en guzel hastane eve yakin hastanedir:)
simdi hadi neyse de son haftalarinda nasil gideceksin baska sehre? 31. haftadan sonra haftada iki kere gormek istiyor doktor seni. 36dan sonra her hafta gidiyorsun, 38 olunca bazen gün asiri gidiyorsun. dogumda bile gidiyorsun bazen "daha acilman cok degil, evde gecir zamanini sancilar 5 dkda 1e dusunce gel" diyorlar ayni gün iki kere gidiyorsun.
uzakta bir hastane bu durumda konforlu olmaz.
kaldi ki tetkikleri yaptin, onlari gostermen gerekse ertesi gün tekrar git...
eziyet yani.
o yuzden git mis gibi evinin yakindaki hastaneye.
basliga gelince..
cevremde devlet hastanesine giden bir insan bile yok. özele gidip tehlikeli bir durumda devlette doguran var ama tüm sureci devlette devam ettiren hic yok. biliyorum cunku ben de devlette dogurmak istiyordum, sordum sordum bulamadim kimseyi.
ozel hastaneler bence ozel saglik sigortasi olmayan birisi icin gereksiz pahali. Bütcesi olan gitsin tabii ki, sefasi olsun. ama butcesi olmayan, o paraya ihtiyaci olanin her ay birkac bin lira muayanelere tetkiklere harcayip en sonunda birkac yuz bine dogurmasini anlayamiyorum.
sordugum sorusturdugum dogum paketi fiyatlariyla ailece iki ayri asya ulkesinde ucak dahil onar gün tatil yapabiliriz :) benim mantigima gore alternatifi olan bir durumdan tasarruf edip parayi daha keyifli birsey icin harcamak daha iyi. hayatim boyunca boyle yaptim bir zararini görmedim:)
ustelik eger tek hastaneli ilcede yasamiyorsa buyuksehirdeki insanlar geze geze iyi bir doktor bulabilirler.
ben istanbuldayim, gittigim hicbir doktorda internetteki gibi iceriye uc kisi aldiklari, ben muayanedeyken birilerinin de girdigi olmadi. bazen bazi doktorlar "es kabul etmiyoruz" diyorlar ama 10 muayaneye gittiysem 7si esimi kabul etti, doktorlarin neredeyse hepsi guler yuzlulerdi, sorularimi cevapladilar (gittigim hastaneler; zeynep kamil / cemil tascioglu/ seyrantepe etfal/ cayirbasi etfal)
bir doktor esimi kabul etmedi mesela muayaneye cayirbasinda, bir dahakine baska doktordan aldim, o kabul etti.
ben simdiye kadar memnun kaldim.
benim de en buyuk kriterim eşimin doguma hazirlikta yanimda olmasi, cunku benim stresimi regüle edebilecek tek kisi eşim. ondan baska refakatci asla istemiyorum. o konuda mesela evime daha yakin olan hastanede doguma es kabul etmediklerini - hatta 4 kadinin sanci odasi adi verilen sacma bir odada bagir bagir acilmalarini bekledigini ogrendim. bu mesela korkunc birsey.
tek alternatifim bu olsaydi ben de ozel hastane bakardim - en azindan dogum icin.
ama sonra anne cocuk dostu hastaneleri arastirdim. buldugum hastane evime digeri gibi 10 dk degil de 40 dk. ama bir oda var, icinde plates topu vs hazirlaniyorsun ve cinsiyet farketmeden 1 refakatcin kalabiliyor. sancj odasi diye bir sacmalik yok, odanda kendin bekliyorsun kasilmalari. doguracak kadar acilman oldugunda es disariya cikiyor, doguruyorsun, sonra es geliyor isterse tentene temas bile yapabiliyorlar
daha sonra 24 saat gozetim icin baska odaya geciliyor, tekli varsa eşten devam ama cift kisilik odaysa kadij refakatci istiyorlar (burada benim icin sorun yok, dogurdum bitti. esimi bir gün görmesem de olur

).
ustelik ebeler de cok guleryuzlu. gebe okulu ve fizyoterapist esliginde her hafta hamile egzersizleri var. hepsini takip edip tüm ebelerimle tanisip dogumda tanidik yüz gormek istiyorum.
yani bence madem rahatlikla odeyecek durumunuz yok, madem evinize bu kadar yakin, madem tek kisilik odalar sans verebilirsiniz.
ya da esi surece dahil eden anne cocuk dostu hastane arastirin sehrinizde,
varsa; her iki taraftan da takipli olun. muayanelere genelde eve yakin olana gidin ama arasira digerine de gidin sistemine dahil olun, dogumu orasa yaparsiniz.
yoksa da muayanelelere tahlillere evinize yakin olana gidin, ilk 7 ayi orada gecirin. sonradan ozelden sadece dogum hizmeti alirsiniz, daha uyguna gelir tüm sjreci orada takip etmekten. hem daha rahat olur 9 ay uzaga gitmemek