Dogudan istanbula tasinmak

pitpigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
3.853
2.770
133
34
Merhaba kizlar fikirlerinize ihtiyacim var esim firinci patronu istanbulda firin acti esim 17 senedir yaninda calisiyor patronu gittikten sonra dogru durust bi firinda calisamadi adam yanina cagiriyor evini getir diye isleri oturmus o konuda sikinti yok esim bana soruyor sen ne diyorsun diye orda sadece halam var ailelerimiz burda babam yasam sarti zor dayanamazsin diyor birakip gitmeli miyim yoksa burdan hayatima devam mi etmeliyim cok kararsiz kaldim esim sen karar ver diyor ona gore hareket edelim fikrinizi almak istedim simdiden tesekkurler

Alacağı para İstanbul'da yaşamaya yetecek miktarda ise gidin... İş durumundan dolayı orada sıkıntı çekmeye değmez inanın.. insan nerede doyacaksa oraya gitmeli... Herşeyi en başından konuşsunlar patron ile ondan sonra adım atın. hayırlısı olsun hakkınızda...

İstanbul kalabalık pahalı ve zor bence
Ankarada olmama rağmen istanbul bana öyle geldi eğer ev kirasını karşılayıp iyş maaş verecekse düşünülebilir

İstanbulda yaşamak maddi anlamda insanı sıkıntıya düşürüyor. Hele trafiği beni mahvediyor, eve dönene kadar hayattan soğuyorum. Ailem Eskişehirde, orada daha iyi nefes aldığımı hissediyorum. Siz hem de doğuya alışmışsınızdır,uzun bir süre ruhen de bocalarsınız. İstanbula maddi açıdan ayak uydurabilecekseniz tabi ki güzel olur. Her şeyi ölçüp tartın diyorum ama..

Istanbulda alacagi maas ve calisacagi semt belli mi? Bazi semtlerde kiralar ucuk. Uygun semte tasinip gelinip gidilsin derseniz toplu tasima cok yaygin ama benim esim trafiksiz 10 dk olan yolu trafikte 1.5 saatte gidiyor.

Gurultusu havasi trafigi ve pahaliligi yoruyor. Ama alacagi miktara bagli orda da duzgun is yoksa dusunebilirsuniz

Bunu en iyi siz bilirsiniz maddi olarak ölçüp tartmak lazım halanızdan da fikir alabilirsiniz.

Siz olduğunuz yerde kalırsanız,iki eve birden bakmak zorunda kalmayacak mı eşiniz?
Maddi ve manevi anlamda ayrılmak daha zor değil mi ?

Istanbulda alacagi maas ve calisacagi semt belli mi? Bazi semtlerde kiralar ucuk. Uygun semte tasinip gelinip gidilsin derseniz toplu tasima cok yaygin ama benim esim trafiksiz 10 dk olan yolu trafikte 1.5 saatte gidiyor. Maasi 4 bin olacak yer gungoren firina yakin bir yerde tutariz diyor evi

Gurultusu havasi trafigi ve pahaliligi yoruyor. Ama alacagi miktara bagli orda da duzgun is yoksa dusunebilirsuniz

P pitpigim semt uygun bir semt. Para da fena degil. Maddi olarak sizi cok zorlamaz. Ama cok rahat da ettirmez.
Ordaki sartlariniz neler? Orda zordaysaniz gelin. Alisirsiniz. Kimsemiz yok demeyin. Siz de calisirsiniz. Veya ucretsiz kurslara gidersiniz sosyallesirsiniz.

Tabii oyle kolay degil gelmek uyum saglamak. Ama orda duzgun bir is tutturamiyorsa gelin.

P pitpigim semt uygun bir semt. Para da fena degil. Maddi olarak sizi cok zorlamaz. Ama cok rahat da ettirmez.
Ordaki sartlariniz neler? Orda zordaysaniz gelin. Alisirsiniz. Kimsemiz yok demeyin. Siz de calisirsiniz. Veya ucretsiz kurslara gidersiniz sosyallesirsiniz.

Tabii oyle kolay degil gelmek uyum saglamak. Ama orda duzgun bir is tutturamiyorsa gelin.
burda 2700 e calisiyordu calismadigi icin o da olmuyor

Çocuk var mi? Okul caginda cocugunuz yoksa ve esiniz zaten issizse bir gidip deneyin, ne kaybedersiniz ki?

Ev kiralarının pahali olması dışında ben istanbul û çok seviyorum .. herkesden uzağım kimse kimsenin umurunda değil .. Bir kaç sene sonra bizde mecbur doğu ya gideceğiz . Şimdiden üzülüyorum bu şehri bırakacağım için ..

Sanırım o civarda 1000 liraya bulabilirsiniz. Hatta fırına yürüme mesafesi olursa, tadından yenmez. Bu şehrin trafiği bitiriyor insanı. Abarti olduğunu dusunmeyin ama sanki yaşıyor gibi değil de, hayatla kavga ediyor gibiyiz. Trafikte herkesin tahammulu bitmis. Toplu taşımalar malesef iş saatlerinde insanlık dışı hale geliyor. Havası kirli, meyvesi sebzesi hem pahalı hem de iyi değil. Sokak, avm, sahil, piknik alani, okul, hastane akliniza gelebilecek her yer kalabalık. Iyi dusunun, goze alabileceksiniz gelin, yoksa kurulu duzeninize yazık olur

Patronla görüşsün

Sonuçta çocuk yokmuş sizi de işe alsın patron

İstanbul'da fırında sadece usta vs değil satışta da eleman gerekir

Eşin orada 2700 alıyorsa İstanbul da saha fazla versin

Sana da yeni başladın diye asgari ücret verse bence hayat standardınız iyi olur

Yakın bir yerde de ev ayarlarsanız atarsınız İstanbul un tozunu

Eşiniz eğer sabah 5 te ile giden klasik fırıncı ise zaten ya yakın ev ya da araba lazım

Eşin gitsin yeri İstanbul da görüp yüz yüze konuşsun olumlu ise gidin

Olmazsa dönersiniz şu anda bulunduğunuz yerde de işiniz eviniz vs yokmuş ki bir şey kaybetmezsiniz

Back
X