Dogru mu yaptik

Hanımlar iyi günler
Kardeşimin 2 gun once oksuruk ve halsizligi vardi test yaptirdik ve cok sukur negatif. Ama olaylardan bundan sonra gelisti.
Annemin bir arkadaşının kızının dun kınası bugun de nikahi varmis. Kardeşimin hastalığı öncesi, kina yerine gider takiyi verir 10 dk durur kalkarız diyoduk
Ama bu test yaptırma stresi, sonuc bekleme stresi sonucu dedim ki anne gitmeye hic gerek yok. Testi yeni yaptirdik bekliyoruz deriz, evin kapısından ben uzaktan takiyi veririm dedim. Yani gitmemek için yalan soyleyelim dedim. Neyse annemi zorla ikna ettim. Dun kinaya gitmedik. Bugun de annem evin kapısından uzaktan takiyi vermiş ve söylemiş bekliyoruz muhtemelen hasta o yuzden riske atmayalım demis vs. Beni aradi, ayip oldu herkes gidiyor bari bugün nikaha gitseydik falan diye.
Benim babamın tansiyonu şekeri var, aile apartmanı ve yaşlı insanlar var. Bu riske giremezdim acikcasi ama annem ayip oldu vs diyince de kotu hissettim. Gitse miydi ya da sonuc negatif cikti diyip nikaha gitsin mi? Ben bu riske değmez diye düşünüyorum. Annem de onlar da seninkine gelmez falan diyor. Ya riske girmek istemeyen tabiki düğünüm ne zaman olur olmaz bilmem ama istemeyen gelmez tabiki.
Dogru mu yaptik yalan söyleyip gitmeyerek bilmiyorum. Etrafımda bu hastalıktan vefat eden cok insan oldu. Genc yaşlı hic farketmeden. Bana bir akil verin lütfen, uzgunum
biz bir seneden beri kimsenin evine gitmiyoruz, sadece acik havada yapilan seylere katildik onlar da en fazla 10-20 kisilik davetlerdi.
 
bir arkadaşım negatif çıktıktan 3 gün sonra pozitif çıktı
bilemezsiniz, hele de belirtiler varsa
kimseyi riske atmamalıydınız, çok doğru yapmışsınız
keşke herkes böyle düşünceli olsa
 
Dimi ya. Annem ayip oldu diyince surekli, dedim yanlis mi yapıyoruz. Başkalarına ayıp olmasın diye bu riske giremedim gerçekten. Evet sevdiğim insanlar ama cidden yapamazdim
Gidip ona buna virüs yaysaniz, gelen bin pişman olsa,hemen akabinde düğün sebepli bir yakın akrabaları ölse falan...doğru mu yapmış olacaktinız???
Bu pandemide düğün yapan kimsenin gelmeyeceğini biliyordur, umursamayin
 
Benim arkadaşımın da bugün düğünü var ama yüksek riskli illerde 50 kişi olabilir düğün salonunda diyor maksimum kişi sayısı haberlerde. Arkadaşıma da sormadım. Şimdi sorsam ayıp olur mu bilmiyorum, ben hassasım ama ayıp olur mu sıkıntısı içindeyim ben de gitmek istemiyorum.3 ay önce de dayımı kaybettim covidden oğlunun nişan merasimi sonrasi virüs kaptı.
 
X