Doğu insanı...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Doğuda kendimi çok rahatsız hissediyorum. Tam olarak nerden sonra başlıyor bilmiyorum. Galiba insanların digerlerine karşı umarsizligi bırakıp dik dik bakmaya basladikları yerde bana göre başlıyor doğu. . Dün akşam eşimle yemek yiyorum adamın biri dik dik bakıyor eşim görmese bari diyorum huzursuz oluyorum . Sigara içiyorum yol kenarinda dik dik bakıyorlar. Bir insan hiç birşey yapmadan bile bakarak insanı bu kadar huzursuz edebilir mi ediyor işte. Şimdi taşınıyoruz hayatımızın bir dönemini doğuda gecirecegiz mecburi sebeplerden. İçimi dökmek istedim linç edecekseniz de hazırım

2006 da taynim Ceylanpınar' a çıktığında aynı şeyleri yaşamıştım. Hele bir cadde vardı ki kadınların kullanması adetten değilmiş...inadına gittim inadına geçtim. Eşimden yeni ayrilmistim hem de. Rahatsız olduğunuzu hissettirmeyin hatta ne var der gibi bakın yüzlerine ....Yeni yeriniz hayırlı olsun ...güzel hatıralar biriktirin inşallah.

Eşinin mesleği dolayısıyla mı ordasınız.. işi nedir?

Aahhh ahh dogrudur. Feminist hareketlerle her defasında ozgurce hareket etmek isterken, sanal alemde "Bu ulkede kopege yeltenen var yahu" diyor ve videolarını kendi gozlerimle goruyorum. Boyle insanlarla yasayınca kendimi koruma altına aliyorum, afedersiniz bazen goguslerimi bile kesmek istiyorum, genelde kollarım goguslerimde kapali "cicek" olmus bir bicimde yururken, esinin yanında bakan var, benim sevgilim yanımdayken bakan var. Sormayın, dertliyim. Aslında dogu insani cok sıcaktır, ne bileyim? Her yerin iyisi de kotusu de var gibi. Adam esinizin yanındayken mi dik dik bakti ustelik, keske esinizin koluna vs girip biraz gozunu korkutsaydınız

Doğu da dik dik bakıyorlar derken ?
Şanlıurfalıyım mütamadiyen her yaz Memleketime giderim.. Eşimle veya tek ama 1 kere dik dik bakıldığını ne gördüm ne hissettim..
Eğer giyiniş tarzınız aykırı ise.. yabancı olduğunu yani oranın halkından olmadığınızı anlıyor ve bakıyor olabilirler. Onun haricinde ben doğu da rahatsız edici bir bakışa hiçbir zaman rastlamadım.. keza; böyle birşey olsa bile bu sadece doğu da olmuyor.. memleketin neresine giderseniz gidin size dik dik bakanlar olacaktır.
Çünkü zihniyet pis ve kötü sadece size değil cocuklara ve hatta hayvanlara bile..
böyle bir genelleme yapmanız hiç hoş değil.
Geçen yaz Side de tatildeydim.. eli ayağı tipi düzgün bir genç yanıma gelip numaramı istedi tam 1 saatlik süzme sonrasın da üstelik evliyim ! kendisine evli olduğumu eşimin birazdan geleceğini ve bu yüzden rica ederek uzaklaşmasını söylediğim de bende nişanlıyım çok sorun olmaz diye dönüş aldım ! Ne doğu insanı idi ne de doğudaydım..

bilmem anlatabildim mi

Bön bön bakan insan heryerdede olabilir bunun dogusu batısı yok karekter meselesi lütfen genellestirmeyin ötelestirmeyin aynı anne babanın çocukları bir olmazken aynı yurenin insani nasıl aynı olabilir acaba siz onlara ezik zavvali gibi bakıyorsunuz onlarda o yüzden mi o şekilde bakiyorlar

Çok haklısınız

Doğu Batı farketmiyor. Ben büyürken aynı sorun iç Anadolu’da da vardı.o kadar kötüydü ki anlatamam. Oturup sizi izlerlerdi resmen. Hala var.
Ne kadar ayıp bişey aslında. İnsanlara dik dik bakıp izlememek anasınıfında öğretilmeli. Toplumumuz bu konuda aşırı sorunlu.
Kabul. Büyük şehirlerde daha az ama Devam ediyor.
Katlanması çok zor sosyal hayatınızı etkileyecek bir konu. Kolay gelsin.

Bunun doğu ile bir alakası yok İstanbul da da durum farklı değil bakan her yerde bakıyor. Yanınızda eşiniz de olsa sevgiliniz de olsa tekte olsanız bakılıyor.
Ben diyarbakırlıyım orada da bir kesim var tabi ki bakıyor ama bir kesimde herkese hocam diye hitap edip sizi rahatsız edecek davranışlar sergilemiyor.

Benim aslim doğu akrabalari ziyarete gittiğimde başka ülkeden gelmiş gibi hissederdim kendimi giyimin davranışın yol kenarında sigara içmen oralarda çok abes şeyler en azından orada kaldığın sürece dikkat et ki eşin sorun yaşamasin bence sende rahat et

Bu konudan banım çıkar.
Bir miktar hak veremeden edemiyorum.
Ama konunun bir de "Farklı olana bakmak" ayağı var.
Kırsal ile kentsel arasında da bu farkın bulunduğunu, kentte bazı bakışların değişmediğini ama gizlendiğini, kırsalda daha açıktan yapıldığını da söylüyor, fitili koyuyor, gidiyorum.

Kolay gelsin.

yol kenarında sigara içmem mesela bakılacak bir sebep mi sizce ne yapabilirim ki öyle olsaydı diğer sehirlerde de bakarlardi

yol kenarında sigara içmem mesela bakılacak bir sebep mi sizce ne yapabilirim ki öyle olsaydı diğer sehirlerde de bakarlardi

Desteklemediğimi belirttim. Bana göre istediğiniz her yerde icersiniz. Fakat oranin bir kültürü var. Kadınların toplum içinde sigara icmesi hoş karşılanmaz. Yıllardır böyle, bir anda değişmesini bekleyemezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…