Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dikkatimi çekti, akrabaları sizden farklı bir yöreye ait oldukları için mi yoksa misafir sevmediğiniz için mi kabul etmediniz acaba?

Yurtdışından sevgiler
Annem kapalı.
Ziyaretime gelmişti.
Nasıl ırkçı bakışlar var bilseniz...
İyisi yok mu? Dolu.
Ama böylesi de var maalesef.

Olmuyor ablacığım olmuyor. .Doğudan girip kürtlerden çıktılar. .Hatta ordan neden batıya göçtülere kadar geldiler. (
Neden olmadığını şahsen anlamıyorum gülüm, şu ülkede atası dedesi bir yerlerden göçen insan nüfusunun istatistiğini tutsak, ülkenin batısında doğanla doğusunda doğanların, kuzeyinde doğanla güneyinde doğanların evliliklerinin yüzdesini çıkarsak, gen araştırması yapsak çoğumuz melez çıkarız, atalarım doğudandı anam, babam, ben doğuyu hiç görmedik çünkü hepimiz batıda doğduk, eşimin ailesi deseniz bir taraf göçmen, bir taraf Türk boylarından, şimdi soruyorum size bizden doğan evladımız nereli? İleride doğacak torunlarım nereli olacak? Peki ya sizin?
Yapmayın hanımlar, daha ilk mesajımda dedim ki insan insandır bakma her yerde var, insanları bu kadar genelleyip ırkçılık yapmayın, sizler değilse bile ileride evlatlarınız evlilik bağı kuracak belki.

Hanımlar,
işin içinde Doğu-Batı kıyaslaması olacak da 18 sayfada 2-3 tane şikayet edilecek yorum olacak he, yapmayın lütfen basın şikayet et butonuna çünkü 2-3 kişiden fazlası vardır bence.
Mune abla ben bu forumda batılıların sürekli yerildiği konuların açıldığını görmüyorum. Ama ayda bir kez sürekli doğu başlığı altında konular açılıp insanların ötekileştirildiği çok oluyor. Yada ah şu Karadeniz insanı diye de konu açılmıyor. İyisiyle kötüsüyle insanın coğrafyasına sahip çıkma duygusu gelişiyor. Kaldıki sanki doğu harici herkes Norveç vatandaşı da, tek doğulular geride kalmış.Hepimiz aynı Türkiye'de yaşıyoruz, yok birbirimizden çok farkımız..

n Olur mu doğuluysa insan değil bazılarına göre. .Keşke onlarla aynı sofrayı paylaşabilseler..
Hata,cehalet her toplumda var kimse biz hata yapmıyoruz diyemez.
Nerden geldiklerine, geçmişlerine bakmadan ön yargıyla yaklaşırlar.

Linç serbest olunca linç edesim gelmedi nedense. Doğu insanı diye bir başlık açmak için ırkçı hem de fazlasıyla ırkçı olmak lazım diye düşünüyorum. Ben her yerde bakıyorlar demek istemiyorum, bir gün size o kadar uzun süre bakan olursa selam vermeyi deneyin. Uzun uzun bakmak bana göre her yerde saygısızlıktır ve evet eğitimle alakası çoktur. Ama üniversite mezunu olup da bu kadar çok milliyete analık eden topraklarda yaşayıp, 2019 yılında doğu insanı diye başlık açmak başka birşeylerin eksikliğini gösteriyor. Maalesef bu eğitimle de giderilmez. Sanırım linç etmiş oldum.

Siirtte bir yıl yaşadım hiç bir sıkıntı çekmedim hatta hayatımın en güzel dönemleriydi ülkedeki herkes aynı olmak zorunda değil her yörenin kültürü yaşam tarzı farklıdır bunu bi kabullensek hiç bir sıkıntı kalmayacak bir de insanları ötekileştirmeden ayrıştırmadan insan gibi yaşamayı ogrensek...

Doğma büyüme batıdayım. Aslen doğuluyum. Yaşadığım şehirde memleketim sorulup söylediğimde, ilk verdikleri tepki "olsun"
Yahu olsun ne demek? Hani doğulusun ama olsun, öylede kabul ederiz seni gibi. Sağolun ya ne büyük lütuf. Marazlımıyız biz.
Yada doğuluyum deyince "aa hiç benzemiyorsun"
Allah Allah. Doğulular neye benziyor ki
Ha birde potansiyel terörist olmak var o apayrı.
Terörist olmadığıma ikna oldular neticede.
Kırın bu lanet yargılarınızı. Evet doğuda hakikatten berbat insanlar var. Kaba saba, cahil insanlarda var. Ama tek doğuda mı var?Yoksa bilinçaltınızda yatan ırkçılık damarınız mı bunu pompalıyor size?Yaralamayın insanları i...

Benim hemen hemen her bölgeden arkadaşım oldu, hiçbirini diğerinden ayıramam, her yörenin iyisi kadar kötüsü de oluyor insanız çünkü, hiçbir bölgeyi genelleyemeyiz ki şu bölge insanı kötüdür diye, kaldı ki bu sitede sadece batılı üyeler mi var? Yani en azından birbirimizin farklı ırklardan olabileceğini düşünüp ırkçılık yapmamamız gerekir, ırk din gibi konularda kırmaktan vazgeçmiyoruz nedense.

Harika tek kelimeyle harika..

Ah ne kadar üzücü bu dedikleriniz.
Bakın konu sahibi en yakın örnek.
Diyebilir miyiz ki,Batı’dan Doğuya gidiyor demek ki Batı’da herşey güllük gülistanlık değilmiş?
Nasıl saçma değil mi?
İnsan illa doğduğu yerde ölecek diye bişey yok ki.
Türkiye hepimizin,heryerde yaşama hakkı hepimizin.
Hepimiz bir ağacın yapraklarıyız.
Rüzgar nereye savursa,oraya yol alıyoruz.

Sizde birgün yurtdışında yaşamak isteseniz?
Mastır yapmak yada değişiklik v.s
İnsanlar size bu düşünceyle yaklaşacak olması ne kadar acıtıcı değil mi?

Çok okumak lazım çok.
Bizi ancak çok okumak kurtaracak.

Sevgiler

Din konusunda da öyle değil mi?
Bazı yorumları görüyorum ; Aaaa lütfen farkli dinler de var ona göre yorum yapın deniliyor fakat söz konusu ırk olunca tü kaka ..
Hiç bir ırkın birbirinden üstünlüğü yoktur..
Farklı farklı renklerimizle, dillerimizle güzeliz..

Ve maalesef ki Ülkemiz insanı bu konunun çok gerisinde. .

Kimsenin kimseden üstünlüğü olamaz zaten, ben senden üstün olabilir miyim? Ya da sen burada yorum yazan başka bir kadından üstün olabilir misin? Ayrıca bu ülkede saf ırk kaldı mı? Herkes saf Türk'tür, Kürt'tür, Laz veya Çerkes'dir diyebilir miyiz?
Bir yengem Karadeniz'li, bir yengem Macir, bir yengem iç Anadolu'lu, dedelerimin ikisinin de kökeni Doğu, belki bir tanesinin soy ağacını çok kurcalasam, çocukken bana anlatılan hikayeleri de eklersem üstüne, Doğu'da yaşamış Ermenilerden bile çıkabilir, babaannem anneannem batının kızları, soyumda köyde var, şalvarda biliriz lastik ayakkabı da, tarla da gördük avmde:))
Sonuç hepimiz gibi bu ülkenin vatandaşı kadınlarından biriyim, yoktur birbirimizden farkımız, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere seviniyoruz, kayınvalide sorunlarımız da aynı, eş sorunlarımızda, hepimiz hamile kalınca ortalama 38 ila 40 hafta arasında Doğum yapıyoruz, doğum sancılarımız yaşadığımız şehre göre değişkenlik göstermiyor, sitedeki mevcudiyetimizin sebebi de ırklarımız değil kadın olmamız.

Bu konu burada kapanır hanımlar, içinde ırkçılık olan varsa içinde tutsun zira burada hem yasak hem sitedeki her ırk, her kültürden kadınlara karşı ayıp oluyor, birbirinizin kökenine saygınız olsun lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…