• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru insan olduğundan nasıl emin oldunuz?

kızlar burada çok güzel değilim kısmetim var ama onlar heralde güzelde değilim yaşımda gidince hepten bişeye benzemem diye korkuyorlar heralde..önceden annem çok baskı yapardı onu istemediği kişi ile evlenicemi söyleyerek susturdum..şimdi eskisi kadar söylenmiyor sadece nasihatlar kızım güzlelliğin geçliğin gitmeden iyi biyer bulalım yerleştirelim diyor

akannehir işin çok zor. talip bulunur da bu şartlar altında üzerindeki baskı sayesinde istemediğin biriyle evlilik yapmazsın umarımbilmiyorumkismile

tek bir söz yüzünden insanları tersleme. herkes kafasından geçeni doğru ifade edemiyor. önyargılı yaklaşma ,acele de etme :lepi:

20 yasından küçük genc kızların evlendirmeye çalışan insanlara diyecek pek bir şey bulamıyorum..kusura bakma..daha cocuk ya ne evlenmesi!15-16 yasında mı evlenmesi gerekiyormuş kızların!!!!
teyzeni sakın ama sakın dinleme!bu fikirde ve bu bakış acisindaki insanlarida ciddiye alma!ortamın bu olabilir ama bu çok yanlış bir düşünce!
evliliğin yası yoktur ama 16 yaşındaki bir kızda evlenmemeli!cocuk daha ya..ooof yani ooff!!!!!!!!

dogru kisi olayına gelince; bunun bir kuralı yoktur..iste bu dediğin insan mutlaka karsına çıkar..
bunun için acele etme..dert etme..yıllarca bekliyoruz hepimiz doğru insanı..kimimiz 25 inde buluyor kimimiz 35 inde..hepimizin doğru insan diye hayalini kurduğu bir erkek figürü vardır hayallerinde,o hayalindeki erkeği elbet bir gün sende bulacaksın...

ama lütfen cevrenin ve ailenin baskısını,bu boş lafları ciddiye alıp hata yapma..
bunlar çok sığ ve yanlış düşünceler..20 yaşındaki genc bir kıza nasıl kartlasmis,evde kalmış denilir!!!nasıl!!daha cocuk ya..inanmak istemiyorum..

akannehir işin çok zor. talip bulunur da bu şartlar altında üzerindeki baskı sayesinde istemediğin biriyle evlilik yapmazsın umarımbilmiyorumkismile

tek bir söz yüzünden insanları tersleme. herkes kafasından geçeni doğru ifade edemiyor. önyargılı yaklaşma ,acele de etme :lepi:

yok canım kolay kolay evlenebilceğimi sanmıyorum öncelikle kendi gözüm korkuyor tahammülüm kalmaz sevmediğim bi insanı eninde sonunda bırakırım takılmıştım üzülmüştüm öyle söyleyince arada oluyor işte..bide korkuyorum bu yaşta evlenmediğim için böyle söyleyen kişileri yaş 26 da bekar kalırsam neler denilirsempatiksalakcinnibeni deli ederler artık takma demesi kolay ama yaşıtlarında evli veya nişanlı olunca takılıyor işte insanın kafası ama beklicem içimin sindiği ona bakınca hyecandan kıvrınacağım birini bulana kadar.allahım hayırlısını cümlemize nasip etsin

sözler söyleniyor diye tabiki evlenemem kısmet bunu sözleri söyleyenlerde biliyor eminim kendi başlarınada gelmiştir söylenmiştir ama bilerek söyleniyormuş gibime geliyor geçen sene komşumuzda ne dese beyenirsiniz..çok seviyorum komşumu çok iyidir allah razı olsunda neden öyle dediklerine anlam veremiyorum düğün vardı 17 yaşında kız evlendi işte bak körpecik kızada gelinlik ne çok yakışıyormuş..kendisine bişey demedim ama insan ister istemez acabamı diyor hafta sonu kahvaltı yapıyorz düğün günün sabahı işte büyük teyzem var herzman sarılır der seni başka seviyorum der ama abisinin kızlarına işte bunun yaşı var beya kimseyi beğenemiyor diyor kulak asmadım artık birde teyzemin kızı 2 sene önce 18 yaşında evlendi benden 1 yaş küçük üsütme evlenmişmiş darılmışmıymısım çok takmıyorum mutlumu evlenen uyarıyor acele etme diyor anlam veremiyorum kim nasıl işine gelirse öyle konuşuyor.bi tarafa mutluluk rolü yaparken bi tarafa dert yanıyor aklım karıştı sadece ben aşk istiyorum kolay bi yapım yok kaptıramıyorum erkeklere kendimi en ufak hareketleri batabiliyor onun için acaba diyorum sizde hataları görüptemi evleni,yosunuz ama cevabını vermissin teşekkür ederim hepinize:enbuyukkk:

herkesin hataları kusurları vardır. mükemmel insan yok bir kere bunu unutmamak lazım

göz yumabileceğin şeylerse bunları görmemeye çalışıyorsun. bay-bayan ilişkisi olsun veya normal arkadaşlık ilişkilerinde durum hep böyle. temelinde bu var. kusuralarını bilip onu öyle kabul etmek veya etmemek.

içki,sigara sana normal gelebilir ama bunlara ben izin vermem. bunları kullanan adam benim için "doğru insan" olamaz ama sen bunlara olumlu yaklaşıyorsan senin için doğru insan o olabilir.

sevgi yoksa yeri geldiğinde aldığı nefes bile gözüne batar ama sevince işler değişiyor hatalarını-kusurlarını görmezden gelebiliyorsun.bilmiyorumkismile

tavsiyem körü körüne aşık olduğu biri ile evlenmeye kalkmaman:lepi:

evlilik dışardaki insanların girmeye can attığı, içindeki insanlarında çıkmaya can attı bir şeymiş. sempatiksalakcinni çok da heveslenmemek gerek galiba. herkes altında da kalkamıyorkafamçokkarıştı

20 yasından küçük genc kızların evlendirmeye çalışan insanlara diyecek pek bir şey bulamıyorum..kusura bakma..daha cocuk ya ne evlenmesi!15-16 yasında mı evlenmesi gerekiyormuş kızların!!!!
teyzeni sakın ama sakın dinleme!bu fikirde ve bu bakış acisindaki insanlarida ciddiye alma!ortamın bu olabilir ama bu çok yanlış bir düşünce!
evliliğin yası yoktur ama 16 yaşındaki bir kızda evlenmemeli!cocuk daha ya..ooof yani ooff!!!!!!!!

dogru kisi olayına gelince; bunun bir kuralı yoktur..iste bu dediğin insan mutlaka karsına çıkar..
bunun için acele etme..dert etme..yıllarca bekliyoruz hepimiz doğru insanı..kimimiz 25 inde buluyor kimimiz 35 inde..hepimizin doğru insan diye hayalini kurduğu bir erkek figürü vardır hayallerinde,o hayalindeki erkeği elbet bir gün sende bulacaksın...

ama lütfen cevrenin ve ailenin baskısını,bu boş lafları ciddiye alıp hata yapma..
bunlar çok sığ ve yanlış düşünceler..20 yaşındaki genc bir kıza nasıl kartlasmis,evde kalmış denilir!!!nasıl!!daha cocuk ya..inanmak istemiyorum..

büyük gösteriyor biraz ama bu kartlamış dmesini gerekmez sonuçta o masada onun yaşında bekar biri olarak bende varım..bana söylenmemişte olsa üzerime alındım ama alındım diye evlenmek yok tabiki doğru kişiyi arıyorum en azından doğru olduğuna inandığım biri..çok zor bence evlilik kararı merak ediyorum bu forumda varmı sevmeden evlenen..

yok canım kolay kolay evlenebilceğimi sanmıyorum öncelikle kendi gözüm korkuyor tahammülüm kalmaz sevmediğim bi insanı eninde sonunda bırakırım takılmıştım üzülmüştüm öyle söyleyince arada oluyor işte..bide korkuyorum bu yaşta evlenmediğim için böyle söyleyen kişileri yaş 26 da bekar kalırsam neler denilirsempatiksalakcinnibeni deli ederler artık takma demesi kolay ama yaşıtlarında evli veya nişanlı olunca takılıyor işte insanın kafası ama beklicem içimin sindiği ona bakınca hyecandan kıvrınacağım birini bulana kadar.allahım hayırlısını cümlemize nasip etsin

çalışıyor musun ?

en iyisi beklemek. :lepi:hayat zorken tahammül edemeyeceğin insanlarla bir ömür çürütmek sana ne fayda getirecekkafamçokkarıştı

milletin dırdırı bitmez. bugün evlen derler yarın çocuk derler. bu seferde 2. çocuğu niye yapmıyorsun derler. anlayacağın derler de derler... en iyisi "tabii" deyip geçmek.kötükedihüso

Bence doğru insanı anlamak imkansız nerdeyse.
Bekarken vaatler veriri bazılarını uygularda ama evlenince değişmeyeceğinş bilemezsin.
Biz 4 yıllık berabeliğin sonunda evlenmemeize rağmen çok yanılgılarım olmuştu.
Ama evliliği zorlayacak şeyleri söyleyebilirim.
Eğer erkek annesine yada diğer aile fertlerine düşkünse çokça, o işi zorlaştırır.
Her daim annenin fikrini soran erkek sana sıkıntı yaratır.
Pinti yada çok bol ellli olmasıda sıkıntı, saygılı olmalı, alaycı olmamlı.
Benim aklıma gelenler bunlar.Tüm genç kızların hakkında hayırlısı olsun diyelim.

herkesin hataları kusurları vardır. mükemmel insan yok bir kere bunu unutmamak lazım

göz yumabileceğin şeylerse bunları görmemeye çalışıyorsun. bay-bayan ilişkisi olsun veya normal arkadaşlık ilişkilerinde durum hep böyle. temelinde bu var. kusuralarını bilip onu öyle kabul etmek veya etmemek.

içki,sigara sana normal gelebilir ama bunlara ben izin vermem. bunları kullanan adam benim için "doğru insan" olamaz ama sen bunlara olumlu yaklaşıyorsan senin için doğru insan o olabilir.

sevgi yoksa yeri geldiğinde aldığı nefes bile gözüne batar ama sevince işler değişiyor hatalarını-kusurlarını görmezden gelebiliyorsun.bilmiyorumkismile

tavsiyem körü körüne aşık olduğu biri ile evlenmeye kalkmaman:lepi:

evlilik dışardaki insanların girmeye can attığı, içindeki insanlarında çıkmaya can attı bir şeymiş. sempatiksalakcinni çok da heveslenmemek gerek galiba. herkes altında da kalkamıyorkafamçokkarıştı

doğru insanda dediğim kusurlanın batmaması işte sevgiden kaynaklı şuan sevdiğim olmadığı için sevemediğim için pek olumlu yaklaşamıyorum acaba batmamaya başlarmı sevebilirmiim diye bekleyemiyorum

doğru insanda dediğim kusurlanın batmaması işte sevgiden kaynaklı şuan sevdiğim olmadığı için sevemediğim için pek olumlu yaklaşamıyorum acaba batmamaya başlarmı sevebilirmiim diye bekleyemiyorum

şu "elektrik" denilen şeye inanıyorum. ilk görüşte sevmesen bile ilerde sevebileceğini anlar insan, kanı ısınır . tekrar görmek , görüşmek istersin . :içelim:

kızlar burada çok güzel değilim kısmetim var ama onlar heralde güzelde değilim yaşımda gidince hepten bişeye benzemem diye korkuyorlar heralde..önceden annem çok baskı yapardı onu istemediği kişi ile evlenicemi söyleyerek susturdum..şimdi eskisi kadar söylenmiyor sadece nasihatlar kızım güzlelliğin geçliğin gitmeden iyi biyer bulalım yerleştirelim diyor

Bunu sakın bir daha söyleme.. Ne demek.. Kendine güven hep güven...
Kimin ne haddine ki senin özelliklede dış görünüşün için yorum yapmak... Sakın böyle birşeye müdahale etme!! bu senin hayatın, sadece senin.. ve yaşın inan daha çooook genç... yaşının getirdiği bir güzellik bile vardır senden, çok üzüldüm bu şekilde düşünmene. insanların seni bunaltmasına sıkıştırmasına izin verme.. şimdi kaç yaşında evleneceğin herkesi ilgilendiriyor, ama Allah muhafaza mutsuz olursan bu sadece seni ilgilendirecek emin ol... herkes kendi hayatına dönüyor sonra, o evde sen ve eşin kalıyorsunuz.. kulaklarını tıka.. kendini hazır hissetmeden de sakın tamam deme canım..

Andy Rooney der ki..." Yaşım ilerledikce, en çok otuz yaşını aşmış bayanlara değer vermeye başladım."
ışte bunun sebeplerinden bir kaçı: Otuz yaşını geçmiş bir kadın asla sizi gecenin bir yarısı uyandırıp "ne düşünüyorsun?" diye sormaz.......
Umurunda değildir çünkü ne düşündüğünüz.
Otuzunu aşmış bir kadın TV deki maçı seyretmek istemiyorsa, söylene söylene TV 'nin karşısında yanınızda oturmaz.......
Yapmak istediği bir şeyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan bir şeydir.
Otuz yaşını aşmış bir kadın kendini yeterince iyi tanır ve kendinden emindir...
Kim olduğunu, ne olduğunu, ne istediğini, ve kimden istediğini bilir.
Otuzunu aşmış çok az kadın onun hakkında ya da yaptıkları hakkında ne düşündüğünüzü önemser.
Otuz yaş üstü kadın çoğunlukla büyük aşklara, ömür boyu sürecek bağlılıklara doymuştur.
Hayatında en son ihtiyacı olan şey bir başka mız mız, devamlı söylenen, ne yapacağına karışan, yapışkan bir aşıktır.
Otuzunu aşmış kadın, ağırbaşlıdır.Bir operanın ortasında ya da pahalı bir restoranda sizinle çığlık çığlığa
kavga etmesi çok nadirdir...
Ha tabi hakettiyseniz, sizi vururken de hiç tereddüt etmez, sonuçlarına katlanmayı da planlayarak...
Otuzunu aşmış kadın övgüler yağdırmakta çok bonkördür, çoğu hak edilmemiş bile olsa.....
çünkü takdir edilmemenin ne olduğunu iyi bilir.
Otuzunu aşmış kadın sizi bayan arkadaşlarıyla rahatlıkla tanıştıracak kadar kendine güvenir......
Daha genç bir kadın, en iyi arkadaşını bile görmezlikten gelebilir, yanındaki adama güvenmediği için.
Otuz yaşın üstündeki kadın sizin onun arkadaşına ilgi duymanızı hiç sallamaz..... arkadaşının onu aldatmayacağını bilir.
Kadınlar yaşları ilerledikçe medyumlaşırlar. Ona günah çıkarmanıza hiç gerek yoktur..... Onlar her haltınızı bilirler.
Otuz yaşını aşmış bir kadın kıpkırmızı bir ruj sürdüğünde bu ona cok yakışır. Ama daha genç kadınlarda böyle değildir. Çiğ durur.....
Otuz üstü kadınlar açıksözlü, doğrucu ve dürüsttürler...... Onun için ne anlam taşıdığınızı merak etmenize gerek yoktur.......
Ne kadar geri zekalı olduğunuzu bir çırpıda açık açık söyleyiverir.......

Kıssadan hisse kadının en güzel yaşları 30'undan sonradır, ayakları yere basan, ne istediğini bilen,
Kimimiz bundan biraz daha önce veya biraz daha sonra ongunlaşırız ama hep böyle düşünmüşümdür,
Çevremdeki tüm örnekler de bunu işaret eder,
Evet daha çok gençsin bence de arkadaşım, başkalarının yanlışları zihnini bulandırmasın,
ınsanlar kendi hatalarını herkese yaptırmak ister nedense, en güzeli kalbinin sesini dinlemektir yerimseniben

saçmalığa bakar mısınız?! nasıl yani ben de 20 yaşındayım ve yüz hatlarım daha çocuksuluktan daha yeni çıktı sayılır. İnsanın hazır hissettiği yaş önemli bence. Kimisi 20 de evlenir kimi 30 da. Elalemin dediğini düşünüp yanlış bi karar verme sakin. Gerçekten sevebileceğin, onunla mutlu olabileceğini* düşündüğün kişi karşına çıktığında anlayacaksın zaten. İşte bu diyeceksin...

Ha doğru erkek konusuna gelince ona da şöyle bir alıntıyla cevap vermek isterim kaydirigubbakcemile3

Kadının biri kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış,kadın lambayı kumların içinden çıkarmış, ovalamış.Lambadan cin çıkmış ve;
-'Sadece bir dilek hakkın var, iyi düşün öyle dile' demiş.Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak:
-'Bütün dünyada zulmün, savaşın, açlığın bitmesini istiyorum.Bu haritadaki ülkeleri görüyor musun?Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını,her yere barışın gelmesini diliyorum' diyivermiş.Cin haritaya bakmış ve dehşetle;
- 'Tanrı askına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar.Tamam, işimde iyiyim ama o kadar da değil! Bunu yapılabileceğimi sanmıyorum.Başka bir dilekte bulun' diye bağırmış. Kadın birkaç dakika düşünmüş ve ;
- 'Hayatım boyunca doğru bir erkek bulamadım. Bilirsin; hem ince düşünceli, hem dürüst, hem karizmatik , hem eğlenceli biri, sevecen, ilgili ve ömür boyu sadik olacak erkek diliyorum' demiş. Cin derin derin bir iç çekmiş:
-Uzat su kahrolası haritayı...

Yani bu doğru erkek meselesi öyle kolay bir şey değil, bulana kadar devam :delphin:

bayanssulusmilekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ben çalışıyorum az maaş alıyorum ama rahatım kafam rahat işim rahat..
şuan görüştüğüm kişi 26 yaşında aynı boydayız benden cevap bekliyor bu sabah kahvaltıya gittik..işi var hiç küçümsediğini görmedim kimseyi çok neşeli çok çevresi var yakışıklıda sevgili olmayı düşünüyorum bitek boy meselesine takmıştım geçti oda topuklu giyemeyeceğim diye üzülüyorum onun yanındayken gerçi ne kadar sürer bilinmez ama buarada kızlar evet ben kendime güvenmiyorum kimin ne dediğine takmamaya çalışıyorum ama bazen ister istemez takılıyorum birde güvenim gelse tam olacak

nasıl begenmezsın kendını hayatım?nasıl guvenın olmaz kendıne?
sen daha cok genc çıtır bır hatunsun :)
her zaman suna ınanırım; çırkın bayan yoktur,bakımsız bayan vardır..
kendıne guvenmedıgınde cırkın olur ınsan,ısterse dunya guzelı olsun kendıne guvenı yoksa ne yapsa da guzel olamaz..
kendıne guven..sen cok guzel,cok hos,zarıf bır genc kızsın..
her kadın guzeldır..bunu unutma..bayanssulusmile

nasıl begenmezsın kendını hayatım?nasıl guvenın olmaz kendıne?
sen daha cok genc çıtır bır hatunsun :)
her zaman suna ınanırım; çırkın bayan yoktur,bakımsız bayan vardır..
kendıne guvenmedıgınde cırkın olur ınsan,ısterse dunya guzelı olsun kendıne guvenı yoksa ne yapsa da guzel olamaz..
kendıne guven..sen cok guzel,cok hos,zarıf bır genc kızsın..
her kadın guzeldır..bunu unutma..bayanssulusmile

ŞenizŞenizteşekkür ederim hayatımm evet çookk güzelimmmbayanssulusmilebunu kendime söyleyeyim gün içindesırnaşık şey

tabiikide guzelsiin hayatım :))))))
geç bı aynanın karşısına da bak su güzelliğe:)) kiskananlaar catlasiin kiskananlar catlasiin :)))

ben eşimle evleneceğimi hissetmiştimopuyorumnanaktan..........daha sevgili bile değildik...birgün konuşurken eşim bana dedi sen bu kızla evleneceksin demiş içinden bir ses çok şaşırmıştım ....kaydirigubbakcemileAllah nasip edince içinede veriyo sevgisini muhabbetini valla.........iyiki evlenmişim diyorum şimdi ...
inşallah sende hissedersin o doğru kişiyi nasip olur sana mutlu olursunuz kimsenin lafına bakma hayat senin hayatına.s.

neeeeeeeeee???????? bilmiyorumkismile
20 yasından sonra ınsan kartlasıyor mu?????? sempatiksalakcinni
afedersın ama teyzenın yası kac? yanı bunamıs olmasın? sempatiksalakcinni
bana oyle geldı de...
bır kere bayanlar 20nın ustune cıkınca vucut hatları daha da belırgınlesır, daha kadınsı ve daha cekıcı olurlar...
20 yasında bır kız daha korpecık ve cocuksu gorunur...
kımsenın lafına aldırma cok gencsın...

Back
X