Doğuma Hazırlık Doğum izni bitip de doğum yapmayan var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
eşimle konuşrum bilgi veririrm.benim bildiğim 15 gün uzatma hakkın var.bu arada raporu uzmanın yazması şart.çünkü normal raporlardan değil o

tesekkurler,cvbi ogrendiginde burdan ya da ozelden msj atarsan sevinirim, gerci daha iznim var ama benim bebekte dogacagina dair bi isaret yok, tembel cikti:)

bettycim kimse o bütün yıl rapor alan ve çocuğunu maşallah sahte öğretmenlerle 2 yaşına getiren ( bizzat şahidim) yargılamıyor. ancak arkadaş doktora önce ayrılmak istediğini söylemiş,doktor haftayı doğru biliyor...kimse sözlerini kimsenin istediği gibi seçemez haklısın...

neyse arkadaşlar,siz dua edın de ben 10 gun içinde doğum yapayım,hem kızıma kavuşurum hem bu dertten kurtulurum.40.haftanın da içinde doğmuş olur kızım.ama bı daha doğum yaparsam önce ayrılır mıyım izne?TÖVBEEEEEE,günü ne zamansa o zaman,değmez bu stresi yaşamaya,hoş müdürüm idare eder benı semıner dönemı dıye ama kımseye eyvallah etmeye değmez.

canım zaten iznin bitse de işe dönemezsin
yasal olarak mümkün değil, müdürün seni çalıştıramaz o şekilde
kadın doğum doktorun doğumun gerçekleşmediğine dair bir rapor yazar
ama sen 32 yerine 30. hafta da ayrıldığın için işler biraz karışıyor
ama dediğim gibi çalışman söz konusu değil

:)) eeenapıcam ben.şaka bı yana gitsem de almaz zaten md beni,oralarda doğururum dıye.o da çok zorladı benı ayrıl artık ayrıl artık dıye,bılmıyorum valla belkı başlamış gösterirler semınerlerde ya da 1 gun gıder toplu atarım imzalarımı.haftaya salı 40.haftaya giriyorum inşallah 10 gun için de gelır kızım da herkes bı ohhh der.hepinize teşekkür ederim destekleriniz için.ben çiğlide görevliyim ing.öğretmenıyım.sizler nerde görevlisiniz?

kızlar ben bu konuda biraz kafam karışık olduğu için size sormak istyorum ben de öğretmenim gerçi erken hesaplamak için ama danışmak istiyorum
internetten hesapladım doğum 17 kasım biliyorsunuz bu yıl okullar geç açılıyor 4 eylülde ben okula hiç başlamayacağım değil mi 8 haftalık önceki iznimi kullanmayı düşünüyorum o halde başlasam da onbeş gün sonra gene bırakacağım çünkü. hiç gerek yok. sonraki iznimi de kullanıp yaza kadar 5-6 aylık ücretsiz izin alayım diyorum böyle mümkün mü ben pek anlayamadım 32. haftaya girince mi alacağız izni. eğer benim 24 eylül tutmazsa birkaç gün rapor alsam doktorumdan olur mu ki? nasıl ayarlarım onu?

valla acı tecrubeme :) dayanarak söylüyorum kıiii günün ne zaman başlıyosa d.öncesi iznini o gun al.yanı 32.haftan hangı tarıhte bitiyosa o gun.ama öncesinde şunu yapabilirsin,ükendı dr dan ya da bağlı olduğun aile hekımınden bi 10 gunluk falan rapor alırsın öncesinde arkasından d.iznine ayrılırsın.

ah kızlara beni bu 10 günlük raporda kurtarmıcak kesin:) demın dr dan geldık kuçuk hanım kanala gırmemiş daha rahımde açılma falan da yok dedi dr.beklıyoruz bakalım 10 gunu var vaktını doldurmasına.

canım stres yapma kendine hayırlısı neyse o olsun sonuçta 32 de çıksanda 42.haftada doğan bebekler var işte normal doğumun bütün avatajlarına karşı sezeryanın tek avantajı şu tarihi saati belli olma işi özellikle çalışan anneler izinlerini falan buna göre ayarlaıyorlar o zaman ama tabi sadece bu sebepten normal olabilecek bir doğumun sezeryan yapılması saçma olur :)))
ben tam 32.haftam dolduğunda rapor aldım çalışabilir die gerçi sıcaklar çok zorluyor ama elimden geldiği kadar 37.haftanın sonuna kadar sıkmaya çalışcam dişimi bir haftası gitti kaldı dört hafta inşallah bir sorun çıkmaz

d-gabbana canım ben de çiğlide oturuyorum daha doğrusu evim ve eşim orda ama ben konyadayım malesef stajerim izmirde hangi doktora gidiyorsun? ben yaz tatilinde izmirde bi doktora başlamayı düşünüyorum şimdilik 2 alternatifim var ya smrynada evrim hanım ya da mitra özdemir. bu doktorlar hakkında bilgisi olan var mı?

bir de doğum izni ile ilgili bişey sormak istiyorum. mesela 32. haftada izne ayrıldık ama bebek 40. haftada değil de 1-2 hafta geç doğdu bu 1-2 haftalık süreç bizim doğum sonrası iznimizden düşülecek mi? ya da 1-2 hafta erken doğarsa bu 1-2 hafta doğumdan sonraki 8 haftaya eklenecek mi?
son olarak 32. haftada izne ayrılmayıp 34-35. haftalarda ayrılırsak çalıştığımız süreler sonraya eklenmez diye duydum bu doğru mu? sadece 33. haftada ayrılınca 5 hafta ekleniyormuş diğer türlü bi ekleme olmuyormuş bu konuda bilginiz var mı?

1-40+ 2 hafta kabul edılıyor.postmature raporu alıyorsun.doğum sonrası izninden düşmez.
2-1-2 hafta erken doğarsa sonrasına eklenmıyor.33.haftada bile doğursan geri kalan 5 haftan yanıyor,d.sonrası iznin başlıyor.
3-32.haftan bittiğinde gidip 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alıyosun zaten en fazla 37 ye kadar çalışabilirsin.çalıştığın haftalar sonraya aktarılır.

Mitraya hamıle kalmadan önce tahlıl,rutin muayene için falan gidiyodum,fena değil iyi bi kadın emeklı sandığıylada anlaşmaları var,sevkle gıdebilirsin.smyrna için hiç iyi şeyler duymadım.benım dr aile doktorumuz yeşilyurt dev.hastanesinde çalışıyor ama ben özeline gidiyorum.

sevgili DGABBAANA:ben milli eğitimde çalşan öğretmenim.doğum öncesi iznimi 32 yerine 30 haftalıktan başlatmak istiyorum.bebek geç gelirse sıkıntı olurmu diye araştırma yaparken sizin aynı mevzuda sıkıntı çektiğinizi gördüm.benim doğum 30 mayıs 2010a denk geliyor.doğum sonrası 1 ay doğum iznim yanıyor.eğer doğum öncesi iznmi 2 hafta önce alırsam,bebek olurda geç gelirse 40 haftayı aşarsam doğum sonrası iznimden mi gider?bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Yasal olarak doğum izninizi 32. hafta dolduktan sonra başlatabilirsiniz diye biliyorum. Yine de araştırmanızda fayda var. Ancak çoğul gebeliklerde öne alınabildiğini duymuştum.

konuyu okudum tarihi geçmiş bi konu fakat benımde bi sorunum var yasadığım il ile calıştığım il farklı doktorumda yassadığım ilde 32 . hafta doğum öncesi raporumu yasadığım ilden alsam calıştığım kurum sorun çıkartır mı??*

merhaba arkadaşlar..bende 30+4 de bazı şikayetlerimden dolayı kontrole gittim..doktor kasılmalarımın başladığını,erken doğum riski olabileceğinisöyledi..bu durumda zaten okula gidemezsin doğum iznini hemen başlatıyorum dedi..yani 1,5 hafta erken başladı..tabi normal rapor da verebilirdi ama ben istemezdim..çünkü köy okulunda çalışıyorum..zaten 4 öğretmeniz..ve doğum izni raporunu m. eğitime vermediğim sürece benim yerime bir öğretmen verilmiyor..yani normal rapor kullanırsam sınıfım boş kalıyor..ayrıca 1.sınıflar..bu durumda sürüneceğimi bilsem yine giderdim okula..o yüzden doktorum da böyle uydun gördü..
normal doğum olursa 29 nisan görünüyor ama benim iznim 19 nisan da bitiyor..doğum gerçekleşmezse uzatma raporu vericem dedi..sizin de dediğiniz gibi 2 haftalık ek süremiz var,onu kullanıcam..umarım bir sorun çıkmaz..

demekki doktor isterse doğum iznini istediği zaman başlatabiliyor.bende doktorumla konuşucam haftaya.eğer doğum geç gerçekleşirse doktor bana fazladan 2 belki 3 hafta rapor verebilecekmi bakalım?sizle buradan irtibayı kaybetmesek sevinirim.haberleşelim lütfen.

Ben aldım aslında doĞumum 28 nısan dıye geÇıyor ...
GıttıĞım doktor 5 mayısa kadar yazdı:)
Çok sevındım muayne bıle etmedı.
Ne kadar geÇ doĞurursam o kadar ıyı:)
ÇÜnkÜ doĞum sonrası ıznım geÇ baslar ve geÇ bıter bebeĞımde baya buyumuŞ olur sonra ızındı tatıldı ohh evdeyım artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…