Doğum günü konusu

ece4458

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2025
63
24
3
35
Kızlar bir konu açmıştım doğum günümdü abim ve kız arkadaşı geldi bana hiç bir hediye almayan abim günler sonra alamadık kusura bakma diyip parasını atmıştı bana. Kız arkadaşının doğum gününe günler kala öyle bir hazırlık yaptı ki ağzım açık kaldı. Kıskandığımdan degil asla sadece Bi kardeşi olarak beni çok sevdiğini değer verdiğini anlatıyorsun herkese ama sadece söylüyorsun. Hediyesinde yine degilim ama doğum günümden 10 gün sonra gelip para vermek de ne biliyim. Kız arkadaşına bir sürü not dolu çikolata dolu hediye dolu konfetiler kocaman bir kutu hazırlamış. Benim doğum günüm de hiç bişey yapmadı.. Kız arkadaş olunca farklı bir değer oluyormuş demekki. Ben beni hiçe sayıp da başkasına bu denli herşeyi yapması biraz kırdı. Kırılmamın sebebi kıskançlık degil yanlış anlamayın beni çok sevdiğini söylüyorsun değer veriyorum diyorsun ama öylesine. Kendimi çok değersiz hissettim benmi boş yere alınganlık yaptım diyorum kendi kendime ya beni bir dürtün. Üstelik kızın doğum gününe gidip gitmemekle kararsız kaldım. Abime karşı tavır almalımıyım yoksa üzerime alınmayıp banane diyip geçmelimiyim.

Yerinizde olsam umursamaz tavır almazdım. Benim mesela doğum günüm hiç kutlanmaz. Sadece yeğenlerimin doğum günlerini kutlar pasta içecek alırız. Abimin doğum günü olduğunda kendimiz evde tatlı kek tarzı bir şeyler yapıyoruz. Kardeşlerime de bazen pasta alırız duruma göre değişiyor. Bazen de sözlü olarak kutlarız. Bu durum ailenin doğum gününe bakışına göre değişiyor tabi. O kız onun sevgilisi, siz de kardeşisiniz. Doğum günü kutlaması dışında aranızdaki bağ nasıl?

Kızlar bir konu açmıştım doğum günümdü abim ve kız arkadaşı geldi bana hiç bir hediye almayan abim günler sonra alamadık kusura bakma diyip parasını atmıştı bana. Kız arkadaşının doğum gününe günler kala öyle bir hazırlık yaptı ki ağzım açık kaldı. Kıskandığımdan degil asla sadece Bi kardeşi olarak beni çok sevdiğini değer verdiğini anlatıyorsun herkese ama sadece söylüyorsun. Hediyesinde yine degilim ama doğum günümden 10 gün sonra gelip para vermek de ne biliyim. Kız arkadaşına bir sürü not dolu çikolata dolu hediye dolu konfetiler kocaman bir kutu hazırlamış. Benim doğum günüm de hiç bişey yapmadı.. Kız arkadaş olunca farklı bir değer oluyormuş demekki. Ben beni hiçe sayıp da başkasına bu denli herşeyi yapması biraz kırdı. Kırılmamın sebebi kıskançlık degil yanlış anlamayın beni çok sevdiğini söylüyorsun değer veriyorum diyorsun ama öylesine. Kendimi çok değersiz hissettim benmi boş yere alınganlık yaptım diyorum kendi kendime ya beni bir dürtün. Üstelik kızın doğum gününe gidip gitmemekle kararsız kaldım. Abime karşı tavır almalımıyım yoksa üzerime alınmayıp banane diyip geçmelimiyim.
Abinizin kız arkadaşının doğum gününüzde size yaklaşımı nasıldı ? Kendisini davet etmiş miydiniz; size hediye aldı mı ?

Diger konunuzda bazilari kiza yuklenmisti yok erkek anlamaz yok erkek oldugu icin duusnmez kiz dusunup size hediye aldirmaliydi filan diye.
Bunlar iste kocalarindan bisey gormeyip ERKEK oldugu icin anlamaz sananlar. 😄 Gercek hayat aynen budur erkekler her şeyden anlar supriz de dusunur, hediye de secer sadece YAPMAK ISTEDIKLERINE. En odun denilen adam bile yapar karsisinda yapmaya deger gordugu biri olursa.
Abiniz size deger veriyordur belki ama hediye mediye dusunecek kadar sallamiyor muhtemelen. Ben olsam trip filan atmazdim abi sonucta yani napiyosa yapsin.

Abinizin kız arkadaşının doğum gününüzde size yaklaşımı nasıldı ? Kendisini davet etmiş miydiniz; size hediye aldı mı ?
Doğum günümde abim aradı kutlucaz falan diye geldiler gelmeden önce mesaj attı abim bir şey alamadık kusura bakma ertesi güne alıcaz dedi tamam dedim bende ama tabiki de alınmadı.

Yani ben kardeşimden beklemem. Bazen alır.Ama kız arkadaşına dünyaları yapar mı yapar. Umrumda olmaz çünkü ondan bi beklentisi var sevgi arayışı var. Ben zaten her şeye rağmen seviyorum. Sevgililikle aynı değil bence. Sevgili bekler ama ben ablasıyım beklemem açıkçası. Şimdi kocamdan beklediğim şeyle kardeşim bir olmaz.Bence kıskançlık var.

Doğum günümde abim aradı kutlucaz falan diye geldiler gelmeden önce mesaj attı abim bir şey alamadık kusura bakma ertesi güne alıcaz dedi tamam dedim bende ama tabiki de alınmadı.
Gitmeyin o zaman doğum gününe. Sizi saymayan insanların peşinde pervane olmayın.

Ya neden abi kıskanıyorum diyemiyorsunuz ? Kendinize dürüst olmalısınız. Kıskanmak ayıp değil. Kaldı ki çok mu tepki vermesinden mi korkuyorsunuz? Hani size değer veriyordu noldu?
Ben abimi kıskanmıyorum kızı da kıskanmıyorum benim garibime giden beni herkese kardeşimi çok seviyorum şöyle böyle anlatmış değer veriyorum diyo ama bunları diyen biri nasıl doğum günüm de önemsemiyor geçiştiriyor bu mu önemsemek. Beni sevmeyen Bi abi olsa umrumda olmaz ikilemli davranışlara gelemiyorum sadece. Kendi kardeşine bu şekilde davranıp da kız arkadaşına günler öncesinde hazırlanması kırdı

Hediye işini çok abarttınız bence. Benim de yeri geliyor ablam unutuyor, bu beni sevmediği anlamına gelmiyor. Sevgi kriteri doğum günü hediyesi olamaz. Evet düşünse iyi olurdu, odunluk yapmış ama bu kadar uzatmaya gerek yok. İstemiyorsanız kızın doğum gününe gitmeyin, buna kimse karışamaz ama artık bu konuda kendinizi doldurup durmayın.

Kız arkadaş olunca farklı bir değer oluyormuş demekki. Ben beni hiçe sayıp da başkasına bu denli herşeyi yapması biraz kırdı.
hahaha tabii ki kiz arkadas olunca farkli oluyor siz deli misiniz?
kendinizi kiminle mukayese ediyorsunuz
kardeslik cocukluk döneminde yakindir sonra araya fiziksel / duygusal bir bosluk girer. misal cocukken kardesinin omzuna kucagina tirmanirsin ama buyuyunce aranizda bazi sınırlar olusur.
heh, iste artik abine yakin olan, o sınırları olmayan kisi o kiz. isterse abinin omzuna tirmanabilecek, kucagina kivrilip uyuyacak ve onunla ayni yatakta debelenecek olan o.
kendini mukayese etme, cok sacma
ben nisanlima dunyalari sunarim, sohbet aralarinda - gezerken vs onu mutlu edecek bir sey bulsam hemen telefona not ederim bir ozel gunde alayim/yapayim diye. ama ablami ariyorum sadece, ayni sehirdeyiz evlendiğinden beri bir doğumgununde beraber değildik o ailesiyle kutlar diye.

bosa tavır alip gorumcelik yapma, abinin tarafi belli.

Yani ben kardeşimden beklemem. Bazen alır.Ama kız arkadaşına dünyaları yapar mı yapar. Umrumda olmaz çünkü ondan bi beklentisi var sevgi arayışı var. Ben zaten her şeye rağmen seviyorum. Sevgililikle aynı değil bence. Sevgili bekler ama ben ablasıyım beklemem açıkçası. Şimdi kocamdan beklediğim şeyle kardeşim bir olmaz.Bence kıskançlık var.
Kıskanmıyorum cidden yorumlarda dediğim gibi

abım gecenlerde bana 14pro aldı. Şakkk diye parasını odedı. Sevgılıyle mukayaese edilmez tabıı kı ama benı 25 senedir tanıyorsa o kızı en fazla 1-2 sene tanıyordur. Ona mı alacak bana mı? Tabıı kı bana alacak. Sevgılısıne almasın demıyorum ona da alsın ama tabıı evlı degılken pahada ağır şeyler almasını ıstemem. Ben kardeşıyım o sevgılısı ıkımıze de deger vermelı bıttı

Hediye işini çok abarttınız bence. Benim de yeri geliyor ablam unutuyor, bu beni sevmediği anlamına gelmiyor. Sevgi kriteri doğum günü hediyesi olamaz. Evet düşünse iyi olurdu, odunluk yapmış ama bu kadar uzatmaya gerek yok. İstemiyorsanız kızın doğum gününe gitmeyin, buna kimse karışamaz ama artık bu konuda kendinizi doldurup durmayın.
Off kimse beni anlamıyor. Hediye almadı diye çıkdırmıyorum kardeşi olarak beni başından savmasına uyuz oldum aynı evin içindeyiz beni görmezden gelip 10 gün sonra kusura bakma ya diyip de atmazsın parayı

Yani bir noktada düşününce abin evlendiği zaman çekirdek ailesi karısı ve çocukları olacak. Yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Abin anlamaz falan demiştik ama demek ki anlıyormuş. E haliyle kız kardeşin yeri başka sevgilinin, eşin yeri başka. Karşılaştırmak doğru değil. Bence bu konuyu kapat gitsin.

abım gecenlerde bana 14pro aldı. Şakkk diye parasını odedı. Sevgılıyle mukayaese edilmez tabıı kı ama benı 25 senedir tanıyorsa o kızı en fazla 1-2 sene tanıyordur. Ona mı alacak bana mı? Tabıı kı bana alacak. Sevgılısıne almasın demıyorum ona da alsın ama tabıı evlı degılken pahada ağır şeyler almasını ıstemem. Ben kardeşıyım o sevgılısı ıkımıze de deger vermelı bıttı
Sizin ki gene bir iki seneymiş bu 3 aylık 😂 sevindim adınıza. Bana da dediği gibi gerçekte de gösterseydi o değeri hiç sorun etmem

Yani bir noktada düşününce abin evlendiği zaman çekirdek ailesi karısı ve çocukları olacak. Yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Abin anlamaz falan demiştik ama demek ki anlıyormuş. E haliyle kız kardeşin yeri başka sevgilinin, eşin yeri başka. Karşılaştırmak doğru değil. Bence bu konuyu kapat gitsin.
Sevgilisine yapsın tabiki ki eşine herşeyi yapsın kıskanmıyorum hayatı olacak elbet benim kızdığım nokta bu degil değer veriyorum diyip millete o değeri göstermemek lafta çoğu anlamış oldum

Off kimse beni anlamıyor. Hediye almadı diye çıkdırmıyorum kardeşi olarak beni başından savmasına uyuz oldum aynı evin içindeyiz beni görmezden gelip 10 gün sonra kusura bakma ya diyip de atmazsın parayı
35 yaşındasınız, bu yaşa kadar bu adam hep mi böyleydi? Eminim değildi yoksa bu kadar beklentiye girmezdiniz. Şimdi aşık olmuş, onun heyecanı ile unutmuş olabilir. Kız daha üç aylık kız arkadaşıymış zaten, ben yıllardır beraberler sandım. Kızın da hediye almaması normal o zaman. Siz de almayın olsun bitsin. Bu kadar karalar bağlamaya ne gerek var?

Back
X