arkadaşım yurtdışına hiç gitmedim ama ordan gelen kuzenler akrabalar da hep Almanyayı övüyor. şaşırdım walla durumuna. onlar öyle bir anlatıyor ki Türkiyede siz nasıl yaşıyor sunuz nasıl hayatta kalmışsınız bilmem ne. her geldiklerinde aynı muhabbet. yurtdışı çok düzenli insana değer veriyorlar diyee anlatıp duruyorlar. aslında o zaman da gidin oraya madem ne geliyosunuz diyesim geliyor
nerde mutlu olacağına inanıyosan oraya git canım. madem seçme sansın var kararı sen vereceksin.
Almanya'da mı doğup büyüdün ?
Daha önce Türkiye'ye geldin mi ?
Mrb bende almanyada yaşıyorum haklısın almanya hayat kalmadı... ha bire boğaz için çalışıyoruz ama elimizde bişey kalmıyor türkiyemiz burdan bin gat daha ilerde.. valla bizde çok düşünüyoruz temeli dönmeye bakalım kismetahh ahh burda hiç yaşam yok robot gibi işten eve evden ise ama . Hiç kimse halinden memnun değil burada bi pazar izinli olursun tüm günün evde geçer niye çünkü her yer kapalı.. turkiyede olsak yine gezecek yer çok olur ah almanya gözü kör olasica almanya. Ha bide gevurlarin ağız kokusunu çekiyoruz ahh ahh
Bence Türkiyede paran varsa vezir, paran yoksa rezilsin.
Almanyada en azindan devlet seni ac birakmayacak kadar yardimda bulunuyor. Onun icin cok iyi düsünmeniz lazim napmak istediginizi. Abitur yaptinizmi? Üniversitede hangi bölümü okumayi düsünüyorsunuz? Anneniz neden sizinle gelmiyor ?
Çok sıkıldım ben artık Almanya'dan. Uzun zamandır aklımdan geçiyor temelli Türkiye'ye gidip orada hem çalışıp üni okumak. Ömrümü bu ülkede çürütmek istemiyorum, burada hayat kalmadı
Her günümü sıkılarak geçiriyorum, çalışmadığım günler yapacak bişeyimiz de yok. Hava 1 gün güneşli ise 10 gün yağmurlu. Sıcak havaya bile hasretiz. Nerdeee o cıvıl cıvıl sokaklar ve insanları?
Bu konu'yu annemle de konuştum, haliye çok üzüldü "sende git kızım hepiniz gidin" dedi bana (ablam eylülde evleniyor).
Burada kendimi geliştiremiyorum, meslek sahibi olamadım üniyi bile bitiremedim, türkiye'de daha iyi omkanlarım var ekonomik açıdan tr almanyadan çok daha üstün. Birde orada güzel bir meslek sahibi olup krndi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Bunun hayali bile daha çok heveslendiriyor beni.
Sizce zorlanırmıyım kızlar? Birde annem var, aklım hep onda olacak. Gitmekle yanlış mı yaparım sizce?
seni öyle bir ac birakiyor ki devlet eger calismisligin yoksa
verdigi ayda en fazla 150-200 euro ve bu parayla bütün bir ay nasil gecineceksin?? dogru ama türkiye o kadar parayi bile vermiyor ..saniyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?