Yani boşanırdım/boşanmazdım diye ahkam kesmek istemem ama demek istediğim şu; böyle bir adam hayatın diğer alanlarında size kendinizi değerli hissettirecek şekilde davranıyor mu?
Eşler her konuda mükemmel anlaşacak diye bir şey yok. Geçende bir arkadaş ortak zevklerin olmamasından bahsetmişti. Bizim evliliğimiz de o konuda eksik. Ama bu beni boşanmaya itmiyor. Çünkü eşim bayılmasa da benimle konsere/tiyatroya/etkinliklere katılabiliyor, ya da benim arkadaşlarımla sosyalleşmem için bana surat asmadan alan açabiliyor, ya da evin bi odasını kitaba mı ayırıcaz, bu kadar kitaba para verilir mi, kitap okuyana kadar evi toparla vs gibi harika önerilerde bulunmuyor.
Eşiniz diyelim ki iş yapmıyor evde asla. Bunlarla vakit kaybetmeyelim zamanımızda yazık diye düşünüyor, olabilir. O zaman eve bir yardımcı bulmak için maddi manevi çaba göstermeli. Ya da hadi toparlamıyor ama dağıtmamak için de azami çaba göstermeli. Kimse ayıla bayıla ev işi yapmıyor zaten ama sizin orda yorgunluktan burnunuz kanarken o tv izleyebiliyorsa olay sadece iş yapmamak olmuyor.