Dogru olmasa da kendimi eksik, bereriksiz hissediyorum bu konuda...

imada bulunan bulunsun

he ben istedim doktor da kocam da nazımı çekti de

neden eksik ya da suçlu olasın ki

sanki çocuğunu almışlar ya da başına bir şey gelmiş gibi davranma

çocuk kucağında gerisi boş

ya doğurmaya kalksaydın da biriniz hayatını kaybetse idi daha mı iyi idi

bir çok kişi var paşa keyfi istediği için sezaryen olan ne var bunda

ben prensesler gibi doğurdum de senin gibi bağrınmadım de

at bir şeyler karşı taraf bozulsun madem

bu son tavsiyeniz zaten ilac niteliginde. Bir daha gelenler ancak inci doguma gelirler, misafirim hic olmaz. O zamana söyleyecegim ama. cünkü insanlar cok gaddar, mecbur kaliyor insan incitmeye. Yoksa bunu söylecek son kisiyim bu memlekette. o kadar korkarim incitmekten. Ama artik yapacak gibiyim

Gitmeden bilemezsin ki..
Belki çok iyi anlaşacaksın.. Önce git gör derim..
Gidersen birşey kaybetmezsin, ama çok büyük şeyler kazanabilirsin

Iste birinin cocoguma bakmasi lazim ve benim ecilen ehliyet almam lazim bunun icin. Yoksa keyfi bir gitmemezlik yok ortada dedigim gibi yalnizim ve dolmus kültürü yok burada Türkiyedeki gibi. Herseyide aciklamak zorunda kaliyorum ya =)

Herkese tesekkür ederim arkadaslar daha iyiyim su an. en azindan bir daha böyle konu acmam alacagim tepkilerr belli. Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar ya da aglamaz direk seni igneler =) Saka bir yana, buradan ne kadar destek alinacagi belli. yine de cok tesekkürler, hepinize iyi geceler. Bu konuda aldigim yorumlar tatmin edici oldu. Daha fazla yorulmayin =)

Bi tuhafsınız açıkcası..benim annem hem sezeryan dogum yapti hemde normal ikiside dogum sekli ikisinin de zorlukları ve kolayliklari var ..

Töbe estafurullah bende sandım ki bebeğin olmuyor ne diyeyim şimdi ben kızıncada kızdı oluyoruz

Baslikta hata yapmisim, öyle yazinda daha derin bir dert gibi gözüküyor özür dilerim böyle anlasilacagini tahmin edemedim yazarken cok duygusaldim

Herkese tesekkür ederim arkadaslar daha iyiyim su an. en azindan bir daha böyle konu acmam alacagim tepkilerr belli. Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar ya da aglamaz direk seni igneler =) Saka bir yana, buradan ne kadar destek alinacagi belli. yine de cok tesekkürler, hepinize iyi geceler. Bu konuda aldigim yorumlar tatmin edici oldu. Daha fazla yorulmayin =)

5 ay once ikizlerimi normal dogumla dogurdum ve kaybettim cnm..
Allaha sukretki hamile kalip kucagina almissin cocugunu biz napalim derdimizi kime anlatalim kim care olurki giden geri gelirmi:(

5 ay once ikizlerimi normal dogumla dogurdum ve kaybettim cnm..
Allaha sukretki hamile kalip kucagina almissin cocugunu biz napalim derdimizi kime anlatalim kim care olurki giden geri gelirmi:KK43:

Allah sabir versin. Zor bir durum. Buna care de yok, taktiri Ilahi demekten baska birsey kalmiyor. Meleklerin var artik. ama varlar, inaniyorsaniz ahirette onlara kavusacaksiniz. Günahsiz melekler, ben de duygusalim su an dayanamiyorum böyle seylere gercekten

Ama bu tercihe bagli bi durum olmamis ki , sartlar bunu gerektirmis ve boyle olmus. Hem normal dogum olunca pat diye ayagi kalkiliyor belki ama o bebegi dogurana ,o dikisler dikilene ,o tampon cikarilana ,o plasenta v.s karina baski uygulaya uygulaya cikarana kadar nasil zorlu ve risk iceren asamalardan hectigini de dusunmelisiniz. Ebe kalkip normal dogumda israr etse size veya bebeigize bisey olsa daha mi iyi ? Bizim bi tanidik vardi normal dogum sirasinda rahmi cikmisti kadinin , baska bi bayanin karnina uygulanan baskidan dolayi ic organi patlamisti vefat etti kadincagaz :( Ben iki tane normal dogum yaptim ,dr um cok iyi ve halden anlayan bi bayandi ama o kadar zor ve eziyetliydi ki 3 cu bebegimi sezryn ile dgrurum hamile kalirsam diyorum artik.Aklima geldikce tuylerim urperiyor

Bende sezeryan oldum. Olmuyorssa zorlamays gerek yok. Sana ya da bebegine bisey olsa daha mi iyi, bunu dert olarak sayma bence.. Milletin ne dertleri var bosuna evhamlanmissin,

Internette öylesine gezerken Kate Middleton ikinci cocugunu dogurmus iste görüyorum. Normal bir dogum. Diyorum yapi olarak zaten incecik normal dogurabilmis ama diyorum. Sonra dertleniyorum.

Ben neden beceremedim, benim tipim ondan daha kolay dogurabilen bir tip hem de diyorum. Neden yapamadim. Cevreme bakiyorum tabi ki normal dogum örnekleri var. Neden be diyorum her seferinde :110:

Tamam elimden geleni yaptim, ebeyle beraber bebegimi dogurtana kadar ugrastik kafasi giremedi iste dogum kanalina koca bebegimin :KK43: Yine de normal neden olamadi diye her seferinde üzülüyorum. Niye niyeee, annem beni normal dogurmus; diyordu kestiler bictiler beni diye ama diyorum beni de keseylerdi biceylerdi asagidan da doguraydim. Üstelik sezeryan bünyeme cok agir geldi cok zor ve gec toparlandim, o ayri konu.

Normal dogumdan sonra problem olmadigi sürece üc dort cocuk dogur bünye birsey demiyor. Ama sezeryanda belli bir sayi var. Ben de cok cocuk yapmak isterdim. Bu da benim kaderim tabiki kabullenmem lazim ama üzülüyorum hanimlar.

Bakamiycam daha fazla bu haberlere, nasil da üzüldüm kendime.
Neden benim canim bu kadar kirilgan. Yine de isyan etmek istemem beterin beteri var, coook sükür halime.
Fakat hüzünlendim arkadaslar bu gece.
Hüzünlendim, icerledim. Hatta göz yasi dayandi göz pinarimin ucuna.

Bir kadin olarak normal doguramadim iste. Ama konusacak destek alacak kimsem de olmadigi icin buraya yaziyorum. KK nin sevkatli hanimlari belki yüregime su serper, iki lafiyla gönlümü alir dedim.
Eskidendi o sezaryenle sadece 3 çocuk doğurmak. Şimdi 5 tane doğurabiliyosun yabi sen 6 tane istiyosan onu bilemem :KK51:

Canım bende son anda sezaryenle doğum yaptım çünkü muayene yapan dünya mali insanca yapmadıkendimi cçok kastim bebeğin kalp atışları 80 e dustu Allah korusun ya sezaryen olmasaydı bu yanımda yatan dünyanın en güzel bebeğiyle tanisamayacaktim hiç izulmuyom geriye kalan gobegime Rabbim oğlumu bana bağışladı ya o yeter uzulme sende

Iste birinin cocoguma bakmasi lazim ve benim ecilen ehliyet almam lazim bunun icin. Yoksa keyfi bir gitmemezlik yok ortada dedigim gibi yalnizim ve dolmus kültürü yok burada Türkiyedeki gibi. Herseyide aciklamak zorunda kaliyorum ya =)
Yaşadığınız zorlukları anlıyorum ve saygı da duyuyorum.
Lakin bu şekilde bir yaşam tarzınız yalnızlık vs.varken 2.çocuk düşünüyorum demişsiniz.
Üstelik çocuğunuz daha 2 yaşında.
Bana bu durum hiç sağlıklı gelmedi.
Saygı duyuyorum elbette çok çocuk isteyebilirsiniz ama önce bi sosyal hayat kursanız kendinize dilinizi geliştirseniz.
Hastanede yine aynı şeyler gelebilir yoksa başınıza 2.bir travmayı nasıl atlatacaksınız?

Ama bu tercihe bagli bi durum olmamis ki , sartlar bunu gerektirmis ve boyle olmus. Hem normal dogum olunca pat diye ayagi kalkiliyor belki ama o bebegi dogurana ,o dikisler dikilene ,o tampon cikarilana ,o plasenta v.s karina baski uygulaya uygulaya cikarana kadar nasil zorlu ve risk iceren asamalardan hectigini de dusunmelisiniz. Ebe kalkip normal dogumda israr etse size veya bebeigize bisey olsa daha mi iyi ? Bizim bi tanidik vardi normal dogum sirasinda rahmi cikmisti kadinin , baska bi bayanin karnina uygulanan baskidan dolayi ic organi patlamisti vefat etti kadincagaz :KK43: Ben iki tane normal dogum yaptim ,dr um cok iyi ve halden anlayan bi bayandi ama o kadar zor ve eziyetliydi ki 3 cu bebegimi sezryn ile dgrurum hamile kalirsam diyorum artik.Aklima geldikce tuylerim urperiyor

Ciddimisiniz, gercekten sans isi o zaman bu isler. Normal dogumda da insanin basina talihsizlik geliyormus =(
Inanin ben ne varsa dogumdan sonra cektim, doguma gidene kadar hersey cok güzeldi hatta esim uyuyordu beklerken sessizi bir ortam epidural vermislerdi bana, iyi ki vermisler. Iste herkesin sanssizligi baska yerden. Üzüldüm bu duyduklarima gercekten

Sezeryanla isteyerek doğum yaptım bir daha seçme şansım olsa yine sezeryanla doğururdum.
Hiçbir zaman da eksiklik diye düşünmedim açıkcası.
Ben zaten en fazla 3 çocuk yaparım sanırım. Sezeryanla 5 tane doğuranlar da var eğer daha fazla istiyorduysanız da nasip yani 1 tane çocuğu olmayanlar bile varken daha fazlasını istemek nankörlük bence.

Yaşadığınız zorlukları anlıyorum ve saygı da duyuyorum.
Lakin bu şekilde bir yaşam tarzınız yalnızlık vs.varken 2.çocuk düşünüyorum demişsiniz.
Üstelik çocuğunuz daha 2 yaşında.
Bana bu durum hiç sağlıklı gelmedi.
Saygı duyuyorum elbette çok çocuk isteyebilirsiniz ama önce bi sosyal hayat kursanız kendinize dilinizi geliştirseniz.
Hastanede yine aynı şeyler gelebilir yoksa başınıza 2.bir travmayı nasıl atlatacaksınız?
Üzerinden iki yil gecince dilim kendiliginden gelisti en azindan istedigimi söyleme cesaretim var. Inanin ikinci cocuk fikrini en cok kizim icin istiyorum. Kardessiz büyümesini istemiyorum. Ne kadar zor olsa da benim icin onun benim gibi yalniz kalmasina her gecen gün üzülüyorum. Onunla oynayan bir arkadasi olur. Mahallemizde Türk cok olmasina ragmen sonradan gelen beni biraz disliyorlar cocugumu da ayni sekilde. Kardes olur destek olur, en cok bunun icin istiyorum. Tabiki cocuk sevgim ve istegim de cok var. Yasi cok gecmeden bir kardesi olsa cok daha mutlu olur. Isin acikcasi durumlar böyle..

Benim dogumumda normal dogum oldu ama cok zor oldu uc ebe basimda beni sezaryana alin diye bagiriyorum bu saatten sonra olmaz dediler anneme kizdim normal dogum bu kadar agrili niye soylemedin diye sonra dikisler daha kotu ben ikinciyi sezeryan dusunuyom normale bidaha cesaretim yok o tv deki gibi olmuyor kolayca o kadar strese girdigim icin bebegimde girmis bebegimin yuzunu bile gormeden koklamadan goturduler nereye goturdunuz dedim kuveze ben yavrumu tam yirmi dort saat sonra kucagima aldim dorduncu gun cikardik.

Benim dogumumda normal dogum oldu ama cok zor oldu uc ebe basimda beni sezaryana alin diye bagiriyorum bu saatten sonra olmaz dediler anneme kizdim normal dogum bu kadar agrili niye soylemedin diye sonra dikisler daha kotu ben ikinciyi sezeryan dusunuyom normale bidaha cesaretim yok o tv deki gibi olmuyor kolayca o kadar strese girdigim icin bebegimde girmis bebegimin yuzunu bile gormeden koklamadan goturduler nereye goturdunuz dedim kuveze ben yavrumu tam yirmi dort saat sonra kucagima aldim dorduncu gun cikardik.
cok gecmis olsun agri icin epidural düsünmediniz mi ya da baska bir yöntem. Cünkü epidurale ragmen sancidan nefes alamiyordum yatip dinlenirken bile. Bir de sancilarim cok yüksekti galiba hersey dogal olsa dayanamazdim. Herkesin bünyesi farkli gercekten. sorunsuz olanlar ne sansli

Back
X