- 9 Şubat 2022
- 241
- 285
- 53
- 35
- Konu Sahibi melikelerce
Merhaba hanımlar. Öncelikle yorumlayacak herkese çok teşekkür ederim. 3 sene önce boş gebelik geçirdim. Kese kendiliğinden düştü. Tekrar doktora gitmedim. Düşmeye başladığında kendini atıyor ama atmazsa gel demişti, psikolojik olarak o kadar kötü hissetmiştim ki 1 haftaya yakın kanamam oldu sonrasında normal düzenli adet görmeye devam edince gitmedim yeniden, korktum açıkçası ve psikolojim yeniden doktora gitmeye cesaret ettirmedi beni. Çok erken öğrenmiştim o zaman gebeliği. Aradan 3 yıl geçti biz yeniden çocuk için şimdi düşünmeye başladık. Bu süreçte hiçbir regl düzensizliği ya da bir sorun yaşamadan rutin hayatıma devam ettim. Şimdi bebek planlıyoruz ve reglim gecikti. Etrafımda o kadar çok boş gebelik, kimyasal gebelik ve gebelik anomalileri gibi şeyler yaşayan tanıdıklarım oldu ki doktora gitmeye hamileysem bile öğrenmeye korkar oldum. Bi yandan tamamen teslimiyetle ne olacaksa olur düşünme bırak hayatın akışına varsa bile ne kadar geç öğrenirsen o kadar iyi olur diyorum. Bi yandan öğrenip folik asit vs kullanman gerek diyorum kendi kendime öncelerini düşünüp ceviz falan yiyorum ilaç yerine. Sonra eskiler geliyor aklıma annelerimiz anneannelerimiz… Kafam allak bullak. O kadar karmaşık hissediyorum ki. Akışına bırakıp geç öğrenen ya da beni biraz rahatlatacak şeyler yaşamış kişilerin tecrübelerine ihtiyacım var sanırım. Okuduğunuz için teşekkür ederim