Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Ben de aynı durumdayım annem uzakta oturuyo kayınvalidem de rica ettiğimde surat yapıyo ne olcak bizim bu halimiz yahu

Bende sizin yazdıklarınizdan cocugunuz olmadığını anladım Bekara karı bosamak kolay tabi Bı doğurunda siz kırkı çıkmadan dönersiniz işe öyle bı havanız var
Bilemedin canim. Yanlis cevap.
ben 2 tane buyuttum ya.
Senin gectigin yollarda benim ayak izlerim var yani.:deli:

Neyse uzatmayim:KK49:

Hemen işe döndünüz mü peki ne zaman döndünüz?
Ilk cocugumu 36 gunlukken birakip ise dondum.
2 yasina kadar babaanne bakti daha fazla bakamam dedi anane saglik sorunlari vardi bakamazdi zaten..2 yasinda krese verdik alti bezli konusamiyor bile daha.mecburen verdik

2.cocugumda isi biraktim calismak zorunda oldugum halde maddi olarak.. ama biraktim isi..kendim bakayim buyudugune sahit olayim goreyim ilkini hic goremedim dedim.

Boyle.

Ilk cocugumu 36 gunlukken birakip ise dondum.
2 yasina kadar babaanne bakti daha fazla bakamam dedi anane saglik sorunlari vardi bakamazdi zaten..2 yasinda krese verdik alti bezli konusamiyor bile daha.mecburen verdik

2.cocugumda isi biraktim calismak zorunda oldugum halde maddi olarak.. ama biraktim isi..kendim bakayim buyudugune sahit olayim goreyim ilkini hic goremedim dedim.

Boyle.
İyi yapmışsınız. Tabii ki öyle düşünmek lazım bi yerde.

Bende sizin yazdıklarınizdan cocugunuz olmadığını anladım Bekara karı bosamak kolay tabi Bı doğurunda siz kırkı çıkmadan dönersiniz işe öyle bı havanız var

Ooo ithamlarda başlamış siz 40 ı çıkınca bırakırsınız falan evet evet en harika mükemmel olağanüstü anne sizsiniz tebrikler şiltte vereli mi 20 ay ücretsiz izin alıp baktığınız için. Herkes için evladı değerlidir bunu unutmayın herkes 9 ay karnında taşıyor endişe ediyor tek siz değil burada size hak vermeyenlerin anneliğini sorgulamaya da geçtiniz maşallah.

Herkes sizin kadar şanslı değil maalesef siz borcumuz var diyordunuz ama o kadar zaman maaş almada geçinebilmişsiniz herkes geçinemiyor erken başlamak zorunda kalıyor bu da annelik yapmamak olmuyor herşey baştan konuşulacak yık bakıcıya bırakabilirim sandım da doğunca vazgeçtim anneniz baştan bakamam demiş zaten siz asıl kendi annenizin anneliğini sorguluyorsunuz burada çocuğunuza bakmıyor diye görüşmek bile istemiyorsunuz o ne olacak?

Bir buçuk yıl ücretsiz izin kullandığınız için çok şanslısınız. Bende yeni Doğum yaptım ve maddi sebeplerden dolayı kredi borcu ve kira.. belki en fazla 2 ay ücretsiz izin kullanacağım yani 4-5 aylık bebeğimi bırakıp işe gideceğim. Bence şanslısınız psikolojiniz bozulmasın.

Ben size hak verdim ya. Ne bileyim evli bile değilim ama bebeğim olsa annemin bakmasını isterdim. Çünkü annemi çok seviyorum. Hatta bazen sorarım o da Allah nasip ederse bakarım tabii filan der. (Ki abimin kızına bakıyor). İnşallah nasip eder. Kaynanayı bilemem ama.:KK72:

Marmara üniversitesi psikolojik danışmanlık mezunuyum.Alanimda 14 yıldır calisiyorum.Kesinlikle 1 yaş kreş için uygun değil.Cocugun tek ihtiyacı oyun da değildir.Bu yaş bebeklik döneminde fiziksel ihtiyaçların zamanında karşılanması,tek bir kişinin bebekle ilgilenmesi onun güvende olduğu ve değerli olduğunu hissettirir.Aksi kalici duygusal hasarlara yol acar.Kresler sık personel değiştirilen ve en iyi ihtimalle bir bakıcıya 4/5 bebeğin düştüğü yerler.Bir annenin dorduz -besiz bebeginin olduğunu düşünün.Bebeklerinin ayrı ayrı fiziksel ve duygusal ihtiyaçları ile ilgilene bilirmi?
Peki kaç yaş uygun? Net bir aralık var mı yoksa bebeğin gelişimi mi belirler? Ben birkaç yerde 3 yaş diye gördüm ama emin olamıyorum.

Bilemedin canim. Yanlis cevap.
ben 2 tane buyuttum ya.
Senin gectigin yollarda benim ayak izlerim var yani.:deli:

Neyse uzatmayim:KK49:

zaten 40'ı çıkınca dönmenin ne zararı var ki? ben ertesi günü dönmüştüm, gerçi evden çalışıyordum :27: dönülebilinir yani sıkıntı yok konu sahibi..

Peki kaç yaş uygun? Net bir aralık var mı yoksa bebeğin gelişimi mi belirler? Ben birkaç yerde 3 yaş diye gördüm ama emin olamıyorum. Bebeğin gelişimi önemli ama iki yaştan öncesi olmasın zaten 0/2 yaş bebeklik dönemidir.3/6 yaş oyun dönemidir bu yüzden 3 yaş diye geçer krese başlangıç yaşı.Benim kızım üç yaşı kış döneminde dolduruyordu (Aralık doğumlu) ben başlayan sınıflarda sonradan katılan olmasin,diger cocuklarla birlikte uyum dönemini atlatsin istedigim icin krese 3.5 yasinda gönderdim. 2.5/3 yaş arası hazır oluşuna bağlı olarak kreş seçeneğini degerlendirebilirsiniz

Üyeler çok haklı.Bebeğinize ben de üzüldüm ama anneler de bakmak zorunda değil.Gönül ister ki her anne kendi çocuğunu büyütsün ama hayat şartları.Kimseye kahretmeyin.Bir de onlar yaşlanınca biz de bakmayız sözü çok çirkin geldi bana.Bebeğinizden ayrıldığınız için söylediğinizi düşünüyorum bu sözü.Allah yardımcınız olsun.

Bebegi 12 haftalikken 10 haftalikken donenlerin cani yok mu arkadasim : (

Bu aileye bağlılık işi bizim kültürde had safhada. Koskoca insan oluyosun o yaşına kadar da ailen büyütüyor seni buraya kadar tamam. Sonra evlenmek için aileden yardım istiyorsun aile ne için var yapacaklar tabi diyorsun. Bir dünya masraf, sıkıntı, stres evleniyorsun kendi aileni kuruyorsun sözde! Ondan sonra da kendi iradenle yaptığın bebeği yine ailene baktırıyosun. Arkadaşım bakmak zorunda değil nokta. İster tatile gider, ister gitmez. Doğurmuş, büyütmüş misyonunu tamamlamış. Herkes kendi hayatını kendi şekillendirsin. Bizim de annemiz çalışıyordu bakıcıyla büyüdük kreşe gittik ne oldu yani??
Bu iş avrupada amerikada çözülmüş arkadaş. Reşit mi oldun? Git oku iş bul kendine bak diyor sana. Evlenmek mi istiyorsun? sen bilirsin mutluluklar dilerim. Bebek mi istiyorsun? Ne güzel hayırlı olsun bitti. Bir tek bu ülkede bumerang gibi aileye dönme aileden beklenti var.

Üzülme canim evet ayrılmak zor olcak.. En önemlisi gözün arkada kalcak die endişeleniyorsun haklisin. Ama hayat böyle. İnşallah iyi bir bakıcı bulursun en azından için rahat olur.. Allah yardimcin olsun

Hem evleneyim,hem çalışayım, hem ev alayım,hem çocuk yapayım, hem de çocuğuma baktirayim...Öyle herşey bir arada olmuyor...Zamanlamayı kendi mevcut şartlarınıza göre yapacaktıniz, kimse sizin keyfinize uymak zorunda değil.
Bir de benim zor durumdan anladığım,kirayı faturaları ödeyememek,mutfak masrafını karşılayamamak,gecinememek...
Sizin zor durumunuz ise ev almışsıniz ev taksidi ödemek,ee aldıysanız kendinize aldınız annenize değil.

Benim annem 40 günlükken birakmak zorunda kalmış bizi ananneme
3 yasindayken sabahci ogleci ana sınıfına gidiyordum

Siz maşallah 20 aylığa getirmissiniz bebeğinizi bir dört ay sonra yaşı iki olacak birazda bu yönden bakın

Yasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasindan itibaren ana okuluna gidiyorlar. Ondan öncede cogu kres'e gidiyor. Merak ettim hangi uzmanlar, hangi kaynaklara göre bunu söylüyor? Sonucta bir cocuk özelikle 2 yas sonrasi daha sosyal,oluyor ve oyun arkadasina ihtiyac duyuyor. Ayni zamanda düzene, bu dünyayi kesf etmeye ihtiyaclari var. Benim kizim mesela kres'e gidiyor ve benim bile akil edemiyecigim oyunlarda oynuyor, baska cocuklardan biseyler ögreniyor. Gayette memnunum, kizimda cok mutlu.

4 yas cidden cok gec bir yas. Hasas oldugunu anlayabiliyorum fakat kisisel bakiminda yapabilmesi, olasi bir tacizi önlemiyor ne yazikki :KK43: Elbette umuyorum ki hicbirimizin cocugu böyle igrenc seyler ile karsalanmaz. Yasadiklarinizdan dolayi size ne diyecegimi bilemedim acikcasi. Nasil teselli edelir, ne söylenir bilmiyorum. Ve bu arada umarim bir bebeginiz olur, sag salim kucaginiza alip büyütürsünüz.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan ruh sağlığı uzmanlarının nerdeyse tamamının ruh sağlığı bozuk zaten:KK53:

Bu aileye bağlılık işi bizim kültürde had safhada. Koskoca insan oluyosun o yaşına kadar da ailen büyütüyor seni buraya kadar tamam. Sonra evlenmek için aileden yardım istiyorsun aile ne için var yapacaklar tabi diyorsun. Bir dünya masraf, sıkıntı, stres evleniyorsun kendi aileni kuruyorsun sözde! Ondan sonra da kendi iradenle yaptığın bebeği yine ailene baktırıyosun. Arkadaşım bakmak zorunda değil nokta. İster tatile gider, ister gitmez. Doğurmuş, büyütmüş misyonunu tamamlamış. Herkes kendi hayatını kendi şekillendirsin. Bizim de annemiz çalışıyordu bakıcıyla büyüdük kreşe gittik ne oldu yani??
Bu iş avrupada amerikada çözülmüş arkadaş. Reşit mi oldun? Git oku iş bul kendine bak diyor sana. Evlenmek mi istiyorsun? sen bilirsin mutluluklar dilerim. Bebek mi istiyorsun? Ne güzel hayırlı olsun bitti. Bir tek bu ülkede bumerang gibi aileye dönme aileden beklenti var.

Bu mudur? Budur.. 100 yildir savundugum seyi baskalarinin da soylemesi cok guzel ya :) ama sor onlar cocuklarini kapinin onune koyuyor derler, bizimkiler koymadigi (!) icin olene kadar kendimiz icin calistiriyoruz..

Back
X