• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum için kimsem yok

Canım bende 3 ay önce doğum yaptım ve yirmi yaşındayım aynı şekilde bende ne bebek tutmasını bilirdim ne de alt değiştirmesini ama insan yapıyor hiç üzülme benim annemde sadece hastanede bir gün kaldı yanımda daha sonra hep ben baktım emin ol senin gibi kimse bakamaz zaten rabbim anneliği yerleştirmiş ruhumuza nasıl bakabildiğine sen bile şaşıracaksın ;) Sen bugünlerinin tadını çıkar :)

Merak etme insan yapamam sanıyor ama yapıyor.
Sezaryen ile dogum yaptım, iki gece kaldık hastanede ve eşim refakatçi olarak kaldı, gündüz de kv.
Evde de sagolsun 15 gün kaldı, baktı ben toparladım fazla kalmadı gitti, zaten ben de eşimle başbaşa kalalım istiyordum.
iyidir hoştur ama eşimle kalmayı seviyorum.
Sonrasında çogu şeyi internetten ögrendim. ilk başlarda bebegi fileye koyup yıkıyordum ama sonra banyoya birlikte girdim, yatırdım bebişi kucağıma mis gibi yıkadım, bitince de babasını cagırırım o havluya sarar alır ben çıkarım sonra.
Eşin yardımcı ise kimseye ihtiyacın yok, saglıkla al bi hele kucağına, gerisi gelir.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla

Hiç sıkıntı yapmayın. Ben doğum yaptıktan 5 gün sonra yalnız kaldım, eşim çalışıyordu. 4 gün annem kaldı yanımda o kadar. İlk çocuk sıfır tecrübe tabi benimki de. Ama Allah tarafından içgüdüsel bir kuvvet oluyor. Şimdi elime bebek verseler mümkün değil tutamıyorum beceremiyorum. Ama kendi oğlumu değil kucakta tutmak, her gün tek başıma evire çevire yıkıyordum :) ilk birkaç gün eşiniz destek olabilirse güzel olur. Yoksa emin olun hiç kimseye ihtiyacınız yok. Annelik içgüdüsü gibi bi mucizeyi yaşayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi :) üstelik mayıs ayı da soğuk olmuyor sadece serin oluyor. Hava şartları bile sizin lehinize. Allahın izniyle tek başınıza mis gibi bakarsınız sıkıntı yapmayın

Yaa sıkmayın canınızı. Bir şekilde halloluyor. İnşallah çok rahat bir doğum yaparsınız da kimselere ihtiyaç duymazsınız.

daha yolun çok başındayım ama kısmetse o gün gelecek.yasadığım şehirde eşim ve ben varız sadece . Küçük bir Doğu ilindeyiz. Mayıs sonu gibi doğum olucak . Ben yaşadığım ilde doğum yapmayı planlıyorum . Ama bir sorunum var. Ne Kv nede annem yanıma gelemeyecek. Yaklaşık 8 ay önce ölü doğum yaptım Kv geldi yanıma ama birsürü problem yaşadık . En zor günümde destek olucağına yapmadığını bırakmadı. Ben istesem bile kesinlikle gelmez zaten konuşmuyoruz şuan . Anneme gelince o zaten gelmez illaki bi şey uyduracak gelmemek için biliyorum . Anlıycağınız kimsem yok. Derdim kimsemin olmamasından çok acaba ilk Zaman'larda bebeğime bakabilirmiyim . Ben daha çocuk tutmayı bile beceremem hiç Bebek olmadı etrafımda. Eşimin desteği sonsuz bundan eminim ama Nasıl olur becerebilirmiyim. Şimdiden sıkıntısı tuttu valla

Annenizle bir şekilde konuşun.Çok ciddi bir durum yoksa barışırsınızda.Sizin en önemli anınızda yanınızda olmasını isteyin.Anneler genelde affedicidir.Üstelik torunda geliyor.Belkide sizin adım atmanızı bekliyordur.

Gelemezsede eşiniz yanınızda olduktan sonra elele başedersiniz.

Ben de aksine yalnız olmam gerek psikolojisi vardı. Ben de ailemden uzaktayim.Ailem dediysem de anne-baba yok.Kardeslerim var sadece.Dogumuma gelmek isteyen herkesi red ettim. Çok korkuyordum yine de herşeyle baş edebilmek istiyordum.Cunku bana yardıma gelen kapıyı çekip gittiğinde ben yine bebegimle baş başa kalacaktım. Zor oldu tabi ki. Ameliyattan cikar cikmaz hastanede ilk gece sezeryanli karnimla kalkip alt degistirdim. Ama siz bana uymayın tabi :) imkan olursa destek alın.Olmazsa da korkmayın Allah yardımcınız olacaktır.

İnşallah kimseye muhtaç olmazsınız. :)
Allah yardımcınız olsun. Rabbim kucağınıza almayı da nasip etsin.

tatlim inan bana tek başina oldugun icin daha şanslısın ..kendini hic korkutma inan bana cok kolay ...o senin caninin parćası zaten onu kucagina aldıginda dagları bile sırtlayacak gücün olacak merak etme

Çok da iyi bakarsınız, hiç endişelenmeyin.
Doğumumda annem 15 gün yanımda kaldı ama, benim dikişlerimle alakalı problemim vardı.
Gittiğinde hala oturamıyordum bile.
Biranda kendimi her şeyi çok iyi yaparken buldum.
Ha 15.gün, ha ilk gün inanın farketmiyor.
İş başa düşünce öyle bir hevesle yapıyor, beceriyor ki insan...
Hele benim gibi bugüne kadar herhangi bir bebeğe dokunmamış kişi yapıyorsa layığıyla bebek bakmayı, siz haydi haydi yaparsınız hiç üzülmeyin.
Ama eşinizin desteği çok önemli, onu hamileliğiniz boyunca adapte edin bu duruma.

Kimse gelemeyecekse inşallah normal doğum olur en azından kendini toparlarsin.En önemlisi eşinin destek olması zaten hic tedirgin olma ben de yaşadığım ilde eşimle yalnızım hic bir tanıdık arkadaş ,akraba yok.Eşim öncesinde düşük yaptığım için ve bu hamileliğim de riskli gectigi icin fazlasiyla destek oluyor sağolsun onun destegi sayesinde güç aliyorum.Benim kv kendimi toparlamami bekliycek öyle gelecekmiş şimdiden söylüyor bunu..Sen kalk toparlan ben torun sevmeye gelirim iş güç yapamam diyor.Ben zaten iş güç beklemiyorum ama insan o özel günde yanında olmak istemez mi bi büyükleri olup da destek olayim demez mi bunlari bekliyoruz sadece.tuhafıma gidiyor. eline ayağına dolaşacak kimsesi ya da bahanesi de yok.Benim küçük bir kardeşim var annem onun okulu olduğu için ve erkek kardeşim de çalıştığı için okuldan 1 hafta izin alırım sen ayağa kalkıp toparlaninca giderim diyor.Sezeryan olursan da yine annen olsun yanında olabiliyorsa rahat hareket edersin en azından ..

Eşiniz ne iş yapıyor bilmiyorum ama mümkünse ilk bir hafta falan izin alması çok güzel olur. Ben sezaryen nedeniyle biraz zorlanmıştım bir hafta yatıp kalkarken, emzirirken ama eşim o ara işsizdi, evde olması çok yardımcı oldu. Hem de bebek ve ben emzirme olayına alışırken, onun da bu sürece bizzat dahil olması aramızdaki bağın kurulması, güçlenmesi açısından çok faydalı oldu.

Öte yandan bir süre sizden iş güç beklememeli. O dönemde bütün odak noktanız bebek. O uyurken de siz de uyumalısınız ki en uzun uykunuz 2 saat olacak, fırsatları değerlendirin. Tutup da hazır uyudu, kalkayım iş güç yapayım demeyin, dinlenin.

Bebek bakımı konusunda ben de aynen sizin durumunuzdaydım ama doğum öncesi araştırmalarım, okumalarım sayesinde de o annelik içgüdüsü sayesinde de hiç zorlanmadım. Hatta anneme kızar oldum bir şeyleri yanlış yapıyor diye, bebeğim için en doğrusunu ben biliyordum zira. :)

Bir de her hastanede öyle mi biliyorum ama doğum sonrası bebek hemşireleri bebeği emzirme, tutma konusunda epey yardımcı oluyor zaten. Onu kucağınıza alınca da kısa sürede yılların tecrübeli annesi gibi oluveriyorsunuz.

Hayırlı doğumlar dilerim, sağlıkla kavuşun inşallah küçük yavruya. :)

Inan bana
İnan bana Allah yardım edıyor ben ust uste dort dogum yaptım dordundede kimsem yoktu. Eşimde yardımcı degildi Allahtan hepsi normal dogum olduda cabuk toparladım, özellikle en son doğuma dıkısımde yoktu sabah dogum. Yaptım ogleden sonra hastaneden cıktım ertesi sabah kalktım kızımı okula kahvaltısını yaptırıp gonderdim, kahvaltımı yaptım evımı silip süpürdüm, bu arada kayınvalıdemle birlik oturuyoruz diyebilirim sagolsun hıc bır yardımı olmadı iyikide olmadı... Boyle dönemlerde anne yeterince hassaslasıyor bırde ustune iyice problem çıkarıyorlar bu yuzden bence en iyisi kendı basının çaresine bakmak ...buzluguna mantı, kofte, haslanmıs fasulye, nohut gıbı kolay cıkarılıp yıyebılecegınız seyler koyarsınız bır hafta on gun idare eder sızı ondan sonrada yavas yavas toparlanırsın zaten... Allah yardımcın olsun aynı yerde yaşasaydık ben bıle gelır yardımcı olurdum ...

Şunuda söylim yardıma gelmediklwri gibi birde tlf şunu yap bunu yap derler he diyin gecin canınız ne isterse öyle yapın. Benim annem gelmedigi gibi birde tlf sen daha yatıyormusun bir dogumda bukadar yatılırmı gibi sözler diyip durmuştu sonra tlf bile acmamaya başlamıştım bunalıma sokuyorlardı beni.

çocuk doğunca herşey içgüdüsel olarak gelişiyor. ben bir çocuk büyütüyorum 3 yaşında, ama gelgör ki şimdi başkasının bebeğini tutamıyorum doğru düzgün elime yakışmıyor ya hu :D
yani şimdiden bunu dert etme. inş doğal doğum olurda hemen kalkarsın. ben saat 14 de doğum yaptım. saat 20 de taburcu oldum. sabahına misafir ağırladım ;) biraz rahat ol .
ha lohusalık sendromu yanında 1000 kişi de olsa oluyor ister istemez. o dönem de kimsem yok diye ağlama sakın.

Benim annem vefat etti, kayınvalidem çağırsam gelir ama çok konuşuyo her yaptığımı bi de ona izah etmek zorunda kalıyorum, ben yanında rahat edemem o nedenle istemiyorum. Bi ara yurdışında kuzenim var yanında rahat edebileceğim için biletini alalım diye düşündük ama erken doğum ihtimalinde bilet parasını boşuna ödemiş olacaktık hem maddi sorunumuz yok ama öyle zengin de değiliz, sırf bir ay bilet için çalışacaktım yani. Sonuç olarak kocam 5 gün doğum iznin yanında bir hafta da yıllık izin kullanacak onda karar kıldık. 23. haftamdayım ama aldıklarımı yıkadım şimdiden bir kaç eksiğim var onları da alınca yıkayıp ütülücem, doğum çantamı da her şeyi şeffaf poşetlere koyup üzerine isimleri yazıcam 7. aya her şeyi tamamlamış giricem. Ben bu konularda beklenti düşük olursa mutsuzluk da olmayacağını düşünüyorum, kısaca kimseden bi şey beklemiyorum bi yardım gelirse de ala olur.

Bence doğum yaklasinca annene duygusal bir konuşma yapabilirsin "benim burada kimsem yok" gibi , sanirim dayanamayip gelir, 15 gün gelse yeter. Gelmezse de "doğan buyur" demişler, arastirip burada bizlere de sorarak üstesinden gelirsin canim. Kaç tane ablan var burada, üzülme.

bol bol viedo izle kitap oku

annelik bize allah tarafından ana rahmine düştüğümüz an verilen bir iç güdü

birede biz varız burada merak etme yardımcı oluruz sana

valla en guzeli tek bakmak.. bende dogum zamani yasadiklarimdan sonra suan keske tek baksaymisim diyorum.. en fazla biraz yorulursun... ama huzurlu olursun ...

Back
X