Doğru Gözlük Seçimi

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.733
27.655
48
2013yazgüneşgözlükleritrendleri_mhrstyle.blogspot (1).jpg

Gözlük seçerken en fazla dikkat ettiğimiz şey çerçevelerin yüzümüzde nasıl durduğudur. Mağazada bulunan gözlükleri tek tek denemek oldukça zor olacağından öncesinde yüz şeklinize en uygun gözlüğü bilirseniz o modeller üzerinde durabilir ve zamandan kazanabilirsiniz... Bunun için öncelikle yüz şeklinize ve ten renginize, sonra da hangi çerçeve türünün ve şeklinin sizin için en ideali olduğuna karar vermelisiniz.


Cilt ve ten rengine göre gözlük seçimi

Gözlük seçiminde önemli noktalardan biri renk analizidir. Çerçeve renginin ten rengi ile uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Bunun için ten renginize zıt tonlarda renkler tercih etmelisiniz. Ayrıca dış görünüşünüzde öne çıkan noktalara uygun renk seçimlerinde bulunmalısınız. Saçlarınız kızıl tonlarındaysa güçlü renkler, gri tonlarındaysa açık ve parlak renkler, platin tonlarındaysa da soğuk renkler tercih etmelisiniz.


Yüz tipine uygun gözlük seçimi

Diğer önemli bir ayrıntı da seçeceğiniz gözlüğün yüz şeklinizle uyumlu olmasıdır. İlk olarak gözlük çerçevesinin yüzünüzün büyüklüğüyle orantılı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Buna karşın çerçeve şeklinin yüz şeklinizin tam tersi olması, yüze temas ettiği noktalarla uyumlu olması, yanaklara ve şakaklara baskı yapmaması tavsiye edilir. Yüz şeklinin yanı sıra göz önünde bulundurulması gereken diğer yüz özellikleri; göz aralığı ve burundur. Gözlerinizi birbirinden uzak göstermek için ince köprülü, hafif ve yanlarında detay bulunan modelleri kullanabilirsiniz. Burnunuzun olduğundan daha kısa görünmesi için düşük köprülü ve süslemeli modelleri, ince görünmesi içinse kare modelleri seçmelisiniz.


Yüz şeklinizi nasıl belirlersiniz?

Yüz şekilleri çoğunlukla birden fazla açı ve şeklin birleşiminden oluşsa da bazı temel şekillerden bahsetmek mümkün. Bunları kare, oval, dikdörtgen ve ters üçgen olarak sıralayabiliriz. İlk adım yüzünüzün bu şekillerden hangisine sahip olduğunu belirlemek olacaktır. Bunu nasıl yapacağınıza gelince; yüzünüzün tamamen kameraya döndüğü bir fotoğraf çekip, telefon ekranına ince bir kağıt yerleştirerek bir kalem yardımıyla yüzünüzün ana hatlarını çizebilirsiniz. Ya da aynaya bakıp, silinebilen bir kalem ya da bir rujla yüz hatlarınızı ayna üstünde takip ederek de yüz şeklinizi belirleyebilirsiniz. Yöntemler basit gibi görünse de yüz şeklinizi belirlemede oldukça faydalı olacaktır


Kare yüzde kuvvetli bir çene çizgisi, geniş bir alın ve elmacık kemikleri bulunur. Köşeleri yumuşatmak için yumuşak ve kıvrımlı çerçeveler seçilerek yüze daha derin bir anlam verilebilir. Klasik oval çerçeveler de bu yüz tipine yakışır.



Yüz-Şeklinize-Göre-Güneş-Gözlüğü1.png


Oval yüzlülere hemen her çerçeve uyabilir. Ancak özellikle yumuşak köşelere sahip ve şakaktan alına doğru yükselen kare çerçeveler oval yüzler için idealdir.


Yüz-Şeklinize-Göre-Güneş-Gözlüğü4.png

Dikdörtgen yüzlülerde yuvarlak ve kare çerçeveler istenilen etkiyi sağlar. Gövdenin enine dar, boyuna daha uzun olduğu yuvarlak ve kare çerçeveler de bu yüze göredir.

Yüz-Şeklinize-Göre-Güneş-Gözlüğü.png


Ters üçgen yüzlerde, yüzün daha geniş olan üst kısmını dar göstermek için, aşağı doğru genişleyen, açık renk ve malzemelerin kullanıldığı, çerçevesiz ya da ince çerçeveli gözlük modelleri tercih edilmelidir.



Heart_Shaped_Face.png
 
X