- 14 Şubat 2018
- 4
- 1
- 1
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kayınvalidem bana iki adım uzaklıkta neredeyse ama bi bakıyım demiyo ben de bakıcıya bırakmak istemiyorum. Çok sıkıntıdayım ya çokAmin cok teşekkürler arkadaşım, sorun yok karşıt görüşte olsa icimi dökmek iyi oldu rahatladim
Bilemedin canim. Yanlis cevap.Bende sizin yazdıklarınizdan cocugunuz olmadığını anladım Bekara karı bosamak kolay tabi Bı doğurunda siz kırkı çıkmadan dönersiniz işe öyle bı havanız var
Hemen işe döndünüz mü peki ne zaman döndünüz?Bilemedin canim. Yanlis cevap.
ben 2 tane buyuttum ya.
Senin gectigin yollarda benim ayak izlerim var yani.
Neyse uzatmayim![]()
Ilk cocugumu 36 gunlukken birakip ise dondum.Hemen işe döndünüz mü peki ne zaman döndünüz?
İyi yapmışsınız. Tabii ki öyle düşünmek lazım bi yerde.Ilk cocugumu 36 gunlukken birakip ise dondum.
2 yasina kadar babaanne bakti daha fazla bakamam dedi anane saglik sorunlari vardi bakamazdi zaten..2 yasinda krese verdik alti bezli konusamiyor bile daha.mecburen verdik
2.cocugumda isi biraktim calismak zorunda oldugum halde maddi olarak.. ama biraktim isi..kendim bakayim buyudugune sahit olayim goreyim ilkini hic goremedim dedim.
Boyle.
Bende sizin yazdıklarınizdan cocugunuz olmadığını anladım Bekara karı bosamak kolay tabi Bı doğurunda siz kırkı çıkmadan dönersiniz işe öyle bı havanız var
Peki kaç yaş uygun? Net bir aralık var mı yoksa bebeğin gelişimi mi belirler? Ben birkaç yerde 3 yaş diye gördüm ama emin olamıyorum.Marmara üniversitesi psikolojik danışmanlık mezunuyum.Alanimda 14 yıldır calisiyorum.Kesinlikle 1 yaş kreş için uygun değil.Cocugun tek ihtiyacı oyun da değildir.Bu yaş bebeklik döneminde fiziksel ihtiyaçların zamanında karşılanması,tek bir kişinin bebekle ilgilenmesi onun güvende olduğu ve değerli olduğunu hissettirir.Aksi kalici duygusal hasarlara yol acar.Kresler sık personel değiştirilen ve en iyi ihtimalle bir bakıcıya 4/5 bebeğin düştüğü yerler.Bir annenin dorduz -besiz bebeginin olduğunu düşünün.Bebeklerinin ayrı ayrı fiziksel ve duygusal ihtiyaçları ile ilgilene bilirmi?
Bilemedin canim. Yanlis cevap.
ben 2 tane buyuttum ya.
Senin gectigin yollarda benim ayak izlerim var yani.
Neyse uzatmayim![]()
Peki kaç yaş uygun? Net bir aralık var mı yoksa bebeğin gelişimi mi belirler? Ben birkaç yerde 3 yaş diye gördüm ama emin olamıyorum. Bebeğin gelişimi önemli ama iki yaştan öncesi olmasın zaten 0/2 yaş bebeklik dönemidir.3/6 yaş oyun dönemidir bu yüzden 3 yaş diye geçer krese başlangıç yaşı.Benim kızım üç yaşı kış döneminde dolduruyordu (Aralık doğumlu) ben başlayan sınıflarda sonradan katılan olmasin,diger cocuklarla birlikte uyum dönemini atlatsin istedigim icin krese 3.5 yasinda gönderdim. 2.5/3 yaş arası hazır oluşuna bağlı olarak kreş seçeneğini degerlendirebilirsiniz
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan ruh sağlığı uzmanlarının nerdeyse tamamının ruh sağlığı bozuk zatenYasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasindan itibaren ana okuluna gidiyorlar. Ondan öncede cogu kres'e gidiyor. Merak ettim hangi uzmanlar, hangi kaynaklara göre bunu söylüyor? Sonucta bir cocuk özelikle 2 yas sonrasi daha sosyal,oluyor ve oyun arkadasina ihtiyac duyuyor. Ayni zamanda düzene, bu dünyayi kesf etmeye ihtiyaclari var. Benim kizim mesela kres'e gidiyor ve benim bile akil edemiyecigim oyunlarda oynuyor, baska cocuklardan biseyler ögreniyor. Gayette memnunum, kizimda cok mutlu.
4 yas cidden cok gec bir yas. Hasas oldugunu anlayabiliyorum fakat kisisel bakiminda yapabilmesi, olasi bir tacizi önlemiyor ne yazikkiElbette umuyorum ki hicbirimizin cocugu böyle igrenc seyler ile karsalanmaz. Yasadiklarinizdan dolayi size ne diyecegimi bilemedim acikcasi. Nasil teselli edelir, ne söylenir bilmiyorum. Ve bu arada umarim bir bebeginiz olur, sag salim kucaginiza alip büyütürsünüz.
Bu aileye bağlılık işi bizim kültürde had safhada. Koskoca insan oluyosun o yaşına kadar da ailen büyütüyor seni buraya kadar tamam. Sonra evlenmek için aileden yardım istiyorsun aile ne için var yapacaklar tabi diyorsun. Bir dünya masraf, sıkıntı, stres evleniyorsun kendi aileni kuruyorsun sözde! Ondan sonra da kendi iradenle yaptığın bebeği yine ailene baktırıyosun. Arkadaşım bakmak zorunda değil nokta. İster tatile gider, ister gitmez. Doğurmuş, büyütmüş misyonunu tamamlamış. Herkes kendi hayatını kendi şekillendirsin. Bizim de annemiz çalışıyordu bakıcıyla büyüdük kreşe gittik ne oldu yani??
Bu iş avrupada amerikada çözülmüş arkadaş. Reşit mi oldun? Git oku iş bul kendine bak diyor sana. Evlenmek mi istiyorsun? sen bilirsin mutluluklar dilerim. Bebek mi istiyorsun? Ne güzel hayırlı olsun bitti. Bir tek bu ülkede bumerang gibi aileye dönme aileden beklenti var.