Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Bakiciya vericegime sana vereyim dedim yok diyor Yazın 3 ay Datça da kalicakmis Sorumluluk almak istemiyor gezmek istiyor Kayinvalidede uzak avcilar da oturuyo 25 yaşında bekar kaynimla yaşıyolar onu birakamam dedi biz tayin istedik o tarafa olmadi İki tarafında maddi ihtiyaçi yok Eksik olan maneviyatlari yani burdaki cogu insan gibi Bilmem anlatabildim mi :KK51:

Size göre bizim eksiğimiz maneviyatımız ise bize göre de sizin eksiğiniz empati yoksunluğu, ailenizle çıkar ilişkiniz olması anlatabildik mi? bir anne siz borcunuz bitmeden çocuk yaptınız da bakmıyor diye bu kadar şeyi haketmiyor demediğinizi bırakmamışsınız affetmeyeceğim falan bu nedir?

ister tatil yapar ister gezer size bakmış mı büyütmüş mü mesleğinizi bile ailenize borçlusunuz, evlendirmiş ee daha ne?ama yok illa çocuğunuza da bakacak bakmak istemiyor mu artık anne sıfatında değil size göre.. demek ki o sorumluluğu almak istemiyor ona güvenerek mi hamile kaldınız hiç mi hamileyken bu konuyu konuşmadınız. size göre evi yurdu satsın kocasını bıraksın onlar anne sizinki değil. Burada bir konu açıyorsunuz size hak vermeyenleri taşlayıp maneviyatlarını sorguluyorsunuz. Zaten anlaşamıyorsunuz ki çok baskıcı yapınız var annenizin işine bakmasına da karışacaksınız belki kadın biraz da bu yüzden bakmak istemiyor.

Cocuk 2 yasinda olacak anne ise basladiginda. Gayette kres'e uygun bir yas. Hatta 1 yas itibari bile uygundur.
Insanlar niye ille 3 yasina takiyor anlamadim.
Bu sizin kişisel görüşünüz diye anlıyorum.Cunku çocuk ruh sağlığı uzmanları cocugun da gelişimine bağlı olarak 3/3.5 yasinda başlasın. Çok cok zorunlu şartlarda 2.5 yasinda baslasin diyor

Ne bileyim baskalari koylerini terkediyor evlerini satiyor birakiyor vs oyle bir yazmissiniz ki?

Sizin cocugunuz dogmus ya dunya dursun:KK66: der gibi yaziyorsunuz.

Evet bu yazdiklarinizdan bunu cikardim

Bende sizin yazdıklarınizdan cocugunuz olmadığını anladım Bekara karı bosamak kolay tabi Bı doğurunda siz kırkı çıkmadan dönersiniz işe öyle bı havanız var

Merhaba kızlar, bir buçuk senedir ücretsiz izindeyim Bir ay sonra başlamam gerekiyor Annem ve kayinvalidemde istanbul da oldukları halde bakmak istemiyolar Milletin annesi sehir dislarindan kocalarını birakip geliyolar ikiside dul Bizimkiler keyif derdindeler annem daha yakın oturuyo O bakmayınca kv yakın olsak ben bakardim ayagi yapiyo 20 aylik bı kizim var çokta uslu Onları ömür boyu affetmycem Zaman daraldikca kalbim sıkışıyor gibi oluyo Çok üzülüyorum ayrılacağım için uzuntuden hastalanicam diye korkuyorum artik Uykularim kaçıyor Onlara icimden gecip soyleyemediklerim ruyalarima giriyor Ev kredisi ödüyoruz isi birakamam saglam bı isim var cok şükür ama evlat bambaşka biseymis :KK61:Moral veren sözlerinize ihtiyacım var
afedersiniz ama ben bu bencillik türünü çözemiyorum ,anneniz sizi kayınvalideniz de eşinizi zaten büyütmüşler ,sizin çocuğunuzu da büyütmek zorunda değiller,onların keyifli olmaları keyiflerine önem vermeleri sizin keyfinizi boşuna kaçırmasın.ev kredisi ödüyorsanızda kendi evinizin kredisini ödüyorsunuz annenizin ya da kayınvalidenizin evini değil.
ha dersiniz ki bunun ilerisi de var ben de onalra bakmam ,bakmayın velasıl onlar SİZİ ve EŞİNİZİ zaten sorumluluklarını alıp büyütmüşler.anlatabiliyor muyum.şu sağlıksız düşünce sistemini allah rızası için bi silin artık yahu.

Kızım 9aylıkken başladım işe.ilk günden sonra kademe kademe alışıyorsun hatta çalışma hayatı iyi bile geliyor.gerçekten

Cocuk 2 yasinda olacak anne ise basladiginda. Gayette kres'e uygun bir yas. Hatta 1 yas itibari bile uygundur.
Insanlar niye ille 3 yasina takiyor anlamadim.
Benim çocuğum olsa dört yaşından önce kreşe göndermem. İki yaş çok küçük. küçücük bir çocuğu kimseye emanet edemem doğrusu. En azından kişisel bakımını yapabilmeli. Tuvalet, sifon çekme, el yıkama gibi. Küçükken bir kadının tacizine uğramış birisi olarak insanlara asla güvenmiyorum. :KK43:

Çocuğuma 27.aya kadar ben baktım sonrasında kreşe verdim çocuğum hasta olduğu zamanlar hariç anneme baktırmıyorum yani, ki aynı apartmandayız ne bir kap yemek beklerim ne de çocuğuma bakmak zorunda ben de ömrüm yeterse emeklilik sonrası bolca gezmek istiyorum

Bu girizgâhı bakmak zorunda değil diye benzer her konuya kopyala yapıştır yapanlar için yazıyorum ki bana yüklenmesinler...Hayatta bir dolu şeyi yapmak zorunda olduğumuz için değil hatır,gönül, sevgi, kan bağı vs icin yapıyoruz değil mi, mesela ben de anneme bakmak zorunda değilim ama yıllık izin aldım el ense dediğim günlerde hop bir işi çıkıyo koşturuyorum hastane işi fatura banka...demiyorum doğmayı ben mi istedim diye çünkü annemi seviyorum aynı şekilde zorunda değilim ama insanlara dogumgunlerinde falan hediye alıyorum cenaze oluyo taziyeye gidiyorum, bunlar zorunluluk değil insani ...

Yani ben anlamıyorum bu mantığı, kadın zaten 1 sene baksalar diyo bir ömür değil
Bir sürü +1111111

Size göre bizim eksiğimiz maneviyatımız ise bize göre de sizin eksiğiniz empati yoksunluğu, ailenizle çıkar ilişkiniz olması anlatabildik mi? bir anne siz borcunuz bitmeden çocuk yaptınız da bakmıyor diye bu kadar şeyi haketmiyor demediğinizi bırakmamışsınız affetmeyeceğim falan bu nedir?

ister tatil yapar ister gezer size bakmış mı büyütmüş mü mesleğinizi bile ailenize borçlusunuz, evlendirmiş ee daha ne?ama yok illa çocuğunuza da bakacak bakmak istemiyor mu artık anne sıfatında değil size göre.. demek ki o sorumluluğu almak istemiyor ona güvenerek mi hamile kaldınız hiç mi hamileyken bu konuyu konuşmadınız. size göre evi yurdu satsın kocasını bıraksın onlar anne sizinki değil. Burada bir konu açıyorsunuz size hak vermeyenleri taşlayıp maneviyatlarını sorguluyorsunuz. Zaten anlaşamıyorsunuz ki çok baskıcı yapınız var annenizin işine bakmasına da karışacaksınız belki kadın biraz da bu yüzden bakmak istemiyor.
Hamileyken bu konuyu konustuk bakıcıya vereceğiz diyoduk ama doğurunca öyle aman vereyim bakıcıya nolucaksa olsun denilmiyo izin donusu yaklaştıkça üzülüyorum dedim Anneme bir kere sordum bakarmsn para versem bi sene diye kayinvalideme hiç teklif bile etmedim kendisi gelemem dedi Halada bakıcı arayışım devam ediyo zaten silah dayamadık kafalarina bakicaksiniz diye Sadece neden bizimkiler diğer anneler gibi degil diye kendi içimde sorguluyoruz anlamaya çalışıyoruz durum bundan ibaret

Konu sahibi seni çok iyi anlıyorum bende doğu da yaşıyorum.ailemden uzak...tayininiz buraya çıktığı için yaşamak zorundayız.aileden uzak olmak coook zor.bendr bakıcıya bırakmak zorundayım ama yok güvenemiyorum kimseye.sehirden dolayı değil asla yanlış anlaşılmasın.annemden kv den başka kimseye güvenemem.hele son zamanlarda gündeme gelen olaylardan sonra iyice paranoyak oldum.simdi parka okula da mı gitmicek çocuk diyenler çıkacak.hayir bensiz hicbir yere gitmeyecek !! Ne zaman kendi sorumluluğunu alacak yasa gelir ortaokul mesela o zaman bir nebze de olsa izin veririmmm

yok olur mu anne ya eti sütü yumurtası olmadı canı her şeyi verecek herkes konu sahibine çalışacak sat evini çık düşük bütçeli bir kiraya uzat ücretsiz iznini kreşi yaşına getir ne yapıyorsan yap , bu zihniyetle annenle ve kayınvalidenle hiç görüşme zaten ilerde torunlarına da her koşulda git ve bak karşılık beklemeden tatile gitmeden sağlıklı zamanlarımda çalıştım artık dinlenip gezmek istiyorum demeden ama ...değil mi ;)

Konu sahibi psikolojik olarak kötüyüm demiş bizim hanımlar da annene kv’ye güvenipte mi yaptın demişler :)

Pek yardımcı olduk :)

plum88 plum88 ömrümüzün sonuna kadar gözümüzün önünde tutamıyoruz maalesef evlatlarımızı. Umarım gönlüne göre tatlış bi bakıcı teyze ya da güzel donanımlı bi kreş bulursun.
Amin cok teşekkürler arkadaşım, sorun yok karşıt görüşte olsa icimi dökmek iyi oldu rahatladim

yok olur mu anne ya eti sütü yumurtası olmadı canı her şeyi verecek herkes konu sahibine çalışacak sat evini çık düşük bütçeli bir kiraya uzat ücretsiz iznini kreşi yaşına getir ne yapıyorsan yap , bu zihniyetle annenle ve kayınvalidenle hiç görüşme zaten ilerde torunlarına da her koşulda git ve bak karşılık beklemeden tatile gitmeden sağlıklı zamanlarımda çalıştım artık dinlenip gezmek istiyorum demeden ama ...değil mi :KK66:
Yazdığınız gibi bı beklenti icinde degilim konuyu saptirmayin 1 sene bakmaktan bahsediyoruz abartmakta nirvanaya ulasmissiniz

Bende senle aynı durumdayım canım seni çok iyi anlıyorum benm de kv bakmak istemiyor annem de bakamıyor maalesef evler çok uzak bakıcı tutmak zorunda kaldım ve bebeğim daha 11.ayında :( senin ki büyükmüş yine bende bebeğimi bırakıp gitmek hiç istemiyorum ama şartar beni buna zorluyor :( sana sarılıp ağlayasım geldi ya :(((

Bende senle aynı durumdayım canım seni çok iyi anlıyorum benm de kv bakmak istemiyor annem de bakamıyor maalesef evler çok uzak bakıcı tutmak zorunda kaldım ve bebeğim daha 11.ayında :KK43: senin ki büyükmüş yine bende bebeğimi bırakıp gitmek hiç istemiyorum ama şartar beni buna zorluyor :KK43: sana sarılıp ağlayasım geldi ya :KK43:((
:eğlence::KK50::cry:

Bu sizin kişisel görüşünüz diye anlıyorum.Cunku çocuk ruh sağlığı uzmanları cocugun da gelişimine bağlı olarak 3/3.5 yasinda başlasın. Çok cok zorunlu şartlarda 2.5 yasinda baslasin diyor

Yasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasindan itibaren ana okuluna gidiyorlar. Ondan öncede cogu kres'e gidiyor. Merak ettim hangi uzmanlar, hangi kaynaklara göre bunu söylüyor? Sonucta bir cocuk özelikle 2 yas sonrasi daha sosyal,oluyor ve oyun arkadasina ihtiyac duyuyor. Ayni zamanda düzene, bu dünyayi kesf etmeye ihtiyaclari var. Benim kizim mesela kres'e gidiyor ve benim bile akil edemiyecigim oyunlarda oynuyor, baska cocuklardan biseyler ögreniyor. Gayette memnunum, kizimda cok mutlu.

Benim çocuğum olsa dört yaşından önce kreşe göndermem. İki yaş çok küçük. küçücük bir çocuğu kimseye emanet edemem doğrusu. En azından kişisel bakımını yapabilmeli. Tuvalet, sifon çekme, el yıkama gibi. Küçükken bir kadının tacizine uğramış birisi olarak insanlara asla güvenmiyorum. :KK43:

4 yas cidden cok gec bir yas. Hasas oldugunu anlayabiliyorum fakat kisisel bakiminda yapabilmesi, olasi bir tacizi önlemiyor ne yazikki :( Elbette umuyorum ki hicbirimizin cocugu böyle igrenc seyler ile karsalanmaz. Yasadiklarinizdan dolayi size ne diyecegimi bilemedim acikcasi. Nasil teselli edelir, ne söylenir bilmiyorum. Ve bu arada umarim bir bebeginiz olur, sag salim kucaginiza alip büyütürsünüz.

Yazdığınız gibi bı beklenti icinde degilim konuyu saptirmayin 1 sene bakmaktan bahsediyoruz abartmakta nirvanaya ulasmissiniz
27 aylık bir bebeğim var kv me de anneme de boşuna torun bakacağız demeyin baktırmam dedim ki annem ben bakmam dedi kayınvalidem de ben bakacam diyip evini kapatmaya kalktı ev borcu da ödüyorum dünyanın masrafında eksilerdeyim de ama şu zihniyete sahip olamadım vallahi neyse siz doğru yolda durun ben sapmış olayım .

Marmara üniversitesi psikolojik danışmanlık mezunuyum.Alanimda 14 yıldır calisiyorum.Kesinlikle 1 yaş kreş için uygun değil.Cocugun tek ihtiyacı oyun da değildir.Bu yaş bebeklik döneminde fiziksel ihtiyaçların zamanında karşılanması,tek bir kişinin bebekle ilgilenmesi onun güvende olduğu ve değerli olduğunu hissettirir.Aksi kalici duygusal hasarlara yol acar.Kresler sık personel değiştirilen ve en iyi ihtimalle bir bakıcıya 4/5 bebeğin düştüğü yerler.Bir annenin dorduz -besiz bebeginin olduğunu düşünün.Bebeklerinin ayrı ayrı fiziksel ve duygusal ihtiyaçları ile ilgilene bilirmi?

Back
X