• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için kimsem yok

Tutuy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
1.622
2.196
133
daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla

Hiç üzülmeyin lütfen. Tabiki de bakabileceksiniz. Hatta iyiki de tek bakmisim diyeceksiniz. Diger turlu buyukler kendi bildiklerini uygulayip lohusa olan anneyi geriyorlar.
Sıkıştıginiz zaman buraya yazın elbet ayni tecrübeyi yasayanlar yardim edecektir.
Hayirli dogumlar dilerim.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
çevrende arkadaşın komşun yok mu

Şimdiden düşünmeyin hamileliğin keyfini ćıkarın. Belki zor olur ama emin olun başarırsiniz. Bebek baķımı ile ilgili video izleyin kitap okuyun vb. Sizi mutsuz edecekler olmasınlar zaten doğumda. Ayrıca kadınlar kulübü size yardımcı olur o dönem merak etmeyin burda birsürü konu var. Tecrubeli değilim naçizane tavsiyelerim bunlar:anne: İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

ilk bir hafta zor, oda doğum sonrası kendine gelene kadar, sonra halledersiniz eşinle allahın izniyle, ama yinede annen 15 gün kalsa çok faydası olur.

Ben de özellikle kimseyi istemiyorum yanımda eğer bir gün bebeğim olursa.

İlk ve en güzel, en özel anlar çekirdek aile olarak geçirilmeli bence.

Ki ben de anlamam bebekmiş bakımmış vs.

Zor olsun, ben varım.

Milyon tane annelik ile ilgili site, video, blog vardır eminim, kendinizi geliştirirsiniz, bir şey olmaz.

Kendinize güvenin. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Bakarsınız en fazla bir kaç gün alışma süresi olur, sizin gibi tek basına bakan cok var üzülmeyin :)

kursa gir demek istedim ama yaşadığınız yerde var mı bilmiyorum :((. Ama kadın doğum doktorundan yada çocuk doktorundan yada netten bu konuyla ilgili dersler alabilirsin . Yine doğuma yakın çevredeki hastaneler seminer veriyorsa onlara katılabilirsin . Annem le babam mesela ben doğmadan kupon biriktirerek bebek bakımı hastalıkları vs ile ilgili ansiklopedi almışlar öyle şeyler alabilirsin . yada yeni doğan bebekler gibi oyunlar var telefonun akıllıysa onlardan indirip alıştırma yapabilirsin :)

Var
çevrende arkadaşın komşun yok mu
ama Nasıl olur bilmiyorum ki sonuçta herkesim kendi işi gücü çocuğu var kimseye güvenemem bu konuda . Çok canciğer olduğum kötü gün dostum da yok açıkcası

Herkes nasıl bakıyosa sizde öyle bakacaksınız,annelik yaşadıkça öğrenilen bişey.Merak etmeyin çokta güzel bakarsınız.

Siz annenizin oldugu ile gidip dogum yapamazmisiniz
Bebegin ilk gunlerini de birlikte yardimla gecirirdiniz
Cok kisa surede adapte olacaksinkz zaten annelige
Uzuldum durumunuza
İstanbulda olsaniz ben geleyim diyecektim
Ben en doğudayım o en Batı'da . Köyde yaşıyorlar son günler sık sık doktor gerekiyor hastane çok uzak olucak ulaşım problemi var

Var

ama Nasıl olur bilmiyorum ki sonuçta herkesim kendi işi gücü çocuğu var kimseye güvenemem bu konuda . Çok canciğer olduğum kötü gün dostum da yok açıkcası
bi komşu teyze olsa yine sorar edersin yardım alırsın zor kaldığın durumda. normal ve kolay bi doğum olursa daha kolay işin. Allah yardımcın olsun canım. kimseyi bulamazsanda güven kendine yaparsın sen bir ANNESİN :)

Ben en doğudayım o en Batı'da . Köyde yaşıyorlar son günler sık sık doktor gerekiyor hastane çok uzak olucak ulaşım problemi var
Mecbursaniz yapcak bisey yok
Esinizle birlikte bakarsiniz merak etmeyin
Bana da kimsenin bebek bakimina bi faydasi olmadi ama tabiki lohusa psikolojisiyle yalniz kalmamis oldum ilk gunler

Ben de kayinvalideme daha yakin oturuyorum, anneme oranla. Cocugum olunca ne annemi ne kayinvalidemi ne de baska birini istiyorum ben. Benim cocugum, elbet bir sekilde bakarim. Kimse cocuk bakmayi bilerek gelmiyor hayata. Esim olsun yanimda, stresimizi birbirimize yansitmak yerine azaltalim, daha ne isteyeyim:) kimsenin olmamasi, birilerinin olup da rahatini ve psikolojini bozmasindan iyidir bosver;)

onu gördüğün an o iç güdüyle öyle bir bakarsın ki canım :) üzülme. sorun çıkaracak insanların olmasındansa hiç olmamaları daha iyi bence eşinle birlikte bebişin keyfini çıkartırsınız bol bol

Benimde dogum yapana kadar hic tecrubem yoktu. Yaninizda kimse olmazsa daha kolay alisirsiniz. Zor bir durumu da yok merak etmeyin. Belki baslarda tutarken altini degistirirken tedirgin olursunuz ama o da acemilikten bi iki degistirince alisiyo insan hemen.
Insallah kolay bir dogum olur saglikli bi sekilde alirsiniz bebeginizi kucaginiza

hiç üzülme annelik içgüdüsüyle hepsinin üstesinden gelebilirsin. sıkıştığın birşey sormak istediğinde buradaki herkes sana yanında olamasada tavsiyede bulunup yardımcı olacaktır. ne annene ne kv ye ihtiyacın yok.

Bak benimde ikinci dogumum olacak.Şimdi bi takım sıktılarım var.Bel ağrısı, migren bi yandan. Babam sağolsun ayda bir gelir bir iki gün kalır.Annem ve kv işleri bir türlü bitmez hep bi bahane. Karar aldım eşimde saygı duydu sadece dogum şubatta diyecez gelmek isteyen buyursun gelsin. Yoruldum artık herkese bi dert anlatmaktan hayır çağırmaz söylemeyiz kızarlar neden haber vermiyorsun gelelim derler. İnan yoruldum ben artık kim nasıl isterse öyle yapsın.

İnan bana hiç kimseye ihtiyacın yok. Çok çok gerek diyorsan esin işten gelene kadar 1 hafta boyunca yardımcı al yanına, yemeğini yapsın, ortalığı toparlasin, zorlanacak olursan bebeğin altını değiştirsin ama ben ikincide bunların hepsini kendim yaptım. İlkinde de eve birilerini(!) aldığıma pişman oldum. Kadın aldım dediğim gibi ama ikincide onu da almadım.

Back
X