Doğum hakkında doktorun söylediği...

doktorunun yetkinliğini bilmem.ön görü yapmış benim yengem kızı düşük tehlikesi ile doğurdu.eşini rahme yapıştırdığı için ameliyata alındı çok kan kaybetti kan verildi ölümlerden döndü.rahmi de alındı.tüm sezeryan yada normal doğumların sıkıntı çıkarmayacağı şüpeli iyi bir takibe alınman lazım sezeryan riskli dedi hoşta leylek eşliğinde mi doğacak o çocuk.ayrıca anneleri korkutup doğuma sıkıntılı girmelerine daha çok canlarının yanmalarına sebep olduklarını düşünüyorum doktorların.çünkü çoğu felaket tablosu çiziyor.hamilelikte moral de önemli
Bu yorumunla ceyz 'in çok içi rahatlamıştır . Hepimizin öyle .Teşekkürler.

Kardeşim yeni doğum yaptı ve aşağıdaydı eşi 37 haftasında doğum yaptı..
Bir doktoru ona da erken doğum riskin var demişti diğer bir doktor ise normal dedi...
Maalesef doktorlarda görüş farklılığı oluyor bence kafanızı hiçç bulandırmayın kendi doktorunuzdan devam edin..

Bunun için çok erken. Benim plasentam kasılmalar ve sancı sırasında sürekli ebebğimin önüne geliyordu ve ebe eli ile plasentayı yana kaydırıyordu. Ayrıca SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) şeklinde arama yaparsan pek çok bilgi alabilirsin. Şimdifen kolay gelsin.

doktorların dedıgını delı gıbı dınleyıp yapsaydık ılk yegnım doğmamış olacaktı şimdi. Rabbım e bın sukur dunyalar tatlısı, cin gibi 3,5 yasında. Hıc tasalanma, uzulme, arkadasların dedıgı gıbı daha cok erken ve yer degıstırır, rıskın normale doner. Rabbım saglıkla kcaugına almayı nasıp etsın, saglıklı huzurlu ömür versin inşallah.

Hiç anlamam bu işlerden de Allahım sağlıkla huzurla kucağına almayı nasip etsin,Rabbim kolaylıkla kurtarsın inşallah demek için uğradım. :KK36:
Bir de öperim en kocamanından... :KK74:
Bu arada konuyla alakası yok tabii de buradaki arkadaşlarımın düğün olsun,gebelik olsun haberlerini takip etmeye bayılıyorum sanki böyle ailemden birileri gibi. Hep tanışıyormuşuz gibi... :KK31:
Anlatamadım da neyse... :KK14: gebe kadının yanında niye tüttürüyorsam ben de... :KK67:
Bugün fazla Arabeskim zaten... :110:
Balım,amin.:KK200: Konuyla ilgili bilgin olmasa da sen arada uğra böyle :KK68:

Bunun için çok erken. Benim plasentam kasılmalar ve sancı sırasında sürekli ebebğimin önüne geliyordu ve ebe eli ile plasentayı yana kaydırıyordu. Ayrıca SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) şeklinde arama yaparsan pek çok bilgi alabilirsin. Şimdifen kolay gelsin.
Eliyle kaydırıyor mu,aman Allahım nasıl yani:KK57: Ben şuan ssvd değil de sezeryanın riskine odaklıyım,ssvd bölümündeki doktor söyledi bu riski çünkü.Allah bana ve tüm hamilelere yardım etsin,kolay doğumlar sağlıklı bebekler nasip etsin inş. :KK43:

Eliyle kaydırıyor mu,aman Allahım nasıl yani:KK57: Ben şuan ssvd değil de sezeryanın riskine odaklıyım,Allah bana ve tüm hamilelere yardım etsin,kolay doğumlar nasip etsin inş. :KK43:
Heeeyyyy sakin ol CeYz. Doğum anında bunların hiç birini hissetmiyorsun ki. İstersen başka bir doktora daha git belki de ilk doktorun dediği gibi değildir.

Hiç anlamam bu işlerden de Allahım sağlıkla huzurla kucağına almayı nasip etsin,Rabbim kolaylıkla kurtarsın inşallah demek için uğradım. :KK36:
Bir de öperim en kocamanından... :KK74:
Bu arada konuyla alakası yok tabii de buradaki arkadaşlarımın düğün olsun,gebelik olsun haberlerini takip etmeye bayılıyorum sanki böyle ailemden birileri gibi. Hep tanışıyormuşuz gibi... :KK31:
Anlatamadım da neyse... :KK14: gebe kadının yanında niye tüttürüyorsam ben de... :KK67:
Bugün fazla Arabeskim zaten... :110:
Birde ben sonra merak ediyorum acaba ne oldu diye gerçekten tanıyormuşuz gibi:)

doktorunun yetkinliğini bilmem.ön görü yapmış benim yengem kızı düşük tehlikesi ile doğurdu.eşini rahme yapıştırdığı için ameliyata alındı çok kan kaybetti kan verildi ölümlerden döndü.rahmi de alındı.tüm sezeryan yada normal doğumların sıkıntı çıkarmayacağı şüpeli iyi bir takibe alınman lazım sezeryan riskli dedi hoşta leylek eşliğinde mi doğacak o çocuk.ayrıca anneleri korkutup doğuma sıkıntılı girmelerine daha çok canlarının yanmalarına sebep olduklarını düşünüyorum doktorların.çünkü çoğu felaket tablosu çiziyor.hamilelikte moral de önemli
Gerçekten hamilelikte moral önemli güzel moral verdiniz

Heeeyyyy sakin ol CeYz. Doğum anında bunların hiç birini hissetmiyorsun ki. İstersen başka bir doktora daha git belki de ilk doktorun dediği gibi değildir.
Hee, doğarken mi? Ben göbeğin şişken,daha doğum başlamamışken yapıyor sandım, düşünceme bak.

Hee, doğarken mi? Ben göbeğin şişken,daha doğum başlamamışken yapıyor sandım, düşünceme bak.
Sakin ol demiştim sana :) Ben de Ankara'dayım sormak istediğin şeyler olursa fikir alışverişi yapabiliriz. Haydi kal sağlıcakla.

Bunun için daha erken bebek kendini doğuma hazırlayacak şimdiden hazır olmasıtehlikeli
Hiç içini karartma sen. Allahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin

Günaydın KK ailesi.
Bu konuyu açmak için hamileliğimin biraz daha ilerlemesini bekleyecektim ama rüyama girmeye başladığı için benzerini yaşayan var mı,varsa ileride ne yaşadı diye sormak istedim.

İlk hamileliğim,40.haftamda bebeğin nstde kalp atışlarının yavaşlaması sebebiyle sezeryan oldu.Zaten bebek yukarıdaydı,aşağı bir türlü inmedi, ben zayıftım o da kiloluydu. Doktor 1 gün süre vermişti,ertesi gün yine böyle çıkarsa acil sezeryana alırım demişti ve öyle de oldu.

Neyse,şimdi 19 haftalık hamileyim,kontrollere özel bir hastaneye gidiyorum doktordan memnunum,mecburen yine sezeryan olacak.Ama geçen gün normal doğum şansım var mıdır acaba diye merakımdan zeynep kamil hastanesinden randevu aldım,bilenler vardır belki; orada sezeryan sonrası vajinal doğum diye bir bölüm var ve normal doğumu aşırı şekilde destekleyen,asla gereksiz yere sezeryan yapmayan bir hastane. Doktor muayene etti,öncesinde baya baya eğitim verdi neden normal istediğimizi filan sordu,destekleyen şeyler anlattı. Beni muayene edince de yüzü düştü "Sen normal doğum yapamazsın hatta sezeryanın bile riskli olur"dedi. Bebeğin eşi alt kısımda duruyormuş, önceki dikiş yerinin hemen altındaymış. "Bu durum değişebilir de, 28.hafta civarı tekrar gel bakalım"dedi. Kendi doktorum bana hiç böyle bir şey söylememişti,bir de o an sormak aklıma gelmedi. Bu doktor sezeryan bile riskli derken benim için mi bebek için mi riskli demek istedi. Kafamda deli sorular...
benimde -aşağıdaydı sonra tehlikeli yerden çıktı doktorun dediği gibi tehlikeyi erken söylemiş 28. haftadaya kadar yer değiştirebilir..ha bebeğin eşinin alt tarafta olmasının ihtimal dahilinde bir dezavantajı var o da kanamaya sebebiyet verebilir erken doğuma sebebiyet verebilir ,çok şükür ben bunu yaşamadım umarım sende yaşamazsın.

benimde -aşağıdaydı sonra tehlikeli yerden çıktı doktorun dediği gibi tehlikeyi erken söylemiş 28. haftadaya kadar yer değiştirebilir..ha bebeğin eşinin alt tarafta olmasının ihtimal dahilinde bir dezavantajı var o da kanamaya sebebiyet verebilir erken doğuma sebebiyet verebilir ,çok şükür ben bunu yaşamadım umarım sende yaşamazsın.
İnşallah sağol canım. Sana kaçıncı haftada riski söylemişlerdi? Ne zaman yer değiştirdi? Benim kanamam filan olmadı,internette baya araştırdım ilişki bile yasakmış. Bize onu da yasaklamadı doktor,devletteki bu doktor sadece riskli dedi.Kendi doktorumsa hiç bir şey söylemedi.

İnşallah sağol canım. Sana kaçıncı haftada riski söylemişlerdi? Ne zaman yer değiştirdi? Benim kanamam filan olmadı,internette baya araştırdım ilişki bile yasakmış. Bize onu da yasaklamadı doktor,devletteki bu doktor sadece riskli dedi.Kendi doktorumsa hiç bir şey söylemedi.
benim doktorum da çok soğuk kanlı biriydi bana da çok erken söyledi hatta ben kilolu olduğum için yersen tansiyonun çıkar beyin kanaması geçirirsin banas iş çıkarma bile demişliği var :D
yaklaşık 18-19 haftalıkken söylemişti bana da ama korkutarak değil şu an aşağıda çıkabilirde ama bu kanamada yapabilir öyle olursa direkt gel demişti bende 39+3 de oğlan daha gelmeye niyetli değildi kilosu var diye sezeryan oldum.
not:ha şu var rahmi tam kapattıysa bildiğim kadarıyla o çıkmıyor malesef..benimki tam kapatmamıştı .

benim doktorum da çok soğuk kanlı biriydi bana da çok erken söyledi hatta ben kilolu olduğum için yersen tansiyonun çıkar beyin kanaması geçirirsin banas iş çıkarma bile demişliği var :KK70:
yaklaşık 18-19 haftalıkken söylemişti bana da ama korkutarak değil şu an aşağıda çıkabilirde ama bu kanamada yapabilir öyle olursa direkt gel demişti bende 39+3 de oğlan daha gelmeye niyetli değildi kilosu var diye sezeryan oldum.
not:ha şu var rahmi tam kapattıysa bildiğim kadarıyla o çıkmıyor malesef..benimki tam kapatmamıştı .
Benim doppler zamanım da geldi,onu da yaptırıp doktora soracağım kesinlikle.Belki korkutmamak için şimdi söylemiyor.

Benim doppler zamanım da geldi,onu da yaptırıp doktora soracağım kesinlikle.Belki korkutmamak için şimdi söylemiyor.
sanmam 28. haftaya kadar dediyse demekki tam kapatmamış,hiç sıkma canını ;)

tekrar başka bir doktora gidip içinizi rahatlatabilirsiniz hem de yapabileceğiniz dikkat etmeniz gereken bir şey varsa ona bakarsınız. Ama bebek mutlaka yer değiştirecektir bunu söylemek için çok erken olmuş dokturun

Su malum berbat hastane.Allah oraya düşürmesin brni hiccccc haz etmem o hastaneden.cag dışı bir hastane benceeee..

Back
X