Doğum günü kutlaması (hesap) ve hediye alma sorunsalı.

mahmut abi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
1.233
1.340
48
48
Merhaba, eşimin doğum gününü bir kafede kutlayacağız. Eşimin tanış olduğu küçük ama samimi bir kafe var önce orada kutlayacaktık. Gelenlere pasta ve çay ikramı yapacaktık, çay 30 tl. Gelenlerin sayısı da 15 20 kişi gibi ve hesabımızı bilecektik, sonuçta 15 kişi ne kadar çay içebilir.. Ancak bir grubumuz var ve grup başkanı orayı istemedi. Başka bir mekan söyledi. O mekana gittik, hoşumuza gitti, geniş ferah ve orayla anlaştık ama orada çay yokmuş. Mecburen meşrubat ikramına döndü olay, o mekanda meşrubat fiyatları da biraz tuzlu. Şimdi pasta yanında 1 meşrubat herkese bizim ikramımız oluyor ama ondan sonra insanlar bir şey yer içerse kendi ödeyecek. Şimdi bunu bu şekilde insanlara belirtmek sanki ayıp olacak gibi, bunu nasıl söylemeli?. Şimdiden gelenlerin sayısı 20yi aştı.

Bir de kişisel olarak benim hediye alma ile ilgili bir sorunum var. Eşime hediye almadım çünkü ne alacağımı bilmiyorum. süpriz işini de hiç beceremem. Eşim en ufak bir ihtiyacı olduğunda pat diye internetten kendi alıyor benim haberim bile olmuyor. Sonra ona ne zaman hediye aldımsa teşekkür etti ama hiç kullanmadı çünkü kıl tarafı var, bir şeysini beğenmiyor. 10 sene oldu hala kocanın neyi beğenip neyi beğenmeyeceğini öğrenemedin mi diyeceksiniz de evet öğrenemedim :) Bir keresinde "bunu kesin çok beğenir" diye ona bir sweatshirt almıştım yılbaşında ailesinin yanındaydık. Aaa güzelmiş dedi. KV de çok beğendi, KV beğenince eşim " bir dene üstüne" dedi KV giydi, "çok güzel oldu bu senin olsun ben zaten giymem" dedi. KV aldı onu ama erkek reyonundan alındığı için kolları uzun geldi tabi o da sonradan gitti değiştirdi başka şey aldı vs. Benim annem de böyleydi, eşim gibi doğum günü ve özel günlere aşırı önem verirdi ama alınan hediyeleri de hiç beğenmezdi, hediye almasam üzülür küserdi, alırsam "ala ala bunu mu aldın" der beğenmezdi. Öff şimdi nefret ederim hediye almaktan, kocam da aynı annem gibi çıktı :)

Son düzenleme:
Doğum günü eşinizin doğum günü; organizasyonu yapan sizsiniz. Mekan tercihini neden her ne grubundaysanız o grubun başkanı yapıyor ? Çok saçma.

Eşinizle başbaşa yemeğe çıkın veya 2 gün bir yere gidip kutlayın. Mekana ödenecek parayla bunu da yapabilirsiniz herhalde.

Çok haklısınız. İlk mekanda ısrarcı olabilirdik aslında saçma oldu. Bizim istediğimiz mekan biraz sokak içinde kalıyor ve dar bir mekan o kadar masa sandalyesi yok. Grup başkanı eşimi etkiledi, biz de gidince eşim mekanı beğendi galiba, aslında daha uygun bir mekan ama fiyatlar problem. Bir de şimdi ayarlandı yani iptal de edemeyiz. Ama bu tek mesrubat ikram olayını nasıl yapacağız insanlar tek meşrubatla kalmaz? Biz ayrıca eşimle ertesi gün birlikte başbaşa kutlayacağız zaten.

Kutlamayı iptal etmenize engel olan ne ? Evde pasta keseceğiz deyin madem. Karton tabak, bardak alırsınız; bulaşıkta çıkmaz.

Eşim aldığım hediyeyi başkasına verse hem de gözümün önünde bir daha asla hediye almam doğumgününü de kutlamazdım.
Liseye giderken annem bir kazak beğenmişti epeyce pahalı birşeydi. 1 ay para biriktirdim aldım.Anneme verdim teyzem bizdeydi.cok beğendi giydi. Bana sürekli Özlem doğru söyle annene mi yakıştı bana mı yakıştı diye sordu. Sonuçta o kazağı annem teyzeme verdi. Yaş 45 hala unutamıyorum yine aklıma geldi.

Kutlamayı iptal etmenize engel olan ne ? Evde pasta keseceğiz deyin madem. Karton tabak, bardak alırsınız; bulaşıkta çıkmaz.
İnanın ben de aynen böyle demiştim ilk başta, eşim istemedi. iş çıkar dedi, o kadar kişiyi nereye oturtacağız? bir de plastik tabak çatal olayına sıcak bakmadı. ilk mekan olsaydı iyiydi. O gruptaki insanların hepsi ile samimi değiliz, yeniyiz biraz buralarda. bir de sima olarak mutlaka bildiğimiz ama ismini bilmediğimiz bazı kişiler de isim yazdırmış şimdi iptal edersek ayıp olur.

Valla ben de hediye almıyorum zaten artık. Ayıp gerçekten haklısınız.

Keşke "hayır, ben onu anneme aldım; çok beğeniyorsan git kendine al vb" deseymişsin. Olay yeni yaşanmış gibi sinir oldum.

Bastan ayarlarken soyleseydiniz olabilirdi ama simdi soylemek olmaz bence . Ama mekana soyle soyleyebilirsiniz. Cay olmadigi icin. 1 er icecek sizden , sonrasinda biz cay ikram edecegiz.
5 6 termos cay goturun ,ikram edin.

Hediyeye gelince benim de sorunum .ama beyenmeyen benim
Bence guzel bir parfum alin. Siktikca ,aklina ben geleyim deyin.

Mesele hediye degil gercekten emek. Haklisiniz.

Aklımıza gelmedi termos olayı ama mekan limonata yaparız demişti. Grup başkanı da (şimdi baktım) Pasta ve limonata ikramı demiş. İnsanlar anlar herhalde.

Keşke "hayır, ben onu anneme aldım; çok beğeniyorsan git kendine al vb" deseymişsin. Olay yeni yaşanmış gibi sinir oldum.
Öyle diyemezdim de. Anneme çok yakıştı dedim. Annem kaş göz yaptı bana. Sonra da vermiş zaten. Öyle yıkılmıştım ki!
O yüzden düşünülüp alınan her hediye çok kıymetlidir benim için.

Doğum günü partisi sizin başkaları sizin yerinize karar vermesi saçma olmuş iptal edin evde yapın daha masrafsız hediye konusunda da madem beğenmiyor beraber alışverişe çıkın almanin Bi anlamı kalmıyor sonucta hediye begenilmese bile başkasına verilmez

Belli bir yaştan sonra bana bu kutlamalar nedense saçma geliyor ,arkadaşları sürpriz yapabilir siz sürpriz yapabilirsiniz de eşiniz bir yerde kendi de organize ediyor gibi , ya baş başa kutlamak ya da en yakınlarla kutlamak daha mantıklı, o kadar insanın içecek parasını ödemek mantıksız bence , herkesin kendi tercihi ama mantıksız bir organizasyon olmuş maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…