Doğuma Hazırlık Dogum esnasinda tuvaletin gelmesi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Buyuk abdest icin Dogumdan once lavman yapiyorlar kucuk icinse yine dogumdan hemen once sonda ile idrarkesemi bosaltti doktor hatta ne cok tutmussun dedi .

Ben o sanci esnasinda kasti tutmamistim. Lavman dogum baslamadan once buyuk abdestini yaptigin yerden siringa gibi biseyle icine ilacli su gibi bisi veriyolar o butun bagirsaklarini bosaltip temizliyo hemen tuvalete cikiyosun icinde ne var ne yok yapiyosun zaten. Sen bunlari dert etme normal dogum yaparsan o sancida bunlarin hicbiri etkilemiyo seni :)

Ben o sanci esnasinda kasti tutmamistim. Lavman dogum baslamadan once buyuk abdestini yaptigin yerden siringa gibi biseyle icine ilacli su gibi bisi veriyolar o butun bagirsaklarini bosaltip temizliyo hemen tuvalete cikiyosun icinde ne var ne yok yapiyosun zaten. Sen bunlari dert etme normal dogum yaparsan o sancida bunlarin hicbiri etkilemiyo seni :)

Simdi anladim :) Hehe tabi orasi öyle de insan yine düsünüyor iste :)

Utanacak bi durum cidden, ben kafamda kurmak istemiyorum acikcasi.. Basima gelir diye korkuyorum :)
Ben dogumu nerede yaparim emin degilim henüz, tr de dogum yapsam bile cocugum otomatikmen cifte vatandas oluyor..
Sen yurtdisinda mi düsünüyorsun?

Evet ya düsüncesi bile utandiriyor insani :17:

Cifte vatandas oluyor mu gercekten otomatikmen?

Ben yurt disinda düsünüyorum. Cünkü bu sekilde kindergeld alabilme durumum olacak.
Tabi bunu icin 14üncü ayina kadar kontrollere gidip gelmem gerekecek.
Almanyada duydugum kadariyla kontrollere gitmek mecburiyetinde degilmis anneler.
O yönden senin icin daha kolay olurdu.

Hayirlisi insaAllah o zaman gelince ne olur bilemem tabi ki :)

Çok kotu bi durum ya..ben israrla normal dogum dusunuyorum sonuna kadar gidicem gerekirse ama bu sorunu yasamayi hic istemiyorum..dogururken ölmezsem utançtan ölurum:17:

Çok kotu bi durum ya..ben israrla normal dogum dusunuyorum sonuna kadar gidicem gerekirse ama bu sorunu yasamayi hic istemiyorum..dogururken ölmezsem utançtan ölurum:17:

Ay Allah korusun canim ya :)
Bize cok tuhaf cok utanc verici geliyor ama doktorlar hemsireler aliskinmislar bu duruma.

Bir de herkeste olmuyor sanirim bu tuvaletin gelmesi dimi??:44:

doğum yapan kuzenimden duyduklarıma göre doktor zaten bi kaç gün önce kontrole gidince çok yememesi gerektiğini söylüyormuş ee doğumdan öncede zaten lavman veriyorlarmış anında oda bağırsakları temizliyor o yüzden sorun olmaz sanırım:25:

İgne vurulmuyo yahu :)sadece buyuk abdestini yaptugin yerden ilacli su ile dolduruyolar bagirsaklarini o ilacda bagirsaklari yumusatip bosaltiyo tuvalete kendin gidiyosun ilac verildikten sonra normal tuvalete cikiyosun. Evde bile yapiyo bazi insanlar eczanelerde lavman satiliyo

İgne vurulmuyo yahu :)sadece buyuk abdestini yaptugin yerden ilacli su ile dolduruyolar bagirsaklarini o ilacda bagirsaklari yumusatip bosaltiyo tuvalete kendin gidiyosun ilac verildikten sonra normal tuvalete cikiyosun. Evde bile yapiyo bazi insanlar eczanelerde lavman satiliyo

Tamam yanlis anlamisim ben o zaman :17:

doğum yapan kuzenimden duyduklarıma göre doktor zaten bi kaç gün önce kontrole gidince çok yememesi gerektiğini söylüyormuş ee doğumdan öncede zaten lavman veriyorlarmış anında oda bağırsakları temizliyor o yüzden sorun olmaz sanırım:25:

Doktor gercekten az yemesini mi öneriyor? Bu cok ilginc gercekten.

Ya bende cocuk istegi o kadar yogun ki evliligimden cok cocuk ve hamilelik hakkinda bilgi edinmeye calisiyorum :9:

Ya tabi ki aslinda mantikli bir düsünce.
Ama cok huzursuz olurum ve utanirim diye düsünüyorum.
Hele burda bazi konularda TRde ki hemsirelerin hamile bayanin ikinirken bagirmasina bile 'yaparken iyidi ama...' gibi abuk subuk laflar ettigini duyduktan sonra,
insanin tuvaletinin gelmesine ne derler diye düsündüm :S
Sen dogumunu TRde mi yapmayi düsünüyorsun?

nasıl böyle bişi söyleyebilirler ya şaka gibi...sanki suç işlemişiz gibi..valla doğumdan sonra onu fena yolarım şikayet fln etmemiş mi o şahıs süründürürüm onu ya tepem attı :47:

nasıl böyle bişi söyleyebilirler ya şaka gibi...sanki suç işlemişiz gibi..valla doğumdan sonra onu fena yolarım şikayet fln etmemiş mi o şahıs süründürürüm onu ya tepem attı :47:

Canim ben bu tür seyleri forumda okudum yani bizim burda öyle bir sey duymadim hic ama TR de böyle vakalar oluyormus :26:

Ay Allah korusun canim ya :)
Bize cok tuhaf cok utanc verici geliyor ama doktorlar hemsireler aliskinmislar bu duruma.

Bir de herkeste olmuyor sanirim bu tuvaletin gelmesi dimi??:44:

Bilmiyorum ya.benim annemde hemsire buyuk ihtimalle oyle bi durumda o ilgilenir ama aklimdan hic cikmaz o..:17:

Back
X