• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için kimsem yok

Esiniz 1 hafta izin alsin yeter (15 gun alabilirse daha iyi olur) o da yemek yapmasi ve cocugu yikamaniza yardimci olmasi icin.
Benim annem kalmisti 10 gun kadar ama sadece misafir agirlamakla ugrasmisti, kizima esimle ben baktik, ki ben hayatimda bebek nasil bakilir gormemis bir insandim. bebek banyosunun nasil yaptirildigini bile youtube dan ogrendim :KK70:inan ben bakabildiysem bakamayacak insan yoktur.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
Bebeğe gayet güzel bakarsınızda tutarsınızda kimselere güvenmessiniz o konuda şüpheniz olmasın.
Fakat sizin için yanınızda birinin olması iyi olur. Yemek yapar ortalığı toparlar. En azından ilk 20 gün yalnız olmayın. İnsan duygusal olarak da sarsılabiliyor.
Eşiniz destek olur muhakkak ama bazen erkeklere de doğum sonrası bir haller olabiliyor.
Annenizde ilişkiniz iyi değil diye mi bahaneler uydurur yoksa babanızı bırakamaz ondan mı? Onun olduğu şehirde doğum yapma şansınız olur mu?
Yakın olduğunuz teyzeniz veya halanız varsa onlarda yanınıza gelebilir.
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

Bi kadın tut yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, ev işi yapar günlük eşin gelene kadar yanında kalır hem yanlız kalmazsın, hem de yardımcı olabilir sen de bebekle ilgilenir o uyudugunda dinlenirsin mesela. Akşam eşin gelince banyo Vs halledersin.

Ahh ne güzel işte biri olunca çok sorunlar çıkıyo İnan bana. Mayıs annelerinin kulübüne üye olmuşssundur sanırım burada çok tecrübe kazanırsın ben ikinci oğlumun hamilelik ve doğum sonrasındaki herşeyi burda mart anneleri ile birlikte aşmıştım çok iyi geliyor. Bunları dert etme sağlıkla kucağına alırsın inşallah

tabii ki de bakabileceksiniz. internette herşey var artık. youtube'da hamilelik, annelik ve bebek bakımıyla ilgili milyonlarca video var. ilk zamanlar yaşayacağınız sorunlarla, bebeği nasıl yıkayacağınız, masajını nasıl yapacağınız, konakları nasıl geçireceğinizden tutun doğum çantasına, lohusa depresyonuna herşey var internette. oturun izleyin akşamları, yavaş yavaş fikre alışırsınız, doğum gerçekleşince de hormonlar, içgüdüler ve teorik bilginiz hep beraber başarırsınız inşallah:) benim takip ettiğim kanallardan türkçe olanla: acemianne, pelin büyük, merveyleyaz, ikiannebirmutfak, ranane, minik aslanlar, zibidikuş, irem güzey.. bir sürü kanal var. eski videolarına bakarsanız yenidoğanlarla ilgili pek çok video var, özellikle acemianne'ye bakın derim.

Neredesin ve orada şartlar nedir bilemiyorum, yaklaşık 2 haftalık bebeğim var, 2 gece hastanede kaldım, öyle lüks aşırı güzel bir hastane de değildi ama hemşireler o kadar yardımcı oldu ki... bebeği tutmayı emzirmeyi alt açmayı hepsini iyice öğrendim, sezeryan olmasına rağmen. Allah o bebeği bu dünyaya getiriyorsa emin ol elinden tutacak, yolunu açacak.

Annem şimdi benimle kalıyor bebeğe bakıyor, allah razı olsun ne kadar dua etsem az,işimi çok kolaylaştırdı. ama bazen keşke gitse diyorum. annen bile olsa bazen o kadar bunaltıyor ki, biri geliyor bir şey diyor, herkesten bir tavsiye, herkesten bir bilgiçlik taslama...

Güvenilir ve kolayca ulaşacağın bir doktor da bulduktan sonra inan çok rahat bakarsın.

Bebeğe gayet güzel bakarsınızda tutarsınızda kimselere güvenmessiniz o konuda şüpheniz olmasın.
Fakat sizin için yanınızda birinin olması iyi olur. Yemek yapar ortalığı toparlar. En azından ilk 20 gün yalnız olmayın. İnsan duygusal olarak da sarsılabiliyor.
Eşiniz destek olur muhakkak ama bazen erkeklere de doğum sonrası bir haller olabiliyor.
Annenizde ilişkiniz iyi değil diye mi bahaneler uydurur yoksa babanızı bırakamaz ondan mı? Onun olduğu şehirde doğum yapma şansınız olur mu?
Yakın olduğunuz teyzeniz veya halanız varsa onlarda yanınıza gelebilir.
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.
Annem de evde bekar amcam var felçli babamla beraber ona bakıyorlar. Babamı yalnız bırakamıyor 65 yaş üstü babam her işini tek yapamıyor. Bide ben terör bölgesindeyim mecburi hizmet. Açıkcası annem gelmek için korkuyor birazda

Kızlar herkese çok teşekkür ederim . Bi nebzede olsa içimi rahatlattınız . Tecrübelerinizi paylaştınız fikir verdiniz . Hepinizden Allah razı olsun

Bir kızkardeşin, teyze ya da hala kızın varsa hiç olmazsa 15 günlüğüne gelemez mi? Yalnız kalma yanında biri olsun diye.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
Bende sarıkamışta dogum yapmıstım ve yanıma kimse gelmedi ne kaynanam nede annem sezeryanla dogum yapmıştım. Komsularım vardi sag olsunlar hepsi yardimcı oldu.ama engüzeli eşim yıllık iznini alıp o bakmıştı bana iyikide eşim bakti bebegim cok kücük doğmuştu2,500 kg ilk ben yıkadım eşimle beraber doguma gitmeden dolabınıza yemek yapın koyun hastaneden gelince yersiniz börek sarma mantı gibi eşinizde corba yapar sizde toparlanırsınız .Annelik ic güdüsüyle bebeginize iyi bakacagınızdan eminim üzülmeyın zaman gecince iyiki kimse gelmedi dersiniz herseyi eşinizle paylaşıp yapmak daha güzel.Canınızı sıkmayın burdanda yardımcı olunur size.

Hic uzulmeyin. Kendi cocugunuza en iyi siz bakarsiniz zaten. Benim de hastane de kimse yoktu yanimda esimden baska. Evde de annem vardi ama yemek temizlik isleriyle ilgilendi sag olsun. Yani bebegimle sadece ben ilgilendim. Bir de yenidogan bebegin bakimi karninin doymasindan altinin temizlenmesinden ve gazinin cikmasindan ibaret. Onun disinda genellikle uyurlar. Gozunuz hic korkmasin

Tüm çocuklarımi kimse olmadan yanımda dogurdum. Eşim çok yardımcı oldu. Herkesin refakatçisi kadın iken benim erkekti... Eşim..
Allah var gam yok

Aman hiç canınızı sıkmayın bence. Burda hep görüyoruz. Lohusa döneminde etrafındaki insanlardan dolayı ne kadar rahatsız olanları. Rahat rahat halledersiniz bence. Hiç bunu dert etmeyin.

Bende ayni durumda dogum yaptim. Esimle bi basimaydik. Annem bi hafta kaldi kaynanam dort gun. Karnimda dikisle oniki gunluk bebekle tek kaldm. İk cocuk ta tek olmak daha iyi cunku arkanda baska bi cocugun yok. Yani ben oyle dusunuyorum. Allah yardim ediyo sen canini sıkma. Benm kaldigim hastane refakatci bile almadi uc gun bi basimaydi ziyaretci saatlerinde bi saat annemi esimi goruyordum. Sen icini ferah tut. Hersey halolur.hele bi o gun gelsin saglicakla kucagina alirsin yavrunu insallah.

İlk 1hafta kadar eşin yanında olursa senin kendini toparlaman acisindan sonra çok rahat edersin. Bende çok korkuyordum ama keske tek olsaymisim korkulacak hic bise yokmus. Senin yaninda kim olursa olsun bebeginle senin arandaki özel bag ile sen onun ne istedigini anliyorsun zaten.

En güzeli canım.ben de tek bakıyorum.hem de çok zor bi bebek.tuvalete dahi göndermiyor.eşim destek sadece.evi süpürüyor siliyor.yemek yapiyorum sadece.
Analık içgüdüsüyle çok ta güzel kucaklar çok ta güzel bakarsın.bir bebeğe en iyi annesi bakar.kafan rahat olsun.bebeğe karışılması daha kötü geliyor bana.

Bende yalnızım birde 3 yaşında oğlum var kimsemiz yok nasıl olacak doğumda oğlum bensizz nasıl yapacak bilmiyorum

Sen niçin yalnızsın Can'ım kendi isteğin ile mi

Yok mecburi olacak.
Annemle görüşmüyoruz, kayınvalidemlerin aile yapısı itibari ile kayınvalidemin bizde kalması imkansız. Ben de onlarda kalamam. E tek çocuğum abla kardeş falan yok.
Halalarım var, çalışıyor ve hiç çocuk bakmamışlar. Kuzen falan yok haliyle.
Anneannem babaannem yaşlı faydaları olmaz.
Babam eşim ben gibi saçma bir kombinasyon da bakacağız sanırım :D hoş babam kalırsa (ki kalır) yardımdan çok yük olacak muhtemelen.
Ek olarak bugüne kadar bir kere alt değiştiren bebeğe bile göz ucuyla bakmadım.
Yine de güveniyorum kendime ya, annesi ben olucam kızıma en iyi şekilde bakarım ben.

Hic merak etme sanki 40 senelik anne gibi tutup bakıyorsun. Bende 3 ay önce doğum yaptım annem hayatta değil kayinvalidem de aniden amaliyet oldu ve tek kaldım. Üstelik sezeryan oldum ama bebeğime esimle ikiniz gayette güzel baktık . Zaten Yanında biri olsa bile guvenemiyorsun.buradan anne olacağın ayın topiginj okusam bile herşeyi öğrenirsin.

Back
X