- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Dikkatimi çekti, akrabaları sizden farklı bir yöreye ait oldukları için mi yoksa misafir sevmediğiniz için mi kabul etmediniz acaba?Benim eşimde dogulu ( bana 1 sene boyunca izmirliyim diye yutturdu) ben özgür büyüdüğüm için onlar bana çok tuhaf gelirler evet arada annesine gittiğimizde sigara içiyorum bir tuhaf bakıyor açık giyinen birisiyim onlara göre yanlış ama napıyım Allahtan anneai babasından başka kimseyi görmedim akrabalarını tanımam kimseyi kabul etmedim evime biri birşey dese atlarım üstüne tutamam kendimi. Sende sana değişik bakanlara sert tepki ver kimse için rahatsız olma değişme
Yurtdışından sevgilerKonu sahibinin anlatmak istediğini anlamadınız mı? Doğulu erkekler hakikaten çok bakıyorlar. Şöyle modern gelişmiş ülkelerde hiçkimse birbirine bakmıyor. Herkes at gözlüğü takmış gibi davranıyor ne güzel. (Mecazi anlamda değil gerçekten herkes önüne bakıyor asla karşısındaki insanlara rahatsız edici şekilde bakmıyorlar)
Annem kapalı tesettürlü olduğu halde erkekler bakıyordu . Babam kavga etmişti kürtlerle!!birşey demeyeyim banlamayayım neyse
Neden olmadığını şahsen anlamıyorum gülüm, şu ülkede atası dedesi bir yerlerden göçen insan nüfusunun istatistiğini tutsak, ülkenin batısında doğanla doğusunda doğanların, kuzeyinde doğanla güneyinde doğanların evliliklerinin yüzdesini çıkarsak, gen araştırması yapsak çoğumuz melez çıkarız, atalarım doğudandı anam, babam, ben doğuyu hiç görmedik çünkü hepimiz batıda doğduk, eşimin ailesi deseniz bir taraf göçmen, bir taraf Türk boylarından, şimdi soruyorum size bizden doğan evladımız nereli? İleride doğacak torunlarım nereli olacak? Peki ya sizin?Olmuyor ablacığım olmuyor. .Doğudan girip kürtlerden çıktılar. .Hatta ordan neden batıya göçtülere kadar geldiler.(
Mune abla ben bu forumda batılıların sürekli yerildiği konuların açıldığını görmüyorum. Ama ayda bir kez sürekli doğu başlığı altında konular açılıp insanların ötekileştirildiği çok oluyor. Yada ah şu Karadeniz insanı diye de konu açılmıyor. İyisiyle kötüsüyle insanın coğrafyasına sahip çıkma duygusu gelişiyor. Kaldıki sanki doğu harici herkes Norveç vatandaşı da, tek doğulular geride kalmış.Hepimiz aynı Türkiye'de yaşıyoruz, yok birbirimizden çok farkımız..Hanımlar,
işin içinde Doğu-Batı kıyaslaması olacak da 18 sayfada 2-3 tane şikayet edilecek yorum olacak he, yapmayın lütfen basın şikayet et butonuna çünkü 2-3 kişiden fazlası vardır bence.
n"Bence" ! Nasıl ki ben kapalı bir kadın olarak resmi bir ortama girdigimde usul adap geregi ortama göre pantolon giymek olabilir hafif makyaj olabilir yapıyorsam açık arkadaşların da doğuda gezerken usul adap geregi şort degil de kapri ip askılı degil de kısa kollu falan giyseler daha uygun olur diye düşünüyorum. Bu tamamen benim fikrim.
Olur mu doğuluysa insan değil bazılarına göre. .Keşke onlarla aynı sofrayı paylaşabilseler..Neden olmadığını şahsen anlamıyorum gülüm, şu ülkede atası dedesi bir yerlerden göçen insan nüfusunun istatistiğini tutsak, ülkenin batısında doğanla doğusunda doğanların, kuzeyinde doğanla güneyinde doğanların evliliklerinin yüzdesini çıkarsak, gen araştırması yapsak çoğumuz melez çıkarız, atalarım doğudandı anam, babam, ben doğuyu hiç görmedik çünkü hepimiz batıda doğduk, eşimin ailesi deseniz bir taraf göçmen, bir taraf Türk boylarından, şimdi soruyorum size bizden doğan evladımız nereli? İleride doğacak torunlarım nereli olacak? Peki ya sizin?
Yapmayın hanımlar, daha ilk mesajımda dedim ki insan insandır bakma her yerde var, insanları bu kadar genelleyip ırkçılık yapmayın, sizler değilse bile ileride evlatlarınız evlilik bağı kuracak belki.
Benim hemen hemen her bölgeden arkadaşım oldu, hiçbirini diğerinden ayıramam, her yörenin iyisi kadar kötüsü de oluyor insanız çünkü, hiçbir bölgeyi genelleyemeyiz ki şu bölge insanı kötüdür diye, kaldı ki bu sitede sadece batılı üyeler mi var? Yani en azından birbirimizin farklı ırklardan olabileceğini düşünüp ırkçılık yapmamamız gerekir, ırk din gibi konularda kırmaktan vazgeçmiyoruz nedense.Mune abla ben bu forumda batılıların sürekli yerildiği konuların açıldığını görmüyorum. Ama ayda bir kez sürekli doğu başlığı altında konular açılıp insanların ötekileştirildiği çok oluyor. Yada ah şu Karadeniz insanı diye de konu açılmıyor. İyisiyle kötüsüyle insanın coğrafyasına sahip çıkma duygusu gelişiyor. Kaldıki sanki doğu harici herkes Norveç vatandaşı da, tek doğulular geride kalmış.Hepimiz aynı Türkiye'de yaşıyoruz, yok birbirimizden çok farkımız..
Harika tek kelimeyle harika..Doğma büyüme batıdayım. Aslen doğuluyum. Yaşadığım şehirde memleketim sorulup söylediğimde, ilk verdikleri tepki "olsun"
Yahu olsun ne demek? Hani doğulusun ama olsun, öylede kabul ederiz seni gibi. Sağolun ya ne büyük lütuf. Marazlımıyız biz.
Yada doğuluyum deyince "aa hiç benzemiyorsun"
Allah Allah. Doğulular neye benziyor ki
Ha birde potansiyel terörist olmak var o apayrı.
Terörist olmadığıma ikna oldular neticede.
Kırın bu lanet yargılarınızı. Evet doğuda hakikatten berbat insanlar var. Kaba saba, cahil insanlarda var. Ama tek doğuda mı var?Yoksa bilinçaltınızda yatan ırkçılık damarınız mı bunu pompalıyor size?Yaralamayın insanları i...
Ah ne kadar üzücü bu dedikleriniz.Doğuda doğmuş arkadaşlar madem bu kadar memnunlar memleketlerinden, neden başka şehirlere göç etmişler ki? Üniversiteyi Adana’da okudum. Neredeyse yerli halktan çok daha fazla doğudan gelenler mevcuttu. Demek ki orada her şey güllük gülistanlık değilmiş.
Şu yüzyılda hala bunları açıklamak zorunda olmak çok üzücü aslında arkadaşımHarika tek kelimeyle harika..
Din konusunda da öyle değil mi?Benim hemen hemen her bölgeden arkadaşım oldu, hiçbirini diğerinden ayıramam, her yörenin iyisi kadar kötüsü de oluyor insanız çünkü, hiçbir bölgeyi genelleyemeyiz ki şu bölge insanı kötüdür diye, kaldı ki bu sitede sadece batılı üyeler mi var? Yani en azından birbirimizin farklı ırklardan olabileceğini düşünüp ırkçılık yapmamamız gerekir, ırk din gibi konularda kırmaktan vazgeçmiyoruz nedense.
Kimsenin kimseden üstünlüğü olamaz zaten, ben senden üstün olabilir miyim? Ya da sen burada yorum yazan başka bir kadından üstün olabilir misin? Ayrıca bu ülkede saf ırk kaldı mı? Herkes saf Türk'tür, Kürt'tür, Laz veya Çerkes'dir diyebilir miyiz?Din konusunda da öyle değil mi?
Bazı yorumları görüyorum ; Aaaa lütfen farkli dinler de var ona göre yorum yapın deniliyor fakat söz konusu ırk olunca tü kaka ..
Hiç bir ırkın birbirinden üstünlüğü yoktur..
Farklı farklı renklerimizle, dillerimizle güzeliz..
Ve maalesef ki Ülkemiz insanı bu konunun çok gerisinde. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?