Doğru Evlilik İçin 10 Soru

• Konu Sahibi Konu Sahibi dita
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dita

PeriliKöşkünPİreliKedisi
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
461
2
318
Bursa
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz... Bu kararı tescilleyeceğiniz o önemli günde her şeyin tek kelimeyle mükemmel olmasını istiyorsunuz. Ancak evlilik hazırlıklarının gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Unutulmaz bir düğün günü için, bu dosya size aradığınız her ayrıntıyı sunuyor

Onu her şeyden çok seviyor olabilirsiniz, hatta müstakbel eşinizi herkesten iyi tanıdığınızdan da emin olabilirsiniz. Fakat yine de evlilik kararınızı vermeden önce ikinizin de cevaplaması gereken bazı kritik sorular var. Böylece geç olmadan birbirinizin beklentilerini bilebilirsiniz.

İlişki uzmanlarına göre sevgililerin pek çoğu evlenmeden önce ilişkileri için kritik olan soruları cevaplamayı es geçiyor. İşte hayatınızı geçireceğiniz kişiyi daha iyi tanımak için üzerinde düşünmeniz gereken sorular:

1. Çocuk sahibi olmak konusunu konuştunuz mu? Eğer cevabınız "Evet," ise çocukla öncelikli olarak ilgilenecek olan kim?

2. Birbirinizin mali birikimi hakkında bilginiz var mı? Para biriktirmek konusunda anlaşıyor musunuz?

3. İlerde ev işlerinin nasıl yapılacağı konusunu çözdünüz mü?

4. Birbirinizin fiziksel ve ruhsal sağlık geçmişini tam olarak biliyor musunuz?

5. Evleneceğiniz kişi beklediğiniz kadar şefkatli ve sevecen mi?

6. Cinsel ihtiyaçlarınızı, tercihlerinizi ve korkularınızı rahatlıkla konuşabiliyor musunuz?

7. Yatak odanızda bir televizyon olacak mı?

8. Birbirinizi gerçekten dinliyor musunuz?

9. Birbirinizin dini inançlarını tam olarak anlıyor musunuz? Çocuklarınıza nasıl bir dini eğitim vereceğinizi tartıştınız mı?

10. Birbirinizin arkadaşlarına saygı gösteriyor musunuz?

11. Birbirinizin ailesine değer verip, saygılı davranıyor musunuz?

12. Ailelerinizde sizi karşılıklı sinirlendiren bir şey var mı?

13. Evliliğinizi bitirmesi muhtemel olan sorunlar var mı?

14. Eğer içinizden biri uzak bir şehirde iyi bir iş teklifi alırsa, beraber taşınır mısınız?

15. Evliliğinizin geleceği hakkında verdiğiniz vaatleri tutacağınıza inanıyor musunuz?
(alıntı)ŞenizŞeniz

Sayıyı yanlış yazmışım...15 soru olacaktı....tatlicadiarzutatlicadiarzu

başta her şey güzel oluyor ama işin içine çocuk, geçim sıkıntısı girdimi olaylar değişiyor, Allah kötüye denk getirmesin diyorum.

nişanlılar bu soruları iyi okuyup cevaplasın bence güzel sorular .birkaçı aklımıza geliyorama bazıları hiç düşünmediğimiz şeyler ... güzel bir paylaşım olmuş canım teşekkürler

nişanlılar bu soruları iyi okuyup cevaplasın bence güzel sorular .birkaçı aklımıza geliyorama bazıları hiç düşünmediğimiz şeyler ... güzel bir paylaşım olmuş canım teşekkürler

Ben teşekkür ederim..begenmene sevindim...a.s.a.s.

ama evlilikden önce bu soruları güzel yanıtlayıb, sonra sözunu bozanlarda cok.

sorular güzel ama evlendikten sonra bazı şeyler değişebiliyor.evlenmeden önce her iki tarafında maske takmaması gerekir.her zaman aynı çizgide yurümeleri gerekirklava::asigim:

nişanlıyım şu an bir problem yok her konuyu konuşup anlaşabiliyoruz nişanlım benim ailemede saygılı hatta ben annemle tartışınca bana kızıyo annene bir daha karşılık vermiceksin die.onun aileside bana iyi davranıyo ama işte görümceler yapıcağını yapmadan bırakmıyo oda bir gerçek tabi.her şey yolunda görünüyor çocuk meselesi geçim meselesi hepsini konuşuyoruz.Özel konulardada konuşuyoruz bana karşıda gayet iyi sahiplenir.Ama işte evlendikten sonra değişirmi die korkuyorum.Bu korku beni geriyor acaba kararım doğrumu diyorum daha önce kaç erkekle görüştüm ama hiç biriyle nişanlım kadar emin olmadım Nişanlımla evlenmeyi çok istiyorum :asigim: Rabbim bizi iman üzerine saygı ve sevgi içinde bir ömür geçindirsib inşaallah benim için dua edin kızlar Nasipse 2008 haziranda düğün düşünüyoruz inş... a.s.

bu soruları hiç önemsemedim aşık oldum 7 sene flört ettım evlendım 3 sene oldu çok mutluyum allah herkesi dogru insanla karşılastırsınn

Bu soruların çoğunu konuşmuşuzdur nişanlımla
...gerçekten önemli bence...tabi evlendikten sonra ne olur bilemem.insanlar çok değişiyo...ama ben mutlu bi çift olacağımıza inanıyorum...inşallah tabii

iyi günde kötü günde diyipte o imzayı oraya boşuna atmıyoruz heralde evlenmeyi düşünüyorlarsa onlarında bilincindedirler galiba....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…