doğum için kararsızım lütfen yardımm :(

Adı üstünde normal olması gereken doğum eğer bir aksilik varsa anne ve bebeği tehlikeye sokan o Zaman mecburen sezaryan
Ben şu an ikinci çocuğuma hamileyim normal doğum yapacağım inş ilk çocuğumda bu kadar bilinçli değildim her şey normal olmasına rağmen doktorum beni normal doğuma hazırlamadı hep sezaryan daha iyi olur deyip aklımı karıştırdı şimdiki aklım olsa doktorumu değiştir daha bilinçli ve hazırlıklı olurdum sonradan bir pişmanlık oldu keşke normal doğum yapsaydım dedim bu arada sezaryanımda problem olmadı kendimle ilgili oğlumun doğduğunu gördüm Şahit oldum güzeldi fakat şu anda çocuklarda birçok rahatsızlığın başlangıcının doğum şeklinden başladığını uzmanlar söylüyor bununla ilgili kitaplar var karar senin tabiki ama ben çocuğumun benim istediğim Zaman değil onun istediği Zaman gelmesini istiyorum tıpkı çoğumuzun kendi istediğimiz Zaman gelmesi gibi şimdiden hayırlı doğumlar dilerim okuduğum kadarıyla sen zaten karar vermişsin Hakkı'nda hayırlısı olsun

Sezeryan sadece gerekli olduğunda yapılmalı.
İlkini normal doğurdum. Doğum biter bitmez sanki hiç bir şey olmamış gibi ayağa kalkıyorsun. Hemen bol bol sütün geliyor.
İkincide sezeryan oldum. Kıymetli bebek olduğu için ve 41 haftada hala gelmediği için risk alamadık. Ama sonra çok pişman oldum. Çok ağrım oldu. 2 gün ağladım. Genel anestezi oldum ilk 1 haftamı net hatırlamıyorum. Sütüm 20 günde geldi! 20 gün mama vermek zorunda kaldım.

Sezeryanın yanında normal doğum hiç bir şey. Rahime asıl zarar veren bir bıcakla kesilip dikilmesi. Normal doğum rahime zarar vermez.

Vajinal doğum yaptıracak bir doktor bulun bence acilen eğer sizinki istekli değilse. İri derken kaç kilo 5 mi? Başı kaç cm? Çatı muayenesi yaptı mı?

Bütün bebeklerin kafası kendisine göre iridir :)
Özellikle son yıllarda artık kafa çapları vücuda göre daha büyük çıkıyormuş.
Benim doktorum çok bilgili bir perinatoloji profesörüydü. O anlatmıştı.

Adı üstünde normal olması gereken doğum eğer bir aksilik varsa anne ve bebeği tehlikeye sokan o Zaman mecburen sezaryan
Ben şu an ikinci çocuğuma hamileyim normal doğum yapacağım inş ilk çocuğumda bu kadar bilinçli değildim her şey normal olmasına rağmen doktorum beni normal doğuma hazırlamadı hep sezaryan daha iyi olur deyip aklımı karıştırdı şimdiki aklım olsa doktorumu değiştir daha bilinçli ve hazırlıklı olurdum sonradan bir pişmanlık oldu keşke normal doğum yapsaydım dedim bu arada sezaryanımda problem olmadı kendimle ilgili oğlumun doğduğunu gördüm Şahit oldum güzeldi fakat şu anda çocuklarda birçok rahatsızlığın başlangıcının doğum şeklinden başladığını uzmanlar söylüyor bununla ilgili kitaplar var karar senin tabiki ama ben çocuğumun benim istediğim Zaman değil onun istediği Zaman gelmesini istiyorum tıpkı çoğumuzun kendi istediğimiz Zaman gelmesi gibi şimdiden hayırlı doğumlar dilerim okuduğum kadarıyla sen zaten karar vermişsin Hakkı'nda hayırlısı olsun

Merhaba....

çocuklarda birçok rahatsızlığın başlangıcının doğum şeklinden başladığını uzmanlar söylüyor

DemişsiniZ.ne gibi hastalik mesela ?

Bilmedigim icin soruyorum affola

Canım ben de normal doğum yaptım ve acı eşiğim düşük olduğu için yapamam diye düşünüyordum ama en güzeli buymuş. Tabii en iyisine bebeğiniz karar verecektir ama normali öneririm.

Merhaba....

çocuklarda birçok rahatsızlığın başlangıcının doğum şeklinden başladığını uzmanlar söylüyor

DemişsiniZ.ne gibi hastalik mesela ?

Bilmedigim icin soruyorum affola
Genelde sezeryan doğumda ortaya çıkan yenidoğan reflüsü,bitmeyen gaz şikayetleri ,sütün geç gelmesi,bazen dikişlerin zor iyileşmesi ,çocuklarda otizm ve yaygın gelişimsel bozukluk vs görülme ihtimali normal doğum yapanlara göre daha fazla ortaya çıkıyor bu arada bunları nereden biliyorum diye sorarsanız Ahmet Aydın'ın otizmle ilgili kitabını Dr Hakan Çoker'in doğal doğum isimli kitabını ve daha bunun gibi birçok doktor ve profesör tarafından yazılmış olan kitapları okudum sizlere de tavsiye ederim en azından internette küçük bir araştırma yaparsanız bu bilgilere yabancı kalmazsınız

Back
X