doğru mu yaptım?

Ben 4 aya kadar sadece aileme ve eşimin ailesine söyledim. Sonra diğer akrabaların haberi oldu. Çünkü sürekli aynı soruların sorulması beni sıkıyo. Kaç aylık cinsiyeti miden bulanıyo mu yatsana ayağını uzatsana. Offf akıl isteyen yok diyesim geliyodu. Bende bunu sadece 5 ay yaşadım neyseki

benim çok ağır geçiyor ve biz onların yanına gitmeyi planlıyorduk şimdi devamlı soruyorlar mecbur açıkladık

bende cınsıyetı bellı oldugunda soylemıstım :)
daha dogrusu esım aradı annesını haber verdı ben bıle aramadım
bosver hıc kafana takma herkes ustune dusenı yapsında olması gerektıgı gıbı olsunda sen zaten ona gore davranırsın
kendılerını sozle bıle agırlattırmayı ıyı bılıyor herkes
kayınvalıdenın sana onu soylerken dusunmesı gerektı once

sen iyi dayanmışsın:) diğer görümcem aradı mesela hayırlı olsun dedi güldük bitti geçti. onu illa biz arıyacağız hazretlerini.. neyse aramıycam işte:)

neden önyargılı yaklaştığınızı anlamadım, herkes bilirken size söyleyememesinde acaba iyi niyet olamaz mı? Belki de sizin anne olmayı istediğinizi düşündüğü için söyleyememiş olamaz mı? Bence bu kadar önyargılı olmayın. Siz sadece bebeğinize odaklanın, duyması gereken gerektiği zamanda öğrenir zaten ha bu konu kafanıza çok takılıyorsa bir muhabbet arasında sorarsınız sizde, belki de gerçekten geçerli bir sebebi vardır, saygılar.
olamaz çünkü ben 2 aylık evliydim ve bi sene çocuk düşünmüyorum diye peşin peşin söylüyodum biliyordu yani alakası olamaz.

bende cınsıyetı bellı oldugunda soylemıstım :)
daha dogrusu esım aradı annesını haber verdı ben bıle aramadım
bosver hıc kafana takma herkes ustune dusenı yapsında olması gerektıgı gıbı olsunda sen zaten ona gore davranırsın
kendılerını sozle bıle agırlattırmayı ıyı bılıyor herkes
kayınvalıdenın sana onu soylerken dusunmesı gerektı once
bir de o kadar miden bulanırken falan nasıl anlamadı ki kayınvaliden benim iş yerindekiler hemen anladı devamlı lavaboya koşmamdan

bir de o kadar miden bulanırken falan nasıl anlamadı ki kayınvaliden benim iş yerindekiler hemen anladı devamlı lavaboya koşmamdan
ben ve esım kayınvalıdemle gorusmuyoruz :)
o aralar bıraz akrabalardan da ayagımı cektım...

olamaz çünkü ben 2 aylık evliydim ve bi sene çocuk düşünmüyorum diye peşin peşin söylüyodum biliyordu yani alakası olamaz.

ne bileyim tahmin yürüttüm sadece, o zaman boş verin gitsin, sizde söylemeyin olurda elden mi duyacaktık derse de ben nasıl öğrendimse sende öyle öğrendin der içinizi rahatlatırsınız.

Ben azında bakla ıslanmayan bir insanım. İki hamileliğimde de birini 4+0 da birini 4+2 de öğrendim 7 cihana yaymıştım hemen. Ama 12. haftaya kadar sorulsada söylemeyen insanlarıda asla yadırgamam ayıplamam. Çünkü 12. haftaya kadar düşük yapma riski çok fazla genelde insanların ilk üç ay söylememe nedeni de bu. Çok da geçerli bir sebep o yüzden söylemeyenlere kızmıyorum hiç.

k.v. söyleseydin ben senden duyunca bişi mi oldu ona da sen söyle diye.

merhaba arkadaşlar, beni kv ya da görümcelerle sorunum yok çok şükür ama size bir konuda danışmak istiyorum.
şimdi geçen sene görümceme; sen çay içme kahve içme demelerinden hamile olduğunu anlamıştım sordum ve bana yok falan kem küm etti. inanmadım tabi ki ama anlam veremedim yalan söylemesine. sonra bir iki hafta sonra kv arayıp iişte ablan hamileymiş dedi biz de hayırlı olsuna aradık ve 12 haftalık olduğunu öğrendik. bizden başka herkes biliyormuş zaten.

bu sene de biz karar verdik ve nasip oldu şükür.. şuan 8 haftalık eşim ilk öğrendiğimizden beri arayalım anneme söyleyelim dedi ama ben nedense benden saklanan aynı şeyi hemen söylemek istemedim. dün söyledim kv me hamile olduğumu. o da sevindi baya, sonra hemen x ablana söyledin mi dedi. yoo dedim ilk sizle paylaşıyorum. o zaman ara söyle senin söylemen daha doğru falan dedi. ben de o anda diyemedim e o benim gözüme baka baka yalan söyledi hala daha anlayamıyorum ya.. ben sadece arayıp söylemeye utanırım ben siz söyleyin falan dedim halbuki alakası yok utanmakla.

neyse eşim bana hak veriyor ama çok küçük şeylere takılıyosun falan dedi. ben de aslında bekleyecektim ama kv me ayıp olurdu o kadar uzun süre haber vermediğim için. abartıyor muyum sizce
Bence sizi yakın görmediği için söylememiş. Ayrıca herkes biliyor. Sizin açınızdan bir problem olmayabilir ondan yana var bence. O söylemediyse ben de söylemezdim..

Kafaya takılacak bir konu değil ama hamileliğinizi sizden duymasın başkasından duysun. Sebebini sorarsa zaten x anne sana söyler diye arama gereği duymadım vs dersiniz geçiştirirsiniz.
Tebrik ederim bu arada.

Back
X