• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum devlette mi özelde mi yapılmalı?

hobgoblin24

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
16
Merhaba, 2 aylık hamileyim bir kez özelde bir kez devlette muayene oldum. Süreci nerede devam ettirmem gerektiğine bir türlü karar veremedim. Devlet hastanesi evimin hemen yanı o bakımdan benim için avantajlı oluyor. Doğum sonrası odaları tek kişilikmiş bu da bir avantaj fakat lohusa odalarına refakatçi olarak erkek almıyorlarmış ben hep eşimle beraber geçiririz ilk günümüzü diye düşünüyordum ki babanın bebeği görmesine bile belli saatlerde izin veriliyormuş. Özel hastane yaşadığım şehirde yok. Özel istersem en yakın ildeki özel hastaneye gitmem gerekiyor. Özel hastanede doğuma da lohusa odasına da eş rahatlıkla girebiliyor. Tahlil tektik cihazları vs de devlete göre daha iyi tabi. Fiyat konusunda uçuk fiyatlardan bahsediliyor. Çok kararsız kaldım. Bir yandan doğum sonuçta her zaman yapılmıyor o paraya değer diyorum. Bir yandan da devlet de hemen evimin yanı, gebelik okulu, tek kişilik oda gibi imkanları olan da bir hastane. Yanımızda refekatci olarak bir kadının kalması daha mı avantajlı olur annemin mesela? Siz olsanız ne yapardınız? Kafam çok karışık

Bence normal doğum yapacaksanız evinize yakın hastane olması ve yanında annenizin kalması daha iyi. Babalar yeni doğmuş bebekle çok iyi ilgilenemiyorlar heyecanlanıyorlar. Ama sezaryen doğum ya da erken doğum gibi bir durumunuz olursa iyi ve zamanında ilgilenmeleri için özel hastane daha iyi. Devlette geç kalınabilir ya da bilmediğin bir doktor tarafından ameliyata alınmak bana korkutucu geliyor.

birkez devlet hastanesine gittim. doktoru daha göremeden asistanın beni azarlayıp odadan kovmasıyla tecrübe ettim. 3. kez özelde doğum yapacağım. 2sinde doğuma dahi eşim girdi. Gece hep yanımda kaldı. Çekirdek aile olarak o özel anlarda eşin yanında olması taraftarıyım. Evet rakamlar yüksek ama sizi 9 ay boyunca takip eden herşeyinizi bilen doktorun doğum girmesi çok farklı. Devette ebeler sizinle ilgilwniyor sanırım. Yani doktor kim varsa son anda müdahale edecek. Ben şahsen istemezdim. Kendi doktorumla sohbet ederek keyifle doğum yapmak beni güvende hissettiriyor.

Bence normal doğum yapacaksanız evinize yakın hastane olması ve yanında annenizin kalması daha iyi. Babalar yeni doğmuş bebekle çok iyi ilgilenemiyorlar heyecanlanıyorlar. Ama sezaryen doğum ya da erken doğum gibi bir durumunuz olursa iyi ve zamanında ilgilenmeleri için özel hastane daha iyi. Devlette geç kalınabilir ya da bilmediğin bir doktor tarafından ameliyata alınmak bana korkutucu geliyor.
Şartlar da uygun olursa normal doğuma girmeyi düşünüyorum fakat şuan için onu da bilemiyorum sonuçta bu daha çok bebeğin kararı gibi oluyor. Haklısınız başka doktoru geçtim bazen sadece ebeler giriyormuş sanırım doğuma

birkez devlet hastanesine gittim. doktoru daha göremeden asistanın beni azarlayıp odadan kovmasıyla tecrübe ettim. 3. kez özelde doğum yapacağım. 2sinde doğuma dahi eşim girdi. Gece hep yanımda kaldı. Çekirdek aile olarak o özel anlarda eşin yanında olması taraftarıyım. Evet rakamlar yüksek ama sizi 9 ay boyunca takip eden herşeyinizi bilen doktorun doğum girmesi çok farklı. Devette ebeler sizinle ilgilwniyor sanırım. Yani doktor kim varsa son anda müdahale edecek. Ben şahsen istemezdim. Kendi doktorumla sohbet ederek keyifle doğum yapmak beni güvende hissettiriyor.
Siz hangi şehirde hangi hastanede doğum yapacaksınız? Ve bu sene ayıptır sorması ne kadar ödeyeceksiniz hastaneye?
Bana en yakında Eskişehir'deki özel hastaneler var.

İstanbuldayım. Benim gittğim hastane üst segment geçiyor. Ortalama 150-180 arası fiyat aldım. Beni kriter almayın :)

Valla ben ilk çocuğumu özelde doğurdum burda koridorda kaynim bile bekliyordu beni 🤭
Diğerleri devlet. ikinci cocugumda yanıma kimseyi almadılar girip dogum yaptim ciktim
Üçüncü bebegimde yine devletti tam dogum anına kadar annem yanımdaydı
Tek başıma oda verildi gayet rahattı
Devletin konforuna ve doktorlarına daha cok güveniyorum ben
Tüm tüm rutin kontrollerimi özelde yaptim

en guzel hastane eve yakin hastanedir:)
simdi hadi neyse de son haftalarinda nasil gideceksin baska sehre? 31. haftadan sonra haftada iki kere gormek istiyor doktor seni. 36dan sonra her hafta gidiyorsun, 38 olunca bazen gün asiri gidiyorsun. dogumda bile gidiyorsun bazen "daha acilman cok degil, evde gecir zamanini sancilar 5 dkda 1e dusunce gel" diyorlar ayni gün iki kere gidiyorsun.
uzakta bir hastane bu durumda konforlu olmaz.
kaldi ki tetkikleri yaptin, onlari gostermen gerekse ertesi gün tekrar git...
eziyet yani.
o yuzden git mis gibi evinin yakindaki hastaneye.
basliga gelince..
cevremde devlet hastanesine giden bir insan bile yok. özele gidip tehlikeli bir durumda devlette doguran var ama tüm sureci devlette devam ettiren hic yok. biliyorum cunku ben de devlette dogurmak istiyordum, sordum sordum bulamadim kimseyi.
ozel hastaneler bence ozel saglik sigortasi olmayan birisi icin gereksiz pahali. Bütcesi olan gitsin tabii ki, sefasi olsun. ama butcesi olmayan, o paraya ihtiyaci olanin her ay birkac bin lira muayanelere tetkiklere harcayip en sonunda birkac yuz bine dogurmasini anlayamiyorum.
sordugum sorusturdugum dogum paketi fiyatlariyla ailece iki ayri asya ulkesinde ucak dahil onar gün tatil yapabiliriz :) benim mantigima gore alternatifi olan bir durumdan tasarruf edip parayi daha keyifli birsey icin harcamak daha iyi. hayatim boyunca boyle yaptim bir zararini görmedim:)

ustelik eger tek hastaneli ilcede yasamiyorsa buyuksehirdeki insanlar geze geze iyi bir doktor bulabilirler.
ben istanbuldayim, gittigim hicbir doktorda internetteki gibi iceriye uc kisi aldiklari, ben muayanedeyken birilerinin de girdigi olmadi. bazen bazi doktorlar "es kabul etmiyoruz" diyorlar ama 10 muayaneye gittiysem 7si esimi kabul etti, doktorlarin neredeyse hepsi guler yuzlulerdi, sorularimi cevapladilar (gittigim hastaneler; zeynep kamil / cemil tascioglu/ seyrantepe etfal/ cayirbasi etfal)
bir doktor esimi kabul etmedi mesela muayaneye cayirbasinda, bir dahakine baska doktordan aldim, o kabul etti.
ben simdiye kadar memnun kaldim.
benim de en buyuk kriterim eşimin doguma hazirlikta yanimda olmasi, cunku benim stresimi regüle edebilecek tek kisi eşim. ondan baska refakatci asla istemiyorum. o konuda mesela evime daha yakin olan hastanede doguma es kabul etmediklerini - hatta 4 kadinin sanci odasi adi verilen sacma bir odada bagir bagir acilmalarini bekledigini ogrendim. bu mesela korkunc birsey.
tek alternatifim bu olsaydi ben de ozel hastane bakardim - en azindan dogum icin.
ama sonra anne cocuk dostu hastaneleri arastirdim. buldugum hastane evime digeri gibi 10 dk degil de 40 dk. ama bir oda var, icinde plates topu vs hazirlaniyorsun ve cinsiyet farketmeden 1 refakatcin kalabiliyor. sancj odasi diye bir sacmalik yok, odanda kendin bekliyorsun kasilmalari. doguracak kadar acilman oldugunda es disariya cikiyor, doguruyorsun, sonra es geliyor isterse tentene temas bile yapabiliyorlar

daha sonra 24 saat gozetim icin baska odaya geciliyor, tekli varsa eşten devam ama cift kisilik odaysa kadij refakatci istiyorlar (burada benim icin sorun yok, dogurdum bitti. esimi bir gün görmesem de olur😂😂).
ustelik ebeler de cok guleryuzlu. gebe okulu ve fizyoterapist esliginde her hafta hamile egzersizleri var. hepsini takip edip tüm ebelerimle tanisip dogumda tanidik yüz gormek istiyorum.

yani bence madem rahatlikla odeyecek durumunuz yok, madem evinize bu kadar yakin, madem tek kisilik odalar sans verebilirsiniz.
ya da esi surece dahil eden anne cocuk dostu hastane arastirin sehrinizde,
varsa; her iki taraftan da takipli olun. muayanelere genelde eve yakin olana gidin ama arasira digerine de gidin sistemine dahil olun, dogumu orasa yaparsiniz.
yoksa da muayanelelere tahlillere evinize yakin olana gidin, ilk 7 ayi orada gecirin. sonradan ozelden sadece dogum hizmeti alirsiniz, daha uyguna gelir tüm sjreci orada takip etmekten. hem daha rahat olur 9 ay uzaga gitmemek

Son düzenleme:
Merhaba, 2 aylık hamileyim bir kez özelde bir kez devlette muayene oldum. Süreci nerede devam ettirmem gerektiğine bir türlü karar veremedim. Devlet hastanesi evimin hemen yanı o bakımdan benim için avantajlı oluyor. Doğum sonrası odaları tek kişilikmiş bu da bir avantaj fakat lohusa odalarına refakatçi olarak erkek almıyorlarmış ben hep eşimle beraber geçiririz ilk günümüzü diye düşünüyordum ki babanın bebeği görmesine bile belli saatlerde izin veriliyormuş. Özel hastane yaşadığım şehirde yok. Özel istersem en yakın ildeki özel hastaneye gitmem gerekiyor. Özel hastanede doğuma da lohusa odasına da eş rahatlıkla girebiliyor. Tahlil tektik cihazları vs de devlete göre daha iyi tabi. Fiyat konusunda uçuk fiyatlardan bahsediliyor. Çok kararsız kaldım. Bir yandan doğum sonuçta her zaman yapılmıyor o paraya değer diyorum. Bir yandan da devlet de hemen evimin yanı, gebelik okulu, tek kişilik oda gibi imkanları olan da bir hastane. Yanımızda refekatci olarak bir kadının kalması daha mı avantajlı olur annemin mesela? Siz olsanız ne yapardınız? Kafam çok karışık
Maddi durumda önemli hangi doktorlar daha uyumlu ilerlediğinde daha erken bence 5 6. Ağa kadar her iki hastanede de randevularınıza devam edin sonra karar verin

Canım ben özelde yaptım ama bizim bebekler prematüreydi Yeni Doğan Yoğun Bakımı en iyi olanı tercih ettim o yüzden orda yaptım ama senin durumunda olsam devlette yapardım. Çünkü evine çok yakın olması büyük bir avantaj. Refakatçi konusuna gelinirse zaten emin ol eşin çok destek olamayacak çünkü oda bilmiyor ama annenle aran iyiyse sana bebeğe güzel bakarsa kesinlikle anne kalmalı ilk gece ve mümkünse eve geçince de bi kaç gün destek olsun. Senin ağrın kanaman vs olacak bebeğini emzirip verirsin annene ama öbür türlü eşin eminim elinden geleni yapar ama böyle konulara her zaman tecrübe konuşur. Zaten çokta insafsız olmuyorlar ya görümcem devlette yaptı 8e kadar oradaydı mesela eşi sonra çıkarttılar tabi çünkü doğumdan sonra kadınları koridorda yürütüyorlar o yüzden erkek istemiyorlar. Yine de tercih senin tabi inşallah sağ salim doğar bebişin güzelliklerle büyür 🤍

ben özelde doğum yaptım, bir daha yapsam yine aynı hastaneyi tercih ederdim, paradan da pişman değilim. refakatçim de eşimdi, iyi ki öyleydi. devlet hastanesine 1 kere muayeneye gittim, sevmedim ne ortamı temizliği iyiydi ne de düzgün iletişim kurabildik.

ama sizin durumunuzda farklı etkenler var. özel hastane farklı şehirde, ne kadarlık mesafede, gidilebilecek mi acil durumda? yoksa özelde ilerleyip sonunda devlette doğum yapmak durumunda kalabilirsiniz. bu önemli. fiyatlar size uyuyor mu? tahlil tetkit vs. yeni masraflar da çıkabilir bu zorlar mı? devlet hastanesinde doktoru, hemşiresi ilgisi nasıldı, nasıl davranıyorlar? evin yakınında tek kişilik odası olan devlet hastanesi varmış, bu büyük avantaj, 1 gün refakat edebilecek biri varsa neden olmasın?

Devlet hastanesinde yaptım doğumlarımı. Yanımda annem kaldı. Hiç eşim kalsın diye bir düşünceye girmedim. Eşimin kalmasını isteseydim özeli tercih ederdim. Ama iyi ki de annem kalmış. Tecrübeli biri lazım doğum sonrasında

Ben özelde normal doğum yaptım ama doktorumdan emin değilim erken doğuma aldı beni doğumumu başlattı ve dikişimi bence sıkı attı sonrasında sıkıntı yaşadım duvar var gibiydi dardı dr bunu kabul etmiyo ihtiyacın neyse onu yaptım zaten 4 5 dikiş var dedi. Tek kişilik oda vardı ve sancımı çekerken babam bile yanımdaydı 3 4 kişi vardı. Gece halam kaldı yanımda. Çok kibarlardı doğumda karnıma hiçbir şey demeden bastırdı ebe o hınçla bonesine yapıştım özür diledim alışkınım dedi. Kendi druna denk gelmemek 2 kişilik oda vs beni ikileme soktu zaten sigıorta vardı. Şehrinde olan hastaneye git

Herkese teşekkür ederim 🥰💕 deneyimleriniz kafamda bir kaç şeyi netleştirdi. Sanırım kombine ilerleyeceğim. Rutin kontrollerde devlete gidip, özele de ara sıra giderek doğum için açık kapı bırakmayı düşünüyorum. Evimle arası yürüyerek bir dakika devletin çünkü. Son aylarda bahsettiğiniz sıklıkta doktora gidiliyorsa her seferinde diğer şehre gitmek benim açımdan gerçekten zor olacak. Özel hastane yaklaşık bir saatlik mesafede. En yakındaki özel hastanelerle görüştüm fakat doğum paketleri yokmuş maalesef. Her şeyi ayrı hesaplıyorlar. En başından itibaren her seferinde özele gitmemin bir anlamı kalmadı bu bağlamda. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler 🙏🏻 herkese mutluluklar diliyorum.

Hangi hastane olursa olsun olası bir durum için yenidoğan bakım ünitesi olan bir yer olsun mutlaka. Ben özele gidiyorum mecburen çünkü yakınımda olan devlet hastanesinde gece doğum yokmuş mesela başka bir hastaneye sevk ediyorlar ve burda bakım ünitesi yok. Özelde cihazlar çok daha gelişmiş durumda ve doktorun numarasını isteyip her zaman aklına takılanı sorabiliyorsun(yani en azından benimki bu şekilde) bunu devlet hastanesinin sağladığını düşünmüyorum, yine doğumda takibini yapan doktorun giriyor başından beri sürecini en iyi bilen kişi o ve güvendiğin için daha rahat oluyorsun, devlette hangi doktor nöbetçiyse o giriyor diye duydum. Ama en önemlisi özeldeki doktorun çok iyi, anlayışlı olanını bulmak gerek çünkü bazıları illa kendi hastanesinde tetkikleri isterken bazısı devlet hastanesinde ya da sağlık ocağında yaptır sonuçlarına bir sonraki kontrolümüzde ben bakarım diyebiliyor. (Benim doktorum bu şekilde mesela bu zamana kadar muayene parası hariç ekstra paralar ödemedim hastaneye) Randevu bulma açısından yine özel daha avantajlı. Devlet hastanesinde ilgi konusu tamamen şans işi ama özelde kötü davranış hiç görmedim. Bir de tabi doğum zamanı benim stresimi, korkumu alıp kafamı dağıtabilecek, beni güldürebilecek tek kişi eşim ben o yüzden süreç boyunca eşimi yanımda isterim. Eğer sizin içinde böyleyse mesafe problem olmayacaksa, doktorunuz çok iyi, ilgili biriyse, yoğun bakım ünitesi varsa özele gitmek çok daha iyi ama bu saydıklarım devlette de varsa paralar dökmeye çok da gerek yok açıkçası.

Bugün ilgilendiğim konunun gün yüzüne çıkmış hali. Çok sevindim :)
Bende bugün 2 3 özel hastaneyi aradım daha önce muayeneye gittiğim hastane 60bin vererek en düşük rakamı almış oldum.
Eşim diyor ki Zeynep kamil bu işin hastanesi gel ordan vazgezme vs. ama ben her gittiğimde farklı farklı asistanlar görmekten yıldım. Tamam kontrollerimi devlette sürdürürüm ama 30. haftadan sonra doğum yapacağım hastaneye geçiş yapacağım bunun kaçısı yok.
Her gittiğimde farklı bir yüz farklı bir üslup, benim modumu çok düşürüyor. odalar 2 kişilik, onun bunun aileside aynı odada ziyarete gelcek vs. aslaa istemiyorum böyle şeyler. bir de şu kafamda yankılanıyor Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama çok kötü durumda olan kirasını netleştiremeyen çevremdeki çoğu kişi nasıl oluyorsa acıbademlerde medipollerde doğum yapabiliyor da, benim Allaha şükür durumum varken ben neden devlette sürünüyorum gibi düşünceler giriyor beynime dönüp duruyor. :( popüler kültürün kölesi miyim yoksa bilmiyorum :D

Aynı şeyleri yaşamış biri olarak (özel hastane 2 tane var ama çok küçük ve devletteki odalar daha lükstü) daha bunun kararını vermek için çok erken. Bence hem devlet hem özelde devam edin. Zamanla belli olur. Doğum şekliniz, önemli takip gerektiren durumunuz olup olmayacağı hiçbiri belli değil. Elinizin altındaki yerde sizi takip eden bilen Dr olması avantaj olur. Zamanı gelince zaten kim ne derse desin sizin kafanızda o karar net bi sekilde olusacak

Bugün ilgilendiğim konunun gün yüzüne çıkmış hali. Çok sevindim :)
Bende bugün 2 3 özel hastaneyi aradım daha önce muayeneye gittiğim hastane 60bin vererek en düşük rakamı almış oldum.
Eşim diyor ki Zeynep kamil bu işin hastanesi gel ordan vazgezme vs. ama ben her gittiğimde farklı farklı asistanlar görmekten yıldım. Tamam kontrollerimi devlette sürdürürüm ama 30. haftadan sonra doğum yapacağım hastaneye geçiş yapacağım bunun kaçısı yok.
Her gittiğimde farklı bir yüz farklı bir üslup, benim modumu çok düşürüyor. odalar 2 kişilik, onun bunun aileside aynı odada ziyarete gelcek vs. aslaa istemiyorum böyle şeyler. bir de şu kafamda yankılanıyor Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama çok kötü durumda olan kirasını netleştiremeyen çevremdeki çoğu kişi nasıl oluyorsa acıbademlerde medipollerde doğum yapabiliyor da, benim Allaha şükür durumum varken ben neden devlette sürünüyorum gibi düşünceler giriyor beynime dönüp duruyor. :( popüler kültürün kölesi miyim yoksa bilmiyorum :D
Merhaba, gerçekten öyle benim de çevremde devlette doğum yapan kimse yok. Herkes özelde doğum yapmış. Devlet için kıyaslayabileceğim veya buradaki hastane hakkında bilgi alabileceğim kimse yok. Devlet hastanesi internette ve sosyal medyada doğum ve annelik konusunda aktif ve ilgili görünüyor, benim de kafamı karıştıran konulardan biri bu oldu aslında. Ama tabi devlet hastanesi muayenede ultrason fotoğrafını bile istemeden vermiyor doktor. Biraz daha bekleyeceğim kadar vermek için sanırım

Aynı şeyleri yaşamış biri olarak (özel hastane 2 tane var ama çok küçük ve devletteki odalar daha lükstü) daha bunun kararını vermek için çok erken. Bence hem devlet hem özelde devam edin. Zamanla belli olur. Doğum şekliniz, önemli takip gerektiren durumunuz olup olmayacağı hiçbiri belli değil. Elinizin altındaki yerde sizi takip eden bilen Dr olması avantaj olur. Zamanı gelince zaten kim ne derse desin sizin kafanızda o karar net bi sekilde olusacak
Teşekkür ederim sanırım dediğiniz gibi ilerleyeceğim 🙏🏻

Merhaba, gerçekten öyle benim de çevremde devlette doğum yapan kimse yok. Herkes özelde doğum yapmış. Devlet için kıyaslayabileceğim veya buradaki hastane hakkında bilgi alabileceğim kimse yok. Devlet hastanesi internette ve sosyal medyada doğum ve annelik konusunda aktif ve ilgili görünüyor, benim de kafamı karıştıran konulardan biri bu oldu aslında. Ama tabi devlet hastanesi muayenede ultrason fotoğrafını bile istemeden vermiyor doktor. Biraz daha bekleyeceğim kadar vermek için sanırım
Evet mesela benim sadece bu fiyat aldığım hastane foto verdi bir tek o fotomuz var. onun üzerine diğer kontrollere, cinsiyet öğrenmeye vs. hep devlete gittim. inanın bir tane fotosu yok bebeğimin. zorla istiyorum verdikleri foto sonsuz bir karanlık. :D
yok yani geçen gün tesadüfen bir özel doktora gittim ağrım nedeniyle ilk defa biri bebeğin boyunu ve kilosunu söyledi.
devlette hep şu söylendi 'haftasıyla uyumlu' :D Yani düşününce gerçekten çok sinir bozucu. beni tanısın bilsin istiyorum yok her gittiğimde farklı bir yüz. sıktı yani.
Bi de şey diyen oluyo ya sen niye özel sağlık yaptırmadın devlette ne işin var falan, iyice dumur oluyorum.

Back
X