sakın öyle ezik hissetmeyin... bazılarının çevresi kalabalık olur bazılarının bir iki kişiden ibaret...
bende bazı nedenlerden dolayı hayatımdan çıkardım bazı arkadaşlarımı... eksikliklerini hissetmiyor değilim, tabiki hissediyorum... ama yapıları ve karekterleri onlardan soğumama sebep oldu... sizin arkadaşlarınıza benzer arkadaşım vardı... bn aramasam aramazdı, ben görüşelim demesem görüşmezdik..senelerce kahrını çektim, dertlerini dinledim, omuzumda ağladı gözyaşını sildim... ama noldu, koca bir hiç.. bir tek sıkıntımda yanımda olmadı, bir gün hal hatır sormadı.. demekki ben ederinden fazla değer vermişim kendisine... ne yaptım? çıkardım hayatımdan.. zamanla koptuk... aramıyorum sormuyorum... benim huyuma benzer bir huyunuz var sizinde... tahammül edemediğiniz insanları çıkaıyorsunuz hayatınızdan...aynen benim gibi.. ama emin ol bir iki arkadaş eksik olsun, gönlüm huzurlu olsun... sanmayın ki herkesin onlarca dostu var... nadirdir bu... samimi olsun bir tane olsun yeter bile... benim de telde görüştüğüm arkadaşlarım var ama yüzyüze görüşemiyoruz uzaklık veya evlilik nedenlerinden dolayı....
şuan yeni taşındığım yerde de iki arkadaş edinmiştim... birinin beni kullandığını hissettiğimden beri onada mesafeliyim...
belki yalnızım, belki hep evimde kendimle başbaşayım ama en azından kişliğimden ve onurumdan ödün vermediğim için mutluyum.... sırf çok dostum olsun diye bana ters gelen şeylere tahammül edip de göstermelik dostluk sürdürmem kimseyle...