Kızlar çok ayrıntılı doğum çantası listelerine itibar etmeyin çok gereksiz şeyler de yazılmış bazılarına.ben daha 6aylık hamileyken çantam hazır bekliyordu her ihtimale karşı.herşeyinizi yıkayın ütüleyin.ben aradıklarımı kolay bulabilmek için şeffaf buzdolabı poşetlerine yerleştirmiştim.mesela bebek için aldığım her takımı ayrı ayrı üketlemiştim,minik parçalar valizin içinde kaybolmasın diye.mesela bazı listelerde banyo havlusu diyor,bence çok saçma,normal doğumda 1gece sonra evine gidiyorsun,zaten sezaryende de ilk birkaç gün yıkanmak yasak oluyor ne gereği var.bence emzik biberon da gereksiz.ilk anda sütün olmuyor,bebek emecek ki süt gelsin,o emdikçe artacak süt.biberon verirsen sütün gelmez.benim sütüm gelmeyince doktorum bir çay önermişti,eşim gidip aldı.marka yazmayayım süt yapan çaylar her eczanede var mutlaka alın her halükarda lazım,eve geldikten sonra da zaten çay kahve içemiyorsun kahvaltıda iyi oluyor ama granül şeklinde olanlar var onlardan alın hem tadı daha güzel hem soğuk suda bile erir,hastanede sıcak su fincan aramanıza gerek kalmazsınız.bebek için 3takım alın,illa set almanıza gerek yok evde almış olduklarınızdan da renkleri uyanlardan takım yapın,içine çıtçıtlı badisi,altına patikli pijaması,üstüne zıbın,yani hırka gibi ama ipi bedene dolanıp bağlanan penyelerden,ayrıca içinden giydirmeye çorap,eldiven şapkasıyla en az 3takım yapın,herbirini ayrı poşetleyip atın çantaya.özel hastaneler veriyor ama her ihtimale karşı bebek bezi ve kendiniz için ped alın.ben kendime de bebek bezi almıştım ayrıca çok kanamam olursa diye