Doğuma Hazırlık doğum için bebek ve anne çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

happymothers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
10
0
36
İstanbul
35. haftamız bitmek üzere çanta hazırlıyorum okuduğum sitelerde emzik biberonda alın diyolr yanınıza.. iyi de ben biberonu, emziği falan yıkasammı kaynatsammı ? ambalajından hala çıkarmadım,, hijyenik olması için siz ne yaptınız, ne öneriyosunuz?

Merhaba canım, öncelikle hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla al bebişini kucağına inşAllah.. Hastane ne olur ne olmaz sütün hemen gelmeyebilir diye tedbir olarak yanında bunları isteyebilir. İstersen ürünleri ambalajından çıkarıp sterilize edebilirsin, eğer sterilize cihazın yoksa da çelik tencerede su kaynatıpta bunu yapabilirsin ama ancak 24 saat steril kalabiliyorlar bu da senin işine yaramayacaktır. Belki hastaneye gitmeden önce 1 kez yaparsın gidince de doğum yapacağın hastane tam teşekküllüyse zaten onlarda sterilize cihazı vardır. Bunu öğren ve tekrar sterilize etmelerini söyle eğer kullanımı gerekirse.. Allah kolay bir doğum nasip etsin, darısı başımıza

Ben de biberon ve emziğini alacağım, önceden kaynatacağım, ama hastanede bir daha sterilize ediyorlşar, çantamızı da hazırladık, yanıma aldığım tüm kıyafetlerini yıkayıp ütüledim, temiz keselere koyup nazar boncuğu takarak çantamıza yerleştirdim, size de kolay gelsin

gamzelim tabiki yıkanması gerek.. makinanın en az yıkama süresi olan mini bir programı varsa onsa yıkamanı tavsiye ederim.. bende yeni başladım yıkamaya.. sonra ütüle sonra hopp çantaya... ohh sweethand hiç aklıma gelememişti nazar boncuğu kısmı teşekkürler :)) rabbim hepimize 1 avazda doğurmayı nasip etsin inşallahhhh :)

Castefella çook teşekkür ederim ,, e ben bi kaynatayım o zaman, bi önlem olsun hastanede sterilize ederlermi bilmem. Darısı bütün isteyenlern başına inşallah..
Gamzelim bu arada ben herşeyini yıkadım ütüledim hazırladım oğlumun.. yıkamadan ütülemeden asla bebişe giydirmeyin,, yazık tenine zarar verir

edasumm bebek için hastane çantasına ;
hastane çıkışı (herşey içinde bunun eldiven-şapka-zıbın-önlük-ince battaniye)
kalın battaniye ( belki gerekebilir diye malüm kış ayı)
puset
yeni doğan bebek bezi (8-9 adet)
pişik kremi- şampuan (şampuanla yıkarlarmı yeni doğan bebeği, bilmem ama ben koydum )
yeni doğan ıslak mendili
emzik
havlu(belki gerekebilir)

anne için ;

loğusa gecelik takımı
iç çamaşır( loğusa kilot - emzirme sütyen)
göğüs pedi
çorap (doğumdan osnra insanın ayakları çok üşüyoımuş)
terlik
yüz havlusu
yelek(belki üşürüm diye koydum ben)

ya tabii bunlar benim fikirlerimle-araştırmalarımla hazırladığım çanta. isteğine göre azalt çoğalt belki sen daha farklı şeyler gerekli duyablirsin yada listedekileri gereksiz görebilirsin.
ben abartmadım 3-5 falan herşeyden zaten sadece Allah izin verirse 2 gece kalıcaz.

bol bol tek kullanımlık çamaşır ve hasta pedi deniyo galiba onlardan koyun arkadaşlar. özellikle normal doğum öncesi ve sonrası çok gerekli oluyo.

tesekkurler,googleden baktım birsürü ıvır zıvır yazıyor,senın lıste daha ıyı:)

Kızlar çok ayrıntılı doğum çantası listelerine itibar etmeyin çok gereksiz şeyler de yazılmış bazılarına.ben daha 6aylık hamileyken çantam hazır bekliyordu her ihtimale karşı.herşeyinizi yıkayın ütüleyin.ben aradıklarımı kolay bulabilmek için şeffaf buzdolabı poşetlerine yerleştirmiştim.mesela bebek için aldığım her takımı ayrı ayrı üketlemiştim,minik parçalar valizin içinde kaybolmasın diye.mesela bazı listelerde banyo havlusu diyor,bence çok saçma,normal doğumda 1gece sonra evine gidiyorsun,zaten sezaryende de ilk birkaç gün yıkanmak yasak oluyor ne gereği var.bence emzik biberon da gereksiz.ilk anda sütün olmuyor,bebek emecek ki süt gelsin,o emdikçe artacak süt.biberon verirsen sütün gelmez.benim sütüm gelmeyince doktorum bir çay önermişti,eşim gidip aldı.marka yazmayayım süt yapan çaylar her eczanede var mutlaka alın her halükarda lazım,eve geldikten sonra da zaten çay kahve içemiyorsun kahvaltıda iyi oluyor ama granül şeklinde olanlar var onlardan alın hem tadı daha güzel hem soğuk suda bile erir,hastanede sıcak su fincan aramanıza gerek kalmazsınız.bebek için 3takım alın,illa set almanıza gerek yok evde almış olduklarınızdan da renkleri uyanlardan takım yapın,içine çıtçıtlı badisi,altına patikli pijaması,üstüne zıbın,yani hırka gibi ama ipi bedene dolanıp bağlanan penyelerden,ayrıca içinden giydirmeye çorap,eldiven şapkasıyla en az 3takım yapın,herbirini ayrı poşetleyip atın çantaya.özel hastaneler veriyor ama her ihtimale karşı bebek bezi ve kendiniz için ped alın.ben kendime de bebek bezi almıştım ayrıca çok kanamam olursa diye

doğuma giderken emzik ve biberon almayın bence
hele hele biberon
eğer sütünüz gelmezse yada bebek memeyi tutamazsa mamayı kaşıkla verin, biberonla değil
sonra bi daha sizi emmez

benim başıma gelen en talihsiz olaydı çünkü
şimdi 2.ye hamileyim, inşallah emer bebeğim

1-2 gece kalınacak hastane için çok şey götürmeye gerek yok.ihtiyaç halinde gidipte alınabilir.
bazılarından duyuyorum sanki tatil bavulu hazırlar gibi bir dolu şey götürüyorlar ..

yukardaki arkadaş çok güzrl şeyler yazmış.abartıya gerek yok..

bende35. haftamdayim daha hazirlamadim ama koyacaklarim belli abartmadan yalniz tawsiyem göğüs kreminizi kesinlikle unutmayin

Tuvalet kağıdı, peçete, havlu, terlik diş macunu, diş fırçası, tarak, makyaj malzemeleri, fotoğraf makinesi... ilk 30-40 gün bebeğe pişik kremi sürmeyin diyorlar. Ben hiç sürmedim, 3 aylık oldu hala da her altını açtığımda sürmüyorum. Kızarıklık gördüğüm zamanlar sürüyorum sadece. Biberon alın bence yanınızda bulunsun. Ben de nasılsa emziririm diye almamıştım ama sütüm gelmedi. Bebek emince süt gelir diye birşey yok. Ben de mama vermemek için direndim, süt gelir nasılsa dedim ama karnı doymayınca hemen kan şekeri düşüyor bebeklerin ve bir daha uyanamıyorlar. Uyanamadığı için ememiyor ve kan şekeri giderek daha da düşüyor. Ne biberonla ne kaşıkla beslenemiyor sonra, ben enjektörle bile beslemeye çalışmıştım. Beceremeyince yenidoğan servisine götürmek zorunda kaldım, oradaki hemşire mamayla besleyip uyandırdı. Kısacası bebeklerinizi illa ki emzireceğim deyip hiç bu duruma düşürmeyin, yanınızda bir biberon ya da kaşık bulunsun. Sütünüz gelirse kullanmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…