• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için kimsem yok

Bu arada yazmayi unuttum. oyle bi zamanda yasiyoruz ki istemedigimiz kadar internetdr kitaplarda bilgiler mevcut onlardan yararlanin yani cocugun gazi var neler yapilir hemen acin doktoru arayin veya nete bakin. oglum cildirtiyordu beni agliyordu en sonnda nete yazdim aglayan 1 aylik bebek nasi susturulur kundak yazmasinmi nasi ise yaradi anlatamam:) bide turkcesini bilmiyorum ama kanguru diyorlar galiba burada manduca markasi var yaklasik 120euro, cok kaliteli ergonomik bi urun boyle bisey mutlaka alin kocalar gerek yok zaten evdesin ne var kucahinda tasi der ama sakin vallah fitik mitik olursunuz

tirnagin varsa basini kasi demisler valla bu lohusalik icin bile cok dogru.
ilk bebegimde kv geldi,kadin guya 15 gunlugune geldi 3 gun kaldi sIkildi gitti,annemler cok cok uzakta ve baban olmadan gelemem dedi bende yeni dogum yapmisim,babamla geliceksen toparlanayim oyle gelin dedim taa 40imiz cikinca geldi bizimkiler.
simdi nasipse 1 ay sonra dogumum var insallah ,kv`yi sadece bikac gunlugune istiyorum o da hastanede olacagim vakit ogluma goz kulak olsun diye,sonra gitsin kalmasina gerek yok.
annemler yine lohusaligimin sonuna dogru gelicek.
hic korkma,halledersin.
esin yardimci olursa haydi haydi halledersiniz beraber.
zaten anne kv filan olsa da ettikleri yardim sInirli,onlar gidince yine yalnizsin.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
Canımmm okurken içim burkuldu. İlk 2 ay zor geçer ama sonra alışıcaksın.
Ben İstanbul'dayım. Annem de kv de İst da. Annem çalışıyordu. Ben çok gelmesini istemedim. Kv desen diğer toruna bakıcam kızım da doğum yapcak diye geldi 1 gün kaldı gitti. Sonra da aramadı bile. Hep tek başımaydım. Komşum da yoktu. Bir kaç kez abimin eşi geldi Eşim izin almıştı o 20 gün yanımdaydı ama o da yok bebeğin kimliği yok sgk işleri falan diye pek evde kalmadı. Seni çok çok çok iyi anlıyorum. Ama hiç endişe etme. Allah yardımcın oluyo inan bana. Etrafında samimi olduğun komşun varsa onlardan yardım iste.
İnş doğumun sorunsuz olur da hemen ayaklanırsın.
En çok sıkıntı çekeceğin bebeği yıkamak emzirmek giyimdirmek olur. İnternette çok güzel videolar var. Bebek Nasıl yıkanır altı Nasıl değiştirilir falan gibi. Ben tek yıkamayı, gazının nasıl daha iyi çıkacağını ordan öğrenmiştim. Alt değiştirme videosu falan bakmıştım. Şimdiden onlara bak. Ben ilk yıkarken annem yanıma gelmişti. Sonra sonra eşimde yıkadık. 2. Aydan sonra tek yıkadım. Hala da öyle. Emzir bol bol. Sütünün geldiğinden emin ol. Olmadı sağ bak.
Hem önce senin iyi olman, psikolojini yüksek tutman lazım ki bebeğine daha iyi bakabilesin.
Ayrıca sıkıntı yaşadığında burdan bile sorsan anında fikirler gelecektir

Nasıl kızıyorum şu yardımcı olmayan annelere.Kızın doğum yapıyor ya şartlarını zorlar her şekilde gider insan.Allah verir kolayını canım mis gibi bakarsın bebeğine.Ama ilk zamanlar zor.Yeni doğum yapmış olacaksın.Senin bile bakıma ihtiyacın olacak.Toparlanana kadar en azından 3 hafta biri şart.

Canım telaş yapma şimdi den merak etme ilk acemiliği üstünden attığın anda ağlamasından bile anlıyorsun ne için ağladığını bebegin zor olan kısım doğumdan sonraki ilk günler sana birşey diyim mi ? ben imrendim sana benim doğum da yanım da birileri vardı da noldu ? cinnetin eşiğine getirdiler beni resmen

Gelebilecek insan olmasına rağmen ben de aksine kimse gelmesin istiyorum. Ben geriliyorum başkaları olunca böyle şeylerde. Hastanede kv ve annenin yapacağı şeyleri hemşireler yapmıyor mu mesela bebeğin temizlenmesi giyinmesi bezi maması ilk gün hemşireler ilgilenmiyor mu bunlarla? Yani herkes ailesini getirmek zorunda mı hastaneye ilk gün yardıma? Ben hiç istemiyorum. :( Çekirdek aile olarak geçirmek istiyorum ilk günleri.

Benim de belli değil biri gelecek mi gelmeyecek mi diye, Emin'im ben cok gerileceğim basımda birileri karışırsa sanki cunku şimdiden annemle söyle olacak böyle olacak diye pazarlık ediyorum. Eşimin ailesinden kimse gelemez zaten cunku baska ülkede hepsi. Üzülme güçlü ol canim öğrenince iyiki karışanım olmamış dersin.

Aslında yardımcı bi kadın olsa bir kaö hafta gelip bebeğe bakabilecek sana yardımcı olacak benim kuzenim İstanbul'da doğum yaptı yalnız dı 40 I çıkana kadar yardımcı bayan geldi

Dert etme...bn kv den sadece bez nasıl bezlenir
Onu öğrendim...çok büyütülcek değil
tabi 2-3 gün yanında biri olsa iyi ama çok da lazım değil inan

Eger eşin bir sure yaninda olabilecekse cok da iyi bakarsin.
Ben sezeryan dogurdum annemde kaynana da vardi yanimda ama cocuguma sadece kendim baktim onlar ev işleriyle ilgilendiler.

Gelebilecek insan olmasına rağmen ben de aksine kimse gelmesin istiyorum. Ben geriliyorum başkaları olunca böyle şeylerde. Hastanede kv ve annenin yapacağı şeyleri hemşireler yapmıyor mu mesela bebeğin temizlenmesi giyinmesi bezi maması ilk gün hemşireler ilgilenmiyor mu bunlarla? Yani herkes ailesini getirmek zorunda mı hastaneye ilk gün yardıma? Ben hiç istemiyorum. :KK43: Çekirdek aile olarak geçirmek istiyorum ilk günleri.
Hemsire o işlere bakmaz refakatci yapar ama eşin olursa o yapar yani. Ama en iyi özelde bile o işleri her dk gelip hemsire nin yaptigini gormedim.
Sezeryanda bir gun belki biraz yardim araniyor.
Ben bir gece kaldim o arada yanimda ki kişi ayaklarim acilana kadar(4 saat) bez degistirdi emzirmem icin verdi yurumeye baslayinca ben de degistirdim bezi refakatci da ama sadece birgun zaten eve birgun sonra geldigimde herseyi yapiyordum.
Normal dogumda cok dikiş yoksa belki hemen anne kendi yapabilir. Bilemiyorum.

İlk dogumum zor gecti. esim evde kaynanam annem yasli ananem...sonuc kavga gurultu 15 gun sonra kv gitti ...40 im cikmadan esim annemi istemedi..gitti..sonuc erkek biryere kadar yardim ediyor...bir kadin tut yanina...cok insan olmasi ise yaramiyor.kaliteli insan yaninda olmasi lazim ama nerede biz de o sans

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla
bende sizin gibi tek absimaydim anne ve kv vefat etmisti zaten gurbetdeyiz
hastanede ebelerden ogrendm çocugun altini degistirmeyi falan , sizin gibi bebekle ilgilenmemistim hiç o gune kadar
hastanede ogrendim bebek yikamasini tutmasini herseyi , gosterin bana dedim eve gelincede esimi beklerdim yikamak için iki kisi daha çok telas yaaprdik lavabopnun altinda yikadim oraya sigmayincada baya buyumus olur zaten fileler fln var agliba halledersiniz
ilk zamanlar yaza geliyor hastada olmaz bi 6 ay
snarada alisirsiniz zaten
Allah tamamina erdirsin

Tatlım 17 da anne oldum ben bildiğin çocuktum ama evladıma öyle sarıldım beraber büyüdük herşeyi öğrendim zorlandım ama yaptım sende yaparsın yanında annen olsun nolcak ki omu emzircek omu doğurcak omu sabahlara kadar gaz beklicek 2. Çocuğumda kayınvalideyi geldi sabaha kadar hor hor uyudu yine bana kaldı . . . . Rabbim annelik duygusunu verdimi birde kucağına nasip ettimi inanki ejderha olursun. .

Bende böyle bir konu açmıştım doğumdan önce birde sezeryan oldu doğumum yalnızdım ok şükür altından kalktım biraz zor oldu ama başardım.Merak etmeyin Allah yardım ediyor.Şimdiden hayırlı olsun bebişiniz

Hemde oyle bir bakarsiniz ki hayret edersiniz. Benim tek baktim 40 lik doneminde bile. Hatta kv ve gorumcem hastaneye ve ilk gun eve geldiler oyle bir mutsuz ettilerki cocugumu alamadim kucagima emzirmedim. Oyle bir etkilendim ki logusalik sendromunu dibine kadar yasadim. Sutum gelmedi ( 10 gun) mama verdirler hastanede. Ben nasil anneymisim o memeden sut nasil gelmezmis. Tutup sıkıp sut cikarmaya ugrasmalar cocugu zorlamalar surekli. Olmayinca surekli gogsumde calisan sut pompasi. O kadar yiprandim en sevinmem gereken gunumde. Ben anestezi etkisindeyim sezerysndan ciktim dikisliyim bilincli hareket edemiyorum ve oyle bir ruh halim bozulduki o deneyim oyle kotu etkilediki cocugumu emzirmek istemedim. Almadim hastaneden cikana kadar.. evde onlar olmayinca aldim kucagima ve onlar yaninda kalalim deselerde istemedim ki iyide istememisim sonra tek baktim saolsyn esimle yaptik. Sonra sutumde geldi emzirdimde. Kis bebegi idi hastada etmedik. Simdi 9 aylik oldu. Basta zor tek bakmak yalan soylemeyim cok zorlandim dinlenemedim hic bebekle ilgilendim hep. yemegi ev isini hep esim yapti saolsun. 3. Ayinda bir rutin oturdu ve hersey daha kolaylasti ben bebegimi tanidikca daha rahat oldum. Birazda ben genel olarak cok koruyucu ve pinpirikli olmadigim icinde rahat ettim..

benim 3 çocugum var buyuklere bakma disinda asla kimsedebn yardim gormedim
ama yurt disindayim 5 gun tutuyolar hastanede ama ilk gunden ayaklaniyorum normal dogum oldu uçude
o 5 gunde baya dinlaniyor insan sonra ver elini ev ve çocuk bakimi :)
aLLAH DAGINA goree kar verir sizide yalniz birakmaz insalalh
bilmiyorum bana kizarlarmi ama ben çevremde de gormedim 15 gun yatan ,yardimcisi olan
herkes basinin çaresine bakiyor gurbet olunca

ha bide ben sut gelmemeesi lohusamik sendroùu vs hiç bilmiyorum ne demek
karisan gorusen im hiç olmadi, evimi bile keyfime gore temizledim kendimi zora sokmadan
e yardima gelen olmauinca kapida çalinmamis oluyor zaten
yalnizlik ALLAH mahsusmus ama bazende iyi oluyor :)

Simdi dusunuyorum da her Allahim gunu akrabalarini toplayip evime dolusacak, bana yardimi degil zarari dokunacak kayinvalidem yakinimda olana kadar keske uzakta olsaymisiz da yalniz dogursaymisim.
Hic olmazsa misafirle geliyorum ne ikram edeceksin gibi sacma sapan sorularla muhatap olmazdim daha dogumdan 1 hafta sonra. Kapimi calan da olmazdi kendi basima ilgilenirdim bebegimle.
Birincide o kadar zorlandim ki simdi ikincide de mi ayni olacak korkusuyla yasiyorum.

Canım emin ol tutarsında bakarsın da ,hiç dert etme ,allah o gücü veriyor, sağlıkla kucağına al inşallah

Back
X