Doğru olanı mı yapıyoruz?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Anneannem var, 65 yaşında. 10 seneden fazla süredir dizlerinden ameliyat olması gerekiyor ama yaptırmadı hiç. Doktorlar senelerce ertesi gün kalkacaksın, basit bir operasyon dediler ama yaptırmadı. Annem hastanede çalışıyor, muayene ettirmiş onu. Doktor ya baston kullan hastalığın ilerlemesin ya da 6 ay yatmayı göze al çünkü kalkamazsın bu ameliyattan demiş. Anneannem baston kullanmayı kabul etmiyor. O kadar yaşlı değilmiş. (!)

Ameliyat olacağım diye tutturdu. Dedem sağ. Üst katlarında da dayım oturuyor. Dayımın karısı ev hanımı, küçük çocukları da yok. Çocuklar 17 ve 19 yaşında, yengem 42.

Anneannemler haftasonu bize geldiler. Konuşurken laf arasında anneannem bize taşınmak istediğini, ona bakmamızı istediğini söyleyince annem çıldırdı ve bakmayacağımızı söyledi.

Çıldırmasının sebepleri şunlar;

*12 daireli apartmanları var, evimizin 500 mt falan ötesinde, o apartman dayıma verdiler tamamen, biz kirada oturuyoruz. 10 daire içi yapılı ve boş.

*Annem boşanırken cidden beş kuruş paramız yoktu, kendimizi toparlayana kadar yanınıza taşınalım dedik, evleri 5 oda bir salon, yer sıkıntısı yok. Anneannem istemedi. Kediniz var dedi. Ama şu an da kedimiz var.

*Yengem annemden sadece bir yaş büyük ve çalışmıyor, alt kata inip yemek yapması olsun, ufak tefek bakımı olsun çok zor değil. Dedem sapasağlam zaten belki ev dışından birinin yapacağı bakıma ihtiyacı bile olmayacak anneannemin.

*Anneannemler en son bizim evimize geçen nisanda, anneannem acile gittiklerinde girmişlerdi. Annemin hastanede çalıştığını yukarıda da yazdım, sebep o yani. Evlerimiz çok yakın ve kapımızı açmıyorlar çıkarları olmadığı sürece. Dizinden dolayı çok yürümek istemiyor da olabilir ama ikimiz de giriş kattayız ve mesafe gerçekten yok. Dedemin arabası falan da var zaten, istese bırakabilir.

*Geçen gün çok basit bir ameliyat oldum-20'lik dişle alakalı- ve anneannem ameliyat sonrası bana geçmiş olsun demedi, onunla markete gidip de poşet taşımadığım için söylendi. Hem de aynı gün, arada zaman yoktu. Ki grip olan insana bile geçmiş olsun denmez mi? Hala demedi.

Bu sebeple bakımı kabullenmedik. Annemle konuşmaya çalıştım. Söylediği şey; "bana değil, sana güveniyor zaten. hep evdesin sanıyor. Evet evdesin ama arada canın istiyor okula gidiyorsun, canın istiyor arkadaşlarınla çıkıyorsun, canın istemiyorsa yemek yapmıyorsun. Ben neden sana sorumluluk yükleyeyim. Bana zor durumda yardım etmeyen anama babama ben elimden geldiğince destek oldum. (Hastane işlerini kast ediyor.) Bugüne kadar kime yatırım yaptıysa biraz da o evladı baksın."

Hak vermiyor değilim anneme, çünkü zamanında annem evlenirken nikaha bile katılmamışlar. Hiçbir şey yapmamışlar. Boşanma döneminde babamın lehine şahitlik yapacaklardı az kalsın son anda babam vazgeçti hatta.

Ama yine de içim çok rahat değil. Sonuçta annemin annesi diye düşünüyorum ama yaptıkları hiç az şeyler değil. Malında mülkünde değilim ama iki evlat arasında bu kadar uçurum ayrım da yapılmaz ki.

Sizce bu işe hastaneye götürmek falan dışında karışmayarak doğru olanı mı yapıyoruz?

Benim anlamadigim ananen neden malini dayina vermis. Daha ölmeden mal verilir mi? Hadi verdi ne guzel anneniz ona tamah etmemis. Smdi neden size yikiliyor. Kime malini verdiyse o bakimini ustlenmeli bence. Sebep ne yani yengen mi dayin mi yoksa kendisi mi istemiyor.

Ayrica yatalak falanda degil masallah. O malvarligiyla gunduzlu geceli iki tane kpbakici can yoldasi tutabilir kendine.

Merak ettigim anneniz bu aciklamalari yaptiktan sonra ananenizin ve dayinizin tepkisi ne oldu?

Benim anlamadigim ananen neden malini dayina vermis. Daha ölmeden mal verilir mi? Hadi verdi ne guzel anneniz ona tamah etmemis. Smdi neden size yikiliyor. Kime malini verdiyse o bakimini ustlenmeli bence. Sebep ne yani yengen mi dayin mi yoksa kendisi mi istemiyor.

Ayrica yatalak falanda degil masallah. O malvarligiyla gunduzlu geceli iki tane kpbakici can yoldasi tutabilir kendine.

Merak ettigim anneniz bu aciklamalari yaptiktan sonra ananenizin ve dayinizin tepkisi ne oldu?

Mal verme olayı şöyle oldu. Gecekonduları vardı. Onu yıkıp yerine apartman yaptılar. Apartmanda dedemlerin oturduğu ev dahil tüm tapular dayımın üzerine. Sonradan yapıldığı için almış. Bi' de çöp vergisi falan dediler ama ben bu sebebe dair yorum dahi yapamam, hiç bilgim yok. Evinde falan değilim ben, çok şükür geçiniyoruz annemle ama hakkı var sonuçta ve olsa daha iyi olurdu. Hadi evliyken vermediler ama ayrılınca da sokakta kalıyorduk resmen.

Dayım da eşi de bakmak istemediği için bakmazlar. Bir sebepleri varsa da ben bilmiyorum. Anneannem de zaten bir şeyi ilk onlardan istemez, önce kabul ettirebileceğini düşündüğü için bize gelmiş olmalı.

Anneannem ve dedem bizdeydi. Dayımlar yoktu. Dedem bir şey demedi, anneannem de duymamazlığa geldi söylediklerini çok cevap vermedi. Kavga ortamı oluşmadı yani, annem bağırıp çağırdığıyla kaldı.

Bakıcı tutması olayına gelince de; yazmayı unutmuşum. Tutmaz. Parası gidecek, masraf artacak diye korkar. O derece ki 5+1 eve bizi çağırmak yerine 2+1 eve kendilerinin gelmesini o evi boşaltmayı teklif ediyor.

Son düzenleme:
bence yerden göğe kadar haklısınız slim
anneni saf ezik filan sanmışlar heralde
o kıymetli oğulları gitsin baksın

Birde su dikkatimi cekti. Tapu dayinin ustune olursa olsun neden bu insanlar hayattayken annenin payini vermiyorlar. Gerekli olani dayinin devretmesi gerekmez mi? Nasil bu insanlar ya kul hakki varken nasil bu mallar yarar onlara, obur dunyada nasil rahat edecekler.

Bencede iyi yapmis annnen hatta bir an oncede hakkini istesin.

bence yerden göğe kadar haklısınız slim
anneni saf ezik filan sanmışlar heralde
o kıymetli oğulları gitsin baksın

Annemi kararından vazgeçeceğini sanmıyorum zaten ama, ne bileyim suçluluk hissediyorum.

Birde su dikkatimi cekti. Tapu dayinin ustune olursa olsun neden bu insanlar hayattayken annenin payini vermiyorlar. Gerekli olani dayinin devretmesi gerekmez mi? Nasil bu insanlar ya kul hakki varken nasil bu mallar yarar onlara, obur dunyada nasil rahat edecekler.

Bencede iyi yapmis annnen hatta bir an oncede hakkini istesin.

Şu konuşmadan sonra bile kimsenin ağzından "haklısın, al daireni sen de rahat edersin" gibi bir laf çıkmadıysa, hakkın olduğunu falan düşünmüyorlar muhtemelen.

öncelikle diz ameliyatı demişsiniz .. yakın zamanda bende ortopedi ameliyatı oldum yanımda yatan teyze (73 yaşında 130 kilo falan) her iki dizinden aynı anda ameliyat oldu ve 3. gün kalkıp yürümeye (yürüteçle) başladı. 1 hafta sonra da az destekle çok rahat yürüyebiliyordu.

annenize sonuna kadar hak veriyorum. bakmak istemiyorsa (haklı sebepleri var) bakmaz, siz de annenizle o zor zamanları beraber yaşamışsınız ikiniz birbirinizi daha iyi anlarsınız. o yüzden anneniz bu durumla ilgili vereceği kararda sonuna kadar haklı.

öncelikle diz ameliyatı demişsiniz .. yakın zamanda bende ortopedi ameliyatı oldum yanımda yatan teyze (73 yaşında 130 kilo falan) her iki dizinden aynı anda ameliyat oldu ve 3. gün kalkıp yürümeye (yürüteçle) başladı. 1 hafta sonra da az destekle çok rahat yürüyebiliyordu.

annenize sonuna kadar hak veriyorum. bakmak istemiyorsa (haklı sebepleri var) bakmaz, siz de annenizle o zor zamanları beraber yaşamışsınız ikiniz birbirinizi daha iyi anlarsınız. o yüzden anneniz bu durumla ilgili vereceği kararda sonuna kadar haklı.

Başta anneanneme de aynısını dediler. Hemen kalkar yürürsün diye ama yaptırmadı. O teyzenin sorunu ne bilmiyorum da anneannemin şey, mesela kemiklerimizin uçları 3 gibi ve birbirine simetrik ya dizde, onlar kaymış ama birbirinin boşluğunu dolduracak kadar. Bu kadar süre yaptırmamasından dolayı şimdi daha da zor, doktor da çok yapma taraftarı değil zaten ama baston kullanmasını gerektiğini duyunca ameliyat olucam moduna girdi.

Ben de anneme hak veriyorum yalan yok. Ama bir yandan da içim rahat etmiyor işte. Gelen yorumlar da bu yönde olunca bir nebze rahatlıyorum.

Tek kelimeyle haklısın. için rahat değil çünkü yufka yüreklisin.. (ben de öyleyim) ama mantıksal da bakmak lazım. anneniz haklı..

Annene yazık yaa..İnsan boşanmış kız evladını o kadar ev varken kirada oturtur mu hiç?
Bunu bi düşünmesi lazım.
Bi de gelip bana bakın diyorlar.
Anneannen dayından çekiniyor o yüzden ondan yardım istemiyor olabilir mi?

Ben seni başka yorumlarından da tanıyorum tatlım. Sen son derece aklı başında bir gençsin. Keşke herkesin evladı büyüdüğünde senin gibi sorumluluk sahibi olsa.

Ancak bu konuda annene katılmamak elde değil, bu vicdansızlıkta değil. Bence anneannen evlatları arasında ayrım yapmış, ister bunu malla göstersin ister bir öpücükle. Kim olsa kırılır, tamam anne ama anne olan da evlat ayırmaz.

Allaha şükür önemli bir ameliyat değil öyle aylarca yatmayacağını da ameliyat sonrası göreceksin (naz kısmını uzatırsa bilemem). Bir kez daha dedim sana çok gençsin fazla sorumluluk şimdi idare olsa da ileride ağır gelecek. Anneni dinle, onun kararına saygı göster.

Tek kelimeyle haklısın. için rahat değil çünkü yufka yüreklisin.. (ben de öyleyim) ama mantıksal da bakmak lazım. anneniz haklı..

Ben normalde hiç yufka yürekli değilimdir. Bu konudan neden bi türlü kurtulamıyorsam. :26:

sonuna kadar haklısın. anneanne deyipte üzülme. analık yapmamış ki annene...

Benim sıkıntım da tam bu noktada, kendi annem olsa bakmaktan hiç gocunmam. Ama benim annem karakter olarak da böyle şeyler yapacak biri değil.

Annene yazık yaa..İnsan boşanmış kız evladını o kadar ev varken kirada oturtur mu hiç?
Bunu bi düşünmesi lazım.
Bi de gelip bana bakın diyorlar.
Anneannen dayından çekiniyor o yüzden ondan yardım istemiyor olabilir mi?

Oturtmamalı işte. Ama o kadar daireyi boş tutmayı tercih ediyorlar. Dayımdan çekinmez anneannem. Ama ben bile tahmin ediyorum dayımın bakımı kabullenmeyeceğini. Bakmaz, bir sebebi olduğundan değil.

Ben seni başka yorumlarından da tanıyorum tatlım. Sen son derece aklı başında bir gençsin. Keşke herkesin evladı büyüdüğünde senin gibi sorumluluk sahibi olsa.

Ancak bu konuda annene katılmamak elde değil, bu vicdansızlıkta değil. Bence anneannen evlatları arasında ayrım yapmış, ister bunu malla göstersin ister bir öpücükle. Kim olsa kırılır, tamam anne ama anne olan da evlat ayırmaz.

Allaha şükür önemli bir ameliyat değil öyle aylarca yatmayacağını da ameliyat sonrası göreceksin (naz kısmını uzatırsa bilemem). Bir kez daha dedim sana çok gençsin fazla sorumluluk şimdi idare olsa da ileride ağır gelecek. Anneni dinle, onun kararına saygı göster.

Öncelikle teşekkür ederim. Naz kısmında anneannem kimseyle yarışamaz. Sağ kolunda ufak bir kemik erimesi çıktı, ilaç bile verilmeyecek kadar. 6 ay boyunca ağrıdı da ağrıdı, o zaman annemin de belinde kemik erimesi vardı, düşse kırılacak seviyede, çalıştı yeri geldi evde de iş yaptı ama anneannem kadar sızlanmadı. Annemin kararına saygı duyuyorum...

ay okuyunca çok sinir oldum resmen yaa.. bu dayıların hepsi mi aç gözlüdür ya! ananeyi anladım cazgır, deden neden bu kadar pasif. babalar kız evladına düşkün olur genelde neden anneni sahipsiz bırakmış bu kadar ya.. annen yerden göğe kadar haklı canım. valla annen iyi dayanıyo. ben tutamam kendimi ya onca haksızlık yapılmış onu geçtim yüzsüzlüğün alası yapılmış :47:

ay okuyunca çok sinir oldum resmen yaa.. bu dayıların hepsi mi aç gözlüdür ya! ananeyi anladım cazgır, deden neden bu kadar pasif. babalar kız evladına düşkün olur genelde neden anneni sahipsiz bırakmış bu kadar ya.. annen yerden göğe kadar haklı canım. valla annen iyi dayanıyo. ben tutamam kendimi ya onca haksızlık yapılmış onu geçtim yüzsüzlüğün alası yapılmış :47:

Ben açıkçası dayıma kızmıyorum. Daha doğrusu dedem ve anneannem kadar kızmıyorum. Apartman yapıldığında daha anneannem de dedem de 50 yaşındaydı, çok yaşlı sayılmaz, anneannemin okuması yazması yok ama dedem parasal konularda cin gibidir. İstemesinden doğal bir şey yok. Vermeyebilirdi, kendi üzerine alabilirdi. Hadi evliyken vermedi, ama boşanınca alıp dayımı karşısına konuşması gerekirdi. Dayıma kızdığım tek nokta, bakmayışları. Annemle geçinmemizde sıkıntımız yok çok şükür. Muhtaç falan da değiliz.

Ama burada da okuyunca iyice dank etti kafama, anne baba bile olsa seni zor günde yalnız bırakanın zor gününde yanında olmayacakmışız.

O 10 dairenin ikisini kiraya verseler o parayla yardımcı kadın tutarlar. Sonuçta senin de işin gücün olur gezmek istersin dersin olur falan. Ben annenin yerinde olsam öyle derim 10 dairenin ikisini kiraya verin parasıyla yardımcı tutun derim.Eğer maddi güçleri olmasaydı evet annen bakmalıydı ama güçleri var bir zahmet kullansınlar.

Son düzenleme:
Parası da pulu da hastalığı da ameliyatı da kendinin olsun deyin, kendi hayatınıza bakın, vicdan yapmana da gerek yok arkadaşım.
İnsan kendi ailesini seçemiyor diye de bu kadar eziyete katlanılmaz..

O 10 dairenin ikisini kiraya verseler o parayla yardımcı kadın tutarlar. Sonuçta senin de işin gücün olur gezmek istersin dersin olur falan. Ben annenin yerinde olsam öyle derim 10 dairenin ikisini kiraya verin parasıyla yardımcı tutun derim.Eğer maddi güçleri olmasaydı evet annen bakmalıydı ama güçleri var bir zahmet kullansınlar.

Haklısınız. Oğullarından rica etsinler de dairelerden bir kısmını kiraya versin, vermez tabi. E onu da baştan düşüneceklerdi.

Parası da pulu da hastalığı da ameliyatı da kendinin olsun deyin, kendi hayatınıza bakın, vicdan yapmana da gerek yok arkadaşım.
İnsan kendi ailesini seçemiyor diye de bu kadar eziyete katlanılmaz..

Çok çoook haklısın zelve. Annemin çalıştığı hastane evin karşısında olmasaydı taşınırdık da aslında hepten uzak olmak için ama annem emekli olana kadar buralardayız, ona da çok kalmadı neyse ki.

O daireleri abinin üstüne nasıl geçirmiş deden bence araştırın dayın para vermemiştir bu durumda annenin dava açma hakkı olabilir bence araştırın avukatlara sorun.

O daireleri abinin üstüne nasıl geçirmiş deden bence araştırın dayın para vermemiştir bu durumda annenin dava açma hakkı olabilir bence araştırın avukatlara sorun.

Dedemin söylediği şey o daireleri o yaptırdı. Dayım o dönemde askerden yeni gelmiş, trende pazarda falan kalem satıyor, nereye yaptıracak. Hadi yaptırdı diyelim, annemin beş kuruş parası girmedi onu kabul ediyoruz zaten. E arsa dedemin malı olduğuna göre, oradan pay düşmesi gerekir? Şu olaylar geçsin zaten, düşünmüyor değilim ben dava işlerini. Oturacağımdan da değil, sırf inadımdan. Ama bekliyorum. Bir yandan da bulaşma, etme diyorum.

Back
X