- 30 Nisan 2023
- 3.030
- 3.118
- 63
- 32
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
merhaba bebeğinize kim bakacak?Bebeği doğduktan sonra doğum izni bitip işe başlayanlar , ne gibi sorunlarla karşılaştınız , nasıl çözümler ürettiniz , izin öncesi ve sonrasında nasıl rutinleri oluşturdunuz
Tavsiyeleriniz neler
bu yorum ne hakla ve ne amaçla?Bence İşe dönme
Peki.Kirasını falan da siz ödersiniz artık.Bence İşe dönme
Eşim evde olacakmerhaba bebeğinize kim bakacak?
bebeğiniz kaç aylık. eşiniz bakabilecek mi?malum erkekler aç tv ver eline telefonu uzan yat modunda. elbette çalışmalısınız ama bunu yaparken bebeğinizi de evde başında dursunda diyerek bırakmayın. eşiniz neden evde? online iş yapıyor yada uzaktan çalışma olarak bir mesaisi varsa oda çok zor.ikiniz çalışıp anne kayınvalide desteği yoksa bi bakıcı ile çalışabilirsiniz.Eşim evde olacak
Bebeğim 3 ay 12 günlüktü işe geri döndüm şuan 17 aylık. sağolsun kv bakıyor. öncesinde daha çok küçük olduğu için rutine alıştırma süreci vardı uyku için duş emzirme vs. akşam en geç 8.30 da uyutmaya özen göstermeye çalışırdım. gündüz kv nasıl uygun görürse. evdeki sürecimde sağdım dolaba attım. işyerinde molalarda sağdım eve getirdim vs. 6 ayda kendi istemedi zaten bıraktı emmeyi de anne sütü almayıda ek gıda mama olarak ilerledik . 4 ayından sonra rutinleri sabitlemeye çalıştım. uyku konusunda özellikle. özlüyordum ama duygusal olarak oraya bağlanmamaya çalışıyordum . çünkü yine hayat devam etsin diye çalışıyoruz sonuçta. akşamları eve gittiğimde 16.30 da işten çıkıyordum. yatış saatine kadar her işim arkaya bebeğim yanımda kucağımda oyun yatakta öpüşe koklaşa zaman geçirmeye çalışıyordum. eşim 18.30 gibi gelir yemeği birlikte yapar yada eşim yapardı. aparatif ne kolaysa kv çoğu zaman evine gittiğinde sonraki günün yemeğini yaparken bize de ana yemekten yapar sabah getirirdi Allah razı olsun. (gerçekten kv desteği dünya nimeti resmen. ayağına taş değmesin-benim ailem memlekette 12 saat uzaklıkta .)eş desteği de çok önemli ben yapacaksam akşam yemeği yada bulaşığı eşim ilgilenir oynar yada yıkar eşim yapacaksa ben bebeğimle ilgilenirdim. şuan da da öyle. desteksiz bebek büyütmek benim için uzaktan baktığımda evliya işi gibi. çünkü eşim kp kv bazen memnuniyetsizlik yaşasamda kendi içimde burada okuduklarımda sonra Allah çarpar diyorum. birde şu var bebeğinizi kime emanet ediyorsanız gözlemleyin ama müdahale etmeyin. şunu yedirme bu saatte uyutma bunu giydirme yada yap et şeklinde. zıtlaşıp yüz göz olmaya gerek yok. eğer hazırladığım bişey var ise bunları hazırladım yedirir misin ya da giyidirir misin. şu saatte kalktı gibi bilgiler verip çekildim köşeme. tabi burada kv tecrübesine güvendim benim çocuğumsa onun torunu dedim müdahale etmek istediğim yerlerde sakinleştim. iyi de yaptım çok şükür ne kalbim kırıldı ne de kalbini kırdım. ama eşiniz bakacak ise durum farklı hep yönlendirmeniz gıdasını kıyafetini hazırlamanız gerekecek. iş bebeğiniz ve ev sizi çok yoracak.Bebeği doğduktan sonra doğum izni bitip işe başlayanlar , ne gibi sorunlarla karşılaştınız , nasıl çözümler ürettiniz , izin öncesi ve sonrasında nasıl rutinleri oluşturdunuz
Tavsiyeleriniz neler
Şöyle eşim gemide çalışıyor, istediği zaman gidip istediği zaman gitmiyor. O yüzden tamamen bebekle ilgilenebilecek.bebeğiniz kaç aylık. eşiniz bakabilecek mi?malum erkekler aç tv ver eline telefonu uzan yat modunda. elbette çalışmalısınız ama bunu yaparken bebeğinizi de evde başında dursunda diyerek bırakmayın. eşiniz neden evde? online iş yapıyor yada uzaktan çalışma olarak bir mesaisi varsa oda çok zor.ikiniz çalışıp anne kayınvalide desteği yoksa bi bakıcı ile çalışabilirsiniz.
son 15 gün özellikle günde 4 5 saat eşinize bırakıp dışarı çıkın hem kendiniz alışın sürece hemde bebeğiniz alışsın. bunu bende yaptım. ilk 3 gün 2 saat zor durabildim dışarıda.Tam işe başlarken 3 aylık olacak
emzirmeyi uykuyla bağdaştırmayı kesmeniz gerekiyor. bu hem iş süreciniz hemde sonraki süreciniz için iyi olacak. çünkü bir zaman sonra gece emmeden uyumayacak sakinleşmek istediğinde aç olmasa bile emmek isteyecek. uykudan 1 saat önce emzirip (gündüz / akşam) eşiniz uyku saatinde yıkayama giydirmeye yardım eder kucağında/yatakta pışpışlayıp yada bildiği bir ninni olur vs daha hızlı ilerlersiniz.Şöyle eşim gemide çalışıyor, istediği zaman gidip istediği zaman gitmiyor. O yüzden tamamen bebekle ilgilenebilecek.
Eşim çok iyi bakıyor bu konuda sıkıntı yok. Z şu an 45 günlük olduk ve bebeğim bana fazlasıyla bağımlı , emziriyorum çünkü ve genelde bende uyuyor. Babasında da uyuduğu oluyor ama genelde beni istiyor, ağlatmayıp zorlamıyoruz. Benim bu arada en başta sorduğum soru, çalışma düzenine geçtiğimde ya da geçmeden önce nasıl bi yol izleyelimdi , eğer benzer süreçten geçtiyseniz o konularda yardımcı olursanız sevinirim diğer sorduklarınızdan yana bi sorun yok çünkü
son 15 gün özellikle günde 4 5 saat eşinize bırakıp dışarı çıkın hem kendiniz alışın sürece hemde bebeğiniz alışsın. bunu bende yaptım. ilk 3 gün 2 saat zor durabildim dışarıda.2 defa aradım kv kızım iyiyiz sen kendine bak diyordu.
Yıllık İzin ve biraz rapor alıp 6. Ayda bırakma şansın olsa daha iyi olur
Aktif emdiği için süt sağma işi olacak mecbur saatlerin nasıl olcak bilmiyorum ama çalışmak insan iyi geliyor bebek bakımı ister istemez çok zor biraz uzaklaşmak iyi geliyor tabi bebeğin iyi bakımından eminsen
Ara ara zorlanacak yorulacaksın gaz problemi diş vs uykusuz geceler olavak sabah uyanıp gitmek Zor olacak doğal olark
Kızlar haftanın 4 günü , sabah 8den 11.30 a kadar çalışacağım. 3 günüm boş olacak.emzirmeyi uykuyla bağdaştırmayı kesmeniz gerekiyor. bu hem iş süreciniz hemde sonraki süreciniz için iyi olacak. çünkü bir zaman sonra gece emmeden uyumayacak sakinleşmek istediğinde aç olmasa bile emmek isteyecek. uykudan 1 saat önce emzirip (gündüz / akşam) eşiniz uyku saatinde yıkayama giydirmeye yardım eder kucağında/yatakta pışpışlayıp yada bildiği bir ninni olur vs daha hızlı ilerlersiniz.
Altından kalkarsın merak etme ilk etapta 4 gün çalış olmazsa o zaman 5 güne geçersenKızlar haftanın 4 günü , sabah 8den 11.30 a kadar çalışacağım. 3 günüm boş olacak.
Hadi hazırlanması gitmesi 7den 11,30 a kadar diyelim. 4,5 saat eder. Bu süre zarfında uyur mu , ani ağlamaları olur mu, ben çok yorulur muyum gece uyumazsa tonlarca soru var kafamda. Haftanın 5 günü çalışıp 8 ~10 30 arası da çalışma durumum var , bu bana daha mantıklı geliyor, olur da sakinleşmezse daha erken gelirim diye. Ama eşim de o günde işe gideceksin yol gideceksin yorulacaksın, bırak fazladan boş günün olsun diyor ama ben 1 saat erken gelsem daha mı mantıklı diye düşünüyorum
Bu arada 1,5 aylık bebeğe göre düşünüyorum , 3 aylıkken nasıl olur bilmiyorum.
Ücretsiz izin şansım var ama eğer onu alırsam doğu görevimiz bitmiyor. Türkiye’nin en soğuk yerlerinden birindeyiz, evimizi ısıtmak çok zor kışın, kimse yok yanımızda, çok uzaktayız. Ondan dolayı ücretsiz izin almıyorum yoksa alırım. Bi an önce bitirip gidersek ilerde eşimin annesinin olduğu yerde kayınvalidem yardımcı olacak bebeğimizin bakımına.
Heyet raporu alsam mı diye düşünüyorum ama yani içime sinmiyor, zaten riskli gebelik süreci geçirdim 2 ay heyet raporu aldım doğumdan önce. Şimdi tekrar alsam iş yerindekilerin gözüne batar mı , sorun yaratırlar mı diye düşünüyorum. Ama bebeğime bakıyorum bana çok çok ihtiyacı var çok küçük , az saat çalışacağım bu süreyi doğru kullanabilirsek belki kolay alışırız bilmiyorum
bunları yaşayıp göreceksin çalışma saatlerin kısaymış. stres yapma ilk 1 ay zorlanırsınız sonrası sizinde rutininiz oluşur. ani ağlamalar olsada sakinleştirme yöntemlerini bulacaksınız. tabi yorucu süreç ama sen stres yaptıkça bebekte eşinde stres olacak. o gün bi gelsin bi başla sonrası akıp geçecek. izin falan almamanız daha iyi olur bence. süreci erteleyip uzatmanız yaşacaklarınızı ileri tarihe atmak. ve 6 aydan sonra ihtiyaçları inanın kolaylaşmıyor. diş ek gıda süreci vs geliyor. 3 aylık bebeğin bakımı 6 aya göre daha kolay. ne kadar erken kendinizi aile yanına atabilirseniz o kadar süreci kolaylaştıracaksınız. duygular devreye girdiğinde herşey bebeğinizin daha iyi olması için diye tüm kafanızdaki soruları geriye atın. ve siz güçlü bir kadın ve güçlü bir annesiniz halledeceksiniz...Kızlar haftanın 4 günü , sabah 8den 11.30 a kadar çalışacağım. 3 günüm boş olacak.
Hadi hazırlanması gitmesi 7den 11,30 a kadar diyelim. 4,5 saat eder. Bu süre zarfında uyur mu , ani ağlamaları olur mu, ben çok yorulur muyum gece uyumazsa tonlarca soru var kafamda. Haftanın 5 günü çalışıp 8 ~10 30 arası da çalışma durumum var , bu bana daha mantıklı geliyor, olur da sakinleşmezse daha erken gelirim diye. Ama eşim de o günde işe gideceksin yol gideceksin yorulacaksın, bırak fazladan boş günün olsun diyor ama ben 1 saat erken gelsem daha mı mantıklı diye düşünüyorum
Ücretsiz izin şansım var ama eğer onu alırsam doğu görevimiz bitmiyor. Türkiye’nin en soğuk yerlerinden birindeyiz, evimizi ısıtmak çok zor kışın, kimse yok yanımızda, çok uzaktayız. Ondan dolayı ücretsiz izin almıyorum yoksa alırım. Bi an önce bitirip gidersek ilerde eşimin annesinin olduğu yerde kayınvalidem yardımcı olacak bebeğimizin bakımına.
Heyet raporu alsam mı diye düşünüyorum ama yani içime sinmiyor, zaten riskli gebelik süreci geçirdim 2 ay heyet raporu aldım doğumdan önce. Şimdi tekrar alsam iş yerindekilerin gözüne batar mı , sorun yaratırlar mı diye düşünüyorum. Ama bebeğime bakıyorum bana çok çok ihtiyacı var çok küçük , az saat çalışacağım bu süreyi doğru kullanabilirsek belki kolay alışırız bilmiyorum
Zaten süre 4-5 saat 1 kere beslense biraz oynasa uyutsa hop sen geleceksin. Babalar bakamaz diye bir şeyde yok benim eşimde nöbet usulu çalıştığı için haftada 3gün baktı aylarca hemde nöbet çıkışı. Mesela ben 1,5 yaşta başladım ama düşününce bebekken başlayıp 1+ yaş sonra ücretsiz alsam daha kolaymış (bakan için) çünkü hem süre az hem zaten ya süt ya mama içiyor hemde uyku durumu var. O yüzden kendini hiç sıkma, doğu görevindeysen boşunada sürelerinden gitmesin böyle yarım yarım gider gününden geçer en azından.Kızlar haftanın 4 günü , sabah 8den 11.30 a kadar çalışacağım. 3 günüm boş olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?