Doğum izni sonrası İşten çıkarıldım...

resmı olarak ıznınızın bıttıgı gun ısınıze gıdın
patronunuzla karsılıklı konusmanız gerekıyor

ısten ayrıldıgınızı sıze yazılı olarak teblıg etmesı gerektıgını soyleyın
sıze yazılı ve ımzalı olarak ısten cıkarıldıgınızı bıldırmeden ısyerınızden ayrılmayın

kıdem ve ıhbar tazmınatınız ıcın malı musavırınıze ısverenınızın bıldırmesı gerekıyor kı cıkıs bıldırımlerınızı ısten cıkarma olarak yapmaları lazım

bundan sonrası sorunsuz olarak ısverenınız tazmınatınızı oderse cıkıs evraklarınızla baglı oldugunuz sgk'ya basvurarak ıssızlık odenegı alabılırsınız

çok tşk ederimŞeniz

Elali uzuldum senin adina canim ama umarim kizin icin hayirlisi boyledirde bu yuzden boyle olmustur...Herseyde bir hayir aramak lazim degilmi?

derya canım çok üzüldüm canım her işte bir hayır vardır canım demekki ela kuzum işçinde hayırlısı buymuş yalnız bencede işe git

Elali uzuldum senin adina canim ama umarim kizin icin hayirlisi boyledirde bu yuzden boyle olmustur...Herseyde bir hayir aramak lazim degilmi?

bende böylesinin daha hayırlı olduğunu düşünüyorum cnm haklarımı alırsam dahada rahatlıcam, tşk ederimŞeniz

derya canım çok üzüldüm canım her işte bir hayır vardır canım demekki ela kuzum işçinde hayırlısı buymuş yalnız bencede işe git

sağol canancımŞeniz
işe yarın gidicektim bugün muhasebeden bi arkadaşla konuştum 2 haziran olarak çıkışımı yapmışlar ve işveren tarafından çıkartıldı diye belirtmişler, benim kaygım işe başlıyacağım gün gitmessem gelmedi diye dalavera çevirip hiç hak vermeden çıkartmalarıydı...
çıkışı yapılan bi personelin bi daha işe gelmedi diye çıkışı yapılmaz diye rahatım şimdi bikaç gün daha aramalarını bekliyeceğim, olmassa hafta başı ben arıcam...

canım böylesi çok iyi olmuş,
kullandığın ücretli ve ücretsiz bir yıllık iznin de tazminatına dahil olacaktır,
buna istinaden,
iş verenin seni işten çıkardığını sgk ya bildirmek zorunda,
bu yüzden senin imzan olmadan bunu yapamaz,
yanlız sana imzalatmak istediği şeyi çok iyi oku,kendi isteğinle ayrıldğını belirten yada ima eden en ufak bir ibareye dahi kanma,
iş yerlerinin bazıları malesef avukatlarıyla bu kelime oyunlarını ayarlayıp işten çıkarabiliyorlar,sonra hiçbir hak iddia edemezsin,
buna göre son aldığın net maaşının üzerine bazı sgk kesintileri de eklenerek kaç yıl çalıştıysan onunla çarpılacak bir tazminat hak edersin,
ayrıca yaklaşık 8-10 ay arasında adına ödenen sigorta primine belli bir oranla işsizlik maaşını da alabilirsin,
ooooohh çalışmadan neredeyse 2 yıl maaş alacaksın boşver

Canım şimdi gördüm hayırlısı olsun. Hem Ela ile kalacaksın hem de işten niye ayrıldım die pişmanlık duymyacaksın. Belki sonra çok daha iyi bir iş bulma şansın olur, bu da vesile olur .ınşallah :Saruboceq:

cnm tşk ederim ilgineŞeniz
muhasebeci 2 haziran itibari ile çıkışımı internetten yapmış, artık bu işler nettende halledilebiliyormuş, yani imzam olmadanda bütün bağım kopabiliyomuş şirketle...
ama çalışmadan zor be cnm 250-300 civarı alıcam işsizlik parasını tazminatsa 8 civarı malesef senem çok ama ssk asgariden olduğu için az (

cnm çok sağolŞeniz hayırlısı buymuş demek kızım için...
inşallah daha iyi şartlara sahip olan bi iş bulabilirim:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…