Doğum iZninde işten çıkarılmak

Kovuldugunun şirkette

• Başka bölümde devam etmek m

OY: 5 27,8%
  • İlişkiyi koparıp başka işler aramak mı

OY: 13 72,2%

• Ankete Katılan
    18
Kesinlikle öyle. Ona da yeni evli zaten bir süre çocuk olmaz diye bakıyorlardir. Yani işverenleri çok kotuluyor gibi duruyorum, tabii ki istisnaları tenzih ederim ama özellikle şahıs şirketlerinde çalışırken çay kahve molasında yemekte falan bu muhabbetlere şahit oluyorsunuz. Açık açık söylemekte de bir beis de görmüyor kimse.
Bana da hamileyken söyledikleri "ya yeni birisini alırız ama iş öğretmek lazım", neden deneyimli almıyorsun boyle bir bölüme o zaman?
Kimin kime gücü yeterse ne yazik ki.
Az bile kötülüyorsunuz , gercekten şirketin zor durumunu idare ettıgım için şuan kendimi saf hissedıyorum,onlar gozunun yaşına bakmıyor, aslında sorun bolum muduruyle o karar vermiş ama, daha dün gelmiş birinin lafına guvenıpte calısana bole davranan şirket... Ya kadın olmak suc demekki ,cocukluyken de ceo olan kadınlar var ,önyargı cok kotu bişey cok

Kesinlikle öyle. Ona da yeni evli zaten bir süre çocuk olmaz diye bakıyorlardir. Yani işverenleri çok kotuluyor gibi duruyorum, tabii ki istisnaları tenzih ederim ama özellikle şahıs şirketlerinde çalışırken çay kahve molasında yemekte falan bu muhabbetlere şahit oluyorsunuz. Açık açık söylemekte de bir beis de görmüyor kimse.
Bana da hamileyken söyledikleri "ya yeni birisini alırız ama iş öğretmek lazım", neden deneyimli almıyorsun boyle bir bölüme o zaman?
Kimin kime gücü yeterse ne yazik ki.
Az bile kötülüyorsunuz , gercekten şirketin zor durumunu idare ettıgım için şuan kendimi saf hissedıyorum,onlar gozunun yaşına bakmıyor, aslında sorun bolum muduruyle o karar vermiş ama, daha dün gelmiş birinin lafına guvenıpte calısana bole davranan şirket... Ya kadın olmak suc demekki ,cocukluyken de ceo olan kadınlar var ,
Geri dönmek istiyorsan iade davası ama geri dönmek istemiyorsan sonuna kadar haklarını al derim.
Bana sorarsan doğum iznin de arkandan iş çeviren şirkete geri bile dönmezdim.
Haklarımı arayacagım sonuna kadar , bu kadar basit insan hayatıyla oynayamazlar , sosyal medyadabi duyulsa dogum izninde işten cıkardıkları rezil olurlar

En iyisi avukata danışmak neler yapılabilir diye .Eğer mümkünse şartlar sağlanıyorsa ise iade mahkesine başvurun.Genelde işçi lehine sonuçlanıyor .Şirketiniz sizi tekrar işe almazsa bile tazminat ödüyor .Zaten biliyorsunuzdur bunları .
Evet evet hakkımı arayacagım konustuk avukatla da . Kesin kazanılır belki bu içimi sogutur öfkemı bastırır, cunku bu haksızlıgı baska türlü nasıl hazmedıcem bılmıyorum

Başka bolum istemedım,bu durumda yasak bitene kadar yani 17 mayısa kadar ücretsız ızın verılcekmiş,sonra çıkış.ancak o zmn dava acabılcem .ben daha dogurmadan planlanmıs hersey, ben bosu bosuna aylardır işe doncem sanmısım, dürüst olmak bu kadar mı zor

Siz doğum iznine çıkıp 4 ay süreyi doldurduktan sonra 6 ay da kendi isteğinizle ücretsiz izne çıktınız ve ücretsiz izninizin dolmasına 1 ay kala ücretsiz izniniz bitince işten çıkaracaklarını bildirdiler. Doğru anladım değil mi?

Siz doğum iznine çıkıp 4 ay süreyi doldurduktan sonra 6 ay da kendi isteğinizle ücretsiz izne çıktınız ve ücretsiz izninizin dolmasına 1 ay kala ücretsiz izniniz bitince işten çıkaracaklarını bildirdiler. Doğru anladım değil mi?
ben de sizin gibi anladım
ama pandemi sebebiyle çıkarma yasağı var malum
o 17 mayısta doluyor ya, o tarihe kadar ücretsiz izin verip sonra işten çıkaracaklarmış

ben de sizin gibi anladım
ama pandemi sebebiyle çıkarma yasağı var malum
o 17 mayısta doluyor ya, o tarihe kadar ücretsiz izin verip sonra işten çıkaracaklarmış
Bu durumda aslına bakarsanız doğum izninde işten çıkarmış sayılmıyor. Yerine getirmesi gereken prosedürü uygulamış görünüyor. Yanlış anlamayın bunu etik bulduğum doğru buldugum için söylemiyorum sadece hukuki bir süreç başlatacaksanız tüm detayları bir avukatla inceleyerek yol almanız adına söylüyorum. Yoksa bu dönemde bu şartlarda eleman çıkarmak tabiiki doğru değil. Zaten onlarda vicdanlarını rahatlatmak adına sözde işten çıkarmıyor olmak için farklı bir bölümde çalışmayı teklif etmişler

Bu durumda aslına bakarsanız doğum izninde işten çıkarmış sayılmıyor. Yerine getirmesi gereken prosedürü uygulamış görünüyor. Yanlış anlamayın bunu etik bulduğum doğru buldugum için söylemiyorum sadece hukuki bir süreç başlatacaksanız tüm detayları bir avukatla inceleyerek yol almanız adına söylüyorum. Yoksa bu dönemde bu şartlarda eleman çıkarmak tabiiki doğru değil. Zaten onlarda vicdanlarını rahatlatmak adına sözde işten çıkarmıyor olmak için farklı bir bölümde çalışmayı teklif etmişler
Evet aslına bakarsanız normal işten cıkarmada da dogum ıznınde işten cıkarmada da işe ıade davası acıldıgında kazanılacak haklar aynı, yani dogum iznindekının hakkı daha cok degıl ama şirket kadına değer konusunda sınıfta kalıyor ve imajı lekelenıyor , ha ole bı durunda zaten bu durumu linkedınden yayarım ve cumhurbaskanlıgına da şikayet ederım. Degıl 3 ,1 cocuk dogurduk diye işten cıkarılıyoruz...

Merhaba 5 ben aylıkhamıleyken yonetıcım istifa ettı,yerıne baska yonetıcı geldi. Dogumdan oncekı son gunume kadar calıstım. Hamıleyken bana 'senin yerine gecıcı personel alacagım, sen gelınce o gidecek ,yada iyi çıkarsa o da sen de calısırsın bölümüzü buyuturuz dedi . Pandemı nedenoyle dogumdan oncekı ıkı ay evden calıstım. O surecte birini alıp masamı işyerindekı bılgısayarımı ona vermiş bile pılımı pırtımı ozel eşyalarımı posetleyıp kaldırmıs ...neyseee iznimin bitmesıne 1 ay vardı benı aradı işime son verceklermiş, sozlesmelı personel devam edıyomu dedim evet biraz daha uzattık dıyo. Ben şirketin en zor zamanında tek başıma durumu kurtarmışken , bu yapılanı hazmedemıyorum. Kırgınlıgımı belırttım şirket bana baska bolum onerebılırız anca o seni istemıyor diyor, ama benım tecrubem 15 yıldır o bolumde. . her ne kadar o yonetıcı de gerceklestırmıs olsa bu durumu, yonetım de arkasında durmus demek bu. Şimdi kovuldugum bi şirkette basks bolum mu ,yoksa bagları tamamen koparmak mı bılmıyorum. Ben hamıleyken bu durumu bılseydım bari iş arar bulurdum şimdiye kadar.. gururum cok incindi.aynı şirkette benı başka bolunde gorduklerınde açıklama yapmam gerekecek ve arkamdan neler konusulacakve o adamın yuzunu az da olsa gorcem.. ona şuan ınanılmaz bir öfke nefret beslıyorum, dürüst davranabılırdı en azından .diğer türlü işten cıkısım verılcek ve ne kadar sürede iş bulacagım pandemıde belırsız. Hoş işten cıkarma pandemıde yasaklandı, ucretsız ızne cıkarcaklar galıba bu durumda yasak bitene kadar. Siz olsanız napardınız , bagı tamamen koparmak mı , aynı şirkette başka bolummu
Bu dönemde işten çıkartmaları doğru değil diye biliyorum avukata danışın haklarınızı

Aynen ,eden bulur ne diyeyim, hem başa gelen o yonetıcı hem üst yonetıcıler gün gelır aynısını yasarlar ınsallah. Ah alıyolar ,9 aydır işe başlayınce şole olur bole yaparız diye boşuna planlar yapmısız en cok ta buna kızıyorum. Dogurdugumda soyle madem , ya da ben ucrersız ızın aldıgımda soyle , niye orda bişey soylemıyosun,offf offf kafayı yedırtırler dusundukce..

Evet aslında dogum yaptıgımda bıle benı cıkarmaya karar vermıs yonetıcjım, ama ben 6 ay da ucretsız ızın fln alıyorumhiç soylemıyor, iznımın bitmesıne 1 ay kala soylıyorlar..

İnşallah en güzeli olur hakkınızda en güzel en rahat işi bulursunuz inşallah 🤲
Çok teşekkür ederim aminnnn🙏🙏insallah hepımızın hakkında hayırlısı olsun. Ya 37 yasındayım ilk cocugum. Her dogumda işten kovulcaksam dıyorum ıkıncıyı mı dusunsem şimdi yaş ta geçıyo.. gercı heryer aynı degıldır heralde . Kafamda delı sorular..psıkoljımı altust ettıler, nerdeyse sütüm kesılıyodu,

Back
X