Doğru mu yaptım? Yanlış mı? :(

Minnosella098

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2019
781
789
103
31
Kızlar benim tüplerimin ikiside kapalı ve tüp bebekten başka çarem yok . Yaklaşık 7 aydır tüp bebek yaptırmak istiyoruz ama maddi şartlar şuan ev aldığımız için el vermiyor. Bende ne yapabilirim diye düşündüm nasıl olurda bir yol bulurum dedim O yüzden bende bir firmada home ofis müşteri hizmetleri iş başvurusu yaptım. Işe alındım ama yoğun bi çalışma tempoları varmış vardiyalı mağlum birde şu salgından dolayı daha fazla daha yoğun . Önceden zamanım vardı maddi durumumuz yoktu şimdi belki maddi acıdan bi kaç ay sonra durumumuz olcak bu sefer de tüp bebek zorlu bi süreç hastaneye git gel sonrası aynı şekilde dikkat isteyen bi dönem bu seferde korkuyorum tüp bebek yaptıracak zamanı bulamıyıcam gibi ertelenirmi acaba diye düşünmek beni çok üzüyor bu başvuruyu yaparken tek çıkış yolum bu gibi geliyordu ama şimdi mutlu bile değilim çok tedirginim yanlışmı yaptım doğru mu bilmiyorum.

Yanlış yapmamışsınız bence.
Hele birkaç ay çalışın, su akar yolunu bulur.Mazeretiniz sağlıkla ilgili. Bulunur bir yolu.
Hayırlısıyla gönlünüze göre olsun.

Ev aldığınız için ekonomik zorluğunuz var, tüp bebek tedavisi de nerden baksanız 20bin TL’leri bulabiliyor ve buna ayıracak bütçeniz olmadığı için işe girmişsiniz. Peki çocuk doğduğunda ona layıkıyla bakabilecek kadar ekonomik gücünüz var mı?

Eğer varsa düşünmeyin iş yoğunluğunu falan. Bir yol bulunur, izin alınır. Ben de çalışırken yaptırıyorum tüp bebeği, yolda arabada giderken telefondan toplantıya bağlandığım günler oldu. Hem çalışıp hem bu işleri yürütmek kolay değil tabi ki.

Yaşınız kaç acaba..
Bazen vakit kaybetmemek en iyisi olabiliyor bazi faktörlerde..
Tup bebekte uzun bir süreç sonuçta bu ay tedavi gördüm hemen oteki ay transfer olamayabiliyor insan..

26 yaşındayım kızlar. Bizim maddi olarak kendimizi toplamamız 1 yılı bulur Allah yeterki nasip etmiş oldun evlâdım olduktan sonra bakım yetiştirmesi ile ilgili sıkıntı olmaz Allahın izniyle

Yasiniz genc bence stres yapmayin akisina birakin. Bi sure calisin ekonomik olarak kafaniz rahatlar hem bi ugras olur sizin icin. Biraz toparlandiktan sonra da cikip tup bebege yogunlasirsiniz.

Pandemi döneminde tüp bebek yaptırmak bana korkutucu geliyor. Şöyle ki hastaneden mikrop kapma ihtimaliniz var. Ve tüpbebekte bir kere değil en az 5 10 defa gidip geleceksiniz hastaneye. E bunun bebeği var, kontrolü var, doğumu var var var var. O yüzden pandemi bitene kadar bekleyin, bu süreçte para biriktirin hem tüp bebek hem bebek için maddi manevi hazır olun.

Çalışın biriktirin

Yaşınız genç

Yeni başladığınız için zor gelir de alışırsınız

Tüp bebeği çoğu kişi çalışırken yapıyor ki bence daha iyi oluyor

Kafayı takamıyorsun

Bir yandan iş bir yandan koşturmaca hayat devam ediyor yolda telefon ile görüşüyor toplantıyı organize ediyor vs sonra muayeneni olup dönüyorsun vs

Homeofis çalışmalarda da izin alırsınız kısa süreli ya da vardiyanızı ayarlarsınız vs

Aceleye gerek yok

Hayır bu şartlarda en doğrusunu yapmışsınız. Gerçekten takdir ettim sizi. Para havadan gelmeyecekti en doğrusu calismanizdi. 1 sene çalışsanız çalıştığınızın yarısını kenara atsanız tüp bebek için tedavi masrafını biriktirirsiniz. Allah hayırlısını versin size

Kızlar benim tüplerimin ikiside kapalı ve tüp bebekten başka çarem yok . Yaklaşık 7 aydır tüp bebek yaptırmak istiyoruz ama maddi şartlar şuan ev aldığımız için el vermiyor. Bende ne yapabilirim diye düşündüm nasıl olurda bir yol bulurum dedim O yüzden bende bir firmada home ofis müşteri hizmetleri iş başvurusu yaptım. Işe alındım ama yoğun bi çalışma tempoları varmış vardiyalı mağlum birde şu salgından dolayı daha fazla daha yoğun . Önceden zamanım vardı maddi durumumuz yoktu şimdi belki maddi acıdan bi kaç ay sonra durumumuz olcak bu sefer de tüp bebek zorlu bi süreç hastaneye git gel sonrası aynı şekilde dikkat isteyen bi dönem bu seferde korkuyorum tüp bebek yaptıracak zamanı bulamıyıcam gibi ertelenirmi acaba diye düşünmek beni çok üzüyor bu başvuruyu yaparken tek çıkış yolum bu gibi geliyordu ama şimdi mutlu bile değilim çok tedirginim yanlışmı yaptım doğru mu bilmiyorum.
Bende tüp bebekle hamile kaldım, keşke bir sonraki seneyi bekleseymişim diyorum. Bu süreçte hamile olmak büyük sıkıntı. Bence siz birikiminizi yapın şimdi çalışarak, sürece girdiğinizde işinizi bırakırsınız. Zaten sık sık kontrole gideceksiniz bir yerde çalışırken zor oluyor( günü siz ayarlayamıyorsunuz yumurta/rahim gelişimine göre doktor veriyor). Hiç girmeyin derim şu süreçte, biz Şubatta başlamıştık Temmuza kadar bekledik ama acele etmeye gerek yok hiç. Şimdi evde hapis gibiyim çıkamıyorum, kontrollere eşimle giremiyorum herşey minimumda

Back
X