Doğum iZninde işten çıkarılmak

Kovuldugunun şirkette

• Başka bölümde devam etmek m

OY: 5 27,8%
  • İlişkiyi koparıp başka işler aramak mı

OY: 13 72,2%

• Ankete Katılan
    18

Manolya15

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
6.509
15.499
448
Merhaba 5 ben aylıkhamıleyken yonetıcım istifa ettı,yerıne baska yonetıcı geldi. Dogumdan oncekı son gunume kadar calıstım. Hamıleyken bana 'senin yerine gecıcı personel alacagım, sen gelınce o gidecek ,yada iyi çıkarsa o da sen de calısırsın bölümüzü buyuturuz dedi . Pandemı nedenoyle dogumdan oncekı ıkı ay evden calıstım. O surecte birini alıp masamı işyerindekı bılgısayarımı ona vermiş bile pılımı pırtımı ozel eşyalarımı posetleyıp kaldırmıs ...neyseee iznimin bitmesıne 1 ay vardı benı aradı işime son verceklermiş, sozlesmelı personel devam edıyomu dedim evet biraz daha uzattık dıyo. Ben şirketin en zor zamanında tek başıma durumu kurtarmışken , bu yapılanı hazmedemıyorum. Kırgınlıgımı belırttım şirket bana baska bolum onerebılırız anca o seni istemıyor diyor, ama benım tecrubem 15 yıldır o bolumde. . her ne kadar o yonetıcı de gerceklestırmıs olsa bu durumu, yonetım de arkasında durmus demek bu. Şimdi kovuldugum bi şirkette basks bolum mu ,yoksa bagları tamamen koparmak mı bılmıyorum. Ben hamıleyken bu durumu bılseydım bari iş arar bulurdum şimdiye kadar.. gururum cok incindi.aynı şirkette benı başka bolunde gorduklerınde açıklama yapmam gerekecek ve arkamdan neler konusulacakve o adamın yuzunu az da olsa gorcem.. ona şuan ınanılmaz bir öfke nefret beslıyorum, dürüst davranabılırdı en azından .diğer türlü işten cıkısım verılcek ve ne kadar sürede iş bulacagım pandemıde belırsız. Hoş işten cıkarma pandemıde yasaklandı, ucretsız ızne cıkarcaklar galıba bu durumda yasak bitene kadar. Siz olsanız napardınız , bagı tamamen koparmak mı , aynı şirkette başka bolummu

Geçici personel devam ederken sizi işten çıkarmalarının haklı hiç bir gerekçesi yok. Neye güveniyor bu işverenler!

Ben sizin yerinizde olsam hakkımı sonuna kadar arardım. Ara bulucuya başvurun uzlaşma olmazsa mahkeme.

Seneler evvel çalıştığım yer bizim prensiplerimiz var seninle uzlaşma için masaya oturmayız diyerek rest çekmişti, mahkeme açtığımın haftası araya tanıdık sokarak peşimden koşturdu. Gördüm prensiplerini. Genelde personelin nabzını yokluyorlar, sessiz biriyse ne âla ama baktılar ki uğraşacak hemen geri adım atıyorlar.

yani 15 yıl çalışıyorsunuz
o kadar çok hakkınız var ki hangisini saysam bilemedim
avukatla görüşün derim ben kesinlikle
zaman kaybetmeyin
işe dönüş davalarında 1 ay başvurma süreniz var mesela
13 yılı başla işyeri son 2 yılı bu işyeri. Bana yazılı bi bildirim yapılmadı. Telefonda soyledı ik ve bolum yonetıcısı. Pandemı nedeniyle cıkaramıyor ama cıkarıyor.. hakkımı sonunakadar arayacagımı soyledım. Benım 9 ayımı caldıkşaro yetmıyo gıbı , pandemide işten cıkarma serbestlıgını bekleyecegız şimdi de..

Geçici personel devam ederken sizi işten çıkarmalarının haklı hiç bir gerekçesi yok. Neye güveniyor bu işverenler!

Ben sizin yerinizde olsam hakkımı sonuna kadar arardım. Ara bulucuya başvurun uzlaşma olmazsa mahkeme.

Seneler evvel çalıştığım yer bizim prensiplerimiz var seninle uzlaşma için masaya oturmayız diyerek rest çekmişti, mahkeme açtığımın haftası araya tanıdık sokarak peşimden koşturdu. Gördüm prensiplerini. Genelde personelin nabzını yokluyorlar, sessiz biriyse ne âla ama baktılar ki uğraşacak hemen geri adım atıyorlar.
Dogum ıznınde işten cıkaram bir şirket oldugu duyulsa linç edilir. Doğurmak suçmuş..bunu anladık.

Ben olsam 15 yıllık kıdem tazminatını alıp çocuğumla vakit geçirdim.Bu süreçte başka işler bakabilirsiniz.
Başka bölümde mutsuz olup istifa ederseniz tazminat alma durumunuzu kaybetmiş olursunuz.
2 yıllıgım burda , cok ta bi tazmınatım yok aslında . Pandemide iş bulma konusu düşünduruyor biraz ,ama gururum incindi, şirketten sogudum, hayal kırıklıgına ugrattı benı

Dogum ıznınde işten cıkaram bir şirket oldugu duyulsa linç edilir. Doğurmak suçmuş..bunu anladık.
Tabi ki, yasal hiç bir dayanağı yok. Ayrıca bu gibi durumlarda sektörde kötü intiba yarattıkları için endişe duyarlar ve dediğim gibi işi sessiz sedasız bitirmeye çalışırlar. Ama hukuksal aşamada geri adım atıyorlar. Kıdem zaten hakkınız bunu alın bir kere, ihbar çalışma sürenize bağlı, alabilirsiniz de, ancak bunların yanında artı maaş almaya bakın. Ki mağdursunuz bunu göze almışlardır. İkale sözleşmesine bakın isterseniz. İşsizlik maaşı almak ya da ikale sözleşmesi ile birkaç maaş daha almak arasında seçim yapabilirsiniz.

2 yıllıgım burda , cok ta bi tazmınatım yok aslında . Pandemide iş bulma konusu düşünduruyor biraz ,ama gururum incindi, şirketten sogudum, hayal kırıklıgına ugrattı benı
Sizi bu kadar kırmış bir şirkete iki yıllık kıdem değil bir yıllık kıdeminizi bile bırakmayın 😃
Bebeğiniz kaç aylık oldu? Doğum iznini ne kadar kullanmıştınız?
Bebeğinizi bakıcıya bırakıp mutsuz olacağınız işte çalışacağınıza bebeğinizle ilgilenmek sizi daha mutlu edebilir

Sizi bu kadar kırmış bir şirkete iki yıllık kıdem değil bir yıllık kıdeminizi bile bırakmayın 😃
Bebeğiniz kaç aylık oldu? Doğum iznini ne kadar kullanmıştınız?
Bebeğinizi bakıcıya bırakıp mutsuz olacağınız işte çalışacağınıza bebeğinizle ilgilenmek sizi daha mutlu edebilir
Bebeğime annem bakacaktı , hatta bu ay birsürü süt sagıp dondurmuştum.. 4 ay normal dogum raporu sonrası 6 ay ucretsız ızın almıstım. Bunu da o yonetıcıye sorarak. Sorun olcaksa hiç kullanmayadabılırım ucretsz ızın drmiştim, yok kullan o senın yasal hakkın demişti,meger arkamdan iş çevircekmiş... Ve bu adamın eşi iki kızı var , insan hiç mi empati yapmaz , bu kadar vicdansız nasılolabılıyorlar anlamıyorum, bebegım şuan 9 aylık

Çok üzüldüm adınıza.
Sizi çok iyi anlıyorum, işten cikarilma kısmı hariç aynı şeyleri yaşadım.
İster kurumsal ister patron şirketi olsun, kimse hamile kalacak diye kadın çalışan almak istemiyor, gerçekten böyle düşünüyor insanlar.
Ki siz hamileliği "suistimal de etmeyip" (tırnak içinde yazıyorum çünkü böyle düşünüyorlar) aksine son güne kadar calismissiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun, ne kadar uygulanmasa da hamilelikle ilgili pek çok hakkımız varmış, sonuna kadar kullanın.
Her şey gönlünüzce olsun 🌺

Tabi ki, yasal hiç bir dayanağı yok. Ayrıca bu gibi durumlarda sektörde kötü intiba yarattıkları için endişe duyarlar ve dediğim gibi işi sessiz sedasız bitirmeye çalışırlar. Ama hukuksal aşamada geri adım atıyorlar. Kıdem zaten hakkınız bunu alın bir kere, ihbar çalışma sürenize bağlı, alabilirsiniz de, ancak bunların yanında artı maaş almaya bakın. Ki mağdursunuz bunu göze almışlardır. İkale sözleşmesine bakın isterseniz. İşsizlik maaşı almak ya da ikale sözleşmesi ile birkaç maaş daha almak arasında seçim yapabilirsiniz.
Son 3 yılda gün sayım tutmuyı işsizlik için diye bılıyorum, ücretsız iznim vs de var ya ama ikaleyi arastırayım,tesekkurler

Çok üzüldüm adınıza.
Sizi çok iyi anlıyorum, işten cikarilma kısmı hariç aynı şeyleri yaşadım.
İster kurumsal ister patron şirketi olsun, kimse hamile kalacak diye kadın çalışan almak istemiyor, gerçekten böyle düşünüyor insanlar.
Ki siz hamileliği "suistimal de etmeyip" (tırnak içinde yazıyorum çünkü böyle düşünüyorlar) aksine son güne kadar calismissiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun, ne kadar uygulanmasa da hamilelikle ilgili pek çok hakkımız varmış, sonuna kadar kullanın.
Her şey gönlünüzce olsun 🌺
Yeni aldıgı personel de kadın ve yeni evli , o da doguracak elbet , madem oyle bi dusuncen var niye erkek almıyosun demi , yeni mezun o.ben ise baya tecrubeli. Bu da etken bence. Bazı yonetıcı bilgili elemandan da korkar

Yeni aldıgı personel de kadın ve yeni evli , o da doguracak elbet , madem oyle bi dusuncen var niye erkek almıyosun demi , yeni mezun o.ben ise baya tecrubeli. Bu da etken bence. Bazı yonetıcı bilgili elemandan da korkar
Kesinlikle öyle. Ona da yeni evli zaten bir süre çocuk olmaz diye bakıyorlardir. Yani işverenleri çok kotuluyor gibi duruyorum, tabii ki istisnaları tenzih ederim ama özellikle şahıs şirketlerinde çalışırken çay kahve molasında yemekte falan bu muhabbetlere şahit oluyorsunuz. Açık açık söylemekte de bir beis de görmüyor kimse.
Bana da hamileyken söyledikleri "ya yeni birisini alırız ama iş öğretmek lazım", neden deneyimli almıyorsun boyle bir bölüme o zaman?
Kimin kime gücü yeterse ne yazik ki.

Son 3 yılda gün sayım tutmuyı işsizlik için diye bılıyorum, ücretsız iznim vs de var ya ama ikaleyi arastırayım,tesekkurler
Tam süreyi bilmiyorum ama eğer siz işsizlik maaşı alamayacaksanız kesinlikle ikale ile işten çıkın tabi dava açmayı düşünmüyorsanız. Kıdem, ihbar artı sizi mağdur etmeyecek ölçüde karşılıklı anlaşarak birkaç bonus maaş alabiliyorsunuz.

En iyisi avukata danışmak neler yapılabilir diye .Eğer mümkünse şartlar sağlanıyorsa ise iade mahkesine başvurun.Genelde işçi lehine sonuçlanıyor .Şirketiniz sizi tekrar işe almazsa bile tazminat ödüyor .Zaten biliyorsunuzdur bunları .

Geri dönmek istiyorsan iade davası ama geri dönmek istemiyorsan sonuna kadar haklarını al derim.
Bana sorarsan doğum iznin de arkandan iş çeviren şirkete geri bile dönmezdim.

Back
X