doğum çantası???

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
298
41
doğrumu telafuz ettim bilmiyorum ama doğuma giderken hazırlanan çantada neler olması gereklidir neler bulunur anne ve bebk için önemli olanlar nelerdir. hamileliğimin yarısındayım hennüz ama merak ediorum ilk hamileliğim ve normalmi yoksa sezeryanmı yapacağım henüz belli değil ama en azından bilinçli olmak istiyorum doğum yapanlar neye en çok ihtiyaç duydu yada ne unutuldu orda gerekli oldu eksik bişey kalsın istemiyorum doğum çantanızın içeriğini yazarmısınız

aynen bnde çok mrk ediyorum nette araştırdım bisürü listeler çıkıyo ama bna çoğu grksiz ve fazladan gibi geliyo..abartmışlar sayıları..sezeryan dışında normal doğum için en fazla 1 gece fln kalınmıyomu bilmiyorumda..tecrübeli anneler gerçekten lazım olan şeyleri yazarsa çok iyi olur..

internette gerçekten gereksiz bir sürü şey var. normal düşünüyorken son anda mecburi sezeryanla doğum yaptım(bu itimali de düşünün). 3 gün kaldım ve sadece şunları kullandım;

bebek için
tulum(2-3 adet)
body (2-3 adet)
çorap(1-2 adet)
bebek bezi (ben hiç kullanmadım. hastane temin etti. her ihtimale karşı 4-5 adet)
bebek battaniyesi
eldiven (1-2 adet)
şapka (doğum yaza geldiği için ben hiç kullanmadım)
hastane çıkışında kullanmak üzere oto koltuğunuzu almayı da unutmayın

kendiniz için
gecelik veya pijama takımınız
kadın pedi (uzun olanlarından)
çorap
emzirme sütyeni
kilot(sezaryanla doğum yapacaksanız dikiş yerinizi acıtmaması için lastiksiz olanlarından, fazla sıkmayanlarından alın)
hastane çıkışında giymek için rahat kıyafetiniz
tarak, saçını toplamanız için toka, fotoğraf çekimleri için makyaj malzemeniz, tacınız

benim gibi süslü biri için hiç makyaj malzemelerim gelmemişti aklıma iyi hatırlattınız hep doğum çantası deyince bebek için gerekli eşyalar geliyo aklıma dünyaya bi çıplak daha gelicek nede olsa ama bebek koltuğu mecburimi ben onu kucağımda taşımak istiyorum

vay be hepsi bumu..saol valla netteki listelere bakarsak çanta değil valiz hazırlamamız grk..neyse liste baya kısaldı

ana kucağı da olur tabii, arabada taşıyabilmeniz için herhangi bir şey

ana kucağı diyince aklıma hep kangurular geliyo..sonuçta ana kucağında taşındığı için ama netten resmlerine bakınca bu ne ya dedm alakası yok..bu arada bzm arabamızda yok zaty poşete koyarız çocuğu hani reklamlarda diyo ya puset karşıdakide ne poşetmi abi çocuğu poşetemi koycaz

Adının doğum çantası olduğuna bakmayın bütün ihtiyaçlarınızı koyduktan sonra doğum valizi oluyor o çanta. tximeletanın yazdıklarına birkaç şey eklemek isterim. Bebeğin altını temizlemek için pamuk ya da ıslak mendil gerekiyor hangisini tercih ederseniz... Islak mendil alırsanız yenidoğan için olanlardan almanız gerekiyormuş. Bebek için çok fazla giysiye ihtiyaç olmuyor, internetteki gibi 4-5 takım almanıza gerek yok 2 tane yetebilir. Sütünüz hemen gelmezse mama vermeniz gerekebilir. Bunun için biberon ve suyu ısıtmak için cezve almanız gerekebilir. Ben süt sağma pompamı da almıştım ama işe yaramadı çünkü 2 gün 1 damla süt bile gelmedi

Kendiniz için de doğum yapacağınız hastanenin imkanlarına göre tuvalet kağıdı, peçete, ıslak mendil, havlu, sabun, kaşık, çatal, bıçak ve terlik eklemeniz gerekebilir. Benim yattığım hastanede hiçbiri yoktu, ben hepsini aldım. Doğum sonrası kanamanız fazla olursa çamaşırlarınız, pijamalarınız çok çabuk kirleniyor özellikle çamaşırı fazla miktarda almakta fayda var. Ben bebekle ilgili sorunlardan dolayı 2 gece kalmıştım hastanede, o yüzden götürdüğüm herşeyi kullandım. Hepinize kolay doğumlar dilerim, umarım sağlıkla kavuşursunuz bebişlerinize.

bizim için gerekenler
Hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinin bulunduğu dosya
. 2 adet gecelik
. 2 adet sabahlık , hırka ya da şal
. 1 adet terlik
. 2 adet pijama
. 5 adet kilot – atlet, 3 adet sütyen
. 3 çift çorap
. 3 adet el-yüz havlusu
. lohusa tacı / toka , . saç fırçası / tarak
. deodorant
. ruj
. yüz kremi
. bepanthol
. diş fırçası / diş macunu
. sabun / sıvı sabun
. hijyenik ped / doğum sonrası pedi - Hasta Bezi
. göğüs pedi – göğüs ucu için krem
. kutu mendil , . ıslak mendil
. kitap (okuma gibi bi lüksümüz olursa diye)
. fotoğraf makinesi / film , . kamera / kaset
. bloknot / kalem
. telefon / şarj cihazı
. sigorta dosyası
. kolonya
Kirli Torbası
Pike Takımı

Bebek için
2 tane bady (Mevsime göre kisa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane agiz mendili
2 tane pijama alti
2 tane sapka ve eldiven
2 takim kiyafet (zibin takimi, pijama takimi, patigi, basligi vs)
Yelek ve hirka
Battaniye
10 tane bebek bezi-alt açma yatağı
Pamuk-su ya da unibaby yenidoğan
Araba koltugu/ana kucagi veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet Patik
Biberon
Çarşaf

internetten
2010 Ağustos anneerinden alıntıdır kızlar

kitap harici hiçbiri mantıksız gelmedi tatile değil doğuma gidiyoruzz

benimde doğumum yaklaşıyor.acaba normal doğumda yada sezeryanda ne giydiniz doğum esnasında.özellikle normal doğumda.bebek içinde mesela ilk giydiği takım hemen kirleniyormu.kan falan olurmu.bebeği yıkıyorlar sanırım biraz bahsedermisiniz

Bebeği yıkıyorlar mı siliyorlar mı bilmiyorum ama temiz oluyor. Biz hastanede 2 gece kaldık, üstünü bir kez değiştirdik ama niye değiştirdik hatırlamıyorum. Sık sık kan almışlardı bebekten sanırım kıyafetleri kanlanmıştı o yüzden değiştirmiş olabiliriz ya da çişini kaçırmış olabilir tam olarak hatırlayamıyorum. Bebek için çok fazla kıyafete gerek yok, 2tane yeter diye düşünüyorum. Doğum öncesi sık sık muayene ediyorlar o yüzden gecelik giymeniz daha rahat olabilir. Normal doğum sırasında zaten altınızdakileri çıkarıyorsunuz. Sezaryen doğumda tamamen soyup ameliyat önlüğü giydiriyorlarmış. Doğum sonrasında nasıl rahat edecekseniz öyle giyinebilirsiniz. Kanamanız çok olursa zaten üstünüz kirleniyor sık sık değiştirmeniz gerekiyor. Sezaryende dikiş yerleri pijama giyince acır mı bilmiyorum. İsterseniz 1 tane gecelik alın yanınızda bulunsun.

siliyorlar cnm yeni dogum yapmıs biri olarak söyleyim

ben daha yeni dogum yaptım kırkım yılbasındA cıkıyo bak normal doguracaksan kendine bol bol hasta bezi al mutlaka bi tane hastane cıkısı cocuga bir battaniye birde portbebe yetiyo kendine ic camasırı pijama gecelik bi tane bulunsun ama pijama daha iyi.cok fazla bişey gerekmio inan emzirme atleti daha mantıklı emzirme sütyeni işe yaramıo.. öyle netteki abartmalara bakma

Bakın kızlar tecrübeli bir anne olarak yazayım:
herşeyden önce hamileliğinizin 6.ayında çantanız hazır olacak,belki bebek acelecidir,dımdızlak kalıverirsiniz.
İnternette gezen çok kalabalık listelere bakmayın,saçmasapan şeyler yazıyor,yok kitap yok müzikçalar,süt sağma makinesi banyo havlusu bilmem ne.
Ne banyosu,sezeryanda zaten ilk birkaç gün yasak,normal doğumda da ertesi gün evindesin.

Kendiniz için 1gecelik ve 1takım pijama alın.sık sık muayene ediyorlar dogum öncesi,gecelik rahat oluyor.zaten normal doğumda 1,sezeryanda 2gece kalınıyor.isteyen 1pijama veya geniş bir eşofman altı eklesin.aldıklarınızın önden düğmeli ve belinin rahat olmasına dikkat edin

Özel hastaneler genelde ped veriyor ama siz gece için olan boyundan ped alın,hatta ben kendim için bebek bezi koymuştum çantama,kanamam çok olursa diye

hastaneden çıkışta giyebileceğiniz bir takım alın,eşofman takımı olur,hamilelikte giydiğiniz bişeyler olur

emzirme sütyeni veya atleti,külot,çorap,atlet,diş fırçası,diş macunu tarak,toka vs.özel eşyanız.ufak tefek makyaj malzemesi isteyen alsın kendinizi iyi hissedersiniz,bebişle ilk pozlarınızda sefil görünmezsiniz :)terlik alın mutlaka,özel hastaneler veriyor ama çorap gibi ince ve rahatsız,ona güvenmeyin

BEBEK İÇİN:hastaneden çıkarırken neye koyacaksanız bebeği onu valizin üstüne koyun,bir kenarda dursun.mesela portbebe mi deniyor,şu valiz gibi,içine bebeği battaniyesine sarıp yatırıyorsun,o veya sadece battaniyeyle kucaklayabilirsiniz.

Yine özellerde veriliyor ama siz yine de alın,en küçüğünden bebek bezi,15tane kadar olsa yeter.
Yeni doğan için ıslak mendil alın,ya da pamuk.ılık suya batırır silersiniz.alt değişme işini siz veya yanınızdaki refakatçi yapsın,hemşirelere bırakmayın.en uyduruğundan ıslak mendili sürdüler,el kadar bebemi pişirdiler.

Emzik biberon almayın gerek yok,süt olmasa da emzireceksin ki süt gelsin.mama verirsen sütün olmaz.süt yapan çaylardan alın valize atın,çok fayda gördüm tavsiye ederim.neskafe gibi granül şeklinde olanlar var ondan alın,soğuk suda da erir,tadı da güzel,eve dönünce de lazım olur,çay yasak kahve yasak,onu içersin kahvaltıda

bebeğe giydirmeye 3takım alın yeter,illa hastane çıkış seti almanıza gerek yok,evden takım yapılabilir,şapka eldiven,çorap,içine çıtçıtlı badisi,üstüne bir alt bir üst penye olmak üzere 3takım yapın,her takımı ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyun,valizde kaybolur ararsınız,hangisi hangi takımın diye.herşeyi poşetleyin,pedleri,bezleri,aramayın.

Ağız mendili alın,altını değiştirirken serecek birşey alın.alt açma aldıysanız onu,yoksa bir örtü vs.

Sezeryandan sonra annenin gazı için hemşireler kayısı suyu aldırıyor,bir işe yaramıyor.bir yakınınızı görevlendirin önceden,siz doğuma gidince kayısı kompostosu pişirsin getirsin,çok işe yarıyor ayrıca süt yapar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,hatırlarsam eklerim.aklınıza takılanı sorabilirsiniz.

Şunu da sakın unutmayın,emzİrmezseniz bebeğiniz sarılık olur,süt var yok demeyin,uzun uzun uyumasına izİn vermeyin emzirin.bana söyleyen olmadı,aman da ne akıllıymış oğlum5 saat uyudu derken çocuk sarılık oluyordu

Son düzenleme:
ya bişey sorcam..kimisi diyo doğumdan 2 gün sonra süt geliyomui kimisi diyo hmn geliyomuş..Allahaşkına bu süt doğumdan ne kdr süre sonra geliyo? ertesi gün fln gelirse çock açlıktan ölmezmi el kadar şey ztn..

canım dogum yapıp seni odaya aldıklarında zaten cocugu yanına getiriyolar ve hemen emziriyosun ve sütün geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…