Dogum izniyle ilgili bilgi alabilecegim Muhasebeci arkadas var mi :((

eğer şuan elinde bir rapor varsa bunu saklama bildirmeme gibi bir şey yok.. biz her ay sgk bildirimlerini hazırlarken sistemden raporlu var mı yok mu kontrol ederiz.. oldu ki çalışan unuttu yada bildirmedi.. doktor sana raporu verdiğinde sisteme de girişi yapıyorlar, senin elindeki kağıt sadece bilgi amaçlı dosyana takılması için..

32 hafta raporunu teslim etmissiniz ve bildirimiştir muhtemelen, 37 haftada rapor almazsanız dogum izninde alacağınız parayı alamayabilirsiniz, isyeride sizi çalıştıramaz zaten 37 haftadan sonra.
Pardon teslim etmemissiniz ama hastane bildiriyor onu, işyerine vermemenizin bir anlamı yok. Herşey elektronik ortamda bildiriliyor yani siz bildirmesenizde.

Özelde yatmıyor daha sonra saydırıyorlar analık bilmem nesi diye

Haklısın özelde yatmıyor ben iki doğum yaptım ikisinde de yatmadı doğum izin sürem boyunca, her çocuk içir 2 yıl gün kazanabilirsin dediler bende muhasebeciye sordum 2 çocuktan 4 yıl erken günüm dolabilirmiş ama yaş olarak 4 yıl öncesinde yine olamıyorum ve o 4 yıl içinde 10-12 bin tl sgk'ya para yatırmam gerekiyormuş.

Olir mu oyle sey ya. Hizmet dokumunuzde prim gun sayinizin olmamasi sizin calismadiginiz anlamina gelmiyor ki. Cikis gozukmedigi surece tayini etkilemez. Sizin yapacaginiz, hizmet dokumunuzle, raporunuzu tayin islemi icin gerekli birime iletmek. Hicbir problem cikmaz.

Evet oyleymisss.. cok tesekkur ederim cok sagol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…