Merhaba arkadaşlar,
Iş konusunda size danışmak istediğim bir konu var. Yardımcı olabilmeniz için konuyu biraz detaylı anlatacağım. Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
30 yaşındayım. 6 senedir bir firmada çalışıyorum. Burası bir aile şirketi ve benim ilk iş yerim. Ben işe başladığım zaman yaklaşıķ 10 kişi çalışıyordu aile dışında. İlk iş yerim olduğu için, çalışmayı çok sevdiğim için ve patronumla aram iyi olduğu için çok özverili çalıştım. İlk 4 yıl hiç izin kullanmadım. Benden sonra gelen herkes benden daha yüksek maaş aldı sesimi çıkarmadım. Kim işten çıktıysa yerine biri gelene kadar onun işini de üzerime aldım. Çünkü zor durumda kalmalarını istemedim. İki bilgisayar taşıyıp eve getirdiğim günler oldu. Gece evde çalışıp hiç uyumadan işe gittiğim zamanlar oldu. Yaklaşık iki yıl önce işlerden ötürü patron herkesi işten çıkardı. Sadece birkaç kişi aldık. Plaza tarzı bir ofisten bodrum katında bir ofise geçtik. Patron beni hep yanında tuttu. Ben de onu öyle bir durumda bırakıp gitmedim. Şu an sadece iki kişi çalışıyoruz. Bu zamana kadar iş yerinden 100 tl avans bile almadım. Kendi işim gibi çalıştım. Aldığım maaş bu zamana kadar olan emeğimin karşılığı çok değil ama yine de birşey talep etmedim.
Diğer taraftan şu ara epey maddi olarak zor durumdayım. Evde annem, babam, ben ve abim yaşıyoruz. Evimiz kira. Abim çalışmıyor. Hiç çalışmadı zaten neredeyse bu zamana kadar. Babam emekli. Hastalığından dolayı 10 yıldır çalışamıyor. Annem yeni emekli oldu. O da 65 yaşında ve bu zamana kadar 10'dan fazla ameliyat geçirdi. Ben artık ikisinin de rahat etmesini istiyorum.
Çok uzattım biliyorum...
Gelelim konuya, Üzerimde çok fazla kredi borcu var. Patronum da durumları biliyor. Bana 6 yıllık tazminatımı verip kapatmak istediğini söyledi. En azından borçlarımın bir kısmını kapatıp rahatlamamı istiyor. Ben tazminatı sadece kovulduğumda alabileceğimi söyledim ve teşekkür edip kabul edemeyeceğimi belirttim. Doğru olan bu ama yine de siz olsanız bu parayı alır mıydınız?