Doğum izni

sehrayin

gül kokulu kızım
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
321
5
118
Diğer
arkadaşlar doğum izniyle ilgili merak ettiğim birşey var
8 hafta doğum öncesi,8 hafta doğum sonrası olmak üzere 16 haftalık bir izne ayrılıyoruz
32. haftada alınıyor bu rapor
ama diyelimki 36. haftada doğum oldu yani doğumdan önce 4 hafta oluyor,otomatikman 4 hafta düşüyor
16 haftalık izin 12ye düşüyor
mantıklısı böyle geliyor
bu böylemi bunu öğrenmek istiyorum

doğumdan önce kullanmadığın süre doğumdan sonraya eklenio sanırım. yani 4 hafta doğum sonrana eklenio. doğum öncesi 4 kullandıysan doğum sonrası 12 kullanıosun. tabi eğer devlette çalışıosan.

benim bildiğim kadarıyla yani eminim de , toplam 16 hafta , bu hamile kadınlar için yasal olan izin hakkı memur yada işçi farketmiyor , doğum öncesi doktorun izin verdiği süre kadar çalışabiliyosun, daha doğrusu hamilelikde bir sorun olmadığı müddetçe yakın zamana kadar çalışırsın , yani iznin toplam 16 hafta ister doğum öncesi ister doğum sonrası kullanırsın, o senin bileceğin şey , ve iznin bittikten sonra hergün 1,5 saat lik emzirme yani süt iznin oluyor 1 yıl boyunca , bunuda ister 1,5 saat geç gelirsin yada erken çıkarsın onuda kullanacaksın, işverenler pek umursamasada sen mutlaka üstünde dur , onların istediği gibi hareket edersek özel hayat diye bir şeyimiz kalmaz , umarım faydası olur yazdıklarımın...sağlıklı doğumlar nasip etsin Allah inşallah hepimize.. bu arada Berat kandiliniz de mübarek olsun arkadaşlar

Doğum önceki 8 doğum sonrası 8 hafta ama doğum öncesi sadece 5 haftayı aktarabiliyorsun...

Hamilelerin doğumdan önce izin hakları nelerdir?
8 artı 8 hafta olup doktor raporu ve hafif işlerde çalışanlar için doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışılabilir ve kullanılmayan önceki 5 hafta sonraki 8 haftaya ilave edilir.
En erken ne zaman izne çıkılabilir?
Başkaca bir sağlık problemi ve rapor yoksa doğumdan önceki 8 hafta önce yani 32. haftada doğum iznine çıkılır.
Hamilelerin ücretsiz izne çıkma hakkı var mıdır? Varsa ne kadardır?
Bazı kurumlar böyle bir hak olmadığını söylüyor. Bu hak kurumun insiyatifine mi kalmıştır?
Doğumdan sonraki 8 hafta (veya 13 hafta) dolduktan sonra 4857 sayılı İş Kanunu gereğince çalışanlar için, isteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. İşveren bu izni vermek zorundadır…

Sehrayin aynen dediğin gibi 4 hafta önce doğum yaptın diyelim 4 haftan yanıyo hem izin hem para olarak bu konuyu çok arastırdım ssk ya da sordum kesinlikle böyle

Doğumun beklenen tarihten erken gerçekleşmişse doğum öncesi kullanamadığın haftalar sonraya devrolmuyor ne yazık ki.. Sadece çalışabilir raporu alarak fazladan çalışırsan 37. haftaya kadar doğum sonrasına fazladan çalıştığın haftalar eklenir.
Bir arkadaşım 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almıştı , doğum sonrasına izni devrolsun diye , izne çıktığı akşam doğum yaptı , 3 haftalık hakkını kullanamadı..

yani Allah muhafaza erken doğum falan olursa 16 haftalık izin hakkım yanıyor.doğumdan sonra 8 hafta kullanabiliyorum ama öncesinde ne zaman doğum yaptıysam o zamana kadar kullanıyorum
teşekkürler

evet aynen öyle 32.haftada izine çıktık 36.haftada doğum oldu kalan 4 hafta yanıyor bende çok araştırdım muhasebecimiz öyle diyor malesef çok saçma ama malesef gerçekk

arkadaşlar yanlışınız var kandırılıyorsunuz bence muhasebecileriniz tarafından . doğumdan önce sadece 3 hafta zorunlu onun dışındakileri doğum sonrasına aktarabilirsiniz. sendikacılarla görüşün.

Arkadaslar sacmalamayın. Nedemek yanıyor. Yanma falan yok. Dogum öncesi 37 haftana kadar calışabilirsin. D,yelimki ayrıldın izne. 5 hafta sonra doğum oldu. Kalan 3 hafta direk doğum sonrası 8 haftaya eklenir. Muhasebeci seni kandırıyor. Ssk ya direk sorabilirsin. Yanma falan yok

kafam karıştı yahu :)
ben bugün aldım raporu,şuan 32. haftam bitmiş durumda,allah korusun erken doğum olursa,mesela 2 hafta erken doğdu,yani ben doğumdan sonra 8 yerine 10 haftamı izne çıkıyorum

bizim arkadaş geçen gün 37.haftayı tamamladı izne çıkıcağı gün doktora gitmişti bu gün izne çıkıyorum diye acil doğuma aldılar suyu geldiği için geri kalan 3 haftada otomatikmen yanıyor malesef internette araştırabilirsiniz her yer de öle yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…