Doğrusu hangisi bilmiyorum

anladım temizlikçi fikrine karşısınız. O zaman evi ayırıp yalnızca kendi pislikinizi temizleyin. En mantıklısı.
Yoo karşı değilim burda bir üyenin dediği gibi haftada 2 yarım gün bana yeter öyle deneyeceğim ama bana temizlik adı altında hep pisler denk geldi.Kimi geldi toz almadı kimi geldi içeri girip ellerini yıkamadı ben elimi cebime soktum 2 otobüse bindim ama dokunmadım bir yere dedi.Kimisi salonda sigara içicem diye tutturdu

anladım temizlikçi fikrine karşısınız. O zaman evi ayırıp yalnızca kendi pislikinizi temizleyin. En mantıklısı.
Yoo karşı değilim burda bir üyenin dediği gibi haftada 2 yarım gün bana yeter öyle deneyeceğim ama bana temizlik adı altında hep pisler denk geldi.Kimi geldi toz almadı kimi geldi içeri girip ellerini yıkamadı ben elimi cebime soktum 2 otobüse bindim ama dokunmadım bir yere dedi.Kimisi salonda sigara içicem diye
Tek sorun buysa evliliginize yazık etmeyin. Biraz ara verin konunun üstüne gitmeye derim . Bu sırada aşırı da yüklenmeyin evin sorunlulugunu ama evin hepten dagilmasina da musade etmeyin. Biraz ara verin konuya sadece derim. Enerjinizi ve kafanızı topladığınızda, sorunu çözmek için farklı bir açıdan bakmaya mecaliniz olabilir . Eşinizin anladığı dil ne, sözünü dönemidir kişiyle ilişkisi nasıl onu gözlemlemek de ona ulaşmaya yol olabilir . Mesela annesinin sözü mü önemlidir yoksa abla ve kız kardeşinin mi . Kimle iletişimi iyi ise, sizin istediğiniz yönde ise , o kişiyle ilişkisi nasıl diyaloğu nasıl gözlemlemek lazım. Mesela benim eşim asla eleştiriyi kaldiramiyor. Sen söylesin böylesin yanlış yapiyorsun vs vs denmemis adama. Bunu da annesi ile olan ilişkisinden anladım. Ama hiç mi olumsuz yine yok düzeltmesini istediğim. Var tabi . Ben ne yapıyorum peki? Talep ediyorum. Duygumu ifade edip uygun zamanda , ben de o da sakinken, ondan istediğim şeyi söylüyorum doğrudan. Sınırlı iken konuşmamak çok işeme yarıyor benim. Çünkü sinirli iken maksadımı asıyorum, amacimdan uzaklaşıyorum. Onu da üzüyorum ben de üzülüyorum. Bakıyorum ki eşimi üzmek için şunu şunu yapayım demiyor adam . Hayatın doğal akışında hata yapıyor. Ben de söylüyorum olmasını istediğim şeyi. Hatasından çok , olmasını istediğim şeyi vurguluyorum. Bilmiyorum işinize yarar mı bu örnek ama kimle arası iyi ise onları gözlemleyin derim . Kendinize ve evliliginize yazık etmeyin .biraz kafanızı dinleyin inşallah
Bir erkek gözüyle babamda aynısını söyledi.Eşim iyidir bazı konularda.Sosyalleşmek para harcamama karışmamak kıskançlık vs konularında iyi beni yormaz ama karısın sen yapcan tabi dediği an bana bi delirme geliyor anlatamam.İğrenme geliyor o sözü söyleyince.Karısın sen yapıcan ne ayı mısın hangi mağarada geldin diyorum.Taş devrinde miyiz sen avlan ben ev işi yapıyım diyorum

Yoo karşı değilim burda bir üyenin dediği gibi haftada 2 yarım gün bana yeter öyle deneyeceğim ama bana temizlik adı altında hep pisler denk geldi.Kimi geldi toz almadı kimi geldi içeri girip ellerini yıkamadı ben elimi cebime soktum 2 otobüse bindim ama dokunmadım bir yere dedi.Kimisi salonda sigara içicem diye

Bir erkek gözüyle babamda aynısını söyledi.Eşim iyidir bazı konularda.Sosyalleşmek para harcamama karışmamak kıskançlık vs konularında iyi beni yormaz ama karısın sen yapcan tabi dediği an bana bi delirme geliyor anlatamam.İğrenme geliyor o sözü söyleyince.Karısın sen yapıcan ne ayı mısın hangi mağarada geldin diyorum.Taş devrinde miyiz sen avlan ben ev işi yapıyım diyorum
Valla iğrenç bir söz. Ailesinden mi böyle görmüş. Nerden almış bu aklı nerdennnnn

Gerçeğin ve doğru olanın bu olmadığını , kadinsiniz diye her şeyi yapmak zorunda olmadığınızı nasıl anlatırsınız bilemiyorum. İşte baştan böyle olmayanla evlenmek lazım. Sonradan değişmesi zor ama imkansiz değildir inşallah. Bunun için de boşanmayin derim. Tanı hayat sizin ama . Her sorunda bu engeli nasıl asarim değil de, bosanmali miyim dersek yanarız. Doğrusu çözüme odaklanmak . Ama bunun için de enerji lazım. Sabır lazım. Sizi çok iyi anlıyorum. Haklısınız

Valla iğrenç bir söz. Ailesinden mi böyle görmüş. Nerden almış bu aklı nerdennnnn
Evet canım ailesinden ve akrabalarından.İyi insanlar ama kafa taş devrinden kalmış.Kadında çalışsın ama doğursun yemek yapsın temizlik yapsın akrabalık bağı olsun gidip gelinsin çocuk baksın.Adam sadece çalışsın.Evlenmeden önce böyle olsaydı evlenmezdim.

Gerçeğin ve doğru olanın bu olmadığını , kadinsiniz diye her şeyi yapmak zorunda olmadığınızı nasıl anlatırsınız bilemiyorum. İşte baştan böyle olmayanla evlenmek lazım. Sonradan değişmesi zor ama imkansiz değildir inşallah. Bunun için de boşanmayin derim. Tanı hayat sizin ama . Her sorunda bu engeli nasıl asarim değil de, bosanmali miyim dersek yanarız. Doğrusu çözüme odaklanmak . Ama bunun için de enerji lazım. Sabır lazım. Sizi çok iyi anlıyorum. Haklısınız
O kadar sabrım kalmadı ki her engelde kiralık ev aratıyorum googleda.İlk başta çözmeye çalışmıyorum kestirip atıyorum kadın erkek diye başladığı için.Karı diyince bile delirmem geliyo.Niye kadınlar her şeye yetişsin niye hep kadınlar şöyle olsun böyle olsun.Niye bütün donanımlara kadın sahip olmak zorunda sırf farklı organ yüzünden mi Allahım sen affet de ne biliyim

Bilmiyorum nasıl bakıyorsunuz evlilik ve kısmet konusuna ama bu da sizin nasibiniz imiş. Keşke fark etseymissiniz ama olmamış. İyi yönlerine odaklanın eşinizin. Bir de bir şey sormak istiyorum. Cevval bir kadın misiniz . Zorunuza gitmeseydi yaridm etmemesi hepsinin altından kalkar miydiniz. Yani ev işlerinin bazen bastan yüklenince görevleri, karşıdaki insan buna fena alışıyor. Sizde kesin böyledir diyemem . Sormak istedim . Çünkü biz bazen fazla güçlü görünüyoruz olduğumuzdan. Her şeyi halledebilir olmamız narin olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Erkekler ya bunu göremiyor ya da biz göstermiyoruz

O kadar sabrım kalmadı ki her engelde kiralık ev aratıyorum googleda.İlk başta çözmeye çalışmıyorum kestirip atıyorum kadın erkek diye başladığı için.Karı diyince bile delirmem geliyo.Niye kadınlar her şeye yetişsin niye hep kadınlar şöyle olsun böyle olsun.Niye bütün donanımlara kadın sahip olmak zorunda sırf farklı organ yüzünden mi Allahım sen affet de ne biliyim
Ayyy ifrit oluyorum bu kafalara. Bir de bunu dine bağlıyorlar. Bilseler ki dinde, kadının geldiği kültürde kadının sorumlulukları neyse , ondan fazlasını bekleyemezsin, kendilerine uydurduklari dini buyrukklarin altına sığınmayi da bırakırlar. En azından market alışverişini ona bırakın. Ben kadınım yapamam deseniz. Eşya taşımak, alışveriş vs bana göre değil lafını hak ediyor .

Ben bir de şu zamanda gelenek din vs vs diye kendilerine uydurduklari şeylere sığınan erkeklere sinir oluyorum. Yav eskiden erkekler savaşa gidermiş, evin geçimini sağlanmış zor şartlarda aynı zamanda . O adam evde is yapmasın amenna . Şimdikiler hem sorumluluk almıyor. Gelir getirme söz konusu ise hayat müşterek, başka sorumluluk almaya gelince ben erkeğim sen kadınsın. Ev işleri vs sende . Evde de benim sözüm geçecek. Yetmeyecek erkek tarafı olarak benim ailem önde olacak . Yok ya . Sorumluluk almayan adama neden yetki versin din veya gelenek. Hakkıyla yaparsa erkeğin yükü çok ağır aslında. Neyse hassas konular . Sizinle çözümler üzerinde konuşurken şimdi kendim gidip uyuyan kocama catacam. Az kaldı. Bu erkekler bazen sinirimi fazla bozuyor 😁

İkinizde çalışıyorsunuz.
Ancak kocanız sizden ekstra olarak evin işlerini yapmanızı ve yemek yapmanızı bekliyor.
Çalışmayan bir kadın bile her Allah'ın günü temizlik + yemek yapmayabilir.Arada canı istemez, arada hasta hisseder vs. Yani çalışmayan kadın olsa bile, çalışan erkek evin sorumluluğundan alabilir.

Açıkçası iki tarafta çalışıyor ise, evin işlerini kadına yığmak tamamen merhametsiz ve saygısız erkeklerin işi gibi geliyor.

Benim eşim hep şöyle der " Ev işi yapmak için kadınsal organlara ihtiyaç yok".
Ve haklı 🫣

Yorumların hepsini okuyamadım ama ben boşanma sebebi olarak kesinlikle görüyorum. Duygusal açıdan kaldırıyor olsan bile, fizyolojik açıdan zor.
Arada aşk meşk kalmaz zaten böyle. Evlilik sürsün diye çözüm yolu arar durursun. Boşanmak kolay değil ama zaten soğumuş gibisiniz. Çocuğunuz da yok. Yaşınız da genç. Hayatı kaçırmayın bence

Bilmiyorum nasıl bakıyorsunuz evlilik ve kısmet konusuna ama bu da sizin nasibiniz imiş. Keşke fark etseymissiniz ama olmamış. İyi yönlerine odaklanın eşinizin. Bir de bir şey sormak istiyorum. Cevval bir kadın misiniz . Zorunuza gitmeseydi yaridm etmemesi hepsinin altından kalkar miydiniz. Yani ev işlerinin bazen bastan yüklenince görevleri, karşıdaki insan buna fena alışıyor. Sizde kesin böyledir diyemem . Sormak istedim . Çünkü biz bazen fazla güçlü görünüyoruz olduğumuzdan. Her şeyi halledebilir olmamız narin olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Erkekler ya bunu göremiyor ya da biz göstermiyoruz
Zoruma gitmese yine yapamazdım ki yapamıyorum.Polisim çok yoruluyorum görevlerim oluyor.Evde yemek temizlik tatlı bekleyen güler yüz bekleyen biri ve dışarda görev sorumluluğu.Birini yapsam diğerini yapamam can dayanmaz

Aa mesleğinizde zormuş hakkaten. Her mesleğin zor yanları var ama polislik bana daha zor gelen mesleklerden. Allah kolaylık versin . Hakkaten yetişmek zor olur tabi

2 haftadır markete git diyorum gitmedi dışardan yedik 2 hafta...Evde ekmek bile yok ama gitmiycem diye tutturdu.Temizliği de 10 gündür yapmıyorum her yer toz, klozet kapağı idrar ve kıl.lavabo içleri yatağın içi pislik içinde.Ama onun için önemli değil.Elinde 1 tabak meyve hep tv başında.sadece tuvalete ve sigara içmeye kalkıyor
Bu adamı niye besliyosunuz? Evlatlık edinmediğiniz kalmış bir tek

Onu da yapmıyordu daha doğrusu maaşını çar çur ediyordu bu ay dikkat etti annesine babasına konuyu açınca
Çocuk da yokmuş madem hazır, kaçmak için neyi bekliyorsunuz? Çocuk olunca bir de onun yükü de size eklenecek.

Tek başınıza yeni bir hayat kurmak mı çocuklu yeni bir hayat kurmak mı daha kolay olacak sizce?

Sonra da cocuk daha en başından mutsuz olduğu belli olan bir aileye gelip travmalar içinde büyüyecek yazıktır ya.

Bosanin ki düzgün bir insanla denk gelme şansınız olsun hala yaşınız çok uygun buna. Mutlu olmak nedir bilmiyor musunuz da çevrenizdeki saçma sapan insanların söylediklerinin gazına gelip kendiniz için en doğrusunu reddediyorsunuz?

İkinizde çalışıyorsunuz.
Ancak kocanız sizden ekstra olarak evin işlerini yapmanızı ve yemek yapmanızı bekliyor.
Çalışmayan bir kadın bile her Allah'ın günü temizlik + yemek yapmayabilir.Arada canı istemez, arada hasta hisseder vs. Yani çalışmayan kadın olsa bile, çalışan erkek evin sorumluluğundan alabilir.

Açıkçası iki tarafta çalışıyor ise, evin işlerini kadına yığmak tamamen merhametsiz ve saygısız erkeklerin işi gibi geliyor.

Benim eşim hep şöyle der " Ev işi yapmak için kadınsal organlara ihtiyaç yok".
Ve haklı 🫣

Yorumların hepsini okuyamadım ama ben boşanma sebebi olarak kesinlikle görüyorum. Duygusal açıdan kaldırıyor olsan bile, fizyolojik açıdan zor.
Arada aşk meşk kalmaz zaten böyle. Evlilik sürsün diye çözüm yolu arar durursun. Boşanmak kolay değil ama zaten soğumuş gibisiniz. Çocuğunuz da yok. Yaşınız da genç. Hayatı kaçırmayın bence
Temizlikçi tutmak alışverişi sanaldan yapmak kendi keyfine bakmak veya boşanmak.Çok aradayım.

Çocuk da yokmuş madem hazır, kaçmak için neyi bekliyorsunuz? Çocuk olunca bir de onun yükü de size eklenecek.

Tek başınıza yeni bir hayat kurmak mı çocuklu yeni bir hayat kurmak mı daha kolay olacak sizce?

Sonra da cocuk daha en başından mutsuz olduğu belli olan bir aileye gelip travmalar içinde büyüyecek yazıktır ya.

Bosanin ki düzgün bir insanla denk gelme şansınız olsun hala yaşınız çok uygun buna. Mutlu olmak nedir bilmiyor musunuz da çevrenizdeki saçma sapan insanların söylediklerinin gazına gelip kendiniz için en doğrusunu reddediyorsunuz?
Kimsenin gazına gelmiyorum her fikre açığım.Travmalı bir çocuk olmasın diye yapmadım yapmıyorum.En doğrusunu reddetmiyorum.Olabilir mi diye çözüm soruyorum

Aralarda yazdınız mı bilmiyorum ama merak ettim. Market alışverişini hangi gerekçeyle size bırakıyor?
Kendine güveni mi yok, sorumluluk almaktan kaçıyor.

Kardeşimin eşi öyleydi. Tuvalet kağıdı bile seçemezdi, bir sürü çeşit var hangisini alacağımı bilemedim der almadan gelirdi.
Ama o, evde her işi yapardı. Yine de kardeşim bir tuvalet kağıdında bile karar verip alamayan adamın hayatımda ne işi var diye sorgulardı.

Ayrıca çoğu kişi yazmış, çocuk konusunu çok iyi düşünün lütfen. Ben çalışmıyorum ona rağmen her şeye zor yetişiyorum ki eşim her konuda yardımcı ve destekçidir.

Ve evet anlattığınız şekilde bir evliligim olsaydı boşanırdım.

Zoruma gitmese yine yapamazdım ki yapamıyorum.Polisim çok yoruluyorum görevlerim oluyor.Evde yemek temizlik tatlı bekleyen güler yüz bekleyen biri ve dışarda görev sorumluluğu.Birini yapsam diğerini yapamam can dayanmaz
Evet işte bende onu diyorum.
Siz eşinizin bu tavrını kaldırıyor olsaydınız bile, fizyolojik olarak yetişemezdiniz.

Temizlikçi tutmak alışverişi sanaldan yapmak kendi keyfine bakmak veya boşanmak.Çok aradayım.

Boşanmamak için sebebiniz var mı peki ?
Çocuksuz , meslek sahibi kadınsınız. Boşansanız üstünüzden yük kalkar.
Yarın bir gün çocuk olsa temizlik - yemek - iş - çocuk arasında perişan olursunuz.

Aralarda yazdınız mı bilmiyorum ama merak ettim. Market alışverişini hangi gerekçeyle size bırakıyor?
Kendine güveni mi yok, sorumluluk almaktan kaçıyor.

Kardeşimin eşi öyleydi. Tuvalet kağıdı bile seçemezdi, bir sürü çeşit var hangisini alacağımı bilemedim der almadan gelirdi.
Ama o, evde her işi yapardı. Yine de kardeşim bir tuvalet kağıdında bile karar verip alamayan adamın hayatımda ne işi var diye sorgulardı.

Ayrıca çoğu kişi yazmış, çocuk konusunu çok iyi düşünün lütfen. Ben çalışmıyorum ona rağmen her şeye zor yetişiyorum ki eşim her konuda yardımcı ve destekçidir.

Ve evet anlattığınız şekilde bir evliligim olsaydı boşanırdım.
Markete gitmek istemiyormuş canı.Canı nasıl iserse o şekilde yaşamak istiyormuş ben de öyle yapıyımmış.

Evet işte bende onu diyorum.
Siz eşinizin bu tavrını kaldırıyor olsaydınız bile, fizyolojik olarak yetişemezdiniz.

Boşanmamak için sebebiniz var mı peki ?
Çocuksuz , meslek sahibi kadınsınız. Boşansanız üstünüzden yük kalkar.
Yarın bir gün çocuk olsa temizlik - yemek - iş - çocuk arasında perişan olursunuz.
Evet temizlikçiyle terapiyle deneyeceğim galiba.Olmuyorsa 50 bin kere denemeye gerek yok.50 bin kere konuşuldu 50 bin kere kavga edildi çünkü

Back
X