Dogru olmasa da kendimi eksik, bereriksiz hissediyorum bu konuda...

Kötü yorum yapmak istemiyorum ama gerçekten şaka gibisiniz.Bir arkadaş yazmış çocuğu olmayanlar okuyacak diye işte ben onlardan biriyim ve gerçekten sizi anlamakta zorluk çekiyorum.Şükredecek bir haliniz varken nelere kafa yoruyorsunuz.Ne diyeyim bilemedim.

Aynen öyle senelerdir çocuk için uğraşıyorum aşılamalar, tüp bebekler ne yaşadığımı bir ben bilirim acaba birşeylere kolay ulaşılınca m bunlar sorun oluyor. Ben bir hamile kalsam o hamilelik anlarını yaşasam kaygısız bir şekilde ve evladımı sağlıkla kucağıma bir alsam doğum şeklimin ne önemi var o zaman bende tedaviyle hamile kaldım diye kendimi yiyip bitirmem lazım herkes hemen hamile kalıyor ben niye uğraşıyorum diye asıl takılması gereken mesela bu nasıl doğurduğun değil.

Size fazlasıyla katılıyorum.Özellikle de (kolay ulaşılınca m bunlar sorun oluyor) kısmına

Internette öylesine gezerken Kate Middleton ikinci cocugunu dogurmus iste görüyorum. Normal bir dogum. Diyorum yapi olarak zaten incecik normal dogurabilmis ama diyorum. Sonra dertleniyorum.

Ben neden beceremedim, benim tipim ondan daha kolay dogurabilen bir tip hem de diyorum. Neden yapamadim. Cevreme bakiyorum tabi ki normal dogum örnekleri var. Neden be diyorum her seferinde :110:

Tamam elimden geleni yaptim, ebeyle beraber bebegimi dogurtana kadar ugrastik kafasi giremedi iste dogum kanalina koca bebegimin :KK43: Yine de normal neden olamadi diye her seferinde üzülüyorum. Niye niyeee, annem beni normal dogurmus; diyordu kestiler bictiler beni diye ama diyorum beni de keseylerdi biceylerdi asagidan da doguraydim. Üstelik sezeryan bünyeme cok agir geldi cok zor ve gec toparlandim, o ayri konu.

Normal dogumdan sonra problem olmadigi sürece üc dort cocuk dogur bünye birsey demiyor. Ama sezeryanda belli bir sayi var. Ben de cok cocuk yapmak isterdim. Bu da benim kaderim tabiki kabullenmem lazim ama üzülüyorum hanimlar.

Bakamiycam daha fazla bu haberlere, nasil da üzüldüm kendime.
Neden benim canim bu kadar kirilgan. Yine de isyan etmek istemem beterin beteri var, coook sükür halime.
Fakat hüzünlendim arkadaslar bu gece.
Hüzünlendim, icerledim. Hatta göz yasi dayandi göz pinarimin ucuna.

Bir kadin olarak normal doguramadim iste. Ama konusacak destek alacak kimsem de olmadigi icin buraya yaziyorum. KK nin sevkatli hanimlari belki yüregime su serper, iki lafiyla gönlümü alir dedim.

hasta doğan bebekleri ve ailelerini incelemenizi ve şükretmenizi öneririm. öncelik doğum şekli olmamalıdır. ele gelen evlat olmalıdır.
vajinal, sezaryen, evlat edinme= evlat.. bu kadar basit formülü..

gelgelelim sosyal medya gruplarından birinde ssvd grubu var. sezaryen sonrası vajinal doğum.. bir inceleyin. ikinci, üçüncü doğumlarını normal yapabilen baya anne var.. uygun doktoru bulursanız belki size de istediğiniz gibi doğum şekli naip olur..

Böyle teselliye ihtiyacim var iste, tesekkür ederim. Bu ve bunun gibi seyler cok oldu hastanede. Üc gün durup cikiyor normalde sezeryanlilar burada beni tutmuslardi bir hafta, naz yapiyorum diye sirtima dogrulayim diye vuran hemsire bile var. Lohusaligim zaten agir gecmisti hala da üzerimden atamamisim sacma bir duygusallik geliyor yapisiyor üzerime bazen. Kisa süreligine de olsa muhtac ve güssüz olmak cok koyuyor insana
o hemşireye de yuh ya hasta psikolojisi dersinde uyumuş mu ne yapmış:110:

bu mu dert yani bende sezeran yaptım hiçte aklıma gelmedi böyle bişey düşünmek... yıllarca çocuk sahibi olmayı bekleyen kadınlar var bunlar hiç düşündünüz mü? şu yapmış olduğunuz şuan çok bencilce... kusura bakmayın...

Evet haklisiniz da iste bazen milletin dili bilirsiniz. Herkes kahraman kesiliyor, kimisi sezeryani sen istedin imasinda bulunuyor derken bu sekilde ister istemez insan kendini sucluyor bazen. Tabiki de mantiksiz. ama duygular dile gelirken mantik mi düsünüyor. sorunsuz normal dogum yapanlara olan özlemim kabardi
evet böyle durumlarda var sanki normal doğum olunca kahraman oluyolar banada böyle imalarda bulundular hep üstelik bebeğimin ters durduğunu bildikleri halde sonra süt veremedim sütüm olmadı diye kötü anne mi olmadım daha neler neler anlıyorum seni

Cok sukur saglikla bebegini kucagina almissin.bak benim annem keske sezeryan olma sansi olsaydi şu anda hayatta olurdu belki.
Beni dunyaya getirmek icin o dunya degistirdi.rabbim rahmet eylesin.:KK61:

Yani konunun okudum ve su an icim cizzz edio sen sezeryan oldun benegin kucaginda saglikli. Ben sezeryan oldum ve ondan evvelki 3 gun olmus oglumu dogurmaya calisip halsiz dustum. Ardimdan agir bi sezeryan gecirdim 3 ay olduve cocugumu ameliyattan 1 saat sonra topragakoydum. Simdi kimin uzulmesi aci cekmesigerekiyor var sen dusun! Oku ve sukret!

canim benim Allah sabirlar versin :KK61:
acini unutturmaz ama insallah bundan sonra gebe kalacagin evlatlarin saglikla dunyaya gelir ve hayirli saglikli evlatlar olurlar:KK42:

Kendi istegiyle sezeryan dogum yapanlar (mesela ben) hangi anne tipine giriyor bu durumda???
Hamile oldugumu ogrendigim gun dedim epidural sezeryan olucam diye oyle de yaptim dogumumu. Bebek ters geldi, kanala sıkıştı, oksijensiz kaldi vs dertlerim olacagina karnimi kessinler ne cekilecekse ben cekeyim dedim. Hic de pisman olmadim yine olsa yine ayni sekilde dpgurmak isterim.

Biri şaka yapıyor galiba. Yok, yok cidden şaka bu.
Öyle hassasım,yalnızım bahanelerinede sığmıyor bu konu.
Ben neden normal doğurmadım diye yarım sayfa dert yazılmasını başka türlü açıklayamam ben.
Bebekler ölüyor, çocuklar açlıktan kıvranıyorken sizin derdiniz bu mu? Dalga mı geçiyorsunuz bizimle?

bebeğinizi kaybettiniz sandım ilk önce sonra sezeryan olduğunu söylediğiniz noktada bıraktım okumayı.
çıldırdınız mı siz ne var bunda böyle dertlenecek. şükretmeyi bilmiyorsunuz.

Anne olmak zaten çok güzel bir mucizeyken siz neden normal doğumu kendinize dert ediyorsunuz ki ? Zaten bir melek dünyaya getirmişssiniz ötesi ne ?

Normal doğum benim de içimde acıdır. Düşün ki benm denememe bile izin vermedi dr. Bebeğin çok iri doğuramazsın dedi. Oğlum 3 hafta erken geldi. Beklendiği kadar da kilo almamıştı tabi. Sezaryen yüzünden çok sıkıntılar da yaşadım. 3 sene olacak ben hala dertlenirim arada ama artık düşünmemeye çalışıyorum çünkü geçenlerde 5. Sezaryenini yapmak üzere olan 40 küsür yaşında bi kadın gördüm. Çok istekli ve pozitif bir kadın. Ölen bebeği olmuş. Çok seviyor çocukları. Hiç sıkıntı yaşamadım bunda da gerşey yolunda diyor kadın. Ayrıca sezaryen sonrası normal doğum da çok yaygın ve yapanlar mutlu. Sen bunları takma. Ya hiç doğuramasaydık? Evlat tadı alamasaydık? Çok şükür. En yakın arkadaşım 3 sezaryen olmuş hem de 2 şer yıl arayla incecik taş gibi bir kadın. Kısıtlı falan değilsin merak etme şayet 10 tane falan yapmayı düşünmüyorsan:)) unut bunları

Internette öylesine gezerken Kate Middleton ikinci cocugunu dogurmus iste görüyorum. Normal bir dogum. Diyorum yapi olarak zaten incecik normal dogurabilmis ama diyorum. Sonra dertleniyorum.

Ben neden beceremedim, benim tipim ondan daha kolay dogurabilen bir tip hem de diyorum. Neden yapamadim. Cevreme bakiyorum tabi ki normal dogum örnekleri var. Neden be diyorum her seferinde :110:

Tamam elimden geleni yaptim, ebeyle beraber bebegimi dogurtana kadar ugrastik kafasi giremedi iste dogum kanalina koca bebegimin :KK43: Yine de normal neden olamadi diye her seferinde üzülüyorum. Niye niyeee, annem beni normal dogurmus; diyordu kestiler bictiler beni diye ama diyorum beni de keseylerdi biceylerdi asagidan da doguraydim. Üstelik sezeryan bünyeme cok agir geldi cok zor ve gec toparlandim, o ayri konu.

Normal dogumdan sonra problem olmadigi sürece üc dort cocuk dogur bünye birsey demiyor. Ama sezeryanda belli bir sayi var. Ben de cok cocuk yapmak isterdim. Bu da benim kaderim tabiki kabullenmem lazim ama üzülüyorum hanimlar.

Bakamiycam daha fazla bu haberlere, nasil da üzüldüm kendime.
Neden benim canim bu kadar kirilgan. Yine de isyan etmek istemem beterin beteri var, coook sükür halime.
Fakat hüzünlendim arkadaslar bu gece.
Hüzünlendim, icerledim. Hatta göz yasi dayandi göz pinarimin ucuna.

Bir kadin olarak normal doguramadim iste. Ama konusacak destek alacak kimsem de olmadigi icin buraya yaziyorum. KK nin sevkatli hanimlari belki yüregime su serper, iki lafiyla gönlümü alir dedim.
Sezeryanda 4 doğum yapabilirsiniz. Ve daha 1 tane var sanırım , biraz zaman geçsin kaç çocuk istediğinize o zaman karar verirsiniz. Olmadı evlat edinirsiniz. Biraz da angelina jolie yi takip edersiniz olur biter.

Bir tek siz değilsiniz sezeryan ile doğum yapan. Bende sezeryan ile doğum yaptım,üstelik doktorumda doğuma yetişemedi,tanımadiğım insanlarla girdim o buz gibi ameliyathaneye,çıktığımda ağlamıştım ama bir daha dert etmedim bunu. Kimseylede kıyaslamadım kendimi. Kızım sağlıklıydı,ben sağlıklıydım bu sebeple mutlu oldum,unuttum gitti.
Sizde halinize şükredin. Bebeğiniz iyi mi,siz iyimisiniz gerisi teferruat.

yazının sonunda ''şaka'' diceksiniz sandım. bu dram neden ya?? herşey bitti bu mu derdiniz. 3 çocuk yapılabiliyor. siz 3.yü yapın belki 4.istemeyeceksiniz.o zamanlar bi gelsin yani. şimdiden oturup buna mı üzülüyorsunuz.

bende sezeryan yöntemiyle doğum yaptım.ama bir saniye bile sizin gibi düşünmedim.

Fazla boş kaldın herhalde dert arıyorsun. Millet çocuk diye yanıyor kadın doğurmus neden normal doğum değil derdinde! Tövbe yarabbim

olmayınca olmuyor işte valla bu topiği çocuk sahibi olamayan üyeler görmesin:KK43:

Back
X