doğum izni

mstr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
11
0
6
35
Eskişehir
Kızlar merhaba normal bir gebelik sürecinde kaçıncı haftada doğum iznine çıkabiliyoruz ve yasal prosedürü nedir? bilen var mı? 32. hafta diye duydum senelik izni ile birleştirebiliyor muyuz acaba bilen bilgilendirirse sevinirim teşekkür ederim :)

Niye insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz ki?
Amaç ne yani bilmiyorsan cevap da verme ..

Konuşma tarzına dikkat et gebelikte risk varsa 30-32 haftalar çikiliyor yoksa 34 haftada hastanede hasta hakları bölümün de çalışıyorum

note3 kadinlar_klubü

Çoğul gebelik 18. Haftadan itibaren çıkılır

note3 kadinlar_klubü

Normalde 32. haftada cıkmak gerekiyor ama istersen doktordan calısabılecegine dair rapor alıp 37 ye kadar calısabiliyorsun. kullanmadıgın önceki haftalarıda dogum sonrasına aktarıyorsun.

Konuşma tarzına dikkat et gebelikte risk varsa 30-32 haftalar çikiliyor yoksa 34 haftada hastanede hasta hakları bölümün de çalışıyorum

note3 kadinlar_klubü

Canım o departmanda çalışıyor olabilirsin ama bilginde yanlışlık var yasal olarak 32. hafta bitiminde izne ayrılabilirsin. Eğer sağlık sıkıntın yoksa doktorundan 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp o haftaya kadarda çalışabilirsin ve doğum öncesinde kullanma hakkın olan o 8 haftalık raporun kullanmadığın kısımlarını doğum sonrası raporunu ekletebilirsin. Yok eğer riskli bir durumun varsa o zaman zaten doktorun 32. haftadan öncede sana rapor verebilir. Eğer Allah korusun çok çok riskli bir durum varsa heyet raporu ile çok uzun bile tutulabilir bu doğum öncesi rapor süresi. Mevzuatı açıp okuyabilirsiniz arkadaşlar 32. hafta doğum iznine ayrılabilirsiniz.

Evet 32.haftada yasal olarak doğum iznine hak kazanıyoruz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım 32. haftanı doldurduğunda çıkıyorsun eğer çalışmak istiyorsan 32 sonunda 37. haftaya kadar (5 hafta ) çalışabilir raporu alıyorsun. bu süreyi doğum sonrasına ekliyorlar toplamda 16 hafta (112 gün) yapıyor raporun bitince 6 aylık süresiz izne ayrılabilirsin ya da yıllık izninle birleştirebilirsin .(tabi bu özel sektör çalışanı isen)

note3 kadinlar_klubü

kesinlikle yanlış yönlendiriyorsunuz. 30. haftada çoğul gebeliklerde verilir tek gebelikte 32 . riskli durumlarda hastalık raporu veriliyor doğum raporu değil. ayrıca 32 de veriliyor doğum raporu. eğer kişi 32 de doğum iznine ayrılmayıp devam eder ve çalışabilir raporu almazsa SGK bunun parasını vermiyor. burada hak kaybı oluyor.

Çoğul gebelik 18. Haftadan itibaren çıkılır

note3 kadinlar_klubü

kesinlikle yanlış bi kere 18. haftada hiçbir doktor doğum raporu vermez çoğul gebeliklerde 30. haftada başlar doğum raporu. 18. de verilen doğum raporu değil hastalık raporudur ikisi farklı şey

Kızlar herkese merhabalar öncelikle hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum Rabbim sağ salim kucagınıza almayı nasip etsin meleklerinizi..
ben konuyu dogru yere yazdımmı emın degilim ama yazıyorum yıne :) ben 2009 dan beri ozel bı muayhanede hekım asistanı olarak calısıyorum sgklıyım ozel sektör yanı suan da 30 hafta 6 günlük hamileyim 4 temmuz cuma günü 32 hafta olucam Allahın izniyle. ogun dr kontrolumde var. 2 hafta senelık ıznıö var 4 temmuzda senelık ıznımı kullanmayı dusunuyorum 21 temmuzda ısbası yapmam gerekiyor budurumda ama ben ı hafta basında dogum ıznımı baslatmak ıstıyorum bu mumkun olurmu patronum resmen salak yerine koydu beni dün bı engel olmazsa calıscam 3 hafta kalaya kadar dedım dogum oncesi kullanmadıgın bu ızınlerın dogum sonrasına aktarılmıyo dogumdan sonra sadece 2 ay ıznın var dıye ısrar edıyo
Izmirde yasıyorum bu sıcakta keyfımden calısıyorum sankı cok kotu oldum dün esım hemen ızne cık dıyo yasal hakkın basladıgı zaman ben dedıgım sartta dusunuyorum lutfen bılenler yardım etsin bana dr kontrolme kdr patronum la konusup senelık ıznımı ayarlamam lazım

yasal olarak bu senin hakkın canım. 37. haftaya kadar calısıp toplamda 16 hafta izin kullanabilirsin. bence sonuna kadar savun hakkını.

Haklısın yasal olarak hakkım hem senelık ıznım hem doğum ıznım.. patronum gercekten cok anlayıssız sagolsun salak yerine koyuyor adam beni resmen esımlede konustum 32 haftalık olunca cık ewınde dınlen senelık ıznını dogum sonrası kullan dıyo bnm patronum sagolsun ayak ısını yaptırmaya bayılıyor bu halımle bıle tam gaz devam... bazen geri donup bakıyorum da nasıl dayanmısım 5yıl dıyorum heleki su sıralar aksam ewe gıttıgımde belım oyle bi agrıyo kı yorgunluktan ayaklarım davul gıbı. ...

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bende 30. haftada senelik iznimi alacağım 32. hafta da da doğum izni :)

note3 kadinlar_klubü

Ülkenin ağlanacak halinin ispatı. Hasta haklarında çalışıyor, kaçıncı haftada doğum izni alındığından bihaber. Cehaletinin farkına varıp düzeltmeye meyledeceğine bi de arsız arsız yanlış bilgisini savunuyor. İnsan birisi uyardığında şüphe eder de bi internetten bakıverir, doğrusunu öğrenir. O hastaneye gelen kaç kişi yanlış işlem yapmıştır bu yanlış verilen bilgi yüzünden. Hasta haklarını bilen diye maaş veriyorlar bir de.

32. Hafta bitiminde hakkiniz baslar. Calismaya devam etmek isterseniz 37. Haftaya kadar calisabilir raporu alir devam edersiniz. Fakat son 3 hafta zorunlu dogum izniniz baslar. Toplamda 13 haftayi dogum sonrasinda kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…