda göz önüne aldığım zaman uzerimde bir psikolojik baskinin olduğunu düşünüyorum. Bunun yaninda ben kendisine sosyal medyada hikayelerimi vs gizlerim. Çünkü ne zaman baksam bende olumsuz birsey oluyor 😂 nazar vs gibi hani. Bu tur kisiler adina ne yapsam bilmiyorum şöyle saf temiz bir arkadaslik iliskisine rastlayamadım bir türlü. 😔🤦🏼‍♀️

Tam olarak saf temiz arkadaşlıklar kalmadı galiba hep bir çıkar ilişkisi var artık. Bu sebeple "kendine yaslanan dik yürür" diyerekten yalnızlığa alış.İllaki arkadaşların olur ama değer dengesini kur.
Sen çok değer verirsen denge oluşmaz.Onlar sana ne kadar değer veriyorsa sen de onlara o kadar değer ver

Tam olarak saf temiz arkadaşlıklar kalmadı galiba hep bir çıkar ilişkisi var artık. Bu sebeple "kendine yaslanan dik yürür" diyerekten yalnızlığa alış.İllaki arkadaşların olur ama değer dengesini kur.
Sen çok değer verirsen denge oluşmaz.Onlar sana ne kadar değer veriyorsa sen de onlara o kadar değer ver
Kısacası her şeyin fazlasi zarar düşüncesi ile iyi anlasmak fakat mesafeyi de korumak gerektiğini düşünüyorum.

Kısacası her şeyin fazlasi zarar düşüncesi ile iyi anlasmak fakat mesafeyi de korumak gerektiğini düşünüyorum.
Evet bir de onlara bağımlı hissetmemek önemli. Yalnız doğduk yalnız ölücez bu hayatta en önemli şey insanın öncelikle kendine değer vermesi kendini sevmesi.Kendini seven bir insan diğer kisilerin sevgisine de ihtiyaç duymuyor 🌸

Psikolojik baskı yapıyor dedinizya evet yapıyor bencede mesela bende farklı türünü yaşadım durum paylaştığım da eşimle mutlu bişey paylaştığım da hiç bişey yazmayan ama en ufak bi söz paylaştığımda hemen noldu yazan biri vardı kötü düşünmek istemedim sonra fark ettim bana derdimi anlattırıp seviniyor laf felan sokuyordu bana

Ama bi yandan da çok iyi arkadaşlıkları olan sürekli onlar için fedakarlık yapan insanlarda var etrafımda şans meselesi galiba bu durum birazda bana hep yardım ettikçe kötülük yapan denk geldi ama isterdim güvenebileceğim çom samimi olupta zarar görmeyeceğim arkadaşlarım olsun isterdim

Tüm ilişkilerde alma verme dengesini korumak çok önemli.Bu farkındalığa sahip olduğunuzda böyle kötü hissetmeyeceksiniz. Size değer vermeyene siz de vermeyin. Enerjinizi düşüren insanları hayatınızda tutmayın

Evet bir de onlara bağımlı hissetmemek önemli. Yalnız doğduk yalnız ölücez bu hayatta en önemli şey insanın öncelikle kendine değer vermesi kendini sevmesi.Kendini seven bir insan diğer kisilerin sevgisine de ihtiyaç duymuyor 🌸
Kesinlikle çok haklisiniz. En başta kendine deger vermek önemli 💐

Psikolojik baskı yapıyor dedinizya evet yapıyor bencede mesela bende farklı türünü yaşadım durum paylaştığım da eşimle mutlu bişey paylaştığım da hiç bişey yazmayan ama en ufak bi söz paylaştığımda hemen noldu yazan biri vardı kötü düşünmek istemedim sonra fark ettim bana derdimi anlattırıp seviniyor laf felan sokuyordu bana
Ooof en sevmedigim tip. Allah oylelerini hepimizden korusun. Gerçekten insanlarin mutsuzluklari ile besleniyorlar resmen kaos seviyorlar. İnanilir gibi değil. Psikolojik baskı konusunda gelirsek onun gerçekten öyle yaptığını düşünüyorum. Çünkü bir değil iki degil yani bir gün acicam agzimi diyicem ki psikoloji benim psikolojim bu konu hakkinda kimsenin yorumuna ihtiyacim yok diyicem yuzune oyle cat diye. Sanki yasam koclugu yapiyor yahu. 😂🤦🏼‍♀️Bi tuhaflar. Sizde umarim o tur kisilerden kurtulmussunuzdur. Çekilecek gibi degiller çünkü.

Ama bi yandan da çok iyi arkadaşlıkları olan sürekli onlar için fedakarlık yapan insanlarda var etrafımda şans meselesi galiba bu durum birazda bana hep yardım ettikçe kötülük yapan denk geldi ama isterdim güvenebileceğim çom samimi olupta zarar görmeyeceğim arkadaşlarım olsun isterdim
Kesinlikle ben de öyle 🥺

Tüm ilişkilerde alma verme dengesini korumak çok önemli.Bu farkındalığa sahip olduğunuzda böyle kötü hissetmeyeceksiniz. Size değer vermeyene siz de vermeyin. Enerjinizi düşüren insanları hayatınızda tutmayın
Evet o dengeyi korumak çok önemli. Ne cok samimi olmak gerekiyor ne de öyle aşırı soğuk olmak gerekiyor. Ortasini bulmak lazim. Bu olay benim çok dikkatimi cekti kizin zaten bana karsi bir cekememezlik hissinin oldugunu düşünüyorum. Habire icime bir kuşku dusuruyor. Ben iyiyim diyorum mesela sonra dusunuyorum e bu kiz boyle dedi acaba gerçekten mutsuzmuyum diye kendimi sorguluyorum. Enerjimi vakum gibi çekiyor resmen. Napsam engellesem mi her yerden bilemedim😂🤦🏼‍♀️

Enerji meselesi , baştan negatif elektrik alıyorsam bu çoğunlukla huzursuzluk duygusu hissettiriyorsa o insana kendimi kapatırım. Bazen kavga ettiğin insanlar bile sana pozitif hissettirir ama öyle insanlar vardirki güzel şeyler konussak dahi bi huzursuz hissederiz . Ben icimden gelen akan duyguya bkarim kimin ne dusundugu önemli değil. Hayatımda nerde durduğunun da bi önemi yok . Yalnızlık en güzeli , benlikle yasamak en güzeli.

Enerji meselesi , baştan negatif elektrik alıyorsam bu çoğunlukla huzursuzluk duygusu hissettiriyorsa o insana kendimi kapatırım. Bazen kavga ettiğin insanlar bile sana pozitif hissettirir ama öyle insanlar vardirki güzel şeyler konussak dahi bi huzursuz hissederiz . Ben icimden gelen akan duyguya bkarim kimin ne dusundugu önemli değil. Hayatımda nerde durduğunun da bi önemi yok . Yalnızlık en güzeli , benlikle yasamak en güzeli.
Ne güzel ifade etmissiniz. İnsan kendini sevebilmeli,kendine değer verebilmeli. Bu açıdan baktığımızda kendini kötü hissettiren insanlari da kendinden uzak tutmali. 🌸

Back
X