Dogum izniyle ilgili bilgi alabilecegim Muhasebeci arkadas var mi :((

Neredesin sen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
143
126
48
Ben 32 haftalik hamileyim ve bu hafta sin 3 haftaya kadar calisabilir raporu aldim..Sorum su ; bu raporu is yeri mi sgk ya bildiriyor ve hemen mi bildirmek zorunda..Ayrica 37. haftamda calisamaz raporu almazsam ne olur..Esimim isinden dolayi sigorta priminin yatmasi gerekiyorda..37. haftada izin almasam prim yatsa problem olur mu ? Ljtfen bilen arkadaslar yardim etsin..gercekten bu benim icin cok onemli... (

Rapotu kurumunuza veriyorsunuz onlar sgkya bildiriyorlar ve hemen bildirmek zorundalar cezası var. Calısamaz raporu almazsam diye birşey söz konusu olamaz. İş yeri sizi calıstıramaz cünkü yasak. Siz doğum iznindeyken de priminiz yatmaya devam edecek zaten, neyi kastettiğinizi tam anlamadım.

evet anirim tam anlatamadim kusura bakmayin..Esim ocak ayi ortasina kadar bulundugum sehire tayin isteyecek ve benim bu surec icinde sigortamin yatmasi lazim..ama ben bu hafta son 3 haftaya kadar calisabikir raporunu aldim..diyelim ki tayin basvurulari benim calisabilir donemim bittikten sonra baslarsa ben dogum izninde oldugum icin basvuramiyor..cunku o arada prim yatmiyor..diyorum ki 37 haftaya kadar beklesem tayine basvurular baslamazsa 37 haftada is goremez raporu almasam sıknti olurmu..su an aldigim raporu bildirmesem daha mi garanti olur ?

Son 3 hafta kala calismaniz yasak. Calisirsaniz ve is yeriniz sizi bildirgede calisir gosterirse ceza alabilir. Dogum iznine ayrilmaniz gerekiyor son 3 haftada. Malesef.

Siz raporunuzu is yerine teslim edin. Ama tayinin prime bagli olmasi??? Bilmiyorum mantiksiz geldi bana. Raporunuzu oraya da beyan edersiniz o zaman olmaz mi?

Cnm sen dogum iznindeyken primin yatmaya devam edicek esin tayin isteyebilir.. sen raporu aldiysan eger sistemden kurumunuza otomatik gelicektir kurum onaylayip sgk ya bildiricektir.. sen raporunu bildir cunku artik rapor aldiginda sisteme dusuyor zaten...ve kurum sizi raporluyken calisiyor gosterirse ceza alir... ayrica sen izindeyken esin tayin isteyebilir..

Böyle birsey söz konusu değil maalesef hersey elektronik iş yeri bildirmezse cok yüklü ceza öder

yatmiyor ki prim dogum iznindeyken..esim ogretmen yanima gelmesi icin benim basvurularda sigortali olmam gerekiyor.. ( artik cok mu gec iptal ettiremezmiyim.calisabikir raporu..ben.isyerimle ozel mi halletsem

yatmiyor ki prim dogum iznindeyken..esim ogretmen yanima gelmesi icin benim basvurularda sigortali olmam gerekiyor.. ( artik cok mu gec iptal ettiremezmiyim.calisabikir raporu..ben.isyerimle ozel mi halletsem
Tatlım iptal ettiremezsin sağlık bakanlığı sen daha altı haftalıkken sisteme giriyor. İmkansız yani

Anlamadim ki calisabilir raporu almissiniz niye iptal ettirmek istiyorzunuz? Calisin iste 3 hafta kalasiya kadar. Sonra o kullanmadiginiz izinler de dogum sonraxina devrediyor. Siz o calisabilir raporunu is yerine sadece bilgi amacli veriyorsunuz. Is yeri onu sgk ya bildirmiyor. Direk hastanenin sisteminden sgk ya dusuyor bu bilgi. Ayrica izne ayrildiginiz zaman aldiginiz raporun bir nushasini esiniz tayin islemi icin kullanabilir. Sizin izinde olmaniz esinizin tayinini etkilemez ki. Kim soyledi size bunu?

atama suresi icinde sigortaliligimin devam ettige dair belge almam.yeterli oluyor aslinda bunu alabiliyormuyum..?prim yatmayacagi icin alamayacagimi soylediler.

ama bence sorun olmazki doğum için ayrılıyorsun işten iznin bittikten sonra geri döneceksin sgk dökümünde çıkış diye gözükmüyor prim sayısı sıfır yazıyor izinli olduğun aylar

ımm şimdi bi yerde yorumda okudum aynı senin gibi bi durum olmuş tayin istemişler "Genel Müdürlük Makamı doğumda kesinti yaşanmıştır " deyip red etmiş atamayı? yazıyor...

ama bence sorun olmazki doğum için ayrılıyorsun işten iznin bittikten sonra geri döneceksin sgk dökümünde çıkış diye gözükmüyor prim sayısı sıfır yazıyor izinli olduğun aylar
iste prim.sayisinin sifir olmasi sorun olur mu bunu bilmiyorum
ımm şimdi bi yerde yorumda okudum aynı senin gibi bi durum olmuş tayin istemişler "Genel Müdürlük Makamı doğumda kesinti yaşanmıştır " deyip red etmiş atamayı? yazıyor...
hadi yaaa nede diyo ? ( ya ben dogum iznine ayrilmasam primimi is yerim yatirsa oluyor mu bunu ogrenme istiyoym (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…